Сьогодні на Закарпатті запрацює сайт новостворюваної поліції, яку фінансуватимуть неозвучені спонсори

Про це під час зустрічі в Ужгородському міськвиконкомі повідомив народний депутата України Мустафа Найєм, котрий опікується створенням нової патрульної поліції на Закарпатті.

Сьогодні на Закарпатті запрацює сайт новостворюваної поліції, яку фінансуватимуть неозвучені спонсори

Сьогодні в Ужгородському міськвиконкомі відбулася зустріч з журналістами та громадськими активістами начальника УМВС України в Закарпатській області полковника Сергія Князєва та народного депутата України Мустафи Найєма, котрий опікується створенням на Закарпатті нової патрульної поліції.

Наразі процес створення поліції Ужгорода і Мукачева, який запустили на Закарпатті поза чергою, після резонансних подій у Мукачеві, не має державного фінансування. Кошти на створення нової якості правоохоронців на Закарпатті надають невідомі спонсори, назвати яких, у відповідь на питання кореспондента Закарпаття онлайн, М.Наєм не захотів.

Не пояснив, знову ж таки на запитання Закарпаття онлайн, М.Наєм і власний статус у цьому процесі. Адже, як було сформульовано у запитанні, ексклюзивність творення поліції на Закарпатті полягає не тільки в тому, що воно проходить поза чергою, незаплановано, а й у тому, що, на відміну від інших регіонів, воно має свого куратора, яким міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав Мустафу Наєма. При цьому, якщо реалізатором проекту створення поліції в Україні називається заступник міністра МВС Ека Згуладзе, то в даному випадку йдеться про вертикаль, замкнуту на, безпосередньо, А.Авакова, а прізвище Е.Згуладзе не не звучало на жодній з прес-конференцій щодо створеня поліції на Закарпатті - ні на двох в Ужгороді, ні на ще одній у Мукачеві. Відповідаючи на запитання про кураторство, М.Наєм сказав, що, начебто, куратори є і в поліції Києва і Одеси, однак їх імена не назвав. А в пресі повідомлень про таких не було.

Попри ці незрозумілі нюанси, проект, якого так зачекалися закарпатці, стартує, по суті, сьогодні ввечері, коли, як запевнив М.Наєм, запрацює відповідний сайт.

«У нас вже майже готово. Все..., що стосується електронної системи збору анкет, – вже готово. До кінця доби сайт прийматиме заявки на вступ до нової поліції Ужгорода та Мукачева. Вже є люди, готові відповідати на всі питання. Завтра в Ужгород приїде радник міністра МВС, котра займалась реформою в Києві. У понеділок буде урочисте відкриття набору до нової поліції", – розповів Мустафа Найєм.

З числа претендентів, яких, сподівається М.Наєм, буде багато, оберуть 246, зарплатня у яких буде аналогічною до зарплатні поліцейських у Києві. Нові поліцейські будуть виконувати функцію патрульних і інспекторів ДАІ. Теоретично, шанс стати поліцейськими мають і теперішні міліціонери. Однак, "у нову поліцію ніхто з міліціонерів, сидячи на "п'ятій точці" в зручному кріслі, не потрапить. У поліцію можна потрапити лише на ногах, працюючи у повну силу в теперішній міліції", – каже начальник УМВС Закарпаття Сергій Князєв.

Підготовча база, найімовірніше, буде в Ужгороді. А на трасі між Ужгородом і Мукачевом, тим часом, вишукують місце під створення проміжної бази для поліцейських, котрі її патрулюватимуть.

Інформацію щодо вступу до лав патрульної поліції можна одержати за телефоном (0312) 65-90-10.

Онлайн-анкети та умови конкурсу розміщено на сайті www.mvs.gov.ua. Заповнені анкети прийматимуться за адресою м.Ужгород, пл.Народна, 4 (при собі необхідно мати паспорт громадянина україни та ідентифікаційний код).

Вимоги до кандидатів:

- прагнення до якісних змін;
- вік від 21 до 35 років;
- наявність посвідчення водія категорії В;
- відсутність судимості.

Набір стартує 27 липня і завершиться 11 серпня.

 

25 липня 2015р.

Теги: поліція, Мустафа наєм, Сергій Князєв

Коментарі

Правый сегмент. 2015-07-27 / 19:14:38
Обращение ко всем "противникам полиции". Языком трепать, легко! А предложить провести реформу лучше? Никак не получается. Поэтому, самый оптимальный вариант был набрать совсем новых людей с нуля, с приличной зарплатой. А менять систему изнутри, никак не получается. И потому, пусть будет именно так с зарплатами милиционеров и полицейских, чем никак.

Ужгородець 2015-07-26 / 13:44:54
А типир што тіпа дві мусарки в Україні?Одна бідна де платня 2-3 тисячі гривнів і де пацани по 10-15 років отдубасили а друга тіпа крута де смолошів понабирали та тоті блатувуть.Херня якась чесно хлопці((((

хачу в паліцию 2015-07-26 / 10:05:03


Хамство. Коментар видалено. Адмін


Богдан Пилипів 2015-07-26 / 09:12:08
До О.Д. : а чи повідомляли на бріфінгу скільки вже звільнено нових патрульних ?

Вітя 2015-07-26 / 02:02:58
Віктор, бачу Ви далекий від реформів МВС.

бачі 2015-07-26 / 01:38:01
Кить на нов поліцію не виділено грошей з бюджету - се чиясь приватна армія буде. Про що мовчить сись загорілий.

Віктор 2015-07-26 / 00:18:08
>> Не краще було би запросити, з генералів чи старших офіцерів - фетеранів МВС. Гадаю, вони би най більше користі принесли, чим "мустафа найем"...

Якраз цього не можна робити в жодному випадку!

ветеран МВС 2015-07-25 / 23:31:14
Шановні, так само не можу зрозуміти, що там вирішує народний депутат, з чисто Українською фамілією "мустафа найем". Не краще було би запросити, з генералів чи старших офіцерів - фетеранів МВС. Гадаю, вони би най більше користі принесли, чим "мустафа найем"...

ветеран МВС 2015-07-25 / 23:12:50
Зрозуміло, язиками базікати, не вагони з циментом розвантажувати.Поки Аваков буде поділяти поліцейських на чорних і білих(Київ і периферію) порядку в державі не буде.В Києві будуть отримувати солідні зарплати, може взяток і не будуть брати, а на периферії до 2017 року, жити за дві тисячі грн. аж ніяк не получиться при всім його бажанні.Закон "Про поліцію України" вступив у законну силу, дайте всім одинакову зарплату, а якщо не хватає коштів, нічого було закон приймати.

О.Д. 2015-07-25 / 22:26:34
Ці суми називалися і на цій зустрічі.

ветеран МВС 2015-07-25 / 22:15:03
Щось шановні перестали Ви конкретні суми зарплат нових полдіцейських називати. Пам"ятаю, як державні діячі, так і сам міністр МВС заявляв, що у поліцейського ППС Києва після 4-го липня буде зарплата 8-10 тисяч грн. на місяць. Сьогодні 25 червня. Якщо поліцейські м. Києва після 20 липня отримали вищевказану зарплату, я, тільки вітаю новопризначених поліцейських і їх керівників, якщо ні, то нам ветеранам зрозіміло, який порядок буде в державі.Бідна поліція, може дорого обійтися державі.

Лівий сектор 2015-07-25 / 21:29:59
Такого дебілізму скажу Вам чесно шановне товариство я давно не бачив. Вимоги щодо кандидатів просто вражають новизною вимог. Це нагадує запитання партійних бонз часів Генсека Горбачова : " Ты за перестройку?". Ответ: " Да". Очень хорошо, можешь быть членом партии и верны м ленинцем. Це приблизно ті самі граблі. А відсутність імені спонсора свідчить, що Аваков і сотоваріщі створюють своіх орлів тіпа " біла стріла". Знаю, що журналіст Найєм за своі послуги як журналіста був дуже дорогим. Не думаю, що звички він поміняв, ставши нардепом, адже плакав в ефірі, что и зарплата у меня тоже маленькая. Погано закінчиться все для цих панів. Закарпаття це точно не Киів і Харків і хамів не терплять.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини