Борючись із «системою» Шаранича, міліціонер з Берегова у судах доказав незаконність свого звільнення (ДОКУМЕНТИ)

Андрій Локовці – простий міліціонер з Берегова. Уже поспілкувавшись з ним в процесі ознайомлення з його складною життєвою ситуацією, ми знайшли в закарпатському сегменті інтернету щонайменше кілька публікацій прес-центру обласної міліції та регіональних ЗМІ, де в позитивному контексті згадується його прізвище. Але добрий послужний список не допоміг йому в ситуації, коли він вирішив не ламатися під тиском системи, що її повернув зі своїм приходом в керівне крісло УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич.

Борючись із «системою» Шаранича, міліціонер з Берегова у судах доказав незаконність свого звільнення (ДОКУМЕНТИ)

Свою службу в органах внутрішніх справ Андрій Локовці розпочав 2003 року на посаді міліціонера Окремої роти міліції швидкого реагування «Беркут», після чого перебував на посадах дільничного інспектора, оперуповноваженого карного розшуку Берегівського РВ УМВС України в Закарпатській області. В березні 2013 року був призначений на посаду оперуповноваженого сектора по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Берегівського  РВ УМВС.

З огляду на принциповий характер «новоспеченого» БНОНівця, від самого початку його призначенню на цю посаду перешкоджали працівники відділу внутрішньої безпеки МВС, для яких Берегівський район, з огляду на специфіку його розташування біля державного кордону, вже понад півтора десятиліття є постійною кримінальною «годівницею». А тому оперуповноважений СБНОН А.Локовці, який виконував свої службові обов’язки відповідно до присяги, а не виходячи зі специфічних потреб і вимог окремих високопоставлених міліцейських чинів,  не вписувався в їх плани. Більше того, він стояв на перешкоді їх реалізації.

Не зважаючи на щоденний тиск, провокації та погрози не лише з боку злочинного світу Берегівщини, а й від міліцейського керівництва, Андрій Локовці за невеликий проміжок  часу задокументував злочинну діяльності осіб, причетних до незаконного обігу наркотиків та розкрив ряд злочинів у сфері наркообігу, фігурантами яких стали особи, відомі не лише на Берегівщині. Наркобізнесу Берегівщини, що досі працював під надійним правоохоронним «дахом», було завдано суттєвої шкоди. І міліцейська вертикаль, що мала боротися, а, насправді, непогано заробляла на «кришуванні» злочинної діяльності в усіх її проявах – від ввезення чи виробництва і до реалізації наркотиків «споживачам», вирішила діяти... 

...З самого ранку 16 квітня 2014 року у Берегово виїхала мобільна група з обласного управління міліції – так звані «пітбулі», під керівництвом заступника начальника служби інспекції по особовому складу УМВС, підполковника міліції Дмитра Кушніра. Складається вона із «надійних», слухняних і перевірених працівників УМВС з безпосереднім підпорядкуванням начальнику УМВС України в Закарпатській області полковнику міліції Сергію Шараничу. І головне завдання  «пітбулів» у погонах – примусове «вписування» працівників органів внутрішніх справ у корупційну систему, або «витискування» найбільш стійких і принципових з органів внутрішніх справ.

Приблизно о 9-й годині члени вищезгаданої групи підійшли до авто Андрія Локовці, припаркованого на автостоянці по вулиці Сечені в Берегові,  начебто з метою перевірки документів. Хоча жодних порушень виявлено не було, повернути документи власнику «пітбулі» Шаранича відмовилися. Натомість, за вказівкою працівника інспекції по особовому складу УМВС, працівник УДАІ УМВС без жодних на те підстав склав на власника автомобіля адміністративний протокол за керування автотранспортом начебто без паска безпеки.

Потягом трьох годин в приміщенні Берегівського райвідділу, під час його вихідного дня, що надається після чергування, члени групи під тиском намагалися змусити А.Локовці підписати фабриковані щодо нього матеріали. Але без успіху. Більше того, про протиправні дії членів мобільної групи Шаранича А.Локовці повідомив за телефоном 0800507309 урядової «гарячої» лінії» та подав письмове звернення до Берегівської міжрайонної прокуратури. Ситуація складалася не за планом, тому група повернулася до Ужгорода без результату, але разом із усіма незаконно вилученими документами А.Локовці. А вже близько 15.00 керівництво Берегівського РВ отримало вказівку з облуправління доставити А.Локовці в УМВС України в Закарпатській області, де його «пресувало» високе міліцейське начальство, вимагаючи підписати всі сфабриковані щодо нього документи та відкликати повідомлення, подані за фактом протиправних дій мобільної групи УМВС. В протилежному разі погрожували звільненням із ОВС.

У адмінбудівлі УМВС на вулиці Ракоці Андрія Локовці протримали до пізнього часу, а коли, нарешті, випустили,  до Берегова йому довелося добиратися власними силами.

Наступного дня Андрій Локовці продовжив виконувати свої службові обов’язки, а його, натомість, намагалися зламати добовими чергуваннями та перевірками УМВС у службовій діяльності. 22 квітня 2014 року втомлений переслідуванням міліціонер знову зателефонував на урядову «гарячу лінію», повідомив про тиск із боку керівництва та про те, що незаконно вилучені документи йому досі не повернуто. Однак, перевірку повідомлень, які надійшли з урядової «гарячої лінії» до УМВС, було доручено іншим працівникам тих самих підрозділів УМВС, які вчинили протиправні дії. Логічно, отже, що проведеною перевіркою було встановлено, що в діях працівників УМВС відсутні ознаки будь якого правопорушення, повідомлення А.Локовці не знайшли свого підтвердження, а тому справа підлягає закриттю. Аналогічне рішення було прийнято прокуратурою Закарпатської області...

Тиск на непокірного міліціонера набував нових обертів та якостей, щоденні провокації та погрози стали постійними. Більше того, аби зламати, почали тиснути на найчутливіше – втрутилися у сімейне життя. До «роботи» було залучено відомого міліцейського адвоката Владислава Мухомедьянова, котрий свої навики у фабрикуванні справ засвоїв ще як слідчий УМВС в Закарпатський області, а тому часто залучається до співпраці правоохоронними органами Закарпатської області для спрямування справ у "потрібне" русло. До правоохоронних органів почали надходити неправдиві та компрометуючі повідомлення від імені колишньої дружини, з якою А.Локовці вже тривалий час не проживає. Таких повідомлень, починаючи з 28 жовтня 2013 року і по теперішній час, нараховується вже близько 30. У декількох випадках заявниця в запалі міліцейського сприяння явно перейшла межу закону, а тому, відповідно до зібраних матеріалів, мала бути притягнути  до відповідальності, але  правоохоронні органів воліли нічого не помічати. 

Тим часом, аби повністю взяти під контроль ситуацію в берегівській «годівниці», начальник УМВС Сергій  Шаранич повернув на посаду начальника Берегівського РВ із аналогічної посади на Іршавщині сумновідомого підполковника Миколу Курицю. Останній суттєву частину своєї службової кар’єри пропрацював у Берегівському РВ, але, в силу політичних причин, на деякий час був змушений покинути «нагріте» місце, не покидаючи мрію повернутися. І 13 травня 2013 року його мрія збулася. З перших днів новий начальник негайно почав формувати своє «робоче» оточення – обкладав себе заступниками з числа друзів і кумів та, одночасно, виконував вказівки зверху. Вже в перший день свого призначення М.Куриця неофіційно відсторонив А.Локовці від виконання службових обов’язків, віддав вказівку не видавати табельну зброю, не записувати у наряди та не залучати до інших видів несення служби за винятком днів проведення президентських виборів. А 21 травня М.Куриця віддав А.Локовці вказівку прибути до ВДАІ Виноградівського РВ, де працівники даного підрозділу вручили йому постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності за ст.121 ч.5 КУпАП (Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами ) і під розписку повернули раніше вилучені документи – посвідчення водія, технічний паспорт авто, страховий поліс. А після успішного проведення виборів,  2 липня в.о. начальника Берегівського РВ на початку робочого дня віддав вказівку Андрієві Локовці негайно прибути до Управління кадрового забезпечення УМВС в Закарпатській області, де його ознайомили із наказом №663 від 26 травня 2014 року про його звільнення з органів внутрішніх справ відповідно до пункту 8 статті 12 Дисциплінарного статуту ОВС, за пунктом «є» статті 64 Положення про проходження служби рядовим та начальницьким складом ОВС – за порушення дисципліни.

Тобто, Андрія Локовці звільнили на підставі ряду матеріалів, сфальшованих під керуванням Д.Кушніра та за участю М.Куриці, а саме – за, начебто, порушення ПДР (Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами), за невиконання вказівки керівництва, що проявлялося у відмові підписання адміністративного протоколу, подання неправдивої інформації на Урядову гарячу лінію та перешкоджання у оформленні матеріалів.

У цей час в сфері наркобізнесу Берегівщини, як і запанувало міліцейське начальство, настало певне пожвавлення. Саме для цього на роботу сектор по боротьбі з незаконним обігом наркотиків М.Курицею з Іршавського РВ був переведений надійний та перевірений працівник. Кримінальні справи, пов’язані із незаконним обігом наркотиків, що були у провадженні Берегівського РВ, по черзі руйнувалися, інші – закривалися, або їх головні фіґуранти змінювалися на добровольців з числа безпритульних громадян та інвалідів Берегівщини. Також було припинено або закрито ряд оперативних напрацювань, зокрема оперативна справа під умовною назвою «Трафік», яка представляла собою неабияку небезпеку для кришованого міліцією кримінального бізнесу...

Тим часом будні самого А.Локовці були заповнені відвідуванням різних правоохоронних органів, прокуратури та суду як обласного рівня, так і відповідних структур на Виноградівщині та Берегівщині. Під керуванням М.Куриці, Д.Кушніра та під особистим контролем С.Шаранича за участю начальника слідчого управління прокуратури в Закарпатської області Івана Бітляна, близької родички останнього – начальниці служби у справах дітей Берегівської РДА Ольги Чечур та адвоката В.Мухомедьянова фабрикувалися справи із «легендами», що давали змогу «пресувати» А.Локовці, тримати його під постійним психологічним тиском. У приватній бесіді колишнього міліціонера, що продовжував оббивати пороги установ, відстоюючи справедливість, навіть попередили: «Ми тебе і так на нуль помножимо!»

І «множили»...

Опустилися навіть до того, що забрали навіть дітей, які практично ніколи не жили з матір’ю, котра стала слухняним знаряддям в руках представників злочинного правоохоронно-кримінального механізму. Старшого прямо зі школи, молодшого – з дому.

І все ж, старі схеми міліцейського «безпредєлу» в нових, постреволюційних умовах почали давати збої, фабриковані справи руйнувалися і правда поступово почала пробиватися на поверхню. 

Так, 28 липня постанову про притягнення А.Локовці до адміністративної відповідальності за фальсифікованими «підбулями» С.Шаранича обставинами було скасовано Виноградівським районним судом як незаконну. А тому, зібравши до купи все, що тільки можна, на підставі раніше заготованих для психологічного тиску на А.Локовці «свідчень» і «фактів», в день  народження Андрія Локовці прокуратурою в Закарпатській області йому було оголошено підозру у вчиненні іншого злочину  – цього разу за ознаками ст. 125 ч 2 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження).

Тобто, «пітбулі» в погонах за підтримки «колег» з прокуратури, як і в випадку журналіста, головного редактора Закарпаття онлайн О.Диби, за раніше відпрацьованою схемою, сфальшованими обставинами і лжесвідками нашвидкуруч «випродукували» і запустили щодо свого непокірного екс-колеги, котрий не зламався під тиском системи, що її повернув на Закарпаття зі своїм приходом С.Шаранич, новий «кримінал». При цьому, «ліпили» все, що могли, і як могли. А тому, справжньою загадкою залишається, наприклад, те, в який спосіб прокуратура Закарпатської області внесла 4 квітня 2014  року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №4201407006000003  відомості за «подіями»,  які, відповідно до тексту доручення слідчого прокуратури в Закарпатській області, сталися лише 16 квітня...

«Пітбулі» Шаранича знали, чого поспішали – 17 листопада 2014 року рішенням Львівського апеляційного адміністративного суду документи, підготовлені Д.Кушніром та його бригадою, які стали підставою для звільнення Андрія Локовці з органів внутрішніх справ, були скасовані як незаконні. А самого А.Локовці з моменту звільнення поновлено на посаді оперуповноваженого СБНОН Берегівського РВ УМВС в Закарпатській області з відшкодуванням усіх матеріальних збитків.

Станом на нині Андрій Локовці, відповідно до рішення суду, поновлюється на колишній посаді в міліції. Каже, що не для того, аби стати гвинтиком злочинного механізму Шаранича. А просто заради відновлення справедливості, яка давалася так складно і так болісно. І працювати там не має жодного наміру...

Попереду – ще нелегкий шлях доказування власної невинуватості в «новому» криміналі. Але тепер він вже не сам. Закарпаття онлайн стежитиме за кожним кроком тих, хто дав використати себе в кримінальних інтересах особи, що тимчасово, волею обставин опинилася у головному міліцейському кріслі Закарпаття. Точно так, як уже стежить за перебігом кримінальної провокації тих самих «пітбулів» у погонах щодо патріота і чесного та безкомпромісного люстратора януковичівського непотребу – Богдана Пилипіва та головного редактора виноградівського тижневика «Чорна Гора» Володимира Мочарника, який опинився  у суді сам-на-сам з ментовським «безпредєлом», «кришованим» все тим же С.Шараничем.

Час грає на користь чесних. І «пітбулі» Шаранича незабаром відчують це на власних шкурах...

 

Копії висновківа Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області, відповідно до яких колишню дружину Локовці Світлану Володимирівну та її брата Фороса Володимира Володимировича за протиправні дії мали притягнути до відповідальності, що мало велике значення у вирішенні судом місця проживання дітей.
Пунктом 2 відображається особистий контроль за подіями начальника УМВС України в Закарпатській області, але винних до відповідальності притягнуто не було.

Супровідний лист до слідчого відділу Берегівського РВ по злочинах у сфері незаконного обігу наркотиків (НОН), які приховані М.Курицею

Наказ про звільнення

Копія доручення слідчого прокуратури Закарпатської області, згідно з якою повідомлення від А.Локовці про незаконні дії працівників УМВС від 16.04.2014 року із загадкованих причин внесені до ЄРДР за номером кримінального провадження № 4201407006000003 від 04.04.2014 року. Заявнику ніяких повідомлень про результати розгляду не надіслано до теперішнього часу

 

Копія повістки

Постанова Виноградівського районного суду, якою скасовано постанову про адміністративне правопорушення, начебто скоєне А.Локовці

 

Повідомлення про результати розгляду скарги А.Локовці до МВС на незаконні дії працівників УМВС

Рішенням Львівського апеляційного адміністративного суду, відповідно до якого документи, підготовлені Д.Кушніром та його бригадою, які стали підставою для звільнення Андрія Локовці з органів внутрішніх справ, були скасовані як незаконні. А самого А.Локовці з моменту звільнення поновлено на посаді оперуповноваженого СБНОН Берегівського РВ УМВС в Закарпатській області з відшкодуванням усіх матеріальних збитків

 

 

Заява в прокуратуру Закарпатської області про надання інформаціїї про результати розгляду та надання можливості ознайомитися із матеріалами справи, яка черговий раз залишається без реагувань

 

25 грудня 2014р.

Теги: Андрій Локовці, Сергій Шаранич, Дмитро Кушнір, Микола куриця

Коментарі

Віруючий 2014-12-28 / 21:24:45
Хай їм бог дасть здоров'я!!! Пережити те що їх чекає.

Мен 2014-12-28 / 12:51:21
рука руку миє, а хтось має бути принесений в жертву

закарпатець 2014-12-28 / 00:14:13
Закарпаття вже втомилося від шараничовського бєзпрєдєла

Мен 2014-12-28 / 00:08:13
Курицьові цілята недавно машину по безпределу забрали у чоловіка бо хтось любовниці куриці подобався машину
Курятину на нари

Нік 2014-12-27 / 14:13:14
Мукачівський БНОН розбивають уже з 2008 р. І всі одні і тіж фамілії. Нікому не потрібна ефективна служба.

Ляшко 2014-12-27 / 01:58:59
І шо це таке?
І хто це від мого імені таке пише?
Цитую :"Тему Берегівського клану "наркоділків у погонах" не вигідно чіпляти, адже ці лохи постійно золотять ручку перевірякам. Але скоро "БАНДІ КУМІВ ПРИЩАВИХ КУРЕЙ" прийде кінець і АТО їх не спасе, бо тут вже доходить до народного суду" ?
Може це і правдива інформація ,але чому від мого імені?
Я розберусь.

бивший мент 2014-12-27 / 01:56:46


Не пишіть "дурниць" там всі ***даті хлопці роблять, які знають таблицю ділення і вижили навіть лоха Яцканича, який і дупля не різав у їх ОРД, так і пішов руками Куриці.


журік 2014-12-27 / 01:51:23
Я думаю що скоро туди їхатимуть не у термальні води а у "нервану", адже судячи по слухах такі як Куриця,Дрозденко,Кантор,Попович(друг Шаранича)та його щенки скоро зроблять у Берегові "13 квартал", бо не можуть поділити сферу впливу на "наркоділків",а такі як Губинець і компанія почистять всім відвідувачам машини.І все це дійство під їх "КРЕСНИМ". Доречі де вони всі зараз ато я вже за 5 років заскучав за ними.

Ляшко 2014-12-27 / 01:35:24
Тему Берегівського клану "наркоділків у погонах" не вигідно чіпляти, адже ці лохи постійно золотять ручку перевірякам. Але скоро "БАНДІ КУМІВ ПРИЩАВИХ КУРЕЙ" прийде кінець і АТО їх не спасе, бо тут вже доходить до народного суду.

Ляшко 2014-12-26 / 23:28:15
наркоділки ,юращуку памятники на центральних площах кожного населенного пункту Закарпатської області скоро установлять.
цікаво,шаранич притягнув його з собою зі Львову де очолював ВБ,чи вже тут навчив-приручив ?

Google.net 2014-12-26 / 23:10:15
Там де принципові менти луплять наркоту відразу ж появляються одні і ті ж дійові особи правоохоронної системи, які все прикривають - Бітлян, Юсип, Шаррік ну і звісно ж пспівробітники ВВБ УМВС. В цій області кожен наркоман прикривається Юращуком з ВВБ.

Ляшко 2014-12-26 / 22:59:25
Люстрація в дії...
Тих ,хто щось робе й бореться зі злочинами ,саджають й звільняють ,а банда шаранича цим керує під кришою авакова.
"Революцію Гідності" перетворюють в торжество огидності.

бивший мент 2014-12-26 / 20:21:23
Таких історій по області точно більше десятка, якщо не кількадесят. Зачищаються, справді, найпринциповіші

Дрогач 2014-12-26 / 08:37:56
інтересна ситуація по Виноградову била на початку грудня. Запасли мінти виробництво!!! наркоти в районі. Бивші ригіонали замішані та відомі мицинати. Всьо уладилось, сліди захарились. Ціна вопроса 100 штук зелених американських баксів Шараничу.
От так у нас борються з корупційов та наркотов. Самі менти в шоці, шо такий резонанс - фактично розкритий - за бабло злив ставленик Авакова, Яцика.

май русин 2014-12-25 / 22:05:44
Тадь в сів статті, видит ми ся, і за перевртню в прокуратурі пише. Завто чистити треба і менту, і прокурору

Америка 2014-12-25 / 21:38:26
Можна подумати менше перевертнів в прокуратурі чи судах? Звідти треба чистку робити

журік 2014-12-25 / 19:11:27
Вимальовується, потрохи, з усіх криміналів злочинна схема діяльності Шаранича. Ой, чує моє серце, буде у нас незабаром гучна, на всю Україну, справа про перевертнів у погонах.

созерцатель 2014-12-25 / 16:20:58
Прекрасная, по сути эпическая картина, рельефно илюстрирующая всю глубину той системной мерзости, которую нам предстоит вырвать с корнем.
Андрею Локовци - стойкости и успехов.
Шарнаничам, Курицам и прочим животинкам - того, что заслужили.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини