На Закарпатті політично «зачистили» начальника однієї з найважливіших рятувальних структур

Наказом начальника управління ДСНС у Закарпатській області Мирослава Щербея безпідставно знятий з посади начальник Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Віталій Гільтайчук.

На Закарпатті політично «зачистили» начальника однієї з найважливіших рятувальних структур

Підполковник Віталій Гільтайчук, який з 2010 року виконував обов’язки начальника спецзагону, а в 2012 році був офіційно призначений на посаду, на сьогодні є одним із найфаховіших і найавторитетніших рятувальників області. Під тепер уже колишнім керівництвом Віталія Гільтайчука загін демонстрував чи не найкращі показники за весь час свого існування (створений у 2005 році – авт.). Структурою виконано усі плани по надходженню коштів, техніка приведена в бойовий стан, постійно підтримується бойова готовність   

На рахунку Віталія Гільтайчука – близько 6 тисяч розмінувань, участь у ліквідації вибухонебезпечної ситуації в Новобогданівці, порятунок не одного людського життя, в тому числі, і необережних туристів під час сходження лавин у горах. У системі Міністерства надзвичайних ситуацій Віталій Гільтайчук служить з 1996 року, за весь період служби не мав жодних стягнень і зауважень. Професіоналізм підполковника служби цивільного захисту підтверджується й низкою відомчих нагород, зокрема бойових орденів і двома нагородами Президента України. 

В наказі на звільнення Віталія Гільтайчука жодних причин, чим пояснюється зняття з посади, не вказано. Йдеться лише про те, що обов’язки начальника Аварійно-рятувального загону спеціального призначення відтепер покладаються на нового очільника: за поданням М. Щербея ним став колишній керівник відділу цивільного захисту Олег Паламарчук. 

Експерти і джерела в УДСНС України в Закарпатській області, до яких звернулося Закарпаття онлайн, єдиною версією звільнення Віталія Гільтайчука з посади називають політичну «зачистку», що проводиться владою на всіх рівнях. Відомо, що нинішній керівник управління ДСНС у Закарпатській області Мирослав Щербей одночасно є депутатом Закарпатської обласної ради від Партії регіонів. Відтак, Віталія Гільтайчука звільнено за, нібито, нелояльність до чинної влади, що є абсолютно абсурдним як по суті, так і з точки зору потреби ДСНС у справжніх фахівцях.

Що суттєво, останнім часом відомство, що його очолює М.Щербей, все частіше струшують локальні скандали, більшість яких досі не виходили в публічну площину – йдеться як про фальсифікацію звітів про участь рятувальників в надзвичайних ситуаціях, до ліквідації яких вони, насправді, не мали жодного стосунку, закінчуючи перманентним зниженням рівня бойової підготовки підрозділів У ДСНС шляхом кадрових чисток. Ближчим часом це може відгукнутися неабиякими проблемами для регіону, захищати спокій якого покликана ДСНС, - кажуть співрозмовники Закарпаття онлайн.

 
31 липня 2013р.

Теги: Гільтайчук, звільнення, ДСНС, управління

Коментарі

Люцифер 2014-06-10 / 20:16:21
Интересно??????? Обращу внимание!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Куриц кий 2013-08-25 / 23:35:24
Ситуация с начальником закарпатского УДСНС следующая, человек не только без соответствующего образования да еще и без чувства страха ответственности, своим же подчиненным он не боится росказать сколько он должен денег завести в Киев Болоцких М.В,как у него налажена система дележа с правоохранительными органами,или пока президент действующий в кресле то и он будет главствовать в ДСНС закарпатья.Я думаю лишнее будет писать о установленных таксах при перемещения на вышестоящие должностя, прием на роботу в систему ДСНС ,разрешения на вывод в експлуатацию и многое другое.Зам. По кадрам или серый кардинал как себя величает, еле успел уйти на пенсию без криминала, взяв с выпускника 5000у.е и не с одного пообещав службу в Ужгороде и не выполнив обещания сбежал со скандалом,и при возвращении Щербея сладкая парочка вернулась уже к привычному ремеслу, что и показала реорганизация, которую искусственно затянули на 9 -ть месяцев(игра нервов) кто занес названую суму тот и купил себе должность, мотивируя тем мол Киев требует.

пух 2013-08-15 / 20:29:23
А ти,мтз тiльки знаэш сосати та лизати. Залижи Мирковi сраку до смертi.

мтз 2013-08-12 / 14:24:57
пух а ти що знаєш робити? вони хоч теніс знають іграти!а ти що?коменти писати?

кацвонсрати 2013-08-11 / 15:31:30


Хамство. Коментар видалено. Адмін


Пушок 2013-08-10 / 16:36:44
Хто може мати шось про того щоб по барам пісюни міряти , допиватись до того щоб обсикатись і гадити в штани.....і багато багато іншого хто ж може мати щось проти це ваша справа.

Пух 2013-08-10 / 13:15:13
проти воловецьких нич не маю... просто констатую ситуацію яка склалася на сьогоднішній день.... розумні люди нікому не потрібні... який начальник, таких собі й підлеглих набирає дибілів які лиш те й знавуть шо тижнями у теніс у арз херачити...

111 2013-08-10 / 00:35:38


Крицкий не за***уй мир тесен !!!


Жора 2013-08-08 / 10:15:51
Щербей порядна людина, зами його підставляють Кириця і БеЗпалий.Криця вкусив смак грошей і під командуванням своеї жінки хоче стати начальником хоча повадки макаронника казарменного (бірки,шеврони, паутина)а коли Мирко мало забухає то зразу його здає в МНС як колись Лебедев здавав.Беспалий тоже себе в тому кріслі бачить лупить з особового складу гроші до послідньої копійки за все в другній області за це його давно забили( щоб йму на ліки було) один Сікорський думає на перспективу І нашим і вашим бігає по вихідних до холуїв барвовських та тихенько все здає.

мтз 2013-08-07 / 20:50:09
Ви всі гниляки!ви лише вмієте ховатись за чужими іменами!хтось тут є справжній мужик який може написати своє справжнє імя?нема бо тут справжні мужики лише воловецькі!і ті які не пишуть коментарі!пишуть під чужими іменами лише труси і гниляки які можуть тільки тут позявкати!а в реальності по кабінетах ховаються!

мтз 2013-08-07 / 19:51:45
пушок ти хто такий ? ти щось проти воловецьких маэш?

Роман 2013-08-07 / 00:03:18
Хтось ділить посади і заробляє на цьому, а комусь для дітей на хліб не вмстачає,хтось возить коханок по дорогим закордонними курортам а більшість працівників Мнс навіть сім'ю ні разу на вітчизняний курорт не возили......... Та який там курорт люди від зарплати до зарплати не дотягують а тут щей реорганізації одна за іншою, хтось збагачується а простолюд страждає -сумно.

Баба Маня 2013-08-06 / 20:24:19
Придурки, тролеры хреновы, вместо того чтобы судить кого-либо, лучше бы думали как заработать да работали на 2х-3х работах, а то мерседесы-камины-квартиры обмусоливаете, да обсераете друг-друга. Кучка пидоров-неудачников, а не АРЗ. Можете только тихо бздеть в углу. А сами себя защитить не можете, а что говорить про то-чтобы отстоять кого-нибудь-кишка тонка

Арес 2013-08-06 / 17:50:54
тут если честно плакать особо нечего. невелика потеря. Єто не есть такой уж проблемой из-за которой стоит поливать друг друга грязью. Понятно что тут сидит человек 10 под многочисленніми никами и пушущих с разніх компьютеров. Но не єто главное. Главное то, что всё прошло достаточно спокойно и без истерики. Психовать тут нечего. начальников меняют и єто нормально!

галина 2013-08-06 / 16:46:10
Всі такі круті(а на справді лопуши)!Так напішіть під своїми ніками свої справжні імена!А то так ви шантрапа!що слабо написати хто є хто!

Пух 2013-08-06 / 16:22:20
Люди не встанут и не пойдут.. потому-что всем хочется работать ... Люди боятся... если б люди не боялись пошли бы и против щербея... всех воловецких тупорылых и тенисной пиздобратии...

Пух 2013-08-06 / 16:15:22
3 квартиры ... 100%... А в. арз сидит прибедняется... А в гнилое сидит это это только бурик и баба Галя... А Виталику и там не плохо ... И камин и водичка отдельно... Молодец вобщем...

гор 2013-08-06 / 15:39:44
Откуда у него 3 квартиры? о чём вы шепчете?! а живёт в гнилье и в общаге пропрелой. ну о чём вообще речь! И держался бы он так зубами за это АРЗ еслиб было куда идти. Да не нужен больше нигде. это абсолютно очевидно. никто с ним работать не будет. А хотели бы его люди в АРЗ - все встали бы, пошли и отвоевали своего начальника раз он такой суперовый. Да видимо уже все молились на тот день когда его снимут!

Пух 2013-08-06 / 10:26:28
Вы придурки... что угодно пишите про гилю.. про щербея... Что один что другой молодци... У Славика мерсы по 500 тысяч .. и еще много чего.. У Гилы 3 квартиры в городе... Молодец и начальником побывал и все это в его возврасте.... А вы писаки общаговские... так и будите тут гнить..

адвокат 2013-08-05 / 16:16:53
Хочу сказати що перестаньте агітувати того Бодака це ж та сама команда(Криця, Безпалий)нічого доброго з того не буде. Віталій нормальний хлоп говорю з досвіду, а то шо говорять то наклеп. А ця ганьба не закінчиться поки Мірко із командой не піде з МНСа цеж требе, навіть молодих офіцерів трогати, кидати куда попало "ганьба" і тим полковнікам також. А коли прийде новий начальник то всіх лизунів паскудних вижене...

НОВИНИ: Соціо

15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
» Всі новини