В Ужгороді на сесії міськради знову запускають тіньові схеми приватизації зелених зон

"В Ужгороді на прибудинковій території(зеленій зоні) між будинками по вул. Грушевського, 35 і 8го Березня, 28 може постати чергова п’ятиповерхівка чи торгово-офісний розважальний центр. Так, на чергове друге пленарне засідання Ужгородської міської ради депутатам пропонується до розгляду проект рішення про доповнення програми приватизації об’єктом незавершеного будівництва – будівлею аварійно-диспечерської служби по вул. Грушевського, 35а, для приватизації шляхом викупу", - повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук "скорочений" провладною депутатською більшістю колишній член виконкому Ужгородської міськради Олександр Волосянський.

В Ужгороді на сесії міськради знову запускають тіньові схеми приватизації зелених зон

"Таким чином реалізовується незаконна схема по рейдерському захопленню прибудинкової території-зеленої зони для будівництва там комерційної споруди – весною 2012 року жителі навколишніх будинків змогли відстояти своє право на громадський простір і прибудинкову територію, коли працівники 5 ЖРЕРу для початку будівництва там начебто одноповерхової будівлі аварійно-диспечерської служби завезли на ту ділянку таку кількість елітної цегли, якої б вистачило на будівництво не менш як п’ятиповерхової споруди. Після того, як мешканці обурились і активно виступили проти забудови їх дворів, будівництво припинилось на етапі вставлення 2 бетонних блоків, і ділкам від будівництва прийшлось піти через іншу незаконну схему для захоплення прибудинкової території. 5 ЖРЕР через БТІ легалізував і гордо назвав ці 2 бетонні блоки «фундаментом», і з третьої спроби голосуванням депутатської більшості передав на баланс департаменту майна міської ради. Взимку 2012-13 р.р. комісія по оренді виконкому міської ради віддала цей «фундамент» (2 бетонні блоки) в оренду приватній структурі, яка тепер звернулась до виконкому з проханням про викуп даного об’єкту – в зв’язку з чим розроблено і подано на розгляд депутатів даний проект рішення. Також прийняття даного рішення є недопустимим з юридичної точки зору, оскільки приватна структура, яка орендує ці 2 бетонні блоки, не має ні в оренді, ні у власності земельну ділянку, на якій знаходиться цей удаваний «фундамент», - повідомляє О.Волосянський.

"Нагадаю, що одним з ключових пунктів передвиборної програми діючого мера був захист і збереження прибудинкових територій і зелених зон – тож через тиждень ми матимемо змогу пересвідчитись, чи дотримається Погорелов своєї обіцянки і контрольована ним депутатська більшість не підтримає даний проект рішення, чи він вчергове зробить крок проти інтересів громади міста і для задоволення жадібності до грошей окремих ужгородських рейдерів", – констатує колишній найактивніший опозиційний член міськвиконкому, виключений з нього за ініціативою мера саме за активне відстоювання інтересів міської громади.

24 травня 2013р.

Теги: Волосянський, зелена зона

Коментарі

Ужгородець 2013-05-26 / 20:35:41
Такого безпределу як тепер ще ніколи не було. 50% від вартості обєкта на карман це забагато

для Нік 2013-05-26 / 19:43:14
Міг вікупити і приватизувати і ти,але ти немаєш грошей,чому тоді заздриш?

Нік 2013-05-26 / 19:31:51
Рата і Погорелов розбазарили Ужгород, самі приватизували весь центр і п-ть про правду, совісті не має ні Рата ні Погорелов, обоє однакові!

Масова недовіра 2013-05-26 / 12:06:18
Микола правий на всі 100. Як працюють ці два мера?Рата бачив єдиний вихід при відсутності фінансування ПАДІЮНу,це скорочення персоналу на 30%.(ПАДІЮН залився б ужгородським).Але всі на це так негативно реагували,Рата такий,сякий.. Який вихід знайшов (так і поступив)Погорелов?Він цілком і повністью віддав ПАДІЮН області.І тиша,Погорелов молодец,вирішив питання.ПАДІЮН побудували для Ужгорода,коли ще це було можливо,при СРСР,тепер таке не буде зведено державою ніколи.А мер взяв - і віддав від Ужгорода.Корона.Рата здавав її в оренду,вона належала Ужгороду.І знову незадоволені всі (в основному масло в вгонь підливали Антикорупція Волошина,тепер бачимо з якою метою),Рата поганий.Погорелов вирішив питання просто-продав Корону за 30% її вартості.Рата через суди повергув місту 80 Га землі,котрі були на руках в 1 людини і роздав її ужгородцям,щоб вже не могли відібрати в них.Погорелов і так пробує відібрати,напевно теж продати з аукціону хоче як і Корону,мотивуючи тим,що ті землі в межі розливу Ужа.Брехня.А Олімп,а 5 поверхівки на території зеленгоспу не так само в 20-30 метрах від Ужа?..І все робилось так,як в цих прикладах.

Микола 2013-05-25 / 21:18:53
унгварець 2013-05-25 / 19:58:35
Рата теж вкрав много (бо на тій посаді всі крадуть), але такого безладу як з урка Гарєлий не було ніколи! Рата хоч і крав, але хоч щось робив для міста!

унгварець 2013-05-25 / 19:58:35
Не хочу захищати Погорєлова( навчився добре включати дурня та помагати дерибанити), але чи не хочете ви повернення одіозного Рати, який уміло продав земельку під Рошеном і мало не добрався до площадки поміж Драмом та Толстого?

Все буде Жигулівське 2013-05-25 / 13:39:24
Волосянський пам'ятається дуже виступав проти забудови під вікнами будинку біля ринку на Белінського..і шо?Все там так,як хотів мер,хоч і незаконно,чи ще якось.Погорелов Вас взуває як ся йому любить,продавайте голоси йому,продавайте..

Все буде Кока Кола 2013-05-25 / 12:44:51
Вирішення всіх проблем з законодавства здійснюється коштом покупців та замовників. Доїльний апарат ніколи не буде стояти без діла. Все буде Кока Кола

ужгородець 2013-05-25 / 12:23:29
Бандитам - тюрми!

Все буде Жигулівське 2013-05-25 / 12:19:51
Все буде Кока Кола,Погорелов поклав на те,що ти згадав.І буде як робить він,чи маєш сумніви?

Микола 2013-05-25 / 11:35:46
Урка мер ы така ж його команда по інакшому не може, афери і спекуляції в нього в крові.

Все буде Кока Кола 2013-05-25 / 11:22:48
Як було вище зазначено, розпорядження про скликання сесії Ужгородської міської ради на 31.05.2013 р. датовано 23.05.2013 року за сім днів до дати проведення засідання ради.
Таким чином є порушено:
Вимоги ч. 9 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування» якою встановлено: «Рішення про скликання сесії ради відповідно до частин четвертої, шостої та восьмої цієї статті доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 10 днів до сесії, а у виняткових випадках - не пізніш як за день до сесії із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради». Про жодний винятковий випадок в розпорядженні міського голови про скликання сесії Ужгородської міської ради мова не йде.
Варто також зауважити про те, що затверджена рішенням Ужгородської міської ради від 28.12.2012 р. №767 програма приватизації комунального майна м. Ужгород на 2013 р. до сьогоднішнього дня не є опублікованою, незважаючи на те що дане рішення є регуляторним актом, чим порушено вимоги ч. 5 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування» якою встановлено: «Акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування 5. Рішення ради нормативно-правового характеру набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення, якщо радою не встановлено більш пізній строк введення цих рішень у дію».
Також ст. 10 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств «малу приватизацію» якою встановлено: «Відповідний орган приватизації (Департамент міського господарства Ужгородської міської ради) публікує в інформаційному бюлетені та місцевій пресі, інших друкованих виданнях, визначених органами приватизації, перелік об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу, який містить назву об'єкта приватизації та його місцезнаходження.
Зазначений перелік публікується не пізніш як за 15 днів з дня прийняття рішення про затвердження переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.».
Виникає закономірне запитання на якій підставі Департаментом міського господарства Ужгородської міської ради очолюваним Касперовим О. здійснюється виконання рішення яке не набуло чинності (програми приватизації на 2013 р.) проводяться оцінки, витрачаються кошти тощо, якщо дане рішення від 28.12.2013 року не було опубліковано та не набуло законної сили згідно вимог ч. 5 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування»
Варто зауважити що частиною 5 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування» встановлено: «5. Сільський, селищний, міський голова несе персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень.»
Останнім часом складається, що посадові особи Ужгородської міської ради, відповідальні за підготовку проектів рішень та покладених на них решти обов’язків, умисно допускають грубі порушення чинного законодавства створюючи прецеденти для судових справ в які втягуються потенційні інвестори (покупці майна), а потім їм ті ж особи "допомагаю рішати проблеми" які самі створили, звичайно уже за винагороду, пояснюючи причини виникнення таких спорів будь-якими міфічними обставинами. Зранку гроші, вечером гроші, а стільці будуть як проблеми порішаємо, а проблеми порішаємо тоді коли гроші будуть...

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини