Народна рада Ужгорода утворила президію, сформувала комісії та видала перші доручення (ВІДЕО)

Наступне засідання Народної ради Ужгорода, з метою якнайоперативнішої реакції на події, що відбуваються в країні і задля результативної роботи, призначено на п’ятницю, 7 лютого, на 12.00.

Народна рада Ужгорода утворила президію, сформувала комісії та видала перші доручення (ВІДЕО)

Завершилось перше засідання новоствореної Народної ради Ужгорода, в ході якого утворено президію НР, сформовано робочі групи, ухвалено Декларацію про створення Народної ради Ужгорода та видано перші доручення.

Як повідомив Закарпаття онлайн один із членів міської НР Олександр Волосянський, під час засідання визначено, що координуватиме дії та контролюватиме роботу Народної ради колективний орган – президія з 7-ми осіб. Президію Народної ради Ужгорода створили за квотним принципом: до її складу увійшли 3 представника від партій «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода» (Василь Гнатків, Ростислав Буланов та Томаш Лелекач відповідно), 3 представники громадськості (Костянтин Куцов, Олександр Волосянський і Валентин Волошин) і 1 представник від студентського ЄвроМайдану (Надія Ваць). 

В ході засідання також було створено 2 робочі групи: одна з них у дводенний термін має підготувати положення про Народну раду Ужгорода, інша – розробити положення про створення загонів народної самооборони (до наступного засідання в п’ятницю) та скласти план дій щодо захисту прав та свобод громадян (у тижневий термін). 

Прийнято під час зборів Народної ради і постанову про здійснення Радою громадського контролю за діяльністю влади, який реалізовуватиметься через звернення до депутатів та висвітлення їхньої діяльності, моніторинг діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування із подальшим інформуванням населення, розробку та формування проектів рішень.

На виконання прийнятого положення, а також з метою припинення протиправної діяльності чи порушення прав та свобод громадян, сформовано 4 комісії, що діятимуть у складі Народної ради Ужгорода. Так, роботу в цьому напрямку здійснюватимуть комісії з питань бюджетної політики та економічного розвитку; з питань освіти та соціального захисту населення; з питань боротьби з корупцією; з питань забезпечення законності та охорони правопорядку. Склад комісій буде сформовано в дводенний термін і винесено на затвердження НР Ужгорода.

Натомість, уже зараз комісії з питань бюджетної політики та економічного розвитку у «тестовому» складі доручено підготувати на наступне засідання Ради проект рішення щодо контролю Народною радою Ужгорода сфери господарської діяльності міста. «Цей проект рішення має визначати порядок дій, наприклад, при фіксації фактів утисків підприємців з боку податкової чи «антимонопольників». Тобто, якщо нам надходитиме інформація від підприємців про необґрунтовані, Народна рада Ужгорода, в разі підтвердження обґрунтованості неправомірних перевірок, може направляти вповноважену особу для з’ясування законності дій, і в разі неправомірності застосованих контролюючими органами санкцій, звертатись з вимогою про їх скасування і вживати всіх заходів для усунення порушень законності», – пояснив Олександр Волосянський.

У той же час, комісія з охорони законності та правопорядку має розробити проект рішення щодо тимчасової передислокації частин і підрозділів МВС України. Планується, що цим рішенням Народна рада визначить порядок, згідно з яким керівники правоохоронних органів та силових структур Ужгорода повідомляли, якщо мають місце переміщення ужгородських «спецпризначенців» та військовослужбовців. «Куди, коли і на який період. Якщо ж такі факти матимуть місце, іншим проектом рішення має бути запропонований алгоритм відкликання частин і підрозділів МВС до місця постійної дислокації», – розповів Олександр Волосянський. 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

05 лютого 2014р.

Теги: Народна рада, президія, доручення, комісії

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини