Голова Закарпатської облради назвав головного «дорожника» області «начальником, який може все, але не відповідає ні за що»

Таку реакцію голови Закарпатської обласної ради Івана Балоги викликав в якийсь момент виступ начальника служби автомобільних доріг області Василя Марковича під час звіту щодо виконаних робіт з ремонту автомобільних доріг.

Голова Закарпатської облради назвав головного «дорожника» області «начальником, який може все, але не відповідає ні за що»

Так, у своєму виступі на всі питання депутатів стосовно неякісного виконання ремонтних робіт на дорогах області Василь Маркович відповідав: облавтодор – лише посередник, «замовник» робіт, але ж виконують його підрядні служби. І взагалі, за словами головного «дорожника» області, на виконання ремонтних робіт виділених коштів недостатньо. Разом з тим, на запитання, чому не були освоєні кошти на ремонт доріг минулого року, Василь Маркович відповісти не зміг. 

На обурення ж депутата Єлизавети Біров щодо того, як працюють «дорожники», ремонтуючи дороги – «я сама на власні очі бачила, як один сидить навпочіпки, інший курить в сторонці, ще двоє просто розмовляють, а один порпається лопатою, в іншій руці, знову таки, тримаючи сигарету» – Василь Маркович знову зауважив, що облавтодор не виконує такі роботи, а є їх замовником. Але от як приймаються виконані роботи після їх завершення фірмами-виконавцями і чи контролюється процес ремонту взагалі, відповісти знову не зміг. У зв’язку з чим і прозвучала репліка голови обласної ради Івана Балоги стосовно того, що «керівник служби автомобільних доріг в області є начальником, який може все, але не відповідає ні за що».Один з депутатів запитав Марковича, чому середній відсоток ремонту доріг протягом минулого року по області — 65, а по Хустшині — 18%%.

Депутат Антон Зелінський заявив, що сподівався, що після вчорашнього відеоролика, як ремонтуються на Закарпатті дороги, Маркович, який уже 15 років у своєму посадовому кріслі, бодай вибачиться, якщо не застрелиться, як це роблять після такої ганьби справжні чоловіки.

«Лояльними» до облавтодору в особі його керівника у своїх коментарях під час звітування Василя Марковича були депутати з фракції Партії регіонів: вони також «стоять» на позиції, нібито дороги в області відрізняються жахливою якістю через брак грошей, що мають виділятись «зверху». 

Відтак, депутатський корпус прямо перед ухваленням звіту розділився навпіл: фракції ВО «Батьківщина», Єдиний Центр, Фронту змін, а також фракція КМКС в обласній раді пропонували визнати роботу служби автомобільних доріг Закарпаття незадовільною, в той час, як депутати з фракції Партії регіонів та Демократичної партії угорців переконували, що нинішній стан доріг зумовлений виключно недофінансуванням. Зрештою, звіт Василя Марковича таки ухвалили, а заразом – і вирішили звернутись до Кабінету міністрів із проханням посприяти у вирішенні проблеми доріг в області.

Як прокоментував журналістам після завершення сесії голова обласної ради Іван Балога, «Партія регіонів цілком зрозуміло утрималась від різких заяв, бо ж їм «належить» уся виконавча гілка влади, а значить, вони і відповідають за той стан доріг в області, який є на сьогодні. Нині Партія регіонів в Закарпатті у вигляді заступників губернатора, голів адміністрацій на місцях виключно своїм розпорядженням визначають, які ділянки доріг робити, які не робити, не радяться при цьому ні з корпусами районних рад, ні з корпусом обласної ради. Але ми висказали позицію громади: на сьогодні немає жодної дороги державного чи комунального значення, яка б відповідала критеріям нормального проїзду… Що стосується висловлювань в тому числі на адресу керівника облавтодору, люди вже, напевно, знають, його ставлення до роботи, і ті сюжети, які вже транслювались навіть на центральних телеканалах про те, як ремонтують окружну ужгородську – це щодо лопатами глину з обочини в ями – говорить про те, що Маркович не управляє облавтодором і не тримає в порядку цю структуру». 

 

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

21 березня 2013р.

Теги: дороги, Маркович, звіт, депутати, сесія, Закарпатська

Коментарі

Міжгіря Василь 2013-03-22 / 00:28:52
Давно пора цього Пархатого Марковича в гудзицю накопкати із Закарпаття геть і уділити йомк 2 метра файной землі на цвинтарі а не у лісові

небайдужий 2013-03-21 / 23:16:32
Марковича - на нари!

верховинець 2013-03-21 / 21:34:02
Зато голова Міжгірської РДА Василь Щур в урочищі "Козяй" Марковичу "організував" гектарчик землі, за той асфальт що Маркович постелив біля Щурівських кафе "Смерекова хата".

Депутат 2013-03-21 / 19:29:47
Партейка Риггго Анналів руками держалася за цього ХРЯКА Марковича бо він лиш за минулий рік 5 разів перестеляв Асфальт на франчо Золота Гора Конюха

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 5
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини