"Губернатор" Ледида придумав третю версію фінансування площі Народної

Прес-центр Закарпатської ОДА розповсюдив коментар голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олександра Ледиди навколо реконструкції площі Народної в Ужгороді.

"Губернатор" Ледида придумав третю версію фінансування площі Народної

"Щодо площі Народної, то я мало не щодня чув нарікання на те, що головна адміністративна площа області, – наголошую: області, а не тільки Ужгорода, – знаходиться в такому занедбаному стані. Площа перед адміністративною будівлею законодавчої та виконавчої влади Закарпаття, у якій вирішуються всі найважливіші проблеми краю, куди щодня навідуються сотні громадян області, українські чиновники найвищого рівня, закордонні делегації, заслуговує бути охайною та презентабельною.

Наразі ж у нас чи не єдина область в Україні, яка має необлаштовану площу перед головною адмінбудівлею. І ось нарешті ми знайшли змогу навести з нею лад. Мною було ініційовано проведення конкурсу на кращий проект по реконструкції площі. Головними вимогами було те, щоб площа зберігала концепцію архітектурного задуму чеського архітектора Крупки, який свого часу створив її проект, але з певних історичних причин реалізація цього проекту не була до кінця завершена.

Окрім того, вимогою було й те, щоб площа стала більш функціональною, тобто придатною для проведення урочистих заходів, а головне – приємного відпочинку ужгородців та гостей обласного центру.

Я вимагав та вимагаю, щоб були дотримані всі законодавчі норми під час конкурсу, підготовки та реконструкції. Хочу всіх запевнити, що робота була проведена грандіозна. В архіві були віднайдені проекти архітектора Крупки, історики підготували свої доповіді, фахівці з архітектури та митці провели численні наради та круглі столи. Висловлювали свої думки і старійшини міста, відбувались обговорення в пресі. Згодом відбулися і всі юридичні процедури із затвердження проекту. І ось нарешті ми починаємо його реалізацію.

Хочу подякувати всім громадянам, які долучилися до реалізації цього проекту, а також спонсорам та меценатам, серед яких, до речі, є і представники опозиційних партій, які зробили матеріальний внесок для реалізації проекту з реконструкції площі Народної. Зазначу, що частка меценатських коштів проекту – це майже 70% від загальної необхідної суми.

Я розумію, що деякі політичні сили, всупереч логіці, а виключно з популістських політичних мотивів, намагаються підбурювати людей, щоб перешкодити реалізації проекту. Однак, ми не сприймаємо цей агресивний безпідставний протест, а налаштовані завершити проект з реконструкції площі Народної, щоб зробити обласний центр красивішим та комфортнішим", - сказав О.Ледида.

Нагадаємо, що першою версією фінансування цього проекту була 100-відсоткове фінансування з державного бюджету. Саме на тому, щона  непотрібну і недочасну реконструкцію не буде витрачено жодної копійки з обласного бюджету, постійно  акцентував О.Ледида. Потім з'ясувалося, що "губернатор" відверто збрехав, і в землю таки збираються закопати "обласні" 3 мільйони. Тепер, після того, як ці 3 мільйони вже "розіграли" на сумнівному тендері, а активісти постійно говорять про те, що недоречно витрачати 3 мільйони на нищення пам'ятки архітектури, тоді як на ремонт розбитих доріг Ужгорода на рік виділено всього 6 мільйонів, у "губернатора" придумали нову версію.

Цікаво, якою буде наступна.

А наразі пропонуємо читачам Закарпаття онлайн фото площі Народної в тому варіанті, в якому її було втілено авторами в період довоєнної Чехословаччини. У таком вигляді, з невеликими видозмінами, але без незворотніх втручань в цілісність, пропорції та прозорість, вона пережила всі режими. Переживе і цю владу.

01 жовтня 2013р.

Теги: Народна, Ледида

Коментарі

до 243 2013-10-02 / 02:16:38

Що за дурня? То може давайте виженемо екскаватори на Корзо та знесемо весь історичний центр Ужгорода, бо його будували мадяри з чехами?

Шановні коментатори Ледиди, передайте шефу хай набере інших - бо ви ну зовсім вже тупі. Не відробляєте свої гроші...

точно 2013-10-01 / 23:14:17
354, золоті слова.

вуйко 2013-10-01 / 23:04:12
Таке зухвале протистояння чиновників ОДА свідчить про те,що влада дуже далека від тих,за рахунок кого вони "правлять"!Золота гора Ледиди - це ще не показник "покращення та стабільності " життя закарпатців і ужгородців,зокрема.Не так потрібна реконструкція площі Ужгороду,як потрібні закарпатським урядникам гроші на нові мерседеси,ресторани,будинки....

354 до 243 2013-10-01 / 22:36:24
Шановний пане 243. Що заважає незалежній Україні побудувати щось нове? Чеська влада не зруйнувала Австро-Угорських пам"яток,які були побудовані до неї. Натомість, побудувала в Ужгороді Крайову управу(Облдержадміністрацію), парк за нею, лікарню(дитяча),поліклініку, гімназію(3я школа),аеропорт, стадіон, суд, прокуратуру, набережну, транспортний міст і дуже багато чого ще. І побудувала все це надзвичайно якісно і у прогресивному тій епосі 20х-30х років стилі. Тому, як раз Незалежній Україні і слід озиратися в назад в минуле і брати приклад із добрих речей. А наразі, незалежна Україна будує в більшості неякісний несмак, руйнє історичні ареали, історичні пам"ятки і при цьому відмиває наші з вами гроші собі в кішеню.

youtube 2013-10-01 / 21:14:17
http://www.youtube.com/watch?v=QkSWWpZ3SQA
Є перші постраждалі, Білей госпіталзований з інфарктом і звинувачують в доведенні його до цього тиск з боку активістів. Не виключено, що може бути написана заява в міліцію.

краянин 2013-10-01 / 20:42:13
Невже так потрібна реконструкція площі коли довкола розбиті дороги,шалені ціни практично на все,занедбані нелсвітлені вулиці,купа жебраків, і влада постійно "заспокоює" народ,що коштів нема...А тут 3(три) мільйона грн. і для якої мети,щоб ці гроші вкрали?Бо здерти траву і настелити асфальт на площі - це поклик душі обласних керівників?Ганьба!!!

243 2013-10-01 / 19:30:14
Чеський конструктивізм хай Чехи будують у себе, чому ми маємо постійно оглядатися назад у минуле?У нас же не Чеська республіка, а Незалежна Україна.

Очень Интересно 2013-10-01 / 18:23:10
http://darriuss.livejournal.com/650862.html

ужгородець 2013-10-01 / 17:03:03

Так затято цей чоловік хоче після себе хоч щось залишити, але не розуміє, як нищить спадок архітекторів чеського конструктивізму. Залишить після себе тільки ганьбу.

"Гораздо благороднее сознать свою ошибку, чем довести дело до непоправимого."
Л. Н. Толстой

Ужгородець 2013-10-01 / 16:57:54
Повна фігня, цього умовами проведеної державної закупівлі не передбачено. Зверніться з відповідним запитом до Міністерства економіки України чи вони в курсі такого креативу, та до Державного казначейства

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини