Прокуратура клопоче про продовження «лікування» Павла Нагірного

Прокуратура надіслала до суду клопотання про застосування до Павла Нагірного примусових заходів медичного характеру у психіатричному закладі із посиленим наглядом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області, яке публікуємо нижче.

Прокуратура клопоче про продовження «лікування» Павла Нагірного

Беручи до уваги висновок експертів про захворювання підозрюваного Павла Нагірного на психічну хворобу, яка виключає можливість застосування покарання, Хустською міжрайонною прокуратурою 22 лютого до суду надіслано клопотання про застосування до нього примусових заходів медичного характеру у вигляді  тимчасового поміщення до психіатричного закладу із посиленим наглядом згідно з положеннями глави 39 Кримінального процесуального кодексу України.

Важливо, що перебування у лікувальному закладі не звільняє особу  від кримінальної відповідальності.

Тому, в разі  видужання Павла Нагірного, коли потреба в застосуванні примусових заходів медичного характеру відпаде, суд постановить ухвалу про закриття кримінального провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру, що в подальшому, згідно зі ст. 515 Кримінального процесуального кодексу України, є підставою для проведення досудового розслідування чи судового провадження в загальному порядку. Слід зазначити, що строк давності притягнення до кримінальної відповідальності у даному випадку становить 10 років.

Таким чином, після надання висновку лікарями про припинення застосування примусових заходів медичного характеру стосовно Нагірного буде здійснено кримінальне провадження в загальному порядку, та в подальшому прийнято рішення про надіслання до суду обвинувального акту для притягнення до відповідальності за вчинене згідно Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 28 січня 2013 року слідчому судді Хустського районного суду було подано клопотання про надання дозволу для направлення підозрюваного Павла Нагірного до Київського міського центру судово-психіатричних експертиз для проведення повторної стаціонарної судово-медичної експертизи.

Проте, дане клопотання судом відхилено за відсутністю підстав, визначених  Кримінальним процесуальним кодексом України, для проведення такої експертизи. Зокрема, судом зазначено, що попередня експертиза виконана судово-психіатричною експертною комісією державної установи, члени комісії мають стаж роботи від 2-х до 28-років, всі попереджені про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиву дачу висновку. 

Ухвала суду була оскаржена прокурором та потерпілими в апеляційному порядку. Однак, Апеляційний суд Закарпатської області своєю ухвалою відхилив  апеляцію.

Таким чином, після свого одужання Павло Нагірний вимушений буде постати перед судом.

27 лютого 2013р.

Теги: Нагірний, прокуратура

Коментарі

ГРУПА ПІДТРИМКИ 2013-03-09 / 11:49:13
Шановні друзі, учасники і небайдужі! В понеділок 11.03.2013 о 15.20 в місті Хуст відбудеться засідання по справі Нагірного. Буде вирішуватись питання про подальші діі щодо осудності чи неосудності П.Нагірного. Запрошуємо всіх підтримати акцію!!!!ПІДТРИМАЄМО СІМ"Ю ПРИГАРА!!!

до прокуратурі 2013-03-02 / 13:44:24 2013-03-04 / 13:49:16

1. «…після надання висновку лікарями про припинення застосування примусових заходів медичного характеру стосовно Нагірного буде здійснено кримінальне провадження в загальному порядку, та в подальшому прийнято рішення про надіслання до суду обвинувального акту для притягнення до відповідальності за вчинене згідно Кримінального кодексу України.»

2. Ви щось про «лікарську таємницю», «таємницю слідства» чули? Як Ви собі уявляєте «злив» подібної інформації, не порушуючи чинне законодавство?
Якщо знаєте як – поділіться досвідом.

прокуратурі 2013-03-02 / 13:44:24
То до якого часу триватиме лікування Нагірного? Поки всі про нього не забудуть?

І опублікуйте через "Закарпаття-онлайн" справку лікарів (з прізвищами), які кажуть, що Нагірний хворий.

Ви просто лохуєте людей і ЗМІ

бувший хустянин 2013-03-01 / 02:36:12
Ось вам, НФ за справедливість, і П.Немеш. Пропусти прокуратура терміни до 23 лютого – «хворий» П.Нагірний на волі!
Алкоголю в крові нема (завдяки свату Поповичу та П.Немешу), судити не можна, бо хворий. Дивишся, і П.Нагірний тупо іде лікуватися у звичайний стаціонар!

З часом трохи все «улягне» - по-тихому, переїхав у інший регіон України, і все!

За нашого земляка С.Мелая чули?
У розшуку Інтерполу по кримінальному злочину умудрився отримати громадянство Грузії - міжнародний скандал!
Не знаєте завдяки кому? Підказати?

дО дРЕДА 2013-03-01 / 00:02:57
Далі ( після 23) він не мав бути переведений в камеру, бо ( за висновком лікарів - "хворий"), а хворого в камеру не можна. От прокуратура і передала 22 справу разом з клопотанням про примусове лікування ПІД ОХОРОНОЮ в суд.Іншого ЗАКОННОГО виходу у прокуратури не було просто

Суддя Дред 2013-02-28 / 10:46:23
"Наш найгуманніший суд" вирішив, що Нагірного треба тримати під вартою 2 місяці - до 23 лютого. Далі він мав бути переведений в камеру. Прокуратура легітимізувала його перебування в лікарні. На якій підставі? Завдяки яким стимулам?

До судді Дреда 2013-02-28 / 08:24:13
Єофіційний висновок лікарів і прокурора наполягали на повторній експертизі, аби довести, що Нагірний не хворий і негайно його судити, проте, наш найгуманніший суд вирішив по- іншому. тепер Нагірному треба або 10 років примусово лікуватися у Берегові, або у суд. І повірте, ще невідомо, що для нього краще. Адже завдяки доблєсній міліції, яка дозволила йому втекти і не пройти аналіз на алкоголь( що б стало ключовим доказом у справі) суд матиме змогу бути до " хворого" поблажливим.

бувший хустянин 2013-02-28 / 00:44:06
до НФ за справедливість 2013-02-28 / 00:21:15

«Суть справи» в тому, що П.Немеш такий же злочинець (бо «роздає»), як і ті, хто від нього «бере»!

І, повірте на слово, далеко не всі адвокати взялися би за цю справу. Чисто формально - так. Але, щоб взяти гріх на душу - ні, таких одиниці.
І саме серед цих «одиниць» виявився П.Немеш.

Можете його простити, Ваша справа. Але тоді треба буде простити і тих, хто ці брудні гроші від нього взяв, не боячись гріха!
Він «ключова ланка» при «роздачі» всюди: Хуст, Берегово, Ужгород, Львів, треба буде і в Київ поїде!
Він «мозковий центр» цієї афери - Ви це усвідомлюєте?

НФ за справедливість 2013-02-28 / 00:21:15
бувший хустянин,п.Немеш і справедливість дві речі несумісні,буде не Немеш буде хтось інший,розумієте до чого ми?треба дивитись в корінь справи,звідки Немеш бере "бабло"?Нагірні фінансують,і тут питання до сім"ї підозрюваного,на роздачу "бабло" є а на відшкодування нема!!!

ммм 2013-02-27 / 23:55:17
Хустские судьи и адвокат сначала хотят всё бабло с него сдоить, а потом выкинут как тряпку ненужную. Смотря сколько денег наворовал

бувший хустянин 2013-02-27 / 23:26:43

до НФ за справедливість 2013-02-27 / 19:38:22

Якби П.Немеш просто «відробляв бабло» - це одна справа.
Але він «роздає бабло» всім, крім сім’ї загиблих - це вже «трохи» інша справа! Різницю розумієте? Ви за таку «справедливість» П.Немеша?

Микола 2013-02-27 / 22:18:21
В Україні немає незалежної прокуратури, міліції і судів, то все "філіали" адміністрації ПРезидента. Тим паче на місцях, хто такий Пертуня? Варцаба? В кінці кінців судді? Продажні хабарники,..., які букву закону шукають на купюрі. Хустські "служителі феміди" вже давно скомпроментували себе, починаючи з Данюка....

НФ за справедливість 2013-02-27 / 19:38:22
бувший хустянин
Немеш як Немеш,він відробляє "бабло" А Попович,який і замішаний у втечі нагірного із місця ДТП,це да,плюс продажність Хустської феміди на лице...

Нф за справедливість 2013-02-27 / 19:24:18
Тут треба звертатись до Львівського апаеляційного суду або напряму в Київ,в генеральну прокуратуру,в суддівську колегію,ця Хустська "братва" суддівська начолі із Немешом найшла дирку в законі.Не факт шо в лікарні нагірного вже обкололи.Ми посприяєм шоб ця справа дійшла до Києва на піддержку Хустян

Суддя Дред 2013-02-27 / 18:20:26
Прокурору

Який "висновок експертів"? Опублікуйте його, раз уже намагаєтеся прикрити цим фІговим листком прокурорську продажність. 23 лютого Нагірний мав вийти з психушки і потрапити в камеру. Чому цього не сталося. Ніяка формульована дурня на взірець "примусовості" заходів медичного зарактеру не прикриє те, що за сприяння Хустської прокуратури Нагірного просто врятували від тюремної камери.

А коли будете публікувати документ експертів, не забудьте уточнити, як довго (тобто, до якої конкретно дати) ви дозволили Нагірному відпочивати в лікарні, замість перебувати в тюрмі.

Душі невинно убієнних пяним безпредєльщиком спостерігають за вми з неба, прокуроре.

бувший хустянин 2013-02-27 / 18:14:15

до хуста 2013-02-27 / 17:29:19

Я не захищаю прокуратуру. Проте заради об’єктивності, що ж Ви мовчите про участь в цьому «бєзпредєлі» свата Нагірного колишнього «міліцішту» Поповича? Про адвокатську «совість» П.Немеша, без якого б не було «висновку експертів про захворювання підозрюваного»?

Хворого судити не можна - це аксіома кримінального судочинства. Крапка. Любий суд світу це підтвердить!
А ось хто з П.Нагірного зробив «хворого» розбиратись вам, хустяни, дома, на місці

прокурор 2013-02-27 / 17:42:46
Беручи до уваги висновок експертів про захворювання підозрюваного Павла Нагірного на психічну хворобу, яка виключає можливість застосування покарання - читайте по тексту. Як можна в судити людину, яку медики судити забороняють, прокуратура хоче щоб Нагірного ПРИМУСОВО ВИЛіКУВАЛИ і потім СУДИЛИ

хуст 2013-02-27 / 17:29:19
Скотство. Панове хустська прокуратура, не ганьба так відверто продаватися?

НОВИНИ: Кримінал

01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
» Всі новини