Прокуратура Закарпаття спричинилася до скандалу в прокуратурі Ужгорода: 15 прокурорів добровільно пройшли обстеження на алкоголь (ДОКУМЕНТИ)

Аби уникнути безпідставних звинувачень, півтора десятка прокурорів, тобто практично весь склад прокуратури міста Ужгород, 2 грудня з власної ініціативи пройшов обстеження на вміст алкоголю в крові. Про це Закарпаття онлайн повідомили джерела в прокуратурі Закарпатськї області.

Роман Балита
Роман Балита

Звідти ж інтернет-видання Закарпаття онлайн в неофіційний спосіб отримало і копії відповідних документів, які засвідчують, що всі освідчувані були абсолютно тверезими.

Справжність документів підтвердили і в Закарпатському обласному наркологічному диспансері, де відбувалася процедура обстеження. Усі копії є в розпорядженні редакції.

Закарпаття онлайн встановлює всі обставини скандалу. Наразі відомо, що породжений він боротьбою за крісла, що її зініціювали в надрах обласної прокуратури. Ініціатором скандалу є екс-прокурор Мукачева і недавній заступник прокурора Ужгорода, а нині – очільник підрозділу внутрішньої безпеки в прокуратурі Руслан Біловар. Як нещодавно повідомляло Закарпаття онлайн, цього одіозного прокурора, відомого своїми мільйонними статками і скандалом з підпалом позашляховика вартістю 110 тисяч доларів, і який очолював прокуратуру Мукачева у період 2011-2013 рр., тобто – підпадає під дію закону про люстрацію, призначили керувати підрозділом, який займається «люстрацією» прокурорів на Закарпатті. Наслідки не забарилися і Р.Біловар у звичний специфічний спосіб заходився «зачищати» всі місця під своїх специфічних людей. Відбувається це за сприяння колишнього кримінального елемента і афериста Івана Волошина.

Наразі нез’ясованою залишається в цій ситуації роль нинішнього керівника прокуратури Закарпатської області Романа Балити, який сам перебуває в статусі в.о. Принаймні, саме він призначив в.о. прокурора Ужгорода одіозного колишнього міжрайонного прокурора Берегівського району Івана Зареву, люстрації якого вимагав Берегівський Майдан. Також саме при Р.Балиті заступником прокурора Закарпаття було призначено так само одіозного Павла Русняка, відомого скандальною стріляниною з пістолета в ресторані "Сезар", через яку його було звільнено з органів прокуратури, але потім поновлено. П.Русняк також відомий як фігурант "зам'ятої" справи про хабарництво за участі колишнього першого заступника прокурора Закарпатської області Віталія Мухіна, за наслідками якої В.Мухін звільнився "за сімейними обставинами", а П.Русняк і М.Данча були звільнені з посад начальників відділів прокуратури області.

Тобто, під керівництвом Р.Балити та Р.Біловара за «підтримки» І.Волошина в прокуратурі Закарпаття та Ужгорода формується специфічна «команда» з осіб, що мали б у першу чергу підпадати люстрації. Натомість, їм протистоїть молоде покоління прокурорів, не згідних з такими методами роботи.

За інформацією Закарпаття онлайн, сьогодні з лікарняного на роботу вийшов прокурор Ужгорода Володимир Гаврилюк. Однак в його кабінеті невідомо на яких підставах досі залишається «тимчасовий» прокурор І.Зарева, призначений на посаду Р.Балитою.

Про деталі скандалу і цікаві подробиці щодо його фігурантів Закарпаття онлайн розповість згодом.

09 грудня 2014р.

Теги: прокуратура, скандал, Роман Балита, Іван Зарева, Руслан Біловар

Коментарі

скандал 2014-12-16 / 18:24:59
Прокуратуру Закарпаття перевiряють iз Генеральноi прокуратури через скадал у прокуратурi Ужгорода.8334

Невчорашній 2014-12-12 / 00:12:00
КЗпПУ а не КУпАП )))

Невчорашній 2014-12-12 / 00:07:17
Роман, так,а якого юха їх в 21.00 викликали???? Се шо робочий час чи як??? КУпАП каже шо робочий час у нас лим 8 годин на динь з 9.00 до 18.00, або з 8.00 до 17.00... нє но се уже повний бардак у системі кіть їх у 21.00 викликали!!!!!!!!!Як потом ті прокурори будуть чиїсь права захищати????

уйко з полонини 2014-12-11 / 22:09:48
туй усьо понятно - закарпатьска прокурорська мафія отжимає злачну посаду у чужого прокурора руками тоже чужого, мало більшого прокурора Балити, айбо Балита не знає з ким він ся звязав, бо слідуючим одожмуть його ібо й нього посада щи май злачна чим у Гаврилюка! А тоті прокурорчики ужгородські просто їм, закарпатськів прокурорськів мафії, там не треба лим тому, бо они майже не научилися збирати дань з людей, вот і всьо, їм треба своїх перевірених і битих. Опять ся бють за посади і возможность косити бабло, а де кіть не у обл. центрі така можливість є, главноє всіх своїх файно розкласти по містам!!!

Роман Т. 2014-12-11 / 13:00:42
Спеціально для Ната. читайте уважно комент. В 21. 00 викликали прокурорів міста. Жодного слова про те що вони знаходилися на роботі. Будьте уважні.

риба гниє з голови 2014-12-11 / 11:56:11
140 гектарів водойм поблизу сіл Мала та Велика Солтанівка Васильківського району на Київщині належать родині заступника Генерального прокурора Анатолію Даниленку, про це йдеться у сюжеті телепроекту «Наші гроші».
Ставки вивели із держвласності за схемою, популярною у 90-их. Держпідприємство «Забір’я», якому вони належали, стало акціонерним товариством. Спершу у нього ввійшли приватні фірми, а потім вийшли, отримавши частину майна товариства – державні ставки. Згодом вони були перепродані іншим фірмам, хоча згідно із законом ставки могли бути лише в оренді.
Даниленко Анатолій Васильович, заступник Генерального прокурора України - начальник Головного управління кадрів та забезпечення діяльності органів прокуратури Народився 12 квітня 1963 року у м.Києві. Одружений. Має двох дітей. 1981 – 1983 роки – проходив військову службу в Збройних Силах СРСР. 1983 – 1984 роки – майстер виробничого навчання Київської автомобільної школи ДОСААФ. 1984 – 2001 роки – служба в органах внутрішніх справ м.Києва. 2002 – 2004 роки – заступник начальника управління Державної податкової адміністрації України. 2005 рік – заступник начальника Головного управління МВС України в м. Києві Віталія Яреми. 2005 - 2007 роки – перший заступник начальника Головного управління МВС України в м. Києві Віталія Яреми. 2007 – 2008 роки – радник Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. 2008 – 2010 роки – перший заступник начальника Головного управління МВС України в м. Києві Віталія Яреми. З березня по червень 2014 року обіймав посаду керівника служби Першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми. 23 червня 2014 року Даниленко Анатолій Васильович призначений заступником Генерального прокурора України Віталія Яреми та його затверджено членом колегії Генеральної прокуратури України. Генерал-майор міліції. Має науковий ступінь доктора філософії в галузі права. Заслужений юрист України.
Даниленко Анатолій Васильович, з червня 2014 р. заступник Генерального прокурора України Віталія Яреми – начальник Головного управління кадрів та забезпечення діяльності органів прокуратури
2005 рік – заступник начальника ГУ МВС України в м. Києві Віталія Яреми.
2005 – 2007 роки – перший заступник начальника ГУ МВС України в м. Києві Віталія Яреми.
2007 – 2008 роки – радник Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.
2008 – 2010 роки – перший заступник начальника ГУ МВС України в м. Києві Віталія Яреми.
З березня по червень 2014 року – керівник служби першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми.
Після позовів прокуратури 129 гектарів повернули державі. Решту 140 га прокурори приватникам «здали» через судову схему. У суд на їх повернення прокуратура подала лише в грудні 2013 року, коли сплив строк позовної давності. І хоча прокурори могли його подовжити, вони вирішили цього не робити.

ЛЮСТРАЦІЯ 2014-12-11 / 11:40:05
Начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні-Цилюрик Олександр Анатолійович

Начальник відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні досудового розслідування та підтримання державного обвинувачення-Дем'янчук Іван Іванович

Начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення-Черничко Валерій Валерійович

Начальник відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні оперативно-розшукової діяльності-Шимон Іван Петрович

Начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби-
Василенко Олександр Юрійович

Начальник відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та процесуального керівництва-
Косей Іван Юрійович

Начальник відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення-Сільченко В’ячеслав Павлович

Гангурка 2014-12-11 / 11:07:03
У прокуратурі на керівних посадах мають право працювати тільки хабарники, ті хто вміє брати і давати. Хто цього не навчився попадають під скорочення і люстрацію. Позвільняю всіх так як Русина і ходіть по судах, доказуйте без грошей свою правоту. Готуйтесь, беріть кредити, думайте, думайте бо свято наближається. Всі ставайте в чергу до Михайла Гангура, бо я хабарі не беру.

Сехін І. 2014-12-11 / 10:51:23
Хабар взяв я із кумом якого люстрували, а судять Поповича О. В мене грош доста є шоб я ся одкупив од усіх!

Гангурці і Ко 2014-12-11 / 09:58:16
Час "Ч" вже скоро...хочу щоб ви це памятали!!!

Андрій 2014-12-10 / 23:15:37
Пашку-Америку мені не ображайте !

ната 2014-12-10 / 22:19:03
Томану .Т А що прокурори робили на роботі в 21.00. Нічна зміна .

правда 2014-12-10 / 21:34:32
http://zakarpattya.net.ua/News/133230-V.o.-prokurora-Zakarpattia-pishov-u-vidpustku-sviatkuvaty-den-narodzhennia-prokuror-Uzhhoroda-povernuvsia-do-vykonannia-oboviazkiv

Людоєдка 2014-12-10 / 21:30:28
В прокуратурі крім безпеки є ще і відділ кадрів, котрий доберає "кадри". У прокуратурі Закарпатськоі області працівників за останні 3 роки неодноразово ловили з хабарями, у нетверезому стані з кермом, вони вчиняли ДТП та інші нарешті проступки. Висновків ніхто не робить, зате на вхідни дверях кадровички можна буде скоро прайслист вивісити. Весь колектив знає скільки вартує посада, атестація, відпустка, лікарняний, прийом на роботу, тести. Чому дивуватися, скоро ми ще і не такі речі будем читати про прокурорських.

Іван 2014-12-10 / 20:58:56
Можна було б Русняка із Заревою направити в зону АТО, але вони і там мародерством будуть займатись, у них це у крові.

Слава 2014-12-10 / 20:35:50
На даний час в цій ситуації розберається пан Русняк, який виконує обов'язки прокурора. Балита сховався на лікарняному.

Правда 2014-12-10 / 20:24:39
В той час, як молодь, патріоти щодня гинуть в зоні АТО, Русняки, Зареви, Біловари, Кайли, Штефанюки воюють за посади, гребуть гроші тай сміються над нами. То за них ми мерзли на Майдані, мало ці гниди нас тероризували з Бенцою.

Герасим 2014-12-10 / 20:00:33
ахто знает чаму біловар не дав ход ділу коли його пяний руснак на х@й послав ? Может тому шо цей руснак має номерок якогось велікого дяді з верхньоі прокурватури
Де справедливість, наші закарпатці гинуть а ця гнила гнида жирує

Попович О. 2014-12-10 / 19:53:20
де справедливость ? Мене судять за хабарюгу отриманний біловаром а його вже поновлено на посаді
Усіх на вила !!!

Галя 2014-12-10 / 16:14:28
Сумніваюся, що Кайло об'єктивно зможе розібратись. Він як і Зарева з Русняком з однієї компанії.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини