Лунченко обгородився на віче в Ужгороді нардепами і спробував здискредитувати Правий сектор

Під час сьогоднішнього віче в Ужгороді виступаючими у числі народних депутатів-«батьківщинівців» та активістами столичного Майдану було заявлено: вчорашні вимоги Правого сектору до Василя Турдая написати заяву на звільнення з посади начальника обласного управління міліції, що він зрештою і зробив – провокація «самозванців», які чинили її мало не «під дулом автомата».

Лунченко обгородився на віче в Ужгороді нардепами і спробував здискредитувати Правий сектор

Сьогоднішнє так зване народне віче на площі Народній, оголошене з вечора «новою-старою» владою, виглядало майже на фарс та у значної частини присутніх викликало стійке роздратування та глуху злість. Бо ж, як виявилось, перші особи, як і партійні кольори керівної верхівки, змінились, але от методи роботи та риторика «нової старої» влади так і залишається незмінною.

Заявлене на 10 годину віче розпочалось по факту аж через годину – об 11.00. Як зазначили Закарпаття онлайн у прес-службі ОДА, виявляється, що на 10.00 був заявлений збір, а «Валерій Лунченко вийде до людей, як вони зберуться». Вийшов за годину, коли мало розпочатись альтернативне віче, скликане громадськими активістами. І з’явився на людях  з «підсиленою підтримкою» з Києва у вигляді нардепів ВР, які приїхали його підтримати і закликати зробити це саме громаду. Так, серед депутатів – Андрій Шевченко, Ксенія Ляпіна, Микола Княжицький тощо.

Неофіційно розпочали мітинг незадовго до одинадцятої години, коли до мікрофону вийшов одіозний депутат міської ради Ярослав Шафарь, до голосувань якого в унісон з колишньою провладною більшістю та дивної поведінки під час майданівських подій – чимало питань. 

Об 11-ій на публіку з’явились сам Валерій Лунченко, «група підтримки» з нардепів та громадські активісти столичного ЄвроМайдану, зокрема, Зорян Шкіряк. Публіка, що дослуховується до промовців, різноманітна і подекуди викликає подив: у натовпі – молодики специфічної зовнішності, юнаки з, вірогідно, наперед заготовленими державними прапорами, наче ще сьогодні зранку придбаними в магазині, а також, за інформацією Закарпаття онлайн – люди, звезені з районів під нинішній захід. Останню тезу опосередковано підтвердив і «модератор» Ярослав Шафарь, зазначаючи у мікрофон, що бачить «тут людей з Хустщини, Рахівщини, Сваляви, Міжгірщини».   

Слово перед присутніми виступаючі тримали один за одним, по черзі закликаючи громаду «заспокоїтись, уникати провокацій і підтримати легітимну офіційну владу». Під час виступів зазначалось: на Майдані існує негласне табу, у зв’язку з нинішніми тривожними подіями в Криму, на критику нової влади упродовж 100 днів. У цьому контексті активіст київського Майдану Зорян Шкіряк учорашнє фактичне звільнення Василя Турдая з посади начальника обласної міліції, проти кандидатури якого виступала громада, назвав «ганебним фактом» і «провокацією людей, які не мають жодного стосунку до Правого сектору». За його словами, під час розмови із лідером Правого сектору Дмитром Ярошем останній, начебто, повідомив, що Правий сектор протестних заходів проти призначень керівників на місцях не погоджував.

Червоною ниткою через всі виступи під час віче проходила теза про те, що «треба дати людям працювати, структури і управління мають отримати своїх легітимних керівників». Аби підсилити спічі промовців про необхідність збереження миру в області та «уникнути анархії», збоку стояли хлопці з плакатами «Революція – не бандитизм», «Досить сіяти смуту».

Депутати брали слово один за одним, Ксенія Ляпіна, до прикладу, заявила, що нардепи у ВР, ймовірно, з числа «Батьківщини», будуть всіляко підтримувати нового керівника Закарпаття, допомагаючи в розбудові та покращенні життя в області. А відтак – закликала підтримати Валерія Лунченка громаду…

Загалом, видається на те, що будь-яка критика для нової (?) влади конкретно в області наразі для цієї самої влади неприйнятна. Заяви про те, що будь-які кадрові призначення потрібно підтримувати і дати людям попрацювати, щоб зробити висновки за результатами, схоже, громаду відчутно обурило. Бо ж, як можна було почути в окремих розмовах присутніх на віче (яке насправді мало формат не народної наради, якою і є по суті віче, а формат банальної агітації за нинішню владу її адептами), влада наче і змінилась, а підходи й методи лишила собі у спадок від попередньої. 

І навіть, подібно до минулої влади, вже зараз знайшла формального "внутрішнього ворога", який, наче, збурює і провокує суспільство, "намагаючись узурпувати всю владу в області". Очікувано, цим ворогом став Балога, прізвище якого в якийсь момент прозвучало на віче з вуст одного з нардепів від "Батьківщини" після неодноразових згадувань умовних "осіб, які намагаються дестабілізувати ситуацію в краї". Навіть і в цьому нова влада виявилась солідарною із старою, сприймаючи тепер за свого ворога ворога влади колишньої. На "ворогів", традиційно, легко списувати власні прорахунки...

 

 
07 березня 2014р.

Теги: Лунченко, нардепи, Правий сектор,

Коментарі

Віктор Ковальов 2014-03-13 / 05:05:45
Я більш ніж впевнений що "Правий сектор" це проект Кремля, і працює він в парі з БЮТом. Їхні бойовики починали сутички на Банковій – 1 грудня, на Грушевського – 19 січня, 20 лютого на Інститутській, завдання яких була радикалізація ситуації. Запитання чому не має загиблих від ПС.
Кремль отримує подвійні девіденти від функціонування ПС, "внєдряє" в політикум своїх представників, та дискредитує Майдан в очах світової спільноти, яка заявляє що не буде допомагати РАДИКАЛАМ.
В його завдання входить також розмивання і "відбір" голосів на майбутніх виборах у ВО "Свобода", недарма вони позиціонують себе як націонал-радикальна партія, і навіть прапор УПА взяли в основу своєї емблеми. Почастішали випадки протистояння ПС з "Свободою" в Зах. Україні. Зверніть увагу як потужно піарщики Кремля розкручують імідж Яроша, ну ніби він головний ворог Росії, дійшло до того що Ярош навіть судиться з РФ.
Громадяни будьте обережні і критично ставтесь до ПС.

бувший хустянин 2014-03-12 / 23:39:43

до 1234 2014-03-12 / 22:34:51

Тепер вже я Вас розумію щодо небезпеки України, як держави, від путінської Росії та необхідності саме сьогодні, на державному рівні, розбиратися із проблемами по мірі їх важливості.

Проте, на мою думку, українському суспільству зараз необхідне дійсне єднання на всіх рівнях довкола ідеї соборної України.
Впевнений, що саме зараз формується поняття громадянин України в незалежності від національності. Заради цього, вважаю, варто поступитись не тільки власними амбіціями.

Не сумніваюсь, що заради цього всім заможним родинам варто пояснити своїм чадам, що сьогодні не їх час, так як вони в армії не служили.
І зображувати із себе «орлів» перед «дорослими дядьками», у цей неспокійний час, не варто.
Бо у запалі «непарламентських висловлювань», не дай Боже, у військовий час можна і по «смолях» дістати, що може сказатися, як на їх здоров’ї, так і на майбутньому здоров’ї їх дітей.

Тому дійсно, як Ви кажете, якщо вже обирати між «двох зол», то краще, на мою думку, але за Вашою логікою, призначити обласного воєнкома губернатором і бути впевненими, що вся громада зробила все можливе перед ймовірною війною з путінською Росією.

1234 2014-03-12 / 22:34:51
До бувший хустянин 2014-03-12 / 15:37:32 так я розумію про шо Ви пишете, але давайте дивитись правді в вічі, ніхто не вибере на таку посаду простого юнака з натовпу лише за те що він розумний)))) я не знаю коли в нас викоріниться і чи взагалі викоріниться корупція, братерство, родинні зв'язки?! Отож тепер потрібно обирати із двох зол менше....Тут уже потрібно переживати за Україну в цілому, а не за призначення, бо путін геть клепку втратив, воювати він зібрався у 21 столітті!!!

Руснак 2014-03-12 / 17:57:10
Бушко ,Балоги Пітьовки, та і всі депутати родавали гроші під вибори і будуть роздавати Слава бандюкам

бувший хустянин 2014-03-12 / 15:37:32

до 1234 2014-03-12 / 09:00:17

«…а може в нього все вийде, все таки нові погляди на деякі речі. гірше ітак вже не може бути.»

Я би із задоволенням подискутував з Вами на вічну тему: «батьки - діти», «колишні – нові погляди», - коли б мова йшла про якусь приватну фірму, чи навіть якусь іншу нерозвинену країну.

Проте мова йде про саму відповідальну ДЕРЖАВНУ посаду в області. Це вершина всієї структури державної служби Закарпаття, з відповідними кваліфікаційними вимогами згідно ЗУ «Про державну службу».

Але я спитаю у Вас по-іншому, Ви дійсно вважаєте, що в нашому краї мало незаангажованих молодих талановитих науковців із стаціонарною економічною, юридичною чи управлінською освітою? І що на В.Лунченко «світ клином зійшовся»?

Моя особиста думка – ні. Це звичайне продовження закарпатського серіалу «А за то…»
На моїй пам’яті на Закарпатті все почалося з між гірської родини Щурів, які зробили малого Василя у Міжгір’ї у 28 років селищним головою («Фронт змін»).

Розвинули це вже у ПР, призначивши спочатку Р.Чорнака (родина Андрусів) у 30 років, а потім В.Ледіду (родина Ледиди) у 28 років головами Ужгородської РДА.
Апогеєм цієї неповаги до держслужбовців стала Чопська митниця, яку подарували на 30-річчя ще одному «вундеркінду».

До речі, Київ теж має своїх «унікумів» - малі Арбузов, Кліменко теж отримали високі посади в уряді України (!) біля 30 років завдяки своїм родинам. І до чого вони до керувалися? До міжнародного розшуку?

Я Вам висловлю свою думку – молодих, розумних, талановитих людей на Закарпатті достатньо.
Об’яви відкритий конкурс на посаду губернатора з командою - ток-шоу «Україна має таланти» буде відпочивати!
Головне – політична воля і бажання йти дійсно європейським шляхом побудови держави. Про що і заявляли нещодавно А.Яценюк та А.Турчинов з трибуни ВР.

В.Лунченко – це те, що мали на увазі ці керманичі, «1234»?

rozvaljuetszja 2014-03-12 / 14:34:32
vasha Ukrajina :))))))))))))))))))))))))))

1234 2014-03-12 / 09:00:17
до бувший хустянин 2014-03-12 / 00:22:22 на рахунок керування то думаю йому допоможе його команда, головне щоб їх підібрав розумно. Розумаки при владі вже були які пройшли і крим і рим і мідні труби, але здвигу не було мигрузли у багні все більше і більше, нам тепер вже нічого втрачати, такшо давайте дамо шанс молодому керівнику, щось зробити, а може в нього все вийде, все таки нові погляди на деякі речі. гірше ітак вже не може бути))))

бувший хустянин 2014-03-12 / 00:22:22

до 1234 2014-03-11 / 22:23:59

Вік віку різниця. Ось офіційна «трудова» біографія молодого губернатора.

«У 2003 році закінчив Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, після закінчення якого отримав диплом менеджера-маркетолога. У 2004 році закінчив Угорський національний інститут (м. Ніредьгаза, Угорщина) за спеціальністю «Приватне підприємництво». У 2006 році Харківський національний автомобільно-дорожній університет за спеціальністю «Автомобілі та автомобільне господарство».

2007 — 2010 рр. — діагност-логист на приватному підприємстві.

З грудня 2010 р. — керуючий справами Хустського міськвиконкому.

31 жовтня 2010 р. — був обраний депутатом Закарпатської обласної ради від партії «Фронт Змін».

На парламентських виборах 2012 р. був обраний депутатом Верховної Ради України від ВО «Батьківщина», № 61 в списку.»

Ви дійсно вважаєте, що 32-річний «діагност-логист на приватному підприємстві» з річним стажем носіння «паперів» по райцентрівському міськвиконкому є фахівцем по керуванню областю?

Чи Закарпаття - це полігон для «юних дарувань» грошовитих родин?
А може, як у відомому кінофільмі з участю Г.Віцина, спочатку нехай все ж «потренується на кішках»?
Часи ж не ті, здається, чи ні?

1234 2014-03-11 / 22:23:59
Я не розумію, чим Лунченко недогодив крім віку?)))) Бо із більшості коментарів виходить, що він дітвак і більш нічого.... його ще нема по чому судити, то не старий дідо який пройшов десятки "стільців" по роботі якого можна виводи якісь робити. Кого б необрали все одно знайдуться недовольні....

БАМчик 2014-03-11 / 20:27:40
а як они нам дяковали на Майдані ! За нашу не зламність і таке інше...та ви знаєте самі

БАМчик 2014-03-11 / 20:14:38
м-да картина маслом... пуста Ляпіна, злодій Княжицький, плюшевий Шевченко

горец 2014-03-11 / 19:32:41
Був я на тому "Віче" і скажу так, що методи тіж самі що і в ригу були. Попривозили бику з Хуста яким заплатили би щось там відстоювали, а точніше сигаретний бізнес Володьки "Ніка", бо майже з Турдайом вже ся договорили а туй облом. Думати треба вже і про люди а не про свої інтереси в сигаретному бізнесі.
Короче говоря другий раз Лунтік кіть такой опять втне з тітушками то пуйде нахуй на Хуст звідки і прийшов і тітушки вже просто так з Ужгорода не виїдуть, а Нік буде єбаний !

оЛЕСЬ - ДРУГОВИ 2014-03-11 / 18:38:16
КУПЕЦЬКИЙ, ЦМБОРИКУ, ЗНАЄШ ШТО ВІД МЕНЕ ВКРАВ? ВКРАВ МОЄ ПРАВО РОЗПОРЯДЖАТИСЯ ТИМ, ЩО Я СИ САМ ЗРОБИВ. РОКІВ 40 ТОМУ Я СИ САМ ПРОВІВ ВОДУ. А ЙСИСЬ ПОЛЯЧОК ПРИЙШОВ І ПРИСИЛАТ МИ КВИТАНЦІЇ ЗА ТУ ВОДУ ШТО МИ СЯ САМІ СКЛАДАЛИ НА МАТЕРІАЛ, НА СПЕЦІАЛІСТІВ, НА ТРАКТОРИ І ВСЬО ОСТАЛЬНОЄ. НАЙ СИ ТОТИ КВИТАНЦІЇ ЗАБЄ ОКСАНІ В ЄННО МІСТО, КОТРА ТОЖЕ СЯ ТАМ КОЛО ЩУРЯ ЛИШ НА ВЗЯТКИ НАВЧИЛА ТА НА ВІДМИВАННЯ ГРОШИЙ. ТА НАЙ ПРОКУРАТУРА СЯ ЗАЙМЕ ТИМ ДІЛОМ ЯК У ПАНА БОГА ВІН МАЄ ВІД МЕНЕ ЗА МОЮ ВОД БРАТИ ГРОШІ. ПРОКУРАТУРО - НЕ СПИ. А РОБИ ДАШТО

Богдан 2014-03-11 / 17:14:20
Навіть упирь "Антибілтик" виліз.

друг 2014-03-11 / 15:33:25
Купецький-нормальна людина,чудовий керівник.Як можна так ображати людину?Він Від тебе "міжгірець" щось вкрав?Ти маєш право його ображати?Якщо людина-бізнесмен,то що має бути зразу злодієм?

Міжгірець 2014-03-11 / 08:26:09
На сьому (віче) були тітушки з Міжгіря Субота І.І.,Купецький Я.В., Юрик В. ці уроди спершу за партію ПР ходили на сабаші, а типить за лунченка-курви продажні! Ще є чутка, що Купецький Я.В. буде першим заступником голови РДА в Міжгірї. Злодія котрий віров і правдов служив бандитам- Щурям у владу міжірце паруймеся гнати паскуду, а дале на автобуси і до Ужгорода бити Лунченка і гнати нахер сякого урядовця!

бандерівець 2014-03-07 / 19:31:15
Оправдуватичсь треба не біля мікрофону а ділами.Слава Україні!

Перехожий 2014-03-07 / 18:44:25
Лунтик та його друзі зараз позорять та підставляють партію Батьківщина в області, хоча реально вони себе і далі асоціюють з Фронтом змін, але опускають рейтинг Батьківщини, не дивно, що серед присутніх на мітингу не пристуні представники обласної Батьківщини,ну крім Сербайла, який під себе хоче нове крісло приладити.

[fec 2014-03-07 / 18:24:28
А що робив Бровді з жонов серед "нової влади" - його китайці не шукають?

меч Перуна 2014-03-07 / 17:49:32
На сисі вибори треба йти з автоматом тко бде за когось давати гроші вать гречку тому стріляти в коліно.Слава Україні!!!!!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини