ВАЩУК ЙДЕ ГЕТЬ І ОБІЦЯЄ НЕ БАЛОТУВАТИСЯ НА ПОСАДУ РЕКТОРА УжНУ

На офіційному сайті Ужгородського національного університету опублковано звернення ректора Федора Ващука до студентів, співробітників та викладачів Ужгородського національного університету

ВАЩУК ЙДЕ ГЕТЬ І ОБІЦЯЄ НЕ БАЛОТУВАТИСЯ НА ПОСАДУ РЕКТОРА УжНУ

Публікуємо його текст.

27 лютого 2014р.

Теги: Ващук, відставка

Коментарі

Вуйко Славко 2014-02-27 / 22:26:09
РОССИЙСКИЙВЕНГЕРСКИЙ, РУМЫНСКИЙ...) ПАССПОРТ В УКРАИНЕ - МИНИМУМ ПРЕИМУЩЕСТВ И МАКСИМУМ РАСХОДОВ.

Не секрет, что российские эмиссары из Госдумы привезли «благую весть» прорасеянам в Крымскую автономию Украины. Кремлевские наймиты предлагают всем желающим получать российские паспорта.

В принципе, украинцы не против, чтобы русофилы, наконец, обозначили себя и определились с кем им по пути – с Украиной или Россией. Но, в таком случае все граждане должны помнить о законодательных нормах и последствиях, которые неминуемо последуют за их выбором.

Получив гражданство РФ гражданин будет лишен гражданства Украины и этим вопросом займется вплотную Служба безопасности и МВД. Такова мировая практика. Лица без украинского гражданства автоматически лишатся избирательного права, т.е. они уже не будут голосовать на президентских, парламентских или местных выборах и референдумах в Украине. Во-вторых, на не украинцев прекращает действовать система льгот и субсидий, прежде всего, это касается пенсий, льготного проезда в городском транспорте, электричках, на ж/д, авиа и автобусных сообщениях. Напомню, что подобные украинским льготы не существуют на самой Российской Федерации.

Также граждане РФ не будут иметь право на льготы по Закону о детях войны и субсидии по оплате услуг ЖКХ. На граждан РФ не распространяется украинское налогообложение по купле/продаже, мене, вступлению в наследство, дарственным и мн. др. Вместо 1-2% «новые расеяне» будут платить 17% в казну, как иностранцы. Подобные нюансы существуют и в налогообложении бизнеса, который ведут россияне в Украине. Кроме того, владельцам земли и домовладений придется переоформлять участки на арендные отношения, т.к. иностранцы в Украине владеть землей не имеют право. Кроме того, придется платить гораздо больше за использование земли. Предполагаю, что эти ставки в скором времени возрастут.

Граждане РФ, которые являются инвалидами, чернобыльцами или афганцами также лишатся многих льгот. В т.ч. беспошлинной подачи исковых заявлений в суд. Плата за поселение в гостиничные номера украинцев и иностранцев также существенно отличается.

Хотелось бы отметить, что поведение некоторых представителей пятой колоны, особенно в Крыму и на юго-востоке в отношении властей прекрасно иллюстрирует, что прорасеяне готовы были терпеть любую бандитскую власть, лишь бы она была пророссийской и поддерживала в обществе советскую символику и мифы. И напротив, любая украинская национально-демократическая власть, какой бы честной и прозрачной ни была, для руцкагамира она является нечто вроде ладана для черта. Украинцы никого не держат, ради Бога, россияне, сдавайте украинские паспорта и получайте российские. Кремль, как всегда, использует вас, в лучшем случае, как прокладки для кулуарных торгов, а в худшем в качестве пушечного мяса, что мы уже наблюдали в Ю. Осетии.

Если вы надеетесь, что получив паспорта РФ вы автоматически станете частью России, то жестко ошибаетесь. Россия по международному договору вместе с другими странами НАТО является гарантом территориальной незыблемости Украины. В случае военных действий (не приведи Господи!) вы, ваши дети и внуки станут первыми жертвами никому не нужной войны. Да и Москве не нужен лишний нахлебник с кучей системных проблем в экономике.

Если же «шибко вумные» думают, что спрятав украинский паспорт, они смогут им манипулировать в свою пользу, то они сильно ошибаются. За подлог документов, двойное гражданство, уход от налогов и мошенничество предусмотрено несколько статей в Уголовном кодексе. И не важно, где будет использован аннулированный паспорт у нотариуса или в отделе субсидий. Кроме штрафа, такие умники будут нести криминальную ответственность, а данные на таких двойников в скором времени будут систематизированы в компьютерной базе.

В принципе, то, что Революция сняла паранджу и обнажила мировоззренческие предпочтения граждан - это неплохо. Пусть люди определяются со своими приоритетами самостоятельно, но они должны знать: через 2-3 года развалится Российская Федерация, Украина все теснее интегрируется в европейские институты, но к тому времени уже никто из бывших украинских граждан не сможет по быстрому вернуть себе назад украинское гражданство. Действует Закон, по которому следует пройти определенные процедуры. В частности, знание украинского языка и к тому времени примут поправку, как на России, об обязательном знании истории Украины, иметь родственников граждан Украины и оседлость на территории страны. Такой паспорт можно будет получить не ранее, чем через 5 лет.

Подумали? Взвесили? Тогда вперед – либо к российскому консульству, либо махните на очередную пустую затею Москвы и живите спокойно, «дикие бендеровцы со шмайсерами» в ваши хаты не идут и никто вас не собирается принуждать общаться не на том языке, на котором разговаривали ваши родители.

до Альони Панової 2014-02-27 / 21:29:05
Невже будемо бачити Вашу персону на зіміні керівниці Ніколь Палінчакк. Ноту надіслали...

ужгород 2014-02-27 / 21:25:57
вигнати з міста Ужгорода!

Вуйко Славко 2014-02-27 / 21:07:16
Щойно на п'ятому каналі російський журналіст -єврей українського
походження(таке лише з євреями може бути) Бялковський щиро подякував
і вклнився Тягнибоку, що проголосував за обрання прем'єром України єврея. Тобто, Яценюка.

911 2014-02-27 / 20:11:39
підтримую Алена Панова!

студент УжНУ 2014-02-27 / 19:59:08
Я студент факультету суспільних наук. Ніколи не вчився в ЗакДУ. І я адекватний. А ти хто такий, щоб так говорити? Я маю право на свою думку. І на позицію.

Shok 2014-02-27 / 19:54:28
Студенте, ти адекватний??? Ти - студент бурси ЗакДУ, а до УжНУ бурсу приєднали силою! Тому не ми повинні йти в інший ВУЗ, а ти! Ви всі радієте, бо вступали у шарашкіну контору, а закінчите Національний університет. Так що позатикайтеся вже всі !!!

спостерігач 2014-02-27 / 18:29:05
Я вважаю, що ректор повинен бути взагалі не з Закарпаття а з далечини якоїсь. А то повернуться знову ображені, будуть перефарбовуватися, а ті що лизали Ващука будуть казати який він херовий. І знову - перетягування канату.

Ален Панов 2014-02-27 / 17:56:53
Абсолютно не маю наміру обговорювати плюси і мінуси "правління Ващука і його команди".
Разом з тим вважаю абсолютно недопустимим зовнішнє втручання у академічне життя Університету.
При всій повазі до громадськості і її окремих представників - колектив має дати чітку відсіч будь-яким спробам відвертого лобіювання інтересів окремих політичних сил в університетських справах.
Університет раніше був одним з ключових суб!єктів суспільного середовища області. Після "періода Сливки" він, на превеликий жаль, перетворився на об!єкт реалізації політичних та бізнесових амбіцій. Найбільший колектив Закарпаття, який має формувати середовище, перейшов на ручне управління тими, хто керує в області. Спочатку СДПУ(О), потім Наша Україна, яка плавно переросла в ЄЦ, потім ПР.
Вважаю, що політикам не місце в УжНУ і потрібно утриматись від подальших експерементів над його колективом. А викладачі мають нарешті встати з колін і висловити справжню позицію - а не вовтузитись, поливати один одного брудом та прислужувати політикам у очікуванні особистої вигоди.

abzac 2014-02-27 / 17:34:07
Вже і медфак приєднався до руху проти Ващука!!! Слава Украіні! Героям слава!

Бувший студент 2014-02-27 / 17:09:05


но шо, ***** ти Федю. йсе ся мало стати щи 10 років назад, но товди тя прикрив Балога. типирь тя нико не прикриє. бери свою Оксану та ***** на Словаки докіть тя не посадили. Слава Україні!


НІКА 2014-02-27 / 16:39:24
Де заява на звільнення?

Николай 2014-02-27 / 16:26:05
Звернення до студентів та викладачів - це не заява про звільнення!!! Це черговий реверанс, щоб заплутати всіх і вся!

Зашедший 2014-02-27 / 16:17:44
Федя Ващук 2014-02-27 / 12:11:16
А вы действительно и есть Федор Ващук? Вот, вы такой "юридически правильный", а как с юридически неправильными увольнениями? Будут ли восстановлены на работе те люди, которых вы - юридически неправильно уволили?

Вспоминается комичный случай. В своё время (правда, еще до Вегеша было дело), как на студента юридически неправильно подали рапорт о его исключении, который .... Юридически вообще не являлся студентом! Как это может быть? Чудеса нашего государства!

Правда 2014-02-27 / 15:27:03
Єдиний спосіб відправити цю сволоту у відставку, а потім на нари - ініціювати зустрічну комплексну перевірку господарської та фінансової діяльності ЗакДУ - УжНУ прокуратурою області та КРУ. Всім, кому відомо за зловживання ващука, потрібно висвітлювати в пресі та подавати заяви до прокуратури і обласної люстраційної комісії!

Викладачі і студенти УжНУ 2014-02-27 / 14:50:16
Всіх без винятку проректорів разом з Ващуком геть! Якщо залишиться хто-небудь із них, новообраному керівництву УжНУ не буде віри!!!

Богдан 2014-02-27 / 13:44:21
Того мало.Треба заставити щоб повернув в касу набарижені гроші за період царювання.

третя з права 2014-02-27 / 13:33:59
бо йде балотуватися в президенти?

Спостерігач 2014-02-27 / 13:23:58
Дуже боляче дивитись на ту ситуацію, яка склалась зараз у виші, ажде його тільки почали витягувати з болота в яке втягнули ті, хто зараз користуючись безладом в країні, знову хочуть отримати владу. Студенти, хіба ж ви не бачите як вас використовують для своїх цілей,хіба ви не знаєте, що творилось в УжНУ ще минулого року, і ви знову хочете повернути головних хабарників та навчатись в холодних занедбаних аудиторіях.Невже до Ващука ви нічого не бачили, що твориться з університетом і як там процвітає корупція, про цю корупцію гавкала майже кожна вулична собака. Вегеш за всі свої роки перебування не зміг зробити того, що зробив Ващук для студентів за три місяці. Хіба ви не бачили підписи це саме ті люди , які спочатку бігали на побігеньках у одного, а потім у іншого, щоб отримати своє місце у кріслечку. Зараз ви зробили величезну помилку і знищили університет, залишивши його без ректора, який завжди дотримувався свого слова і робив все для студентів. Ви просто стали непотрібними маріонетками, якими вдало скористалися,але коли зрозумієте буде вже пізно. Повірте, не за це боролись українці!!!

доцент 2014-02-27 / 13:04:50
Були би порядними проректори, то самі подали би заяви про звільнення вслід за шефом

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини