Екс-депутат, що намагається забудувати двір тисяч ужгородців, «прихватизував» за своєї каденції щонайменше 15 земельних ділянок (ДОКУМЕНТИ)

Сьогодні, 22 травня, о 10:00, в Господарському суді Закарпатської області (м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а, 5-й поверх) під головуванням судді Оксани Ремецькі за участі пересічних ужгородців та громадських активістів відбудеться чергове судове засідання у справі про намагання забудувати частину двору, яким користуються мешканці прилеглих багатоповерхівок.

Екс-депутат, що намагається забудувати двір тисяч ужгородців, «прихватизував» за своєї каденції щонайменше 15 земельних ділянок  (ДОКУМЕНТИ)

Про це Закарпаття онлайн повідомив громадський активіст Віталій Грегор.

Йдеться про прибудинкову територію із дитячими та спортивними майданчиками, якими щодня користуються близько 4500 мешканців 11-ти багатоквартирних будинків на вулицях Можайського, Генерала Свободи, 8-го Березня в обласному центрі Закарпаття.

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, у грудні 2013 року забудовник, ПП «Закарпатбуд», вже намагався продовжити собі оренду цієї земельної ділянки, що була надана йому Ужгородською міською радою в 2008 році, але через масові протести мешканців депутати міськради не продовжили договір оренди і ділянка повернулася в користування мешканців.

Утім, скандальний забудовник не зупинився і намагається через суд отримати реванш, подавши позов до суду з вимогами скасувати рішення міськради про відмову в продовженні оренди землі, визнати договір оренди землі поновленим ще на 5 років і зобов’язати Департамент міського господарства підписати поновлений договір оренди з терміном до 2018 року.

Як повідомляє В.Грегор, засновником цього підприємства і фактичним забудовником є Павло Маєрчик – депутат і секретар земельної комісії Ужгородської міської ради 5-го скликання, за каденції якої, власне, і було незаконно передано частину прибудинкової території  підприємству П.Маєрчика. «Тобто, депутат, який обирався колись для захисту інтересів територіальної громади Ужгорода, зараз повторно намагається позбавити тисяч її членів сприятливих умов життєдіяльності – дитячого та спортивного майданчиків», – каже громадський активіст.

Під час збору ним інформації у цій справі виявилося, що за роки депутатської каденції Павла Маєрчика у власність його родини перейшло щонайменше 15 (!!!) земельних ділянок, які були безкоштовно виділені та оформлені на так званих "піджаків", а потім успішно «викуплені». Ще з десяток земель були оформлені в оренду або власність рядом його підприємств, серед яких ПП Маєрчик Павло Степанович, ТОВ «Офіс-центр-3», ТОВ «Офіс-центр-4», ТОВ «САТУ», Мале приватне підприємство "ОЛЕСЯ", ПП «Закарпатбуд».

«У той час, коли одні намагаються відстояти свій єдиний двір, а тисячі інших ужгородців десятками років безрезультатно очікують на отримання клаптика землі під приватне будівництво, хтось, явно не гребуючи своїм службовим становищем, незаконно і безкоштовно, за налагодженою схемою, отримує у власність десятки земельних ділянок і жадібно намагається «прихватизовувати» ще й недоторканне.

Сподіваюсь, що незаконність таких дій, що мають явні ознаки використання службового становища, вже найближчим часом буде встановлено компетентними органами, до яких нами готуються відповідні звернення. Я разом з іншими громадськими активістами і надалі  будемо досліджувати наслідки одіозного депутатства П.Маєрчика, а про відповідні результати обов’язково інформуватимемо громадськість.

Попереднього разу, під час Революції Гідності, на рівні міської ради мешканцям вдалося відстояти свій двір, а тепер вони сподіваюся, що і справедливе рішення прийме Феміда та не допустить забудувати їх дитячі та спортивні майданчики», – каже Віталій Грегор.

 

Фото станом на листопад 2013 року
 

 

22 травня 2015р.

Теги: Павло Маєрчик, піджаки

Коментарі

діма 2015-07-30 / 21:43:51
Цей Маєрчик таке гівно разом з своєю адвокатшою Філімоновою яка вже тиждень вагітна спить в магазині Корзо. Так захищає майно орендарів шо й митися їй не треба.Привикли всьо захватувати рейдерством.

Стас 2015-06-04 / 01:33:16
Так а той Маєрчік вже щось будувать зібрався там, чи як? Руйнувати дитячій майданчик?

Рома 2015-05-24 / 09:32:10
Цей Маєрчик, якийсь фанат забудов. Стільки за ним скандальних ділянок. Він і власну матір забудував би. Ніяк заспокоїтися не може. якийсь земельний маньяк

Маєрчику 2015-05-22 / 22:19:11
Не вдавитеся Павле? Від дітей хочете відібрати,НЕ ВДАСТЬСЯ! Громада повстане!

Наталка Майстренко 2015-05-22 / 13:59:04
Вдячна всім, хто підтримує позицію мешканців мікрорайону, особливо молодим мамам з діточками, що не "зекономили" свій час і не пошкодували свою малечу (отже, питання дуже важливе для їх майбутнього!) та прийшли у судове засідання, а також Віктору Щадею, Віталію Грегору, моїм близьким і дальнім сусідам , представнику міської ради та, не повірите, - представнику прокуратури міста Ужгорода за важливу моральну і документальну підтримку у справі №907/343/15 з приводу поновлення договору оренди землі у дворі наших будинків по вул. Генерала Свободи приватному підприємству "Закарпатінвестбуд", де засновник Павло Маєрчик.
Однак, закликаю вас, викладаючи в мережі інтернет свої коментарі, врахуйте, що такі можуть бути витлумачені щонайменше як образа інших, учасників процесу, а також, на жаль, як тиск на суд. А тому будь-які безапеляційні твердження особливо з використанням прізвищ (це не стосується Павла Маєрчика) притримаймо до ухвалення судом рішення. Зокрема, бажаю наголосити, що в судовому процесі здійснюється повна аудіофіксація. Отже, будемо мати нагоду продемонстувати з дозволу суду та Закарпаття-онлайн на їх сайті як приклад роботу Феміди у такій резонансній справі. Тим більше, що мною вперше отримано досвід у колег судової установи щодо здійснення правосуддя в умовах безпосередньої чисельної участі представників громади, в якому кожному за бажанням головою засідання була надана можливість висловити позицію стосовно спірних вимог забудовника та спірних правовідносин загалом. Це було абсолютно новим досвідом, і скажу вам, не просто здійснювати захист у такій аудиторії. Дякую ще раз всім за підтримку

Міша 2015-05-22 / 12:19:35
На Достоєвського теж хотіли 9 поверхівку збудувати.ЛЮДИ з тодішньою опозицією відстояли.Час пройшов-до влади на жаль повернувся на мерське крісло той хто це намутив.ВИХІД СКОРО БУДЕ ПРОСТИЙ ПРИЙДУТЬ СПРАВЖНІ Є ТАКА НАДІЯ НАЦІОНАЛІСТИ.І почнуть все награбоване тупо підкреслюю тупо забирати в державну власнісьть-перевіривши всіх чиновників та їх родичів в першу чергу...

бандера 2015-05-22 / 11:04:52
*Уй тобі а не землю, здохнеш скотиняка клята. Навій не суйся сюди гірше буде

алигатор 2015-05-22 / 10:41:58
Та падла подавилася магазином "Корзо" - тепер хоче вiдiгратися на мешканцях забравши у них двiр з дитячим та спортивним майданчиками.

11111 2015-05-22 / 09:24:55
Один нормальний двір в Ужгороді лишився і той треба пос***рати. Там є котельна закинута, біля сільпо недобудова вже деревами поросла - нет, треба посередині двора в**бати 16-поверхівку - аби ні двора не було, ні світу божого у квартирах не видно. Коли вже наїдяться Г***ДОНИ

Иван Иванович 2015-05-22 / 09:04:49
Просто депутатишка наверно забыл что больше чем 2х1 метра земли из собой туда не заберешь!

Путька 2015-05-22 / 08:58:43
Паша! Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла!

Сергій 2015-05-22 / 08:15:16
Як земля носить таких нелюдів як ось цей Маєрчик?!! Скільки ще йому землі треба щоб задовільнити свою жадібність???!! Жах!

Йончіко 2015-05-22 / 07:54:56
Цей Маєрчик роздеребанив падла два кірпічних заводи в Ужгороді накрав землі повно а тепер уже і уд дітей хоче майданчики забирати? На Палю!

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини