Прокуратура Ужгорода просить суд арештувати майно "Корони", аби його не вкрали

18 лютого о 10-й годині в Ужгородському міськрайонному суді відбудеться ще одне судове засідання в справі незаконної приватизації комплексу "Корона" в Ужгороді. Цього разу прокуратура Ужгорода клопотатиме про накладення арешту на зазначене майно, аби запобігти його незаконному відчуженню.

Прокуратура Ужгорода просить суд арештувати майно "Корони", аби його не вкрали

Як з'ясувала редакція Закарпаття онлайн, слідчими Ужгородського МВ УМВС України у Закарпатській області при розгляді матеріалів кримінального провадження по справі приватизації майнового комплексу "Корона", внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23 листопада 2012 року, було встановлено ряд ознак кримінальних  правопорушень, передбачених ч.1 ст.365 КК України.

Досудове розслідування за матеріалами додаткової перевірки за заявами В.Бедя та депутатів Ужгородської міської ради стосовно протиправних дій Ужгородського міського голови під час відчуження колишнього ресторану та готелю «Корона» (Ужгород, пл. Театральна, 5,7) було розпочате 23 листопада 2012 року слідчим прокуратури міста Ужгорода за дорученням прокурора міста Ужгорода.

В ході слідства було встановлено, що міський голова Ужгорода В.Погорелов в 2011 році, "діючи умисно, розуміючи, що відповідно до ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування" міський голова не вправі вносити зміни до рішення ради та її виконавчого комітету, одноособово змінив об’єкт комунальної власності за адресою   м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7 на цілісний майновий комплекс, яке є виключною компетенцією міської ради". За матеріалами слідства, у подальшому це "призвело до проведення конкурсу з приватизації вказаного об’єкта комунальної власності з порушенням чинного законодавства та ненадходження у місцевий бюджет значних коштів від приватизації даного об’єкту внаслідок заниження його вартості та незаконного відчуження об’єкта комунальної власності, що становить тяжкі наслідки економічним інтересам територіальної громади міста Ужгорода та державних інтересів". На думку слідства, такі дії В.Погорєлова підпадають під ч.1 ст.365 КК України.

Паралельно прокуратурою Ужгорода було розпочате інше досудове розслідування за заявою В.Бедя – щодо зловживання службовим становищем Ужгородським міським головою всупереч чинному законодавству під час оформлення права власності на об’єкт нерухомого майна, що знаходиться за адресою м. Ужгород, вул. Гойди,4.

Наприкінці листопада 2012 року прокуратурою міста Ужгорода зазначені кримінальні провадження було об’єднано в одне.

Аби запобігти незаконним діям, пов’язаним з відчуженням майнового комплексу "Корона", прокуратура Ужгорода в ході зазначеного судового засідання, призначеного на 18 лютого, добиватиметься накладення арешту на зазначене майно – цілісний майновий комплекс, розташований за адресою м.Ужгород, площа Театральна, 5,7.

Розглядати зазначену справу буде суддя Віталій Малюк. За інформацією Закарпаття онлайн, ситуативно він належить до "сфери впливу" заступника голови Ужгородського міськрайонного суду Ігора Семерака. Останній, в свою чергу, перебуває в близьких особистих стосунках з іншим фіґурантом справи по незаконній приватизації комплексу "Корона" – депутатом Ужгородської міської ради Іваном Волошиним.

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, 17 січня 2013 року працівниками УСБУ в Закарпатській області у процесі розслідування справ, дотичних до резонансної "приватизації" готельно-ресторанного комплексу "Корона" відносно Івана Волошина  (депутат Ужгородської міської ради – секретар постійної комісії з питань майнової політики, власності приватизації Ужгородської міської ради, а також член конкурсної комісії з приватизації) було складено протокол  про вчинення ним адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст.172-7 КУпАП, якою передбачено відповідальність за порушення вимог щодо неповідомлення про конфлікт інтересів.

18 січня 2013 року вищезгаданий протокол було направлено на розгляд в Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області. Зазначену справу доручено розглядати судді Віталію Сочці. З того часу розгляд цієї справи двічі переносився – вперше, начебто, через хворобу судді, вдруге – через неявку прокурора. Втім, прокуратура Закарпатської області устами своєї прес-служби  офіційно повідомила, що прокурор не зміг взяти участь у зазначеному судовому засіданні виключно через те, що його не було повідомлено про призначення засідання.

Як повідомляють джерела Закарпаття онлайн, зазначені справи і діяльність суддів перебувають під особливою опікою правоохоронців і контролем громадськості, а тому, зважаючи на послідовність зусиль Управління СБУ в Закарпатській області та прокуратури Закарпатської області у відстоюванні інтересів громади Ужгорода у справі незаконного продажу комплексу "Корона", справа має всі шанси завершитися перемогою закону, а не кримінальної складової.

16 лютого 2013р.

Теги: Корона, прокуратура, Волошин, Семерак, Сочка, Малюк

Коментарі

Лоці 2013-02-18 / 11:20:18


Ми не публікуємо непідтверджені анонімні доноси. Є факти і докази - наводьте і ми їх оприлюднимо. Коментар видалено. Адмін


до нік 2013-02-18 / 09:51:10
Рата? Стара пісня на слова Волошина, музика Голуб. Наведіть факти розкрадання, а не повторюйте в голос бред Голубо-Волошиновської бригади. Голуб разів 20 носив зави до прокуратури, щоб перевірили діяльність Ратушняка, і по жодному зверненню перевірками не було виявлено факту порушення закону. Нік, ти тему не переводи, Волошин має пряме відношення до розкрадання майна міста, він фігурує в судових справах як корупціонер. Ще б треба щоб перевірили як Погорелов продав фабрику Волошину, де збудований Унгварський. Та ж схема, що й з Короною. Сядут все.

нік 2013-02-18 / 08:27:16
Причому тут Волошини, Ковальські, місто Ужгород розбазарили такі діячі як Рата і Погорелов.

Василь 2013-02-18 / 08:03:10
Волошин не тільки Рижову приручив, а ще кількох журналістів: з нового аналу хлопця Глаголу також

???? 2013-02-17 / 22:56:18
А хіба Рижова не родичка чи то Волошина, чи то його жінки?

Жоре Шевчуку 2013-02-17 / 21:04:52
Что будет через годик-два с такими как иван или какими то его "сосульками"-никого не интересует.Суть в том,что бы через это время в Ужгорода осталась Корона и то,что еще не спи*жено.Исходя из публикаций Волошин на пустом месте на городском имуществе наварил пол миллиона,тких пара "сделок" и уйдет спокойно в бизнес,откроет маленькое кафе и будет на хлеб иметь.Поэтому Корону нужно не то,что вернуть,ее пока никто не купил,а не разрешить купить за смешные деньги,а дельцов Волошина и таких как он привлечь к ответственности.Никто не хочет клепать ему дело на вымышленных фактах,пусть по закону ответит за свои действия,которые имели место.

Жора Шевчук 2013-02-17 / 20:12:06
волошин - гопник мукачевский. С ним, прийдет время, раставят точки над и, и не над и... Сайт его чмочный уже на нуле. Унгварский тоже в жопе. В сарай на театралке никто не ходит - завтра тоже в жопе. Арендаторы от цен в шоке. тоже не надолго. Его сосулька рыжова - еще годик-два и тоже подистрепается в старенькое барахло. Никто через пару лет про этих пройдох и не вспомнит. А что реально то про них помнить?

Василь 2013-02-17 / 19:51:12
А шо Рижова? Та вона така ж активістка за архітектуру, як Мерлін Монро директор школи. Сидить з дружиною Волошина в Апріорі, яке є архітектурною ганьбою, і гарно проводить час.

Іван 2013-02-17 / 18:59:34


Хамство. Коментар видалено. Адмін


Ужгород 2013-02-17 / 18:50:20
Ребята, вы что шутите? Тут кто-то сравнивает Волошина с кем-то. Например с Бедем. Я, естественно, не фанат националиста Бедя, но сравнивать крысу из норы со львом, хотя и устаревшим, смехотворно. Бедь умный юрист, ученый, бизнесмен, который был честно избранным нардепом тогда, когда Волошин ище писял под себя. Так что спокойно

Ігор 2013-02-17 / 18:48:00
Діяльність Волошина довгий час кришував прокурор Малинич. Зараз не знаю хто. хто притягне до відповідальності Малинича?

Місцевий 2013-02-17 / 18:36:35
А де поділися ужгородські активісти, які борються за збереження архітектури Ужгорода? Де ж Рижова і компанія? Ну звичайно, активісти вони доти, доки Волошин не дасть грошей, шкода , а здавалися такими щирими.,,,,

до Ігор 2013-02-17 / 18:17:34
Нехай купує хоч папа римський,але за її реальною вартістью.покупець на кого зіграв Волошин купивши її за 8 млн через рік перепродасть за 50

Ігор 2013-02-17 / 17:50:38
Не переживайте за прокурорів. Це злодії ще ті. Виривають від одних, щоб прихопив інший, багатший. Той і заплатить побільше ніж афер Волошин.

з ужгорода 2013-02-17 / 17:26:40
Не треба рівняти всіх до хапуг від влади та хабарників!невже жителі міста не варті того, щоб жити у місті.де влада та суди поважають закони7Треба вірити у справедливість і якщо прокуратура відстоїть у судах інтереси Ужгородської громади у необхідності проведення законної приватизації Корони а не такої,яку "організували і провели" Касперов та компанія,то честь і хвала прокуратурі.Недарма тоді збирають податки в Державний бюджет,з якого утримуються органи прокуратури.

виборець 2013-02-17 / 17:26:34
Мій попередній коментар до «теж ужгородець 2013-02-17 / 16:53:24»

виборець 2013-02-17 / 17:23:51
Ви повністю праві щодо «команд» Волошина та Бедя - одна за другу не святіші. Але ж заради об’єктивності, хотілось би зазначити, що «Корона» все ж таки комунальне майно.
І під суд за «Корону» треба йти не за «прохіндєя» Бедя, а за «Корону» для міста.

А далі, однозначно провести громадські слухання щодо її подальшої долі, а вже потім оголосити відкритий конкурс по ній, на кшталт «Криворіжсталі».
Все ПУБЛІЧНО і ПРОЗОРО, під ТВ-камерами.

Тому приєднуюсь до ідеї йти під суд і відстоювати «Корону» ДЛЯ МІСТА, з лозунгом: «Ні жуликам Бедям - Ратушнякам, Волошіним – Погорєловим!»

Патріот 2013-02-17 / 17:20:45
Не смішіть людей це точно! Яка це вовча стая Волошин????? Волошин- рекетир і банківський шахрай, який спеціалізується на отриманні мілйонних кредитів і їх не поверненні, а ще тим що записує всіх відвідувачів Унгварського, які принесли йому гроші і вирішили там відпочити, але не знали наівні, що вони відзняті і компромат на них є у Волошина. Замітьте, хто був в Унгварському , той і тихо сидить, бо нериємно про себе побачити відео в ю- тюбі, от і всі можливості ресторатора- шахрая-крадія-Волошина. А Корона все ще належить громаді!!!!!'ть

теж ужгородець 2013-02-17 / 16:53:24
Для Патріота та Лео. Ви кому тут мозги компастуєте, що Корона власність усієї громади. Одна вовча стая вирвала із зубів у іншої ласий кусок, а ви мітинги, гучномовці та телебачення. Ну не робіть із ужгородців тупих дебілів.

ПРО УЖГОРОДСЬКИЙ КОНЬЯЧНИЙ 2013-02-17 / 16:31:18
Ужгородський коньячний приватизований ще 1992 - 1993р., у 2005р. припинений договір оренди у звязку з повним викупом майна.Просто Гісем довго це приховував, бо хотів на шару розбагатіти, за рахунок орендарів. Суди по заводу ідуть, і нема там ні порядку , ні правди, поки що. Обласна прокуратура проявляє бездіяльність у цьому питанні, а Фонд держ. майна відсторонився, пояснивши, що колективно приватизовано, ви самі і розбирайтесь. Чому завод будучи приватизованим включений у список обєктів які не підлягаюить приватизації - це НОНСЕНС, як і все у нашій цуравій державі.

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини