Піар Януковича на Закарпатті коштуватиме 30,8 мільйона гривень

З переліку об'єктів, за рахунок яких "губернатор" Закарпаття пропонував формувати позитивний імідж президента від Партії регіонів в регіоні, "випала" багатостраждальна площа Народна. Відтепер, якщо О.Ледида й далі наполягатиме на реалізації цього проекту, це можна буде кваліфікувати як виключно його власну ініціативу та персональну неповагу до Ужгорода.

Піар Януковича на Закарпатті коштуватиме 30,8 мільйона гривень

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, учора, 22 травня, на засіданні уряду було затверджене розпорядження Кабміну з переліком інвестиційних проектів, які профінансують за рахунок коштів з Державного фонду регіонального розвитку. Ціна питання – 684 млн гривень. Ці гроші місцеві влади повинні отримати до кінця року і пустити на будівництво нових або реконструкцію старих об'єктів. Всього в бюджеті на нинішній рік на Держфонд передбачено 987 млн ​​гривень, повідомляє Forbes.

Поки найбільше грошей чиновники виділили Криму, Львівської та Донецькій областям. У сумі ці регіони повинні отримати 161 300 000 гривень. Зовсім без фінансування залишилися Миколаївська та Полтавська області.

Держфонд регіонального розвитку – особиста ініціатива президента Януковича. Його створення закріплено в Програмі економічних реформ на 2010-2014 рр., виконання якої Віктор Янукович сподівається використовувати в якості сильного аргументу в майбутній президентській кампанії. Завдання Держфонду – звести до мінімуму ручне управління бюджетними грошима на місцях. Механізм працює так: "губернатори" у своїх областях обирають проекти, які потребують фінансування. Потім їх відправляють на узгодження в Міністерство економічного розвитку і торгівлі, де спеціальна комісія вирішує, кому і скільки грошей давати. Остаточний список затверджує Кабмін.

Критеріїв відбору декілька. Один з головних – бюджет ініціативи в містах обласного значення повинен бути не менше 1 млн гривень, у невеликих містах і селах – не менше 200 000 гривень. Ще одна умова – гроші повинні виділятися не тільки з держбюджету, але і з місцевих бюджетів та інших джерел. Наприклад, київські інвестпроекти з Держфонду профінансують за умови, що 20% грошей дасть місцева влада чи інші інвестори. Джерела фінансування потрібно вказати ще на етапі відбору проектів.

Головна заковика – поки Держфонд свою функцію не виконує. У 2012 році в бюджеті на нього було закладено 1,6 млрд гривень. «Але торік гроші на проекти, що фінансуються з Фонду регіонального розвитку, заблокували в казначействі. До регіонів вони так і не дійшли», – говорить Олександр Слобожан, експерт Асоціації міст України з питань бюджетної політики. Ще одна деталь – бюджет Фонду повинен становити не менше 1% від дохідної частини держбюджету. «Це 3,6 млрд гривень, але виділили тільки 1 млрд», – уточнює Слобожан.

Цього року ситуація може змінитися. У лютому президент поставив завдання: Держфонд має запрацювати на повну потужність. Нижче – перелік регіонів, які повинні отримати фінансування до кінця 2013 року. Як бачимо, на об'єкти в Закарпатській області передбачається витратити 30,8 мільйона гривень.
 

 

В своїй інформації від 23 травня Закарпаття онлайн вже наводило перелік шести ключових об'єктів в Закарпатській області, через фінансування яких планують робити позитивний імідж Віктора Януковича:

• Будівництво лікарні  в с. Нижня Апша Тячівського району
• Реконструкція та розширення обласного центру нейрохірургії та неврології в м. Ужгород
• Будівництво школи в с. Червоне Ужгородського району
• Будівництво дитсадка в с. Боржавське Виноградівського району
• Будівництво спортивного комплексу в м. Тячеві
• Будівництво районної лікарні в м. Рахів.

За інформацією Закарпаття онлайн, визначально в плани фінансування з Держфонду регіонального розвитку головою Закарпатської ОДА було внесено і помпезну реконструкцію площі Народної в Ужгороді, про що свого часу писало наше видання і що давало можливість Олександру Ледиді говорити про державне фінансування цього проекту і, більше того, не оглядаючись ні на що наполягати на його реалізації. Однак в нинішньому переліку цього проекту не бачимо – ймовірно, його лобіювання призупинили через величезний громадський спротив, несприйняття збоку фахівців і невиділення відповідного фінансування з місцевого бюджету, яке стало можливе завдяки принциповій позиції більшості депутатів Закарпатської облради.

23 травня 2013р.

Теги: піар, Янукович, Ледида

Коментарі

Отже 2013-05-24 / 20:36:48
Автор статті та й журналісти взагалі повинні нагадувати, що мільйони, розподілені для Закарпаття чи інших областей, це наші ж гроші. А Ледида і Азаров (так сталося) тільки отримали повноваження спрямувати їх на соціальні та інші об’єкти. Я б сказав, назва статті опосередковано підтримує думку, що фінансування пов’язане із заслугами Януковича і його цімборів. Гроші треба брати, але нагадувати, що зібрані вони з наших податків, нарахувань за користування надрами і т.п.

не люблю Януковича 2013-05-24 / 09:16:24
Об'єкти - то добре, то, що не будуть кивати Народну - добре, а Янукович - то погано. Тому регіональних мух треба відділяти від українських котлєт

ЗвіздЄЦ ПР 2013-05-24 / 08:48:54
Наталя-Антон Березовий, тобі за цю радість в коментах янучари гроші платять. Так що радій якісніше. Бо зразу видно, що ти бот, робота якого - вилизувати.

Наталія 2013-05-24 / 08:40:14
До Антона
Я рада за тиж дітей які будуть мати де вчитися і де лікуватися!
Іще Закарпаттю видана досить велика сума, мене дуже порадувало!

Антон Березовий 2013-05-24 / 00:38:22
Радію такій новині! І певно тільки антизакарпатець не любить такі новини! Шановні коментатори, я розумію Ваша справа тільки те і робити що гучно кричати, що Ледида козел, але подивіться правді в очі, що в цих лікарнях і садах поганого. Та нічого!
Слава Богу в Ужгороді буде розширено центр нейрохірургіі!
У Рахові лікарня!

севлюшський 2013-05-23 / 21:35:33
Піарщики хренові! А Ледида конюхом був, конюхом ся і зобстане

Геть Банді! 2013-05-23 / 17:47:46
Уже ніякі більборгди не змінють тут ситуацію. Вся челядь уже розуміє що банду треба послати назад до Донбасу звідки прийшли, разом з Ледидою.

НОВИНИ: Політика

18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини