Муніципальна поліція Ужгорода штрафує городян за "каналізаційні" проблеми вихідних

Сьогодні муніципальна поліція Ужгорода «успішно» склала протокол за самовільне розриття в центрі міста, по вулиці Лучкая, здійснене керівництвом мовної школи ЛІК. І все б нічого, і навіть, здається, діяли муніципали «в правовому полі», про що не втомлювались повторювати при складанні протоколу. Якби не головна причина, через яку довелось вдатися до розриття: «ЛІК» ще наприкінці минулого тижня почало підтоплювати через забиту каналізацію, яку «в правовому полі» місцева влада чомусь не поспішає прочищати.

Муніципальна поліція Ужгорода штрафує городян за "каналізаційні" проблеми вихідних

На оформлення дозволу на розриття, розповідають представники «ЛІКу», знадобилось би кілька днів. Підтоплювати мовну школу почало ще в п’ятницю, а у вихідні, як відомо, компетентні установи й органи перебувають на заслуженому відпочинку після важких трудоднів. А значить, без вчасної реакції на ситуацію, що склалась, вихованці центру обов’язково б відчули реальність усіх «прекрасностей», спричинених забитою каналізацією. Тож, аби мати можливість якнайскоріше усунути проблему, керівництво «ЛІКу» повідомило міську владу в усному порядку про проведення земляних робіт та прочистку комунікацій. При цьому, мали і мають у розпорядженні всі схеми та креслення підземних комунікацій, які пролягають поруч.

А вже сьогодні по обіді, коли «каналізаційна проблема» таки була вирішена власними силами та коштом закладу, в «ЛІК» навідались представники муніципальної поліції. Що характерно – прийшли з конкретним наміром одразу складати протокол, про що і повідомили «з ходу», без з’ясування причин розриття й необхідності проведення відповідних робіт. 

Цікаво, що при виникненні екстреної ситуації, яка лежить у сфері компетенції комунальних служб міста, їм за обов’язки покладено ситуацію вирішувати без чекання на відповідний дозвіл упродовж кількох днів. А от підприємцям вирішувати нагальну проблему – зась: навіть якщо це погоджено в усному порядку, навіть якщо йдеться про навчальний заклад із сотнями дітей-вихованців, навіть якщо цим дітям доведеться, м’яко кажучи, «терпіти незручності» вихідних днів, поки чиновництво на відпочинку і дозвіл надати не спроможне. 

У цьому контексті варто також пригадати чималу кількість випадків із розриттями по місту – чи то з метою прокладення комунікацій, чи то з метою їх ремонту. Так от, на проведення таких робіт визначено чіткі та жорсткі терміни: пару днів на відлагодження поломки, і рівно 3 дні – на відновлення дорожнього покриття. Але деякі «розкопки», які спостерігаються на кількох вулицях міста тижнями, муніципали з якогось дива просто не помічають. Зате оперативно з’являються там, де, за отриманою ними інформацією від самих ініціаторів розриття, проводяться відповідні роботи. 

Після оформлення протоколу представникам «Ліку» пообіцяли: про адміністративну комісію, де розглядатиметься складений протокол, їх наперед повідомлять і на засідання обов’язково запросять. Як зазначають «ліківці», відповідного повідомлення вони таки чекатимуть, бо з власного досвіду знають про прецеденти, коли адмінкомісія проходить без особистої участі суб’єктів, щодо яких складено протоколи. Часто-густо міська влада навіть не вважає за потрібне надсилати постанову комісії, а штрафи стягуються тільки через кілька місяців, як спливають терміни оскарження рішення, і вже силами виконавчої служби – через недоведення вчасно до відома оштрафованих про рішення комісії.  

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

20 травня 2013р.

Теги: розриття, муніципали, ЛІК, Ужгород

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

16:20
/ 9
Звільнений екс"воєнком" Музиченко стане заступником голови Закарпатської ОДА
12:20
У Чопі провели в останню дорогу полеглого на Донеччині Валерія Баса
12:05
/ 1
На Запоріжжі поліг Володимир Пасер з Перечина
05:40
У Мукачеві в Лікарні святого Мартина відкрили перинатальний центр
18:25
Переправнику з Мукачева, що "заробив" на "ухилянтові" $8000, призначили заставу 151 тис. грн
17:37
/ 1
Пасажирам потяга з Чопа до Праги загрожують штрафи до €5000 євро
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
/ 1
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 6
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 47
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
» Всі новини