Інформація про перенесення райполіклініки з Ужгорода виявилась недостовірною

Саму ж споруду, де нині розміщена Ужгородська районна поліклініка, ніхто нікому не продаватиме, мешканці Ужгородщини зможуть лікуватись у закладі, як і раніше. По факту, зміниться лише назва — Ужгородську районну поліклініку по суті введуть у структуру Ужгородської райлікарні, у такий спосіб створивши поліклінічне відділення №2 Ужгородської районної лікарні №1 м.Чоп.

Інформація про перенесення райполіклініки з Ужгорода виявилась недостовірною

На чергову сесію Ужгородської райради порядком денним, серед інших, виноситься проект рішення «Про реорганізацію лікувально-профілактичної установи «Ужгородська районна поліклініка». Зазначеним документом депутатам пропонується реорганізувати лікувально-профілактичну установу «Ужгородська районна поліклініка» в поліклінічне відділення №2 Ужгородської районної лікарні №1 м.Чоп. Згаданий проект рішення сколихнув медіа-простір, де почали ширитись чутки про перенесення, в разі прийняття рішення, медзакладу з Ужгорода в Чоп, що значно утруднить життя мешканцям району, яким по лікування доведеться діставатись Чопа. Втім, в офіційному коментарі Закарпаття онлайн т.в.о. голови Ужгородської РДА Анатолій Тимченко спростував поголоски, зазначивши: реорганізація необхідна затим, щоби вирішити усі юридичні нюанси та дати можливість працювати закладу відповідно до закону, зокрема, у питанні проведення медоглядів.

“У даному випадку про закриття районної поліклініки не йдеться, вона стає структурним підрозділом з назвою «поліклінічне відділення №2» юридичної особи - Ужгородська районна лікарня №1 м.Чоп, а розташування даної установи залишається за тією ж адресою — Ужгород, вул. Паризької Комуни. Реорганізацію в районі ми плануємо провести шляхом приєднання”, - повідомив Анатолій Тимченко.

За його словами, в ході реорганізації Ужгородську районну поліклініку фактично введуть у структуру Ужгородської районної лікарні, при цьому, реформоване поліклінічне відділення залишатиметься й надалі працюватиме за “старою пропискою”.

Серед причин, якими зумовлена реорганізація, керівник Ужгородщини назвав владнання юридичних нюансів щодо проведення медоглядів: наразі у районній поліклініці є дозволи на проведення лише 1 виду медичного огляду з шести.  До всього, наразі у медзакладі фізично немає змоги проводити окремі лабораторні обстеження. 

“Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21 травня 2007 року № 246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій». Цим документом чітко регламентовано, що медичний огляд працівників проводиться закладами охорони здоров'я, що віднесені до другої, першої, вищої акредитаційної категорії. Наразі ж, відповідно до нормативних документів, такої акредитації заклад не має.  По-друге, у поліклініці проводяться медичні огляди кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів і медичні огляди на право видачі довідки для отримання дозволу на носіння зброї. Аби провести вищеперераховані медогляди, необхідне лабораторне обстеження особи. У той же час, Ужгородська районна поліклініка має лабораторію, яка, за великим рахунком, «намальована» у статуті, а по факту там проходить лише забір крові і сечі. Даний матеріал направляється в Ужгородську районну лікарню №1 м.Чоп, звідки вже готові результати відправляються назад у поліклініку. А це вже порушення нормативних документів, які чітко регламентують проведення тих чи інших медоглядів”, - розповів Анатолій Тимченко. 

Тобто, за його словами, нині стоїть питання дотримання вимог законодавства щодо проведення медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв та організацій.  Запланована реорганізація дасть можливість врегулювати відповідно до чинного законодавства надання медичних послуг установою, адже Ужгородська районна лікарня №1 у Чопі акредитована МОЗ України (1-ша акредитацій на категорія).

Мешканці району та працівники поліклініки, пообіцяв т.в.о. голови РДА, дискомфорту не відчують, оскільки заклад залишається за колишньою адресою, лише змінивши назву.

08 грудня 2014р.

Теги: інформація, райполіклініка, перенесення, недостовірна

Коментарі

пік 2014-12-09 / 06:22:22
Месний ти лох.Очі відкрий.Такі медогляди ліві шо робляться не поможуть туберкульозних хворих виявити.Такого ідіота як ти світ ще невідів зато так і жиєме бо такі люди дебільні як ти коло нас.

Адмін 2014-12-08 / 22:12:34
http://zakarpattya.net.ua/News/133130-Raionnu-polikliniku-Uzhhorodshchyny-v-v-oblasnomu-tsentri-nikhto-ne-zakryvaie-%E2%80%93-Hubal

Месний 2014-12-08 / 22:04:49
Яка в біса Реорганізація, які медогляди???? ЩО ВИ ГОВОРИТЕ!!! Паскуда хоче робити медогляди за бабки!!! Його не цікавить що хворі всякими палочками і туберкульозами люди, будуть робити в закладах харчування, діт садках і т.д. ХОЧЕ СОБІ БІЗНЕС ЗРОБИТИ(((((((((безсоромні,на здоровї людей заробляти хоче!
пік ти худоба, був хоть раз у чопі? Поїдь подивись до чого "твої" довили там лікарню!! Там і оставайся...



Для чого Щось Реорганізовувати, коли прості Люди мають свою лікарню, куда не треба їхати 3 маршрутками, де все працює, завжди чисто, такі хороші лікарі,а лікар Худан І.І то взагалі лікар від Бога!!!

P.S Чомусь поняття реформування і руйнування стають синонімами. Я не пам'ятаю реформи, яка б пішла на користь простим людям.

справедливий 2014-12-08 / 21:36:41
Якщо проаналізувати всю ситуацію, що склалась напрошується висновок:що в нашій державі робиться не для людей,а для новопризначених чиновників,які не встигли утвердитися а вже налаштовують все під себе...

Кривошийша 2014-12-08 / 21:25:45
майжень худани тимченкові дуже подякували што єдному дав дерматологію а другому стоматологію

галя 2014-12-08 / 21:24:39
Палушка-йсе ти мурчиш???!!! :D

??? 2014-12-08 / 21:11:34
Виходить отримати нову ліцензію міністерства охорони здоров'я буде легше ніж дозвіл в управлінні Закарпатськоі ОДА? Виверти бюрократіі.

пік 2014-12-08 / 20:58:34
Пп Худанів давно треба убрати бо під них і створили поліклінніку, а не заради населення району.Іде люстрація, а хунта регіонів в "лиці"Худанів і далі процвітає, а колектив "гівняний"бо слузають безголову головну лікарку, яка живе своїми амбіціями і аферами.Ганьба.

колега 2014-12-08 / 20:52:36


Ще раз спробуєте "дискутувати" з Адміном - забороню доступ до коментування. Адмін


Адмін 2014-12-08 / 20:45:03
Завтра розкажіть це все п.Тимченку на зустрічі з колективом, а не пишіть тут анонімно.

Майрозумний 2014-12-08 / 20:31:09
Всі коментарі які надав тимченко - ВЕЛИКА брехня!!!! Він звик завжди людей вводити в оману. Акредитація лікувального закладу можлива згідно міністерських наказів тільки після двох років його роботи. Ужгородська районна поліклініка почала роботу 17.12.2012 року, значить лікувальний заклад може готувати документи тільки після 17 грудня. Всі аналізи робляться на базі ужгородської районної поліклініки, на брехню тимченка хочу повідомити про те, що аналізи нікуди не возяться. Відвозять тільки на СНІД, гепатит, торч-інфекцію та рв, всі ці аналізи як ужгородська рп так і середнянська рл та ужгородська рл 1 м. Чоп довозять для обробки в обласні лікувальні заклади. Напевно все "схвачено" в нього, якщо не виконує наказ МОЗ Украіни від 23.02.2014р. Номер 772-VII в якому говориться про мараторій на реорганізацію, закриття, перепрофілювання лікувальних закладів, невиконання якого тягне за собою кримінальну відповідальність. Всі медогляди лікувальний заклад має право проводити так як на всі медогляди є дозволи, крім дозволу на видачу довідки форма 133 кандидатам на посаду держслужбовців. Зейкан О.В. Яка працює в ужгородський районній поліклініці має курсову підготовку по профпатології і єдина в районі хто має право проводити медогляди по наказу 246, на який ссилається тимченко. Бувайте здорові пан тимченко

василь 2014-12-08 / 19:26:09
то для того шоби Худанів убрати!...

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини