Правий сектор Закарпаття знову став фіґурантом скандалу (ФОТО)

Правий сектор Закарпаття, владу у якому після перемоги Революції Гідності захопили сумнівні особи, знову став фіґурантом резонансного скандалу.

Правий сектор Закарпаття знову став фіґурантом скандалу (ФОТО)

У ніч з 2 на 3 лютого в обласному центрі Закарпаття відбувся черговий інцидент, в якому з одного боку фігурують представники Правого Сектору Закарпаття, з іншого - активісти, волонтери Тетяна Дюрдь, Павло Павлов, Віктор Ковач і ще одна особа жіночої статі,

За версією речнка Правого сектору Закарпаття Володимира Гласнера, "близько 1-ї години ночі групою осіб із видимими ознаками алкогольного сп'яніння була здійснена спроба проникнути на територію штаб-квартири Добровольчого Українського Корпусу (Правий Сектор). Оперативним черговим комендатури було пояснено цим особам про неможливість допущення їх на режимний об'єкт. На це один із групи дістав предмет схожий на пістолет системи Макарова та здійснив в бік чергового кілька пострілів.

Оперативна група Правого Сектору моментально нейтралізувала, обеззброїла та затримала нападників. В злочинців було вилучено пістолет та два ножі, які вони активно застосовували. Затриманих осіб було передано ОСГ міліції, яка також прибула на місце події. Особи злочинців встановлено. Ними виявилися так звані "активісти" Павло Павлов, Віктор Ковач, Тетяна Дюрдь та ще одна особа. З місця події в присутності понятих була вилучена зброя та речові докази - пістолетні гільзи калібру 9 мм.

Під час огляду мобільних телефонів, які знаходилися у злочинців було встановлено, що до події та під час неї вони зв'язувалися із головою Громадської ради при УМВС області Миколою Желізняком. Також, М. Желізняк прибув на місце злочину одразу після наряду міліції із місливською зброєю в руках та хамськи та зухвало вимагав негайно звільнити затриманих. Зброю в нього також було вилучено працівниками міліції.

Наразі триває розслідування та встановлення причин нападу та можливого кола причетних осіб. Розглядаються версії від злочину із хуліганських мотивів до свідомо спланованої провокації задля розхитування ситуації в місті та області".

Свою версію подій виклала Тетяна Дюрдь. З її слів, "2-го лютого, близько 21.30, Павлов Павло проїжджав площу Корятовича. На вул.Фединця позаду "Плази" він звернув увагу на велике скупчення людей. Вийшовши з машини, Паша побачив патрульні машини працівників міліції та кілька машин з наліпками Правого Сектору. Він підійшов розібратися, в чому справа і побачив таку картину: чотири міліціонери стояли, оточені бійцями буцімто ПС Закарпаття.., при цьому на високих тонах про щось сперечались. Павло як громадський активіст... запитав в міліції, що сталось. Йому відповіли, що вони зупинили підозрілого мужчину і попросили в нього документи (в наш військовий час це абсолютно правильно), на це, звідки не візьмись, приїхали близько 20 людей в камуфляжі, обступили їх і перешкоджали виконанню їхніх обов’язків. Коли ж на місце інциденту приїхав наш друг Вітя Ковач, один з «бійців» крикнув: «Знімаємось!», посідали в машини і поїхали. Паша позвонив мені, щоб розказати про інцидент, але на місце цієї події я вже не встигла.

Оскільки ми через пару днів повинні були знов везти хлопцям в Дебальцево допомогу, ми зустрілися, щоб обговорити деталі нашої поїздки. Нас було четверо: мої колеги-волонтери Павло Павлов та Віктор Ковач, а також моя подруга, яка побажала залишитись анонімом. Близько о 23.40 ми вирішили відвезти мою подругу додому. Пашку дуже непокоїв інцидент з міліцією, оскільки це є неправомірною поведінкою по відношенню до внутрішніх органів. ...Він вирішив напряму запитати в них чому вони себе так поводять. Отже, ми поїхали до «правосєків». Ми побачили, що вони мешкають в приватному будинку на вулиці Криничній, на якому гордо висить великий банер Правого Сектору. ...На наш дзвінок з будинку вийшло три хлопці в камуфляжі, а за ними ще один з предметом в руках, схожим на АКМ. В той час, Паша і Вітя були далеко позаду нас. Ось ми з подругою і почали розпитувати «бійців» про інцидент і що вони про нього думають. Нам відповіли, що ми увірвались на режимний об’єкт, на що ми відповіли, що стоїмо за фірткою... Коли ж ми знов запитали про інцидент, їх це дуже обурило, і ми у відповідь почули потік нецензурної лексики. Почувши, що хлопці неприпустимо розмовляють з дівчатами – підійшов Паша і запитав, чому вони ллють бруд на волонтерів, які їздять на передову. Тут цим хлопцям таке як кришу зірвало. Почались крики: «Да я в Песках воєвал (у сні напевно), да я там був, блаблабла»... Їхній гнів в нашу сторону тільки наростав, і Павло побачив позаду цих «бійців» людей з автоматами Калашникова, які створювали якісь незрозумілі рухи, наставляючи на нас автомат. На це Павло зробив три попереджувальні постріли в землю зі свого офіційно зареєстрованого пневматичного пістолета і ми почали йти до автомобіля. Я з Пашою пішла швидше вперед, а далі... почалося… 

Я повернулась на дикий крик моєї подруги і побачила таку картину: четверо «бійців» повалили її на сніг, завдаючи при цьому удари ногами. Вибігло ще п’ятеро хлопців в камуфляжі і почали бити Вітю, який вступився за мою подругу. Під час цього всього в нашу сторону пролунали кілька черг з автомата Калашникова. Коли мою подругу та Вітю силоміць почали тягнути до будинку (так звана штаб-квартира), за Пашою почали бігти п’ятеро хлопців в камуфляжі. Паша відразу викинув з кишені свій пневматичний пістолет, щоб не було провокацій. Підбігши, ці п’ятеро намагались повалити Пашу на землю, але не вдавалося. Ці п’ятеро почали кликати на підмогу і прибігли ще семеро. В такій кількості їм вдалось повалити одного Пашу на землю. І там, на снігу, вони почали його жорстоко бити. Я стояла трохи далі і дзвонила про допомогу нашим друзям. Коли я побачила море крові на снігу і лиці Паші, я почала пищати на всю вулицю (напевно дякуючи моєму крику сусіди визвали міліцію). Далі, побивши в кількості 15 чоловік одного Пашу, вони почали тягнути насильно його до свого будинку... По дорозі помітили мене, відібрали телефон і за волосся теж потягли до цього будинку. Я заходила туди останньою. Побачила я таку картину: на землі лежав Вітя Ковач, його били. Також лежала моя подруга. В дверях почали бити Пашу, жорстоко бити. У моєї подруги почався приступ. Коли я побачила Пашу всього в крові на плитці, в мене почалась істерика і я знов почала сильно пищати на весь будинок. Мене силою вивели на вулицю і наказали закрити рот. Коли я на вулиці почула, що моїх друзів сильно б’ють, я знов забігла до будинку. Павло з Вітьою лежали на підлозі в крові і їх били всі, хто хотів. Мене завели, посадили за стіл і змушували надіти балаклаву. Мою подругу просили зробити те ж саме. Але ми не одягли і встигли помітити, що там багато зброї, а також пляшок, схожих на "коктелі Молотова". Оскільки нам з подругою було дуже погано, в неї був приступ, а в мене схопило серце – нас знову вивели на вулицю, а хлопців далі продовжували бити по голові і по всьому тілу... Я благала їх не бити Вітю по голові, бо в нього з молодості серйозна травма. Попри моє прохання вони ще сильніше почали лупасити Вітю. Пашу теж били, хоч він навіть слова не сказав і навпаки казав їм  «Давайте поговоримо. Ми ж, здається, за одну ідею, а ви таке робите», вони не реагували і били ще сильніше. Близько години Паша і Вітя лежали на плитці в крові, майже без свідомості в наручниках. Приблизно через півтори години нарешті приїхала міліція. І тут почалось найцікавіше.

"Правосєки" вивели Пашку і Вітю в наручниках з балаклавами на голові і поставили на сніг на коліна. За всім цим без жодних дій спостерігали працівники міліції. Коли я зняла з них балаклави, Гласнер почав фотографувати побиті лиця хлопців і сміятися, викрикуючи, що ми сепаратисти. На це все знов-таки дивилась міліція і нічого не робила. Тут ці «бійці» почали говорити, що ми в них стріляли, а міліція (увага!) сказала цим невідомим людям в камуфляжі піти позбирати гільзи! Без свідків, без присутності міліції! Тобто зараз докази того, що вони в нас чергами з автоматів стріляли, вже визбирані "правосєками", бо міліція на це все закрила очі. Далі приїхав "Беркут". Хлопці продовжували перебувати в наручниках вже понад 2-і години. "Швидку" їм ніхто не визивав і знімати наручники ніхто не збирався. До того ж, ці "правосєки" незаконно зробили обшук нашої машини, звідки забрали навігатор. Також наші особисті мобільні телефони продовжували перебувати в кишені Гласнера, попри те, що я просила міліцію забрати їх.

Ще через півгодини хлопцям нарешті зняли наручники і…забрали нас всіх в міський відділ міліції. Бачачи, що Павло і Віктор стікають кровю, міліціонери не поспішали викликати "швидку". Не запропонували нам написати заяву і не запропонували нам пройти медекспертизу. А тепер ще цікавіше: до міськвідділу забрали тільки нас. Жодного з тих, хто нас бив, не забрали до відділку для вияснення обставин ситуації!!! 

Після тяжкої ночі і сьогоднішнього дня ми встановили в лікарні, що в моєї подруги струс, у Віті - страшні забої голови та спини (їх били прикладами з автоматів), а у Пашки, який був сам проти такої кількості, і якого били найбільше, - легка гематома тканин обличчя та невелика рвана рана над бровою на один шов. Тобто, як ми вже писали, Пашку ПС боїться. Один на один від нього тікають, а тут натовпом налетіли і думали - все, але нічого не вийшло )) Мораль сєй басни такова: ніколи не захищайте міліцію, бо ось чим це кінчається! :) 

А тепер деякі роз’яснення. Про алкогольне сп’яніння, про яке трубить Гласнер: заспокойтесь, ми були на експертизі, яка показала - ні краплі алкоголю в крові. А ось під дією чого були Ваші «бійці», ще потрібно розібратись. 

...ПС силою та незаконно забрали мій телефон. Потім віддали його міліції. Міліція без всяких потрібних актів про вилучення просто його забрала. Отож, п.Гласнер та доблесна наша міліція, знайте: на вашій совісті сьогоднішня ситуація в Чорнухіно, тому що через те, що я була не на зв’язку, я не змогла допомогти хлопцям як завжди. Також, не шановні, на вашій совісті наш покійний закарпатський Герой, якого не можуть опізнати, і за процедуру ДНК якого до сьогоднішнього дня повинна була домовитись я. Через те, що телефона в мене не було, я це не зробила. 

...Нагадую, що ми не завдали жодної шкоди, ні моральної ні фізичної так званим бійцям ПС Закарпаття. Всі цілі і неушкоджені і разом били тільки нас. 
Нагадую вже в котрий раз, що ми поважаємо та дуже пишаємось справжнім ПС Яроша. Це Герої, які до кінця держали Донецький аеропорт. Це Герої, які зараз в пеклі в Пісках. Ярош – це Герой, який навіть при важкому пораненні рветься на передову. Так званий ПС Закарпаття – це звичайне бандформування. ...В нашому закарпатському ПС є дійсно справжні патріоти, які також на передовій боронять цілісність нашої країни. І ми ними дуже пишаємось – бо це наші земляки. А через ось таку незначну кількість гнилі паплюжиться честь і гідність наших закарпатських справжніх бійців ПС Яроша. 

І наостанок. Ви жорстоко на моїх очах побили друга, який для мене став рідним старшим братом, якого в мене нема. Бог вас покарає. Можете не сумніватись. 

Ну що, ви зрозуміли яка в нас міліція?

Іііі…що, як будем розбиратись?) Звісно, що по закону))"

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, раніше Правий сектор Закарпаття фігурував у кількох скандалах, пов'язаних з чужими інтересами - у Виноградові його "бійці" "наїжджали" на клуб, який вигнав наркоторгівців, які пробували розгорнути там свою діяльність, в Ужгороді ПС на замовлення колишнього ректора УжНУ Федора Ващука організував напад на ректорат УжНУ, а ще раніше "зачищав" об'єкти грального бізнесу в інтересах їх конкурентів.

Як стверджують джерела Закарпаття онлайн, нині Правий сектор Закарпаття координує свою діяльність з міліцією на чолі з С.Шараничем, а та у відповідь не перешкоджає деяким особам з керівництва ПС займатися контрабандною діяльністю.

Що характерно, попри публічну негативну риторику ПС на адресу міліції Закарпаття, за жоден з інцидентів за участі ПС Закарпаття ніхто з його учасників не був покараний, всі справи "в'язнуть" в надрах УМВС України в Закарпатській області.
Ряд осіб, які з'явилися в керівництві Правого сектора Закарпаття вже після перемоги Революції Гідності, були працівниками міліції та СБУ і займалися контрабандистською діяльністю.

04 лютого 2015р.

Теги: Правий сектор, Гласнер

Коментарі

Кеба 2015-07-14 / 12:02:36
Официально зарегистрированный пневматический пистолет-:))) если бы я увидел людей с предметами похожими на АКМ, я бы свой "официально зарегистрированный" пневмо пистолет даже не достал, тем более стрелять из него предупредительно! Надо быть идиотом. Вижу правду в том, что ребята со своими девченками, вечером решили зайти к ПС покачать права. Зачем это делать вечером и со своими женщинами? Мозга нет? Явно неадекват гостей. Отчего и почему? Может действительно были под газом?Представьте, вы сидите в своем частном доме, вечером. Кто то начинает звонить вам в калитку, вы смотрите в камеру, видите незнакомых людей, не открываете. Они настаивают начинают стучать по калитке, вы берете свой охотничий карабин, схожий на предмет напоминающий АКМ, выходите, вас начинают спрашивать почему вы так плохо себя ведете, вы отвечаете, а после, делают три предупредительных выстрела из официально зарегистрированного "пневматического" пистолета. Не знаю как вы, но я бы вломил.

до міжгіря 2015-02-06 / 10:11:40
МІЖГІРЯ 2015-02-05 / 12:40:15
ТРЕБА БИ ЗАВІТАВ ДО БУВШОГО ГОЛОВИ РДА ,А ТЕПЕР СЕЛИШНИЙ ГОЛОВА ЩУР.

та треба би ... але міжгірці такі барани, шо вибрали се чудо іще й головою, бо поклав їм "хфонтан" і настроїв кабаків аби мали де пропити останні гроші. то при чому тут Правий Сектор??? коли такі тупі люди там жиють. правий сектор буде порядок наводитти, а те бидло буде у рОсію тікати, і лизати сраку щурам і монгольським попам???

Микола 2015-02-05 / 19:34:13
"Пашку дуже непокоїв інцидент з міліцією, оскільки це є неправомірною поведінкою по відношенню до внутрішніх органів. ...Він вирішив напряму запитати в них чому вони себе так поводять..."
о дванадцятій ночі? щось ця історія дуже дивна...

Микола 2015-02-05 / 19:28:07
П'ятеро не змогли повалити одного.. На допомогу підбігло ще семеро.. Легка гематома..
Шо за брєд? Троє людей за дві-три хвилини забивають лежачого насмерть, а тут дванадцять за пару годин маленько поцарапали?..

МІЖГІРЯ 2015-02-05 / 12:40:15
ТРЕБА БИ ЗАВІТАВ ДО БУВШОГО ГОЛОВИ РДА ,А ТЕПЕР СЕЛИШНИЙ ГОЛОВА ЩУР.

Аліна 2015-02-05 / 12:16:36
Хто такий Паша знають не тільки в Березному,такі точно і його так звані товариші. А те що вони зробили- чистоі води провокація,цього може не бачити тільки сліпий. Але "факир был пьян и фокус не удался" І як кажуть -собака гавкає,а караван іде. Хлопці з Правого Сектору роблять свою справу -і нехай їм Бог помагає. Звичайно не всі там ангели ,але вони кращі за нас,тих хто нічого не робить а з дивана критикує їх.

Великий Березний 2015-02-04 / 20:01:41
Такого урода як Павлов в березному ніхто нелюбить

драйвер 2015-02-04 / 20:00:05
Підтримую думку пана Шутко і дублюю питання стосовно наведення порядку на митницях, постах ДАІ...чи там вже все настільки в порядку, що ПС не твориться...наскільки памятаю, ПС обіцяв що наведе лад з корупціонерами

anonim 2015-02-04 / 18:05:39
Snajy Pashu dosit davno i xto vin takij. Daleko ne anhel. Sho vin tvoriv y Velikomy Beresnomy, osoblivo po vidnoshennjy do divchat ( bilshist jakix byla malolitnimi). Jomy ne vistachit ni zjoho zittja ni inshoho shob zaplatiti sa te sho natvoriv.
Ne mozy skasato sho meno shkoda sa te sho s nim trapilosja.

Шутко 2015-02-04 / 16:04:16
Правий Сектор Закарпаття , скажіть будь-ласка , на митниці вже хабарів не беруть ? В міліції , судах , прокуратурі , все в Ужгороді в порядку ? Щось останнім часом я абсолютно небачу ніякої корисної від вас діяльності за яку хотілось-би перечислити вам волонтерські 100 гривень .
Бачу - кришування вами митниці , грабіж дачі Медведчука , де до речі та справа по земельній ділянці яка Медведчуку була виділена ( Медвежа Гора ) ? Сам Гласнер запевняв що матеріали зібрані та надіслані в прокуратуру .
Гласнер -- звітуй публічно про хід тієї справи , яка робота вами пророблена і де вам потрібно допомогти ?
ПС в Ужгороді герої на беззбройних студентів , волонтерів та інше цивільне населення .
Населення України вже поставило вас на належне місце - на виборах рейтинг близько нуля , вас це нічому не навчило ? Якщо в конфліктах ПС vs Міліція я був на стороні ПС , то зараз вже потроху змінюю свою думку.
Гласнер , розкажи чому від вас відійшли хлопці з Карпатської Січі .
І наостанок , хлопці , займіться краще чимось корисним а не думайте як набити свої кишені при цьому прикриваючись ідеями патріотизму.

патріот 2015-02-04 / 13:19:10


Закарпатка, там давно треба відділити молодців і патріотів від стукачів СБУ-УМВС і контрабандистів. Може би тоді щось з того вийшло. А бо поки що це банда, яка обслуговує приватні інтереси кількох осіб зі свого керівництва і працює під замовлення бувших ригів


Стасок 2015-02-04 / 12:47:36
Достал уже правый сектор , гдань их надо з Закарпатья

Закарпатка 2015-02-04 / 12:39:15
Для Тетяни Дюрдь Хлопці з Правого Сектору Закарпаття -молодці і справжні патріоти і героі. Я багатьох із них знаю-це достойні люди. Якби мені скинути пару деятків років - я б теж попросилася до них. А хто такі Тетяна,Паша та компанія- в Ужгороді багато людей і так знає -краще б не позорили справу волонтерів.

Для Тетяни Дюрдь 2015-02-04 / 12:13:08
В срочному порядку писати заяву в прокуратуру на правосеків, а через своїх колег-волонтерів в Київі розповсюдити цей випадок у всіх смі, щоб вони держали на контролі цю справу і нагадувати кожен день про неї (щоб не дали їй заглохнути, і правосеків (липових) притягнути до відповідальності)

I am 2015-02-04 / 11:38:52
Про який військовий час йдеться тут говорить Тетяна Дюрдь?

закарпатець 2015-02-04 / 09:33:43
Копча,а що в центрі міста роблять люди з автоматами? І чому з ними не наводить лад міліція?

Копча 2015-02-04 / 09:17:16
Звичайно що у даній ситуації ПС винуватий, напали та побили милих громадян та ще й волонтерів. Вони (постраждалі) опівночі випадково заблукали, прямо як путінські війська, і виявилися поблизу "бази правосеків" аж тут взрівши вогні у вікнах будинку їх відвідала чудова думка - а може піти наніч взяти у них інтерв’ю ))). За разом і журналістське приладдя у вигляді пістолета та двох ножів було при собі. А нічого що стріляти першим почав Павлов та на щастя нікого не покалічив звичайно після цього ПС мав запросити їх на нічний чай та подякувати за візит. P.S У Одесі в січні 2015 вбили відому волонтерку Яну Шишман котра спільно з двома бандитами вирішувала власне питання фінансового характеру.

кат 2015-02-04 / 08:28:40
ПС закарпаття: диванні герої-контробандисти!!!

Ичі 2015-02-04 / 08:18:59
Звідки на Закарпатті взявся правий сектор???

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини