Апеляційний суд в Ужгороді відпустив Богдана Пилипіва з-під варти під домашній арешт (ФОТО)

Таке рішення ухвалив апеляційний суд Закарпатської області сьогодні, розглянувши клопотання Богдана Пилипіва, засудженого до 4 років позбавлення волі за начебто «штурм У СБУ» та «замах на життя правоохоронця».

Апеляційний суд в Ужгороді відпустив Богдана Пилипіва з-під варти під домашній арешт (ФОТО)

Сьогодні, 21 травня, в апеляційному суді Закарпатської області відбулося чергове засідання з розгляду апеляційної скарги на вирок засуджених Богдана Пилипіва та його побратимів. Зважаючи на оприлюднення виданням інформації стосовно підготовки прокуратури до чергового перенесення засідання, а також, вочевидь, враховуючи інтерес до справи великої кількості небайджих та представників уже й центральних ЗМІ, обвинувачення таки забезпечило представника і не стало вдаватися до подальшого затягування справи.

Таким чином, суд нарешті зміг розглянути клопотання адвоката Богдана Пилипіва стосовно зміни засудженому запобіжного заходу – з тримання під вартою на домашній арешт. Вносячи на розгляд суду згадане клопотання, захисники більш, ніж переконливо його аргументували. Зокрема, зазначили, що впливати на свідків чи розгляд справи засуджений не буде, тим більше, що міліціонери, які проходили у справі як потерпілі, самоусунулися і бажання відвідувати апеляційний суд не висловлюють. Наголосили: Богдан Пилипів і понині перебуває у статусі мобілізованого, а відтак його переховування або виїзд одразу розцінюватиметься як дезертирство, що також є карним злочином. Згадали адвокати й те, що засуджений має численні нагороди за активну громадську діяльність, в тому числі, й від урядів іноземних держав, позитивно характеризується і має на утриманні неповнолітніх дітей та батьків у віці.

Прокурор очікувано проти зміни запобіжного заходу заперечував і при цьому був надзвичайно лаконічним – позицію, чому саме засудженого необхідно залишити під вартою замість відпустити під домашній арешт, обвинувач жодним аргументом не мотивував.

Заслухавши обидві сторони, суд після доволі тривалого перебування у нарадчій кімнаті виніс рішення – відпустити Богдана Пилипіва під домашній арешт із носінням електронного браслета.

Одночасно суддівська колегія зобов’язала адвоката засуджених, які нині несуть службу у зоні АТО, забезпечити пояснення військовослужбовців про неможливість бути присутніми на засіданнях та згоду на розгляд апеляції без їхньої участі.

Тим часом, прокуратуру зобов’язано з’ясувати, в який спосіб один із основних речових доказів на якомусь етапі «загубився» у справі. Так, суд висловив нерозуміння ситуації, коли USB-флешка із відеозаписами із камер спостереження на будівлі обласного УСБУ, яка була надіслана в управління міліції для долучення до справи, у якийсь момент «трансформувалася» у компакт-диск.

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, довкола записів з камер відеоспостереження, які мали зафіксувати події вечора 7 серпня минулого року під У СБУ, дивна ситуація склалася ще на етапі розгляду справи в Ужгородському міськрайонному суді. Однак, тоді суд виніс рішення, незважаючи на усі озвучені захистом питання та не вдаючись особливо до встановлення істини.

Сьогодні ж додатково стала відома ще одна красномовна деталь: начальник обласного УСБУ направив відеозаписи на адресу особисто начальника УМВС області Сергія Шаранича на флешці, що підтверджує відповідний супровідний лист із описом та за підписом керівника установи. Але от вже у матеріалах слідчого як електронний носій відеозаписів згадується компакт-диск, при цьому, наявність флешки міліцією заперечується. Провести розслядування на предмет втрати флешки суд доручив обвинуваченню до наступного засідання.

Яке, як постановила колегія суддів, після перерви відбудеться 28 травня.

 
 
 
 
21 травня 2015р.

Теги: Пилипів, домашній арешт, варта, апеляційний суд

Коментарі

Рембо 2015-05-24 / 00:44:45
Крапка це поняття відносне, вона ставиться в різних місцях

Прокурор 2015-05-23 / 21:44:52
Те, що Пилипіву змінили запобіжний захід, іще нічого не означає. Крапку ще в цій історії ніхто не ставив

Ще в плюс 2015-05-23 / 21:15:50
http://patriot.donetsk.ua/cgi-bin/p-s/m1.cgi?info1=2780 - підтвердження про Маринця.

Додаткова інформація 2015-05-23 / 21:13:08
Маринець Роман Андрійович 04.05.1978 р.н., народився та до останнього часу проживав у м.Тячів. Кличка – депутат, через те, що балотувався по Тячівському округу на у народні депутати у 2012 році.
Почесний член Ради борців за незалежність Донбасу та Патріотичні сили Донбасу. Звання – підполковник.

До Пилипа 2015-05-23 / 21:03:07
Богдане, розумію, що Вам зараз трохи не доцього, але хочу дечим поділитися.
Минулого року на Іршавщині затримали групу злочинців, керівником яких є Маринець Роман Андрійович. Ці особи вчиняли ряд резонансних розбоїв.
Зараз він знаходиться у розшуку, бо якимось чудом йому вдалося утекти?
І прокурором там тоже був Ільчук.
Зараз дана особа є підполковником та займає посаду у керівному складі ради безпеки ДНР.
Але це все дрібниці, найцинічніше у всій цій історії те, що поки наші хлопці вмирають на Сході воюючи за нашу Батьківщину, у цього сепаратиста у Тячеві і далі працює і процвітає бізнес, ресторан на автовокзалі, сауна, м’ясний магазин, і жоден орган, правосеки чи народні самооборони його родичів (дружину, батька, які й самі є потенційними сепарами) навіть не думають перевірити чи допитати.
Ось так, все у нас в державі в порядку!

Мораль 2015-05-23 / 19:37:41


Коментар видалено. Адмін


Лойчі 2015-05-23 / 16:28:16
Якою буде доля рядових міліціонерів і прокурорів, котрі приймали участь у цій політичній розправі?

Богдан Пилипів 2015-05-23 / 10:32:30
2 Іван : Керівником прокуратури був на той час Сидорчук Олег, АЛЕ , першу підозру і "закриття" підписувала Попович Ірина ще будучи працівником міськох прокуратури. До середини вересня підозра була по ст. 296 і 345 і була підписана Ільчуком. Потім коли почались перетрубації в прокуратурі і Сидорчук пішов чи "пішли" на газдувстві залишився Балита. До цього моменту потерпілий Глуздань не мав ніяких внятних претензій. Але, як тепер зясувалось, Шарік побачив записи і почалось... 29.09 Глуздань пише заяву на мене, що я намагався його вбити, 29.09 "приходить" основна експертиза на мій мисливський карабін "Вулкан С", тобто вихолощений АКМС , 50 днів мусора не знали що з ним робити і не знайшли нічого кращого як його відновити до повноцінного стану. 29.09 Безега В.В. побоявся мені вручати нову підозру із ст. 296, 262, 263, 348 посилає замість себе Рачкулинця Богдана. Сидорчука вже на той час небуло і керував всім Балита. Так ще мен примазали вимагання зброї та замах на вбивство.
Саме цікаве відбулось 28.01.2015 року в стінах, чи точніше в коридорі Міськрайонного суду: за два дні до виголошення вироку , перебуваючи в нарадчій кімнаті суддя Данко зустрічався з Балитою і довго розмовляли...
2 Наталка Майстренко : я буду клопотати провести первірку, хай зясовують чого це впало дерево до якого я підходив на передодні і оглядав зашпакльовані дірки...

Наталка Майстренко 2015-05-22 / 23:35:58
Богдану Пилипіву - на зріз дерев повинен бути наявний ордер відділу благоустрою ДМГ міської ради. Запит до ДМГ, хто заявляв про отримання такого. У вас повинен бути фактаж зловмисного знищення речових доказів. Хай шукають - ко то

Іван 2015-05-22 / 23:33:52
А хто був керівником прокуратури коли Вас Богдане штурмували? Ільчук то таке, він лиш стелився перед керівництвом (як і усе своє життя робив) та йшов на будь-шо, особливо якшо пахло грошенятами!

Степан Крук 2015-05-22 / 22:11:12
Не зрозуміло, для чого на Богдана вішають лишніх "собак"? Незаконне носіння зброї та користування нею Богдан не заперечує. Невже цього їм недостатньо?

альона 2015-05-22 / 22:04:04
Хто знає слідаків, які розслідували цю справу і фальсифікували докази!!! Нехай люди знають своїх "героїв" по прізвищу.

Нелі 2015-05-22 / 21:34:10
Прізвище іншого прокурора на фото - Василенко, працює начальником відділу нагляду за митниками і прикордонниками, є кумом начальника митниці і кришує від прокуратури контрабандні схеми на кордонах.

Богдан Пилипів 2015-05-22 / 21:19:47
2 Пальок : звідки у Вітра троси?
2 Неля : Процесуальний керівник Ільчук І.М., Попович І.?., цей піонер на фото Кюпало.
Ільчук, Попович причасні до випуску на волю : так званих мукачівських кілерів, лікарки Балаж з Мукачева (п"яна ДТП 2 трупи, даїшник інвалід), вже її на роботі поновили, виплатили зарплату за час арешту, багато інших резонансів.

Неля 2015-05-22 / 20:59:24
Хто знає прізвища прокурорів ? Яку законність вони в суді відстоювали?

Пальок 2015-05-22 / 20:46:15
Дерево "зрізала" істота під іменем Вітер. Все просто.

Богдан Пилипів 2015-05-22 / 20:15:52
Доречі, дерево перед СБУ в якому були сліди куль, сьогодні зрізали. Цуценята Шаріка замітають сліди.

Богдан Пилипів 2015-05-22 / 20:06:14
2 Васьок: Знаю що відповідати питанням на питання поганий тон, але, чого Глуздань мін. двічі стріляв мені в спину? Ніяких загроз для нього не було, я на протилежному тротуарі розмовляв з його напарником. Що мені лишалось робити? Підійти до нього ближче щоб попав? Чи захищати своє життя? Де ви бачили прикриття патріотичними лозунгами?
ДО вашого відома: мусора на Майдані застрелили трьох моїх друзів. Хтось покараний? Ні. Мусор вперше після Майдана стріляв у людей.

Копча 2015-05-22 / 20:03:39
У правоохоронців стріляти не варто а в ментів самий раз бо спільного між ними нема. Перші це віртуальний вид присутній в Україні хіба що одиницями інші це виродки котрі катують і вбивають українців підпробляють докази в угоду планових показників ганяють палицями беззахисних студентів та бабусь на ринках це основа бойовиків Новоросії масово зрадивших Україну.

Констатація 2015-05-22 / 12:37:45
Шарік ***ло!
Ла-ла-ла-ла-ла-лалала... :)

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини