Ужгородські школярі відмінили візит Януковича і призначений на середу мітинг

Повідомлення про відміну раніше анонсованого на середу, 30 жовтня, мітингу на площі перед Ужгородською міськрадою у групі "Канікули в Ужгороді" в соціальній мережі ВКонтакті розмістив хтось з ініціативної групи. Однак, судячи зі стилю і суті написаного, що суттєво відрізняються від усіх дотеперішніх записів організаторів групи, рукою дітей в цьому випадку вже водили дорослі.

Ужгородські школярі відмінили візит Януковича і призначений на середу мітинг

Публікуємо це звернення повністю. Наголошуючи, що воно викликало хвилю обурення серед інших учасників сьогоднішньої акці. І акцентуючи, що, не зважаючи на подальший перебіг подій, ужгородські діти вже зробили основне - показали собі, своїм батькам і, тим більше, владі, яка знехтувала ними, що  вони мають гідність і право заявити про неї.

Більше того, ці діти продемонстрували, що вони здатні впливати не тільки на місцеву, але й на державну політику: саме через їх демонстрацію свободи, за повідомленням провладних ЗМІ Закарпаття, перенесено візит до Ужгорода президента Віктора Януковича.


"Друзі! Сьогодні ми показали, що здатні об’єднуватися і що багато можемо зробити разом. Але, якщо відкинути емоції і проаналізувати хід сьогоднішнього заходу, то можна сказати однозначно: акція вийшла не такою, якою мала бути. Мирний протест – це збори АДЕКВАТНИХ і ЦИВІЛІЗОВАНИХ людей, без агресивної поведінки, кидання цукерок і, тим більше, яєць. Ці дії скомпроментували нас і дали змогу «злим язикам» перекрутити сьогоднішню подію так, як їм це зручно.

Сьогодні, через наші емоції, могла статися біда. І не одна. Щастя, що не сталося.

У середу вирішуватиметься доля наших канікул. Все відбуватиметься в межах міської ради під час засідання виконавчого комітету. Туди пустять наших батьків, які підуть і прослідкують за всім, що буде відбуватися.

А акція у середу, на яку багато хто з нас збирається, не відбудеться. Це рішення прийняте ініціативною групою, яка складається з людей, котрі знають, про що говорять. Тому давайте не створюватимемо нікому (а в першу чергу собі) проблем і почекаємо рішення влади.

Тобто, повторюю, акції, подібної до сьогоднішньої, НЕ ВІДБУДЕТЬСЯ! Ситуацію вирішуватимуть дорослі. Це рішення остаточне і незмінне." 

28 жовтня 2013р.

Теги: мітинг, Янукович

Коментарі

Олена 2013-10-29 / 12:48:09
Дорослі, хоч як вам не віриться, але ви стали свідками історичної події. Мітинг школярів – це гідний прояв громадської позиції молодого покоління, свідчення того, що це покоління має власну гідність і не дозволить «нармальным дядям» її зневажати. Одні «нармальні» дяді, які нібито краще за всіх знають як виростити «нармальных» дітей, нахабно порушивши права школярів, так і не спромоглися вийти до них на зустріч (чи то проігнорували, вважаючи їх "попками" – як виразився мер про мітингувальників, чи то просто пересцали від страху за відповідальність за власні рішення), а інші дяді тим часом творили провокації, щоб потім дискедитувати справедливий громадський спротив і вселити в школярів почуття провини, а ще є дядьки і тьотьки, які встряли із власною грою власних комплексів неповноцінності та хибних уявлень про реальність – боязні політичної заангажованості: бо ж ні ні – громадський спротив має бути виключно цнотливо чистим від політичних імен. Так як наш Няньо Погорєлов не має жодного стосунку до політичних інтриг, і це рішення про канікули – як провидіння небесне – Хвала Богу ще вчасно було надіслано ангелами у вигляді Ледиди, поки не почалося найстрашніше – КАНІКУЛИ.

СТЬОПА 2013-10-29 / 08:50:22
Щастя би мали наші діточки, які розумні

Йовжіко 2013-10-29 / 08:33:20
Чому пагареловський сучий виконком іменно в середу буде???та тому що ВЛАДА ригговська бреше в середу просто буде відомо чи янек буде на закарпатті чи ні і якщо НІ то понятно шо дітей в масових заходах не треба тоді можна дурачка включити і дати дітям канікули бо гарматного мяса діточого уже не треба

закарпатка 2013-10-29 / 08:33:13
Я горда, що підростаюче покоління продемонструвало, що вони не вівці і ніякі погорєлови і кляпи не зможуть їх загнати в стойло! Віват нашим дітям! Ця подія довела, що всупереч нахабній та безкарній владі у нас народжуються вільні, розумні і незламні нащадки. Зміни не за горами!!!

Олена 2013-10-29 / 06:29:44
Триває опитування батьків. В нашому класі переважна більшість обурені нахабством влади та вважають осінні канікули вкрай важливими. В паралельному класі так само. Але хто буде підраховувати голоси? І ще, цей мітинг вкотре показав, що влада здатна діяти в інтересах людей виключно під тиском людей. Ви ж розумієте, що це опитування виникло тільки під тиском мітингувальників як спосіб зберегти обличчя, хоча б у власних очах, та відтягнути час – може саме пройде. Підрахунок голосів є вирішальним етапом опитування і в даному випадку не контролюється громадськістю. При цьому, позиція мера проголошена публічно: «благочестиві батьки та діти щасливі його рішенням і говорять дякую, і тільки погано виховані діти знайшли собі привід не ходити до школи - от і створюють дисциплінарні проблеми». Тож яке рішення влади слід чекати в середу – здогадайтеся самі.

Oksi 2013-10-29 / 06:23:36
Мітинг відбудеться. Це не вам рішати

гарантуй 2013-10-29 / 04:24:46
А де був цей розумник, коли всі на площі домовились про продовження акції до повної відміни неадекватного рішення неадекватних Кляп та Погорєлова? Вже організатор ссикливий намалювався? Всі на мітинг в середу 30 жовтня на 09:00. І ніяких спекуляцій, діти - наше майбутнє. А мені не треба підлого, зрадливого і підступного в моїх дітях. Я був зі своїми дітьми на мітингу, я їх не зрадив. А ви ??!!!

батько 2013-10-28 / 23:12:26
Повністю згідний за цівілізований в нашому суспільстві шлях досягнення правди, саме чому і закликаю нашу молодь. Але який приклад для них показує наша влада, яка безцеремоно порушує її права, тому прошу з боку чиновниківв також дотримуватись правил рівноправої поведінки до людей, особисто коли це стосується наших з вами дітей.
Дуже дивно коли управлінці говорять про причину відміни канікул, про так звану занепокоєність у розвитку ОРВІ у зимку, і не враховуючі про ще більшу загрозу для дітей при розумовому, психологічному та фізичному перевтомленні, яка в наслідок може сприяти ослабленню дитячого організму. І ще не відомо чи будуть перенесені весені канікули на зимові оздоровчими чи (не дай бог) лікувальними.
Мітінг 28.10.13 який, як правильно було відмічено, викликаний обуренням школярів та їхніх батьків в більшості на емоціях, тому що був створений у короткий термін, це наслідок на рішення міської влади, яка в останій робочий день тижня, після обіду рішила відмінити дитячі весені канікули. Цей прийом називається “удар із заду” і це не по людські, не кажучі вже про якості чоловіків. У людей не було вибору. І дуже прикро, що ви не можете виправити свої ж помилки так швидко як в почерговому засідані ви стали рішати долю дітей, за них самих. Повірьте це не політичне питання, а людське. Навіщо доводити людей до таких заходів? Навіщо з вашогу боку закликати щоб на на мітінг вийшли всі 14 тис. Дітей, Вам це потрібно?
Час, як і кожен день, іде не вашу користь, чим раніше ви зберитесь до виришіння ситуації, я сподіваюсь на користь наслення яке вас обирало, тим скоріше всі заспокояться, бо повірьте нікому ці чвари у одній сімьї, не потрібні.

Ужгородець 2013-10-28 / 21:45:50
Діти молодці. Ну а дорослі, виховані в атмосфері страху і абсолютної залежності від влади, тепер зрадили не тільки себе, але й своїх дітей.

НОВИНИ: Соціо

11:03
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини