Ужгородські судді "підкоригували" дію автоматизованої системи документообігу суду? (ДОКУМЕНТ)

Діяльність Ужгородського міськрайонного суду завжди викликала немало запитань. Однак останнім часом їх стало значно більше, аніж логічних пояснень того, що, насправді, відбувається в стінах суддівських кабінетів і залів судових засідань.

Ужгородські судді "підкоригували" дію автоматизованої системи документообігу суду? (ДОКУМЕНТ)

Скажімо, важко не помітити те, як у контексті справи про незаконну приватизацію комплексу «Корона» фігуранти тієї оборудки отримують від суддів дивні поблажки, тоді як журналістам, що намагаються в інтересах громади міста висвітлювати перебіг цієї справи, раптом абсолютно невмотивовано забороняють вхід на, начебто, відкриті судові засідання. А канцелярія суду вже абсолютно відверто збиткується над прокурорами, просто «забуваючи» повідомити їх про день і час призначення судових засідань. І у всіх цих резонансних історіях в суді чомусь звучать, як правило, одні і ті самі прізвища, мелькають одні і ті ж самі суддівські обличчя

Воно й не дивно: справ, які б могли певною мірою компенсувати важку і невдячну суддівську роботу, не так уже й багато, а тому особливо заслуженим служителям Феміди треба дорожити кожною наданою можливістю і шансом.

Саме в цьому контексті -- шансів і можливостей -- варто, мабуть, розглянути і збори суддів Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області, що відбулися 27 січня. Як засвідчує протокол того засідання, його учасники вирішили, що автоматизована система документообігу суду, яка, відповідно до чинного закону, має забезпечувати «об'єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями з додержанням принципів черговості та однакової кількості справ для кожного судді», насправді недосконала і «не стимулює суддів до оперативного розгляду справ». А тому вирішили «внести зміни до запровадженої  в суді спеціалізації, коефіцієнтів складності справ, формування колегій суддів».

Відповідно до цих змін тепер більшість справ в Ужгородському міськрайонному суді й надалі розглядаються всіма суддями та розподіляються автоматизованою системою документообігу суду, тоді як «особливо складні справи та матеріали» перепадають для розгляду двом колегіям суддів, до формування персонального складу яких автоматизована система вже не має жодного відношення.

Тобто, тут все чітко визначено і зрозуміло -- конкретні судді займаються чисто конкретними справами. Нерозуміло тільки, кого саме, в такому випадку, стосується стаття 3761 Кримінального кодексу України», що передбачає абсолютнот конкретне покарання за, образно кажучи, «незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду»…

 

05 березня 2013р.

Теги: судді, справи

Коментарі

Владу 2013-03-07 / 19:44:46
Респект за коментар!

Ужгородець 2013-03-06 / 13:47:41
Цікаво а чому цю справу по корупції не вносять до ЄДР судових рішень? Чи хтось занає її номер?

Влад. 2013-03-06 / 10:20:42
Неприємно та ганебно читати , що формально слуги Феміди,які стали перевертнями у мантіях, не звертають ніякої уваги на вимоги матеріального та процесуального права України наведені ужгородцем, ігноруючи їх,проте саме вони на сторожі та дотриманні яких повинні стояти ПРИНЦИПОВО..Підписанти ,які одностайно пітримали прийняте рішення ЗОБОВ"ЯЗАНІ відповісти за скоєний ЗЛОЧИН проти правосуддя. Лише тоді можна буде і повірити, що подібні речі не повторяться,а процес декриміналізації судовох системи РОЗПОЧАВСЯ.....

житель Ужгорода 2013-03-05 / 19:20:33
Хто є автором та ініціатором такого ноу-хау у судові практиці-той має бути покараний сурово.Навіть якщо -це колегіальне рішення, всіх по списку до відповідальності,аж до порушення присяги та звільнення з посад.
Ось це буде вірним рішенням, щодо покарання саме цих суддів,які заплямували свою честь і гідність такими антизаконними рішеннями чи протоколами.Про який захист громадян у судах з такими суддями-перевертнями в мантіях, які вже фальшують та підміняють поняття,може іти мова, в принципі?

сорри 2013-03-05 / 12:37:50
Та бо вся ця наскрізь гнила, корумпована система діє за принципом "ворон ворону око не виклює". Як прокурорам щось втикати суддям, якщо завтра їм доведеться спільно розводити на бабки чергового лоха, щзо влип в їхню павутину? Вони всі взаємопов'язані. Цю всю кодлу треба розганяти, як розігнав Саакашвілі в Грузії. Иншак не буде з пса солонини

до відому 2013-03-05 / 12:19:39

Протокол зборів суддів датовано 27.12.12. (тому нема молодих суддів).

Такі самі збори (з такими саме рішеннями по утворенню фактично колегій, копіюючи устрій апеляційного суду) були проведені на протязі 2012 року у більшості міськрайонних судів області, де було значне навантаження справ на суддів.

Про це було відомо відповідним управлінням обл.держ.адміністрації, всім слідчим підрозділам правоохоронних органів, прокуратурі та адвокатурі.

Чому за цей період не було жодного оскарження цього «розподілу» - питання до всіх зацікавлених сторін судового процесу.

Ужгородець 2013-03-05 / 11:44:09
Не здаватись, та шукати правди. Доказувати та скаржитись на неправомірні дії, відстоювати свою правду та не спинятися ні на секунду.

читач 2013-03-05 / 11:41:47
До чого довів Президент країну з такою продажною судовою владою!
А що пересічним простим людям, у яких судах шукати правди?

ужгородець 2013-03-05 / 11:00:44
Розігнати цю корупційну бригаду і набрати нових. Це вже не суд, а місце для "рішання". Тут має значення не Закон, а кількість бабла. Це не судді, а бізнесмени.

Ужгородець 2013-03-05 / 10:13:18
Як бачимо таке рішення суддів очевидно перебуває поза законом та суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст. 129 Конституції України, Закону України Про судоустрій і статус суддів.
Очевидно відповідальні за це особи завтра будуть казати, що їх заставили, змусили, підставили, але ми ж знаємо що це не так...

Ужгородець 2013-03-05 / 10:05:20
КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

Стаття 35. Автоматизована система документообігу суду

1. У суді функціонує автоматизована система документообігу суду, що забезпечує:

1) об'єктивний та неупереджений розподіл матеріалів кримінального провадження між суддями з додержанням принципів черговості та однакової кількості проваджень для кожного судді;

3) надання фізичним та юридичним особам інформації про стан розгляду матеріалів кримінального провадження у порядку, передбаченому цим Кодексом;

4) централізоване зберігання текстів вироків, ухвал та інших процесуальних документів;


2. Матеріали кримінального провадження, скарги, заяви, клопотання та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, в порядку їх надходження підлягають обов'язковій реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду, яка здійснюється працівниками апарату відповідного суду в день надходження таких матеріалів. До автоматизованої системи документообігу суду в обов'язковому порядку вносяться: дата надходження матеріалів, скарги, клопотання, заяви або іншого процесуального документа, прізвище особи, стосовно якої подані документи, та їх суть, прізвище (найменування) особи (органу), від якої (якого) надійшли документи, прізвище працівника апарату суду, який здійснив реєстрацію, інформація про рух судових документів, дані про суддю, який здійснював судове провадження, та інші дані, передбачені Положенням про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженим Радою суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України.

3. Визначення судді (запасного судді, слідчого судді) або колегії суддів для конкретного судового провадження здійснюється автоматизованою системою документообігу суду під час реєстрації відповідних матеріалів, скарги, клопотання, заяви чи іншого процесуального документа за принципом вірогідності, який враховує кількість проваджень, що знаходяться на розгляді у суддів, заборону брати участь у перевірці вироків та ухвал для судді, який брав участь в ухваленні вироку або ухвали, про перевірку яких порушується питання, перебування суддів у відпустці, на лікарняному, у відрядженні та закінчення терміну їх повноважень. Після визначення судді (запасного судді, слідчого судді) або колегії суддів для конкретного судового провадження не допускається внесення змін до реєстраційних даних щодо цього провадження, а також видалення цих даних з автоматизованої системи документообігу суду, крім випадків, установлених законом.

5. Несанкціоноване втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду має наслідком відповідальність, установлену законом.

Ужгородець 2013-03-05 / 09:15:42
Цікаво а чи в курсі обвинувачені по особливо складних спрвах, про те що їх справи розглядають нелегітимні колегії. Це виходить що всі засуджені зарах можуть вийти? Оскльки колегії були нелегітимні або сісти.

Ужгородець 2013-03-05 / 08:39:36
Поправка ст. 376-1 Кримінального кодексу і не тільки

про закон 2013-03-05 / 08:38:00
а де судді Зарева, Бенца?

Ужгородець 2013-03-05 / 08:25:25
А ось і законодавче пояснення таким діям:
Кримінальний кодекс України
Стаття 3761. Незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду
1. Умисне внесення неправдивих відомостей чи несвоєчасне внесення відомостей до автоматизованої системи документообігу суду, несанкціоновані дії з інформацією, що міститься в автоматизованій системі документообігу суду, чи інше втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, вчинене службовою особою, яка має право доступу до цієї системи, або іншою особою шляхом несанкціонованого доступу до автоматизованої системи документообігу суду, -
караються штрафом від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.
2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені за попередньою змовою групою осіб, -

караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

читач 2013-03-05 / 08:08:48
А що для Ужгородського суду закони інші в Україні.Чи це справжнє самоуправство та порушення елементарних норм чинного законодавства, а ще суддями, які як ніхто має слідувати букві закону,показувати приклад законослухняності та бути гарантом справедливості в державі?
Як такі випадки мають місце, в принципі? І хто контролює дану діяльність цього суду.І хто понесе відповідальність за порушення Конституції та норм моралі та етики суддів?

НОВИНИ: Кримінал

22:39
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 6
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 11
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
» Всі новини