В Ужгороді виступить один з найкращих джазових вокалістів США

21 травня 2013 року в Мистецькому центрі "Галерея ІЛЬКО" (Ужгород, вул. Кошицька 28) о 19:00 відбудеться концерт одного із найкращих джазових вокалістів США Дуайта Трайбла (Dwight Trible).

В Ужгороді виступить один з найкращих джазових вокалістів США

Ця унікальна подія стала можливою завдяки виступу Дуайта на австрійському джазовому фестивалі "INNtöne 2013", де він та Джоел Холмс виступають у якості хедлайнерів. Після якого вони проведуть єдиний концерт в Ужгороді.

Дуайт Трайбл – вокаліст, який поєднує віртуозність голосу з тонким розумінням музики і майстерністю імпровізації. Його голос заворожує, змушує співпереживати і занурює в свій особливий всесвіт…

Двайт виступить разом із дворазовим номінантом Греммі, піаністом з Нью-Йорка, Джоелом Холмсом (Joel Holmes), одним із найкращих джазових барабанщиків України – Ігорем Гнидиним (Львів/Україна), талановитим джазовим гітаристом Євгенієм Пугачовим (Харків/Україна), та майстром контрабасу Андрієм Арнаутовим (Київ Україна), представляючи як свої оригінальні композиції, так і джазові стандарти.

Сьогодні джазові вокалісти чоловіки - явище зовсім не часте, а коли вокаліст може використати свій голос не просто як один з інструментів музики, а щось більше - це явище практично унікальне.

Дуайт Трайбл - вокаліст, який поєднує віртуозність голосу з тонким розумінням музики і майстерністю імпровізації. Його голос заворожує, змушує співпереживати і занурює в свій особливий всесвіт…

Дуайт - вокаліст квартету Pharaoh Sanders Quartet і звукорежисер Horace Tapscott Pan Afrikan People's Arkestra. Трайбл працював з такими видатними музикантами, як John Beasley, Oscar Brown jr., Charles Lloyd, Billy Childs, Kenny Burrell, Kenny Garrett, Steve Turre, Harold Land, Harry Belafonte, Della Reese, Norman Conners, Patrice Rushen, Babatunde Lea, Ernie Watts, Kahlil El Zabar та іншими.

Двайт виступить разом із дворазовим номінантом Греммі, піаністом з Нью-Йорка, Джоелом Холмсом (Joel Holmes), одним із найкращих джазових барабанщиків України – Ігорем Гнидиним (Львів/Україна), талановитим джазовим гітаристом Євгенієм Пугачовим (Харків/Україна), та майстром контрабасу Андрієм Арнаутовим (Київ Україна) представляючи як свої оригінальні композиції, так і джазові стандарти.

Відео Двайта:



Відео Джоела (З квінтетом Роя Харгрува в Індонезії):




Познайомитись поближче з Двайтом Трайблом ви зможете на сайті: http://dwighttrible.com/

Фортепіано – Joel Holmes (New York).

За багато років Джоел отримав масу нагород, в тому числі дві номінації Греммі, золоту медаль конкурсу Національної асоціації сприяння прогресу кольорового населення (the Act-so competition of the NAACP), заохочувальну премію в конкурсі написання пісень імені Джона Леннона (the John Lennon Songwriting Competition), він став фіналістом п'ятої щорічної Незалежної Музичної Премії (Independent Music Awards) і отримав заохочувальну відзнаку VH1 в рамках проекту "Пісня року" (VH1 Song of the Year Awards).

За останні кілька років, Джоел здійснив гастрольні тури по світу спільно з володарем Греммі, джазовим трубачем Роєм Харгроув (Roy Hargrove), і вокалісткою Нінной Фрілон (Nnenna Freelon). В даний час він грає в квартеті великого саксофоніста Джейвон Джексона, колишнього учасника проекту "Jazz Messengers", організованого Артом Блейкі (Art Blakey).

Джоел Холмс дає сольні виступи, а також грає у складі дуетів і тріо по всьому світу: в Італії, Франції, Тайвані, Японії, Україні, Казахстані, Киргизстані, Росії, Греції, Бельгії, Німеччині, Швеції, Норвегії, Голандії, Англії, Іспанії, Чилі, Еквадорі, Уругваї, Канаді, США, Колумбії та ін.

Джоел Холмс грав разом з Кертісом Фуллером (Curtis Fuller), Терасом Бланшаром (Terrace Blanchard), Гері Томасом (Gary Thomas), Джиммі Коббом (Jimmy Cob), Робертою Гамбаріні (Roberta Gambarini), Азаром Лоуренсом (Azar Lawrence), Тімом Уорфілдом (Tim Warfield), Грегом Осбі (Greg Osby), Тімом Гріном (Tim Green), Бутчем Уорреном (Butch Warren), Реггі Уоркменом (Reggie Workman), Сесилом МакБі (Cecil Mcbee) і багатьма іншими.

Познайомитись поближче з Джоелом Холмсом: http://www.facebook.com/joel.holmes.359?fref=ts

Ударні - Ігор Гнидин (Львів).

Представник нового покоління українських джазових музикантів. Є одним з кращих барабанщиків України.
Плідно працює як композитор і виконує свою музику в проекті "ShockolaD", джаз-групи, яку заснував у 2004 році. Співзасновник і координатор Львівського джазового клубу "Jazz Club Lviv".

Ігор грав з такими музикантами, як Melvin Taylor, Frank Parker, Michael Bowie, Piotr Baron, Andrej Kondakov, Yuri Yaremchuk, Mark Tokar, Aleks Maksymiv, Yaroslav Bothur, Adam Kawonczyk, Michal Jaros, Tomasz Dabrowski, Kuba Cichocki, Sheldon D 'Silva , Mark Coffie etc.

Познайомитись поближче з Ігорем Гнидиним:
http://www.myspace.com/igorhnydyn
http://www.shockolad.com/igor-gnidin-barabani/igor-gnidin-barabani

Гітара - Євгеній Пугачов (Харків).

Джазовий гітарист, композитор, лідер проекту New Jazz Project, який працював з такими відомими музикантами як Ганна Чайковська, Карл Фрієрсон, Сергій Давидов.

Після того як Євген переїхав до Варшави, вигравши стипендію від Польського Міністерства культури, він почав співпрацювати з багатьма польськими та європейськими музикантами, серед яких Джон Бізлі, Девід Сандбі, Норвальда Даалу. У 2012 році Євген записався у складі міжнародного проекту The First Take, куди увійшли музиканти з Німеччини, Греції та Польщі. Також він співпрацює з норвезькими джазменами, з якими відбувся спільний масштабний проект Polar Expedition.

Познайомитись поближче з Євгенієм Пугачовим: https://www.youtube.com/watch?v=tpd7cq5_PbA 

Контрабас - Андрій Арнаутов (Київ).

Ті, кого захоплює звучання контрабасу, абсолютно точно знають, що Андрій Арнаутов це не просто музикант - це визнаний майстер не лише в країнах СНД, а й в усьому джазовому світі. Правда, в інших країнах його знають, як Andrew Valentine.

Свою кар'єру Андрій починав у США, де отримав освіту в одному з найпрестижніших музичних навчальних закладів - у коледжі Берклі (Berklee College of Music). Адміністрація Берклі надала Андрієві повну стипендію на навчання. А це велика рідкість.

Виступав з легендарним саксофоністом Арчі Шеппом (Archie Shepp), не менш відомим гітаристом Чарлі Бердом (Charlie Byrd), скрипалем Вессер Клеменсом (Vasser Clemens), відомими джазменами - трубачем Роєм Харгроувом (Roy Hargrove) і вібрафоністом Віктором Мендозою (Victor Mendosa), кубинської групою "Buenavista Social Club".

Познайомитись поближче з Андрієм Арнаутовим: http://www.myspace.com/valentineandrew/music

Задоволення від джазового концерту світового рівню обійдеться ужгородцям та гостям міста всього в 150 гривень за вхід. Для учасників "Клубу друзів", як завжди, знижка 20%. 

Бронювання - gallery@ilko.ua або м. тел +38 067 112 20 29


11 травня 2013р.

Теги: джаз, вокаліст, Дуайт Трайбл

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини