Закарпатці дали обласним депутатам дві доби, аби зібратися

Закарпатці закликають депутатів Закарпатської обласної ради зібрати позачергову сесію протягом найближчих 48 годин і звернутися від імені громади до президента з вимогою відправити уряд Азарова у відставку, відновити євроінтеграційний курс України та покарати винних у побитті студентів у Києві 30 листопада.

Таке рішення ухвалила громада під час народного віче, що відбулося 5-го грудня. Відповідну заяву, яку офіційно зареєстрували в обласній раді, отримає кожен із 108 депутатів. В ній наголошено: обласні ради багатьох областей уже закликали главу держави відправити уряд у відставку під час позачергових пленарних засідань. Закарпатська ж облрада, попри дві спроби, так на це і не спромоглася.

 Спочатку позачергова “євроінтеграційна” сесія взагалі не відбулася через відсутність кворуму. Ще через кілька днів депутати таки зібралися, однак для підтримки заяви – відправити уряд Азарова у відставку, – не вистачило голосів.

Депутату Закарпатської обласної ради

Ми, уповноважені Народним віче, яке відбулось в місті Ужгород 5 грудня 2013 року, представники, звертаємось до Вас з розумінням того, що вимоги, які ми передали до Закарпатської обласної ради 5 грудня 2013 року (Вхідний № Звернення 1277 /01-29), досі не виконані.

Зважаючи на кризову ситуацію в Україні та області, а також на те, що громада Закарпаття чекає на вашу чітку відповідь щодо поставлених у зверненні вимог ( так як це зробили ваші колеги з інших західних областей по відношенню до своїх територіальних громад), вимагаємо:

протягом 48 годин зібратись на позачергове пленарне засідання Закарпатської обласної ради та прийняти звернення до Президента України з такими вимогами:

- про невідворотність євроінтеграційного курсу держави Україна;

- про негайне покарання винних у жорстокому побитті наших співгромадян 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві;

- про негайну відставку чинного уряду України та Генерального прокурора України.

Для нас важлива позиція нами ж обраних представників, які уповноважені представляти інтереси та настрої закарпатців. Ми вважаємо, що в цей складний час, депутати обласної ради повинні бути поруч зі своїми виборцями та відстоювати їх інтереси перед органами виконавчої влади України.

Тому, сьогодні вважаємо за потрібне звернутись персонально до кожного депутата Закарпатської обласної ради з вище зазначеною ультимативною вимогою.

Нам відомо, що попередні спроби органу місцевого самоврядування зібратись у сесійній залі не були успішними через відсутність кворуму. Тому, у випадку повторення такої ситуації, вимагаємо оприлюднити на офіційному сайті обласної ради поіменний список депутатів, які саботують засідання ради.

У разі, якщо обласна рада не виконає наші вимоги, вважатимемо, що кожен депутат несе персональну відповідальність за бездіяльність ради та відсутність позиції щодо важливих для країни та області питань, а Закарпатська обласна рада не підтримує вимог громади.

Ми зробимо все для того, аби про це дізналося якнайбільше краян. Усі публічні вислови депутатів про важливість євроінтеграційних процесів, неефективну роботу Кабінету Міністрів України та Президента України, а також солідарність з народом України і територіальною громадою вважатимемо безсоромним обманом та відвертим глумом над своїми виборцями.

Наполягаємо на вашій обов’язковій участі у засіданні позачергової сесії і відкритого персонального голосування. Результати поіменного голосування вимагаємо оприлюднити в газеті “Новини Закарпаття” та на сайті Закарпатської обласної ради.

Громадський конвент

09 грудня 2013р.

Теги: віче, депутат, конвент

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини