На Іршавщині обурені селяни у п'ятницю таки перекриють дороги

Відповідне звернення надійшло на адресу Закарпаття онайн

На Іршавщині обурені селяни у п

За цілий тиждень ті, від кого залежить вирішення проблеми бездоріжжя в Іршавському районі, не зглянулися опуститися до елементарного спілкування з жителями верховинських сіл, з громадянами України, з чиїх податків живуть, хоча попередження про можливість перекриття дороги отримали всі. Ці чиновники, а мова йде про голову облдержадміністрації та начальника обласного Укравтодору, вирішили знайти крайнього і перекласти відповідальність за невиконання своїх обов’язків на нього. Цим крайнім став голова Іршавської райдержадміністрації Ковбаско В.В. Саме йому «губернатор» нав’язав місію (іншими словами – змусив його поїхати на переговори з ініціативною групою) пустопорожніх обіцянок та залякування селян. Це поведінка страуса, що при небезпеці ховає голову в пісок. Невже Олександр Ледида не знає того, що знає кожен пересічний автовласник? Невже йому не відомо, що райдержадміністрація не має повноважень по ремонту державних доріг? Якщо він цього не знає, якщо він не переймається проблемами близько 25 тисяч жителів області, які доведені до відчаю і змушені йти на крайні заходи щоб домогтися мінімальної справедливості, часткової поваги, хоч видимо чесної відповіді, адже про всі ці поняття у повній мірі у наших реаліях думати не доводиться, якщо його не цікавить доля сотень платників податків, кинутих напризволяще, то висновок напрошується один. І ми його тут не озвучуємо.

Голова районної адміністрації Василь Ковбаско прийшов на зустріч із жителями села Довге 10 жовтня, за день до наміченої акції, із заявою про те, що грошей на ремонт дороги нема, асфальту нема, техніки нема. Вибачте, шановні люди, але ви маєте нас порозуміти – грошей взяти ніде, держава – банкрот. Три мільйони на ремонт площі Народної в Ужгороді є, на заміну освітлення по дорозі до вілл високопосадовців під Києвом дуже великі гроші є, на ремонт усіх державних доріг області гроші були, а от на ваші сім сіл грошей не вистачило. Як не вистачило їх і минулого року, як не вистачає на капітальний ремонт жодного метра вашої дороги вже більше 20 років. Тож порозумійте нас і пожалійте.

Коли люди почали обурюватися, то Василь Васильович змінив тактику і почав обіцяти, що наступного тижня у середу роботи по ремонту дороги таки почнуться. Але саме такі обіцянки 3 жовтня вже чули жителі Кушниці, які дорогу перекривали саме в той день. Що зроблено з того часу? – Нічого! Що буде зроблено наступного тижня? – Теж нічого!!! Адже Василь Ковбаско не має повноважень ремонтувати дорогу і не може гарантувати нічим не підтверджених обіцянок чиновників, що самі бояться виходити на люди. Крім того всі пам’ятають, що Ковбаско вже обіцяв ремонт доріг до 9 травня, до Великодня, до фестивалю «Гамора»… Йому, як жителю району, соромно, але нам від того не легше.

Сьогодні в районі збирали комісію з надзвичайних станів. Що з того? Ми постійно живемо у надзвичайному стані, тому, що виходячи на дорогу щодня, щохвилини ризикуємо своїм життям і здоров’ям, своїм рухомим майном, яке чомусь не хоче рухатися в умовах повного бездоріжжя, яке постійно ламається, псується, зупиняється у карколомних віражах, створюючи аварійні ситуації. Ця комісія нам нічим не допоможе і не здивує нас. Хай собі засідає!

Завтра о восьмій годині акція таки почнеться. Рух у трьох напрямках буде перекрито. Обурені жителі сіл (Довге, Приборжавське, Бронька, Суха, Кушниця, Лисичево, Липецька Поляна) хочуть поспілкуватися з головою Закарпатської обласної адміністрації не в Ужгороді, не в Іршаві, а тут, у Довгому. Причому, заїхати в село він має з Іршави, а виїхати – через Сваляву. Або навпаки. Ветеран війни Андрій Надь, заслужений працівник культури Василь Гичко, вчителі, лікарі, підприємці, християни, звичайні прості виборці, люди чесні і високодуховні хочуть поспілкуватися з першою особою області, представником виконавчої влади, людиною, на яку виконання обов’язків поклав Президент, людиною, чия бездіяльність і некомпетентність кидає тінь на гаранта конституції.

Ми не дозволимо ігнорувати нас і наші проблеми!

Час закінчення акції протесту ще не обговорювався.

Ветеран ВВВ Андрій Надь та жителі району

 

PS. Нагадуємо, що під листом-зверненням до голови обладміністрації з вимогою втрутитися в ситуацію зібрано 500 підписів жителів села Довге. Якщо потрібно – буде ще. І не тільки жителів одного села!

Лист-звернення, надісланий селянами районній владі 3 жовтня:

10 жовтня 2013р.

Теги: Довге, дороги, Ковбаско, Ледида

Коментарі

окей 2013-10-11 / 00:37:51
май добре бы было броницьку рiку перекрити люди май бiльше бы ся добили там у них райок невеличкий из малолетками ся розвлекаут а про дорогы забываут козликы

чоловік на моторі 2013-10-11 / 00:21:35
та що ви за них переживаєте! обласні пани лиш раз у році на Гамору їдуть, а районні по суботах та неділях у броницьку ріку на отдих! що їм до того як прості люди котрі каждий динь мотори б'ют на роботу, рано тай вичір ходять!

верховиниць 2013-10-11 / 00:13:19
Но так добре говорив В.Ковбаско на сільряді,бо де ся чоловікови діти- і згори давлять і здолі пудпирают!Но не біда,дасть Бог вибори через 2 годи! Прийдут на Верховину агітовати! а прийдут точно! а верховинці люди добрі но довгопамятливі!Не вірю , що 25 тисяч голосів їм не похибит!Тай є така пословиця " Є лемаки,є верховинці, а є Довжани!"Йой не з тими вни собі начали!

Вуйко з верховини 2013-10-11 / 00:09:19
Wolf, цімборе, приїзжджай до нас в Довге - подивишся, як тут прості люди "піаряться" кожного дня, коли треба кудись їхати. Після такого "піару" постійно треба авто ремонтувати.

Як, взагалі, руки в тебе не відсохли таке писати?

Wolf 2013-10-10 / 23:57:50
А сільська рада проектно-кошторисну документацію зробила на ту дорогу чи ні??? Чи їм лиш би попіаритися?

dima 2013-10-10 / 23:54:22
прийде верхушка та узяти их та зарыти у довгому на пяцу одним словом мош назвати уроды дебiлы бл дь скоро уже начнут давитися грошима майже их уже и земля не прийме треба их буде у асфаль закатовати

**я 2013-10-10 / 22:11:05
Ледиду вон! Конюха - на конюшню! Людям - нормальне життя!

миша 2013-10-10 / 21:42:52
узмить трактор та перекопайте доргу межи приборжавським тай довгим най по нюв нико ся ни возить нахрен така дорога кому треба лише мотры бити що тяшко зароблени далеко ут хыжи я зараз ни дома а намого бога перекопавбим путь уночи й нико бы низнав

Спостерігач 2013-10-10 / 20:53:47
Да, всі гроші нан Народній!!! Там простіше їх відмити і поділити між карманами!

ужгородець 2013-10-10 / 20:23:40
"Грошей нема", а на Народну 3,5 млн гривень?! Ппц!

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини