Ужгородці передали "регіоналу" Ковачу вимогу про відкликання голосу за "ручні закони" (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в Ужгороді євромайданівці разом із небайдужими містянами зареєстрували у громадській приймальні народного депутата Василя Ковача звернення із вимогою відкликати свій голос під законами, проголосованими парламентом у ручному режимі 16 січня.

Ужгородці передали "регіоналу" Ковачу вимогу про відкликання голосу за "ручні закони" (ФОТО, ВІДЕО)

Збір для походу до громадської приймальні було оголошено на площі Театральній, де до ужгородських активістів приєднались небайдужі городяни абсолютно різних вікових категорій.

Діставшись до громадської приймальні на площі Театральній, активісти зачитали вголос текст звернення до Василя Ковача, основним пунктом якого є вимога відкликання голосу депутата, обраного до Верховної ради по ужгородському округу №68, під "законами про диктатуру".

Активісти наголошували: ухвалені 16 січня законодавчі акти фактично запроваджують у країні, яка мала шанс на гарне демократичне майбутнє, диктаторський режим, і жорстко обмежує права та свободи українців, роблячи їх заручниками злочинної правлячої верхівки.

Саме ухвалені у нелегітимний спосіб "закони про диктатуру" і підписання їх громадянином Януковичем стали тим каталізатором, який спричинив остаточний вибух у суспільстві. І всі ті депутати, які голосували за злочинні законодавчі акти, напряму долучились до провокації різкої й дієвої громадянської непокори.

"Депутат, який голосуванням за диктатуру в Україні намагається зробити з ужгордців, і з українців загалом, безправних рабів, ні Ужгороду, ні ужгородцям не потрібний! Тому ми передаємо звернення Василю Ковачу із вимогою відкликання його голосу за "ручні закони". В іншому разі, повідомляємо, що в майбутньому розпочинатимемо широкомасштабні пікети будь-якої діяльності нардепа!" - заявили активісти. 

Відтак, усі присутні одноголосно проголосували за пропонований текст звернення і так само усі без виключення поставили під зверненням свої підписи. Делеговані представники занесли документ у громадську приймальню, де звернення й було зареєстроване.

Тож тепер євромайданівці готові чекати 30 днів на відповідь від народного депутата. Щоправда, надійти вона може і раніше: у приймальні зазначили, що на обробку документу такого тривалого терміну не знадобиться, і ймовірніше усього, реакцію В. Ковача на передані сьогодні йому вимоги активісти дізнаються вже у найближчий час.

Текст звернення, переданого сьогодні В. Ковачу

Народному депутату України
Ковачу В. І.

учасників мирного зібрання
21 січня 2014 року
в м. Ужгород


                                                        ЗАЯВА

16 січня 2014 року згідно інформації про поіменне голосування депутатів Верховної Ради України, оприлюдненій на офіційному сайті органу, ви, Ковач Василь Ілліч, проголосували «за» щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян ( №3879) - за основу та в цілому.
Прийняті закони були проголосовані в порушення Конституції України та Закону «Про Регламент Верховної Ради України», та посягають на права та свободи людей та громадян на території держави Україна.
Так, було порушено право громадян України на справедливий суд. Заочне провадження порушує право на справедливий судовий розгляд, гарантоване ст. 6 Європейської конвенції з прав людини, зокрема право особи на участь у судовому розгляді.
За неповагу до суду суд невідкладно може накласти штраф до 5 100 грн. або адміністративний арешт до 15 діб. Постанова суду є остаточною і не може бути оскаржена. Накладати стягнення за неповагу буде той самий суд, який визнає себе жертвою неповаги. Це суперечить основоположному принципу справедливого правосуддя щодо того, що ніхто не може бути суддєю у власній справі.
Розширено повноваження прокурора щодо звернення до суду. Прокурор отримав виняткові повноваженнями в судовому процесі, які відсутні у інших сторін, чим ігнорується конституційний принцип рівності сторін перед законом і судом.
Порушене конституційне право власності. За рух у колоні з п’яти автомобілів передбачене стягнення у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, що суперечить гарантіям захисту приватної власності, встановленим статтею 41 Конституції України.
Узаконені обмеження права громадян на доступ до інформації. Встановлюється нова вимога отримання ліцензії для надання послуг доступу до мережі Інтернет. Провайдери Інтернету зобов’язуються на підставі рішення державного органу обмежувати доступ своїх абонентів до ресурсів мережі Інтернет.
Визначення «екстремістської» діяльності є занадто широким та розмитим, і може бути підставою для заборони утворення та діяльності громадських організацій, що прямо суперечить ст. 37 Конституції України, яка містить закритий перелік таких підстав. Крім того, поняття екстремізму у Кримінальному Кодексі уможливлює його застосування до людей, які не вчинили жодних суспільно небезпечних діянь, а є лише незадоволеними владою чи станом справ у країні.
Обмежене конституційне право громадян на свободу об’єднання у громадські організації та порушено конституційний принцип рівності об’єднань громадян перед законом, необґрунтовано вводячи поняття «іноземний агент», чим фактично створюється інструмент для обмеження діяльності та ліквідації будь-якого громадського об’єднання.
Криміналізація відповідальності за наклеп є підставою для тотального обмеження права на свободу думки і слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань. Криміналізація наклепу принципово суперечить Європейській конвенції про захист прав людини і є механізмом запровадження цензури в засобах масової інформації.
Ухвалені зміни до низки законів фактично зводять нанівець свободу мирних зібрань.
Зокрема (ст. 185-1, 185-2 Кодексу про адміністративні правопорушення), запроваджено адміністративний арешт та збільшено штраф у десять разів до 10 200 грн. за порушення встановленого порядку організації або проведення мирних зібрань, а також створення умов для таких мирних зібрань. Водночас такий порядок сьогодні визначається радянським указом і локальними місцевими актами, які суперечать ст. 39, 92 Конституції. Європейський суд з прав людини у справі «Вєренцов проти України» вказав, що застосування санкцій за порушення вказаних нелегітимних актів є порушенням свободи мирних зібрань, гарантованої ст. 11 Європейської конвенції з прав людини.
Використання наметів, предметів чи конструкцій, що використовуються як сцена, звукопідсилювальної апаратури є елементом реалізації права на мирні зібрання. Однак всупереч ст. 39 Конституції, яка встановлює повідомний характер реалізації цього права, змінами до законів встановлено необхідність отримання дозволу міліції на такі дії.
Закони мають репресивний характер і передбачають необґрунтоване встановлення відповідальності за дії пов’язані з реалізацією основоположних прав людини, а також непропорційне збільшення покарань, особливо в частині, повязаній з реалізацією прав на мирні зібрання. Адміністративні стягнення і кримінальні покарання збільшуються щонайменше вдвічі. При цьому санкції за деякі адміністративні правопорушення значно перевищують санкції за злочини.
Ми жителі міста Ужгорода, виборці 68 одномандатного виборчого округу виборів Народних депутатів України VII скликання, звертаємось до вас з вимогою:
- оприлюднити в ЗМІ та публічно виголосити свою позицію щодо особистого голосування проектів законів Верховної Ради України №3879, що відбулось 16 січня 2014 року;
- негайно звернутися до голови Верховної Ради України з вимогою відкликання свого голосу щодо проголосованих законопроектів №3879, або скласти повноваження Народного депутата України VII скликання.

У випадку невиконання вами наших вимог, ми будемо пікетувати ваші публічні заходи та інформувати громадськість про вашу діяльність, як зрадника виборців, що віддали вам свої голоси на виборах, та Народу України; особу що зневажає права і свободи людини, нехтує принципами верховенства права, звужуючи зміст та обсяг конституційних прав і свобод громадян України.

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

21 січня 2014р.

Теги: відкликання, голос, Ковач, ручні закони

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини