На знак протесту проти дій Яценюка на Закарпатті 20 березня впродовж півгодини не ходитиме залізничний транспорт

Таке заплановано у рамках всеукраїнського страйку залізничників на знак проесту проти роботи на посаді в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максима Бланка та з вимогою його звільнення. Оскільки, заявляють залізничники, згадана персона навмисне доводить підприємство до банкрутства, щоб передати його за безцінь олігархічним кланам під час перетворення «Укрзалізниці» на акціонерне товариство, як це передбачено транспортної реформою.

На знак протесту проти дій Яценюка на Закарпатті 20 березня впродовж півгодини не ходитиме залізничний транспорт

Під стінами Мінінфраструктури у Києві відбувся мітинг залізничників із вимогою негайно звільнити в.о. генерального директора «Укрзалізниці» Максима Бланка сьогодні відбувся в Києві. Кілька сотень людей скандували: «Бланка геть!», «Люстрація!», «Ганьба!».

Протестанти висловили обурення бездіяльністю СБУ, керівництва Міністерства інфраструктури України, Уряду Яценюка і Президента в питанні дотримання законності Максимом Бланком на посаді керівника «Укрзалізниці».

Залізничники підготували звернення до керівництва країни, де сказано, що Максим Бланк, незважаючи на порушену проти нього кримінальну справу у зв'язку з корупційною діяльністю, продовжує працювати на посаді керівника «Укрзалізниці».

На думку протестуючих, Максим Бланк не має ніякого права підписувати фінансові документи, звільняти працівників залізниці та вчиняти будь-які дії від імені підприємства, оскільки офіційно не є керівником держмонополії. Відповідно до виписки з сайту Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців керівником «Укрзалізниці» є Остапюк Б.Я, а право підпису від імені підприємства крім нього має тільки начальник Головного Управління «Укрзалізниці» Кріклюк С.О.

За словами залізничників, Максим Бланк більше семи місяців не здійснює закупівель для потреб «Укрзалізниці» в українських підприємств. Водночас перерахував 2 млрд. грн. в інтересах олігарха Ріната Ахметова на Керченський стрілочний завод, розташований в окупованому Криму.

Як розповів один з учасників мітингу, громадський активіст Олексій Тимощук, «незважаючи на законодавчу заборону на підприємстві продовжують скорочувати працівників залізниці. На сьогоднішні звільняють близько 2 тис. осіб і до кінця року планується скоротити 17,5 тис. залізничників. Підприємство фактично знищується. Зокрема, рухомий склад вагонів і тепловозів зношений на 90%, що ставить під загрозу безпеку пасажирів і перевезень в цілому. Максим Бланк на посаді керівника не зробив нічого для хоча б часткової заміни та відновлення рухомого складу».

Залізничники впевнені, що Максим Бланк доводить підприємство до банкрутства, щоб передати його за безцінь олігархічним кланам під час перетворення «Укрзалізниці» на акціонерне товариство, як це передбачено транспортної реформою.

Під час акції було анонсовано всеукраїнський страйк залізничників, що відбудеться 20 березня. У рамках протестної акції по всій Україні на півгодини зупиниться весь залізничний транспорт. Таким чином, рядові працівники «Укрзалізниці» спробують привернути увагу до катастрофічної ситуації в галузі, оскільки зволікання у кадровій політиці та проведенні розслідування діяльності Максима Бланка, на їхню думку, призведе до остаточного знищення стратегічного підприємства.

Учасники мітингу повідомили, що звернулися до Генеральної прокуратури із заявою про злочин, де викладені всі порушення, вчинені Максимом Бланком, повідомляє ТВі.

У жовтні 2014 правоохоронці знайшли 7 млн ​​грн, 1 млн доларів у будинку Максима Бланка. На ім'я Бланка було складено адміністративний протокол відповідно до п.2 ч.1 ст.14 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції». Незважаючи на це, Бланка не звільнили. Під його керівництвом «Укрзалізниця» продовжувала вивозити сировину із зони АТО для підприємств олігарха Ріната Ахметова. Тоді ж повідомлялося, що Максим Бланк систематично порушував указ президента України від 4.11.2014 про введення в дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях». За прямою вказівкою чиновника «Укрзалізниця» продовжувала співпрацювати з окупованими територіями, відновила представництво Росії. Крім того, керівник «Укрзалізниці» нічого не зробив для евакуації апарату «Донецької залізниці» з окупованого Донецька.

19 березня 2015р.

Теги: дії Яценюка, протест, залізничний транспор

Коментарі

Лвко 2015-03-19 / 20:50:53
Бандитам тюрми! Знову актуально.

Таня 2015-03-19 / 20:41:01
Ви що - із секти "вусьомувиненбалога"? Мінінфрастрктури - у прямому підпорядкуванні уряду. А значить, відповідальний за Мініфнрастркутури та, відповідно, за призначення в Укрзалізниці - Кулявблоб. Плакати у протестувальників в руках зауважте і краще придивіться, чиї на них обличчя

Віктор 2015-03-19 / 20:06:09
"Протестанти висловили обурення бездіяльністю СБУ, керівництва Міністерства інфраструктури України, Уряду Яценюка і Президента в питанні дотримання законності Максимом Бланком на посаді керівника «Укрзалізниці»."

У заголовку: "На знак протесту проти дій Яценюка..."

Чого ж ви нас дурите? Так треба Балозі?

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини