Вищий спеціалізований суд України прийняв рішення на користь керівників органів адвокатського самоврядування Закарпаття

Вищий спеціалізований суд України прийняв рішення на користь керівників органів адвокатського самоврядування Закарпаття адвокатів Олексія Фазекоша, Петра Немеша та Нінель Масяк.

Вищий спеціалізований суд України прийняв рішення на користь керівників органів адвокатського самоврядування Закарпаття

Володимир Висоцький звертався до Ужгородського міськрайонного суду з позовом до О.Фазекоша, П.Немеша та Н.Масяк, у якому просив визнати недостовірними та такими, що принижують його честь, гідність та ділову репутацію відомості, поширені у їх зверненні до установчого з’їзду адвокатів України, за результатами якого він був відкликаний з членів Вищої Ради юстиції України і не був обраний на посади в найвищі органи адвокатського самоврядування.

Ужгородський міськрайонний суд відмовив у задоволенні цього позову та виніс окрему ухвалу, в якій констатував, що В.Висоцький закликав у своїх заявах, оприлюднених на офіційному веб-сайті ВККА при КМУ, не виконувати рішення органів адвокатського самоврядування, зокрема – рішення регіональних КДКА, про проведення установчих конференцій адвокатів регіонів за квотним принципом та порушував правила адвокатської етики.

Апеляційний суд Закарпатської області залишив зазначене рішення та окрему ухвалу в силі, а також в мотивувальній частині, крім іншого, проконстатував, що позивач В.Висоцький наводив певну недостовірну інформацію ніби Фазекош О.А. здійснює неправомірно адвокатську діяльність, а також констатував правомірність звернення О.Фазекоша, П.Немеша та Н.Масяк до установчого з’їзду України.

30 травня 2013 року Вищий спеціалізований суд України у складі суддів Маляренка А.В., Мазур Л.М., Писаної Т.О. своєю ухвалою відхилив касаційну скаргу Висоцького В.І. по цій справі.

Сподіваємось, що ще одне судове рішення на користь сформованих у законний спосіб органів адвокатського самоврядування краю нарешті врозумить десяток прихильників Висоцького на Закарпатті, які недолуго намагаються поставити під сумнів законність формування та діяльності Ради адвокатів Закарпатської області та регіональної КДКА та керуються емоціями, а не буквою закону. Ми зі свого боку можемо порекомендувати їм, перед тим, як звертатись у будь-які органи, якщо вони юристи, вирішувати спори виключно у площині судової юрисдикції, з урахуванням оцінки обставин, на які вони посилаються, судовими рішеннями, що набрали законну силу.

Прес-служба органів адвокатського самоврядування Закарпатської області

03 червня 2013р.

Теги: адвокат, Фазекош, Немеш, Висоцький

Коментарі

Петро 2013-06-04 / 19:58:21
А якщо серйозно, все тут ясно. Всі судовірішення приймаються на користь Немеша і Фозекоша. Про що це говорить? Після їх виступу на зїзді відкликали Висоцького з ради юстиції і обрали туда голову вищого спеціалізованого суду. Якщо вони проігрують якісь суди, під сумнівом весь зїзд і його результати. Правда, не дуже зрозуміла ситуація з Ігнатком, як регіонал іде проти "центральної лінії партії" в адвокатурі. Простим адвокатам все одно, що Ігнатко+Бедь+Герасько+Машкаринець, чи Немеш+Фозекош+Олексик+Гончаров+Масяк. Звісно, неприємно, коли одні адвокати позбавляють інших можливості заробити кусок хліба. Але ті інші не краще, а може ще й гірше своїх новоявлених палачів. Ситуація в адвокатурі така: нічого тут в області нічого не вирішить, все вирішується в Києві, і всі ці пісьма і заяви скаржників ідуть на дерєвню к бабушке. Інше питання, що якби і на рівні Києва, і на рівні Закарапаття претендували на роль адвокатури дійсно людим кристально чесні і авторитетні, то було б кого підтримувати і з кого вибирати. А так по всіх - і по Немешові, і по Фазекошу, і по Ігнаткові, і по Машкаринець були кримінальні справи. Всі вони були звязані з СДПУ і губернатором Різаком. А Фозекош був навіть секретарьом Мукачівських есдеків. Поскільки стикався з ним в суді, добре знаю, наскільки він навчений медведчуком брудним технологіям, тиоді коли вони з Немешом ходили по мукачівським виборам, тому вони родять любі судові рішення. Підсумок - якщо в Києві щось не поміняється, Фозекош буде головувати не 5, а 10 років. Стосовно Немеша, так той буде цеплятися за своє крісло до самої могили, його й колом не добєш. Щось дуже підозрілими виглядають його пожари і побої. Ще раз серйозно - яка держава - така й адвокатура.

Василь Мацо УМВС 2013-06-04 / 13:17:04
Знаву вшиткох адвокату области, ай бо такого файного баюсатого сищіка як я - вже УВД нигда не буде мати на охтема...

петро 2013-06-04 / 12:43:38
хто б казав. но тільки не аферіст лазаренко о.в.з компаніі\антибюрократ\. батько якого колишній чиновник обласноі прокуратури

лазаренко алексей викторович-адвокат 2013-06-04 / 12:24:36
полностью поддерживаю требования высоцкого.в.

ЧАЙБЕН СЕРГІЙ ЮРОВИЧ 2013-06-04 / 06:27:11
Для УЖГОРОДА: не трожьте пані ІЗОВІТОВУ то уна є нашим шефом а ви ко такі? Пустоє Бедьовськоє ЦУря і дрантя а не адвокати ! Руки грязні уд доларів геть уд Немеша і Фозекоша і Ізовітовоі бо. Поудриваю ноги докус

Ппп 2013-06-04 / 05:31:00
Подлые подонки и секунды

знаючий 2013-06-04 / 01:00:51
Архімандріта на адвокатський престол Закарпаття! Єсе станет торжеством справелдівості і заповзятія. Амінь!

інквизиція 2013-06-04 / 00:04:21
позор юридичному світу, чайбени, немеши, фозикоші чи фазикоші без юр.освіти...ганьба, люди візміться за розум, копніть аферістів в задницю!!! мені вас шкода, а ще юристами називаєтесь?ГАНЬБА АДВОКАТАМ ЗАКАРПТТЯ З АФЕРІСТОМ НА ЧОЛІ!!!ГАНЬБА

міша машкаринець або ммм 2013-06-03 / 23:19:23
жону ми велику адвокатесу втрафовали на 0 з цімборашков герасивкульов, я ім дам по гатях-сенсей з нами!капюшон форевер!

Микола 2013-06-03 / 22:37:29
Рано чи пізно ці хлопці дограються, ПП "Фазекош and Немеш" погано закінчать! Не все вони будуть рішати, знайдуться і на них "рішальники"

Ужгород 2013-06-03 / 22:34:57
Тільки до цього слід додоти, що корупціонерка Ізовітова Лідія на не законному з'їзді адвокатів провела в члени Вищої ради юстиції голову Вищого спеціалізованого суду України - простіще сказати ізовітові, немеші, фозікоші, масячки дали відвертий хабар керманичу даної вищої адміністративної судової інстанції. Тепер він цей хабар відробляє і спасає свою шкуру. Спасає шкуру, бо у випдку торжества істини голова так званого Вищого спеціалізованого адміністративного суду вилетить із Вищої ради юстиції України, і з посади голови спецсуду... Україна докотилась до прірви торжества чиновницької корупції, свавілля та цілковитого занепаду судової системи.... А що іще буде попереду...

Чайбен Серьожа адвокат 2013-06-03 / 22:07:05
нарешты Перемога!Поздоровляю пана Немеша і Фозекоша із чудовою перемогою над клікою пастора Шлага і його бойовох подружки Лорочки....

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини