"Регіонали" руками Вищого адміністративного суду забрали депутатський мандат у Павла Балоги

Про це у своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомив народний депутат Віктор Балога

"Регіонали" руками Вищого адміністративного суду забрали депутатський мандат у Павла Балоги

"Щойно Вищий адміністративний суд виніс рішення щодо Павла Балоги. «Судді» постановили:
- визнати відсутність повноважень депутата;
- визнати відсутність статусу народного депутата;
- визнати необхідність проведення повторних виборів на 71 окрузі;
- скасувати відповідну постанову ЦВК про реєстрацію Павла Балога депутатом.

Рішення остаточне і стосується воно ще одного депутата Верховної Ради – Олександра Домбровського. 

Тобто вперше в історії України, в неконституційний спосіб у законно обраного депутата повноваження відбирає суд, а не народ, який їх надав. Тому вибори в цій країні перетворилися на чисту формальність, бо депутатів уже можна «призначати» в судах.

І ви знаєте, це вже не політика. Це навіть не юриспруденція. Це розбори, в які втягують державу і народ. А до «суддів» питань немає – весь світ уже побачив, що судова гілка влади в Україні відсутня", - повідомляє Віктор Балога.

"В сьогоднішній Україні можливо все. Навіть те, що не вкладається в рамки права і елементарного здорового глузду.

Наші суди можуть скасувати конституційну реформу, дозволити державі не платити пільги і навіть спробувати забрати депутатський мандат через 4 місяці після виборів, - написав Віктор Балога в іншому своєму пості у Фейсбуку, написаному кілька годин тогму. -І от вчора юристи Єдиного Центру практично весь день просиділи у Вищому адміністративному суді, де розглядають справу, за якою хочуть поставити під сумнів перемогу Павла Балоги на виборах до Верховної Ради.

Зрозуміло, що ні юридичних підстав, ні процедури, за якою суд може позбавити депутатського мандату, немає. Але підміна закону політичною доцільністю стала нормою в Україні.

Спроби забрати у Павла депутатський мандат почалися у день голосування і не завершилися по сьогодні. Тоді нам вдалося з боями відстояти результати виборів. Але як тільки ми прийшли у Верховну Раду – всім стало зрозуміло, що ніхто не буде танцювати під чиюсь дудку. Тому, розуміючи, що кожен мандат зараз на вагу золота, влада вирішила в неконституційний спосіб змінити Павла Балогу на лояльного до себе депутата.

Очевидно, що це ще й спроба відплатити мені за об’єктивну оцінку ситуації в державі. Але вдарили не по мені, а по моєму молодшому братові. Вірніше, спробували вдарити.

Так я хочу сказати – не вийде. Ми це все уже проходили не раз і розуміємо, що навіть якщо українські «судді» винайдуть юридичне ноу-хау, Європейський суд прийматиме рішення відповідно до закону.

Але питання в іншому – для чого владі показувати всьому світу, що в Україні не просто вибіркове правосуддя, а повна відсутність судової гілки влади і всі рішення приймаються в одному кабінеті?"

08 лютого 2013р.

Теги: Балога, мандат

Коментарі

Наталка Майстренко 2013-02-23 / 20:37:17
Ви ж знаєте - Бог палицев не б'є

беспартійний 2013-02-12 / 16:26:11
до «земляка» 2013-02-12 / 16:02:32

«Дивує інше - беспринципна поведінка земляків.»
Готовий сказати жорсткіше - це «поведінка» холуїв, безхребетних запроданців, які звикли жити за схемою «я тобі - ти мені, але нараз»!
Ні національна гордість (вона поламана в чергах на кордоні та заробітках!), ні свідомий політичний вибір (хто при владі – то й і пан!), ні майбутнє дітей (я прожив та й дали якось саме «уладиться»!), поки що, на жаль, не «заволоділи» розумом земляків!
Але надія є. Коли влада залізе у «жеб» до кожного через інфляцію, підняття цін, затримку зарплат, пенсій, стипендій, і т.ін., ось тоді, можливо, і настане «прозріння»!
Питання одне, навіщо до того доводити?

земляк 2013-02-12 / 16:02:32
Що інформація (бо ніяк - не стаття), що коментарі, переобтяжені завистю та злістю земляків!
Ще добре, що через суди - завершуються вибори в Україні. Але ж ми стаємо свідками... самосуду, як із суддями (одне харківське обезголов"я чого вартує!), так й з політиками, яких чим далі - частіше просто - лупцюють!
Очевидно, що країна пішла "на дно"!
Дивує інше - беспринципна поведінка земляків. Ну скільки можна скиглити, ходити на мітинги та шулерствувати у виборчих комісіях? Чи балоги, різаки, шуфричі, деркачі, лані, ратушняки - наймають собі... інопланетян?

беспартійний 2013-02-10 / 12:15:46
Мій попередній коментар до ЗвіздЄЦ ПР 2013-02-09 / 17:38:08

Ужгородець 2013-02-10 / 10:53:56
Балоги пожинають те, що посіяли... Методи підтасовок, підкупів, фальсифікацій і правового свавілля усердно впроваджував на Закарпатті і в Україні саме Віктор Балога... Тепер і сам, вірніше його брат, поплатились за те, що самі породили у суспільстві... І це тільки початок...

Русин з Хуста 2013-02-10 / 08:09:12
Переглянув рішення ВАСУ по Балозі і Домбровському. Да, "хорошо в стране советской жить". Згадайте нашу "останню-стару" Конституцію 1996 року. Щоб "ПРАФФЕСОРУ было как бюдло чмарить" не треба волю народу, достатньо пресанути декілька безвольних, самодовольних зажравшихся суддів з конституційного суду і парламентсько-президентська республіка превращется у президентську з усіма наслідками. Думаю, що доля таких великих правників з КС та й цих семи суддів ВАСУ має бути десь схожа на долю Харківського судді, так так на того що похований без голови!!!

міговк 2013-02-09 / 21:43:31
Балога - віртуальний політик.

ЗвіздЄЦ ПР 2013-02-09 / 21:08:12
2 угорець

Давно пора

угорець 2013-02-09 / 20:35:22
Люди добрі якого Х..на тільки пишете тай пишете,всі за клавіатурою героі,а непора всю цю нечисьть публічно валити?

543210 2013-02-09 / 20:23:58
Цікаве ще й інше - позов у ВАСУ на Балогу і Домбровського подав Юрій Кармазін. У Юрія Анатолієвича, певно, закінчилися ті гроші, які він у 2005 році заробив від Ахметова й Пінчука, коли полум'яно боровся в парі з Богословською проти повторної приватизації 'Криворіжсталі'. Слаба в наших людей пам'ять, коли забувають швидко те, як Кармазін підпрацьовував платним адвокатом у наших найбільших олігархів. Потім на трибуні ВР ще багато базікав про свою патріотичність, але чомусь найбільше там, де нічого його слова зазвичай не вирішували.

ЗвіздЄЦ ПР 2013-02-09 / 17:38:08


беспартійний, ти такий безпартійний, як я член ПР. Якщо Балога такий поганий, то чого ви його так мочите? Хорошковський вже на барикадах (він же ж не від великого щастя виїхав за кордон?), Балогу і Порошенка, які були посто за європейську і цивілізовану Україну, тепер тупо витягли на барикаду. Так що, Україна сьогодні вже не та, що була ще вчора, до рішення ВАСУ. Але не кажіть про це Януковичу. Втім, можете сказати - він все одно не зрозуміє... :-)


Микола 2013-02-09 / 17:37:57
Яке правосуддя, шановні??? В Україні не було і немає судів, які б дійсно дотримувалися букви Закону! Наші суди - це філіали Адміністрації президента, а судді - слуги "сімї"!

беспартійний 2013-02-09 / 17:04:57
1) П.Порошенко, В.Балога, для тих, хто забув, успішно працювали в уряді М.Азарова, до виборів у ВР України. «Покращували», разом з С.Тигіпком та В.Хорошковським, життя народу, ГОЛОСУЮЧИ за ВСІ рішення Кабінету Міністрів президента В.Януковича.
2) однозначно у опозицію вони не збирались, хотіли самостійно «торгуватись» за кожне голосування;
3) обидва мультимільйонера, знайдуть гроші і на ще одні вибори;
4) маючи таких «друзів», не треба і ворогів - це щодо ситуації у ВР України.

Ну, і хто за них піде на «барикади»?

Михайло 2013-02-09 / 16:34:00
Все це дрібне мишаче вовтузіння,
що не має нічого спільного з: а)демократією; б) правосуддям;
в)парламентаризмом; г)конституційними правами громадян.
Чинна влада повністю зруйнувала основи державного існування - незалежність гілок влади: виконавчої, законодавчої та судової.
Наслідки такого рішення також не треба перебільшувати - гірше уже не буде. Регіонали просто займаються шулерством, але близько чверті громадян (співвітчизників!?) їх тупо підтримує.

Istvan 2013-02-09 / 16:15:33
Сорри, то й вали в свою Україну. Хто не дає? Ви, українці, зробили багато, аби зробити житя в Україні нестерпним. Хіба не ви провели у Верховну Раду регіоналів Гойдоша, Бушка і Ковача? Жуй тепер соплі мовчки.

Копча 2013-02-09 / 15:22:53
Русин з Хуста
Чоловіче повністю підтримую. Приємно бачити на сайті тверезо мислячих людей

підприємець 2013-02-09 / 13:29:12
чому тоді Європа повернулася спиною до України у 2008?

сорри 2013-02-09 / 11:32:51
До Копчі

Не розбираєтеся в сортах гівна? Тоді гівно розбереться з вами...

У парламенті Балога, який послідовно ВІДСТОЮЄ проукраїнськість і проєвропейський розвиток України, це в сто разів краще, ніж ще один регіональний кнопкодав. І якби замість Ланя, Ковача і Бушка в парламенті були би ще троє Балог - шанси України би були кращими. Це, щоб було зрозуміло, я говорю попри моє не зовсім однозначне до них ставлення. А тепер екстраполюйте цю ж ситуацію на всю державу. Десь неідеального, але, все ж, не однозначно регіонального порошенківського Домбровського видавлюють на користь ще одного регіонала, десь ще когось "напів-", чи "недо-" - на користь 100-відсоткового...

Тому поясню просто: з парламенту Домбровських і Балог стартанути в Європу україні було б значно легше, аніж з зі стовідсотково регіанального парламенту. І це речі очевидні для всіх мислячих людей...

Русин з Хуста 2013-02-09 / 11:23:05
Діло не у тому який Балога на самому ділі. Я за нього не голосував. Діло у тому, що хто не пляше під дудку ПР і ПРОФФЕСОРА "тот не в теме", і тебе у любий момент через свій суд можуть позбавити депутатства, свої менти (а вони свої) можуть підкинути кокс, прокурори налогова і пенсійка (тоже свої) відібрати все і засадити у тюрму (прикладів по Закарпаттю і у т.ч. Хусту хватає), і при цьому не грає ролі, що ти відносно чесно живеш і ведеш бізнес, а хтось крутить мільярдами не платячи податки, переформатовується то в сердечних, то в білоблакитних. Грає роль що ти замовлений і репресивно-державна машина тебе роздавить як клопа якщо не одним способом, та тоді іншим. Тобто якщо ти "не в теме" і тобі "что-то не нравится", при цьому все рівно хто ти - тобі гаплик , якщо пенсіонер, бідняк, студент, інвалід - виживай як знаєш, це твої пролблеми. А вообщето у них (у ПР і ПРОФФЕСОРА и остальных превратников) на Украине все хорошо, реализовали уже судебную реформу, заканчивают медицинскую и образовательную реформу - вырисовывается близкое светлое будущее. Вообщем розклад народу на виході: 94% - бидло, кріпаки, чухани - це в т.ч. і ми Хустяни, 5% - лакеї, превратники, жополизи, слухняні чінуші, і 1% - сім"я, олигархические други семьи из Донецка и Киева. А потім ще світліше майбутнє - цю велику територію з безплатними рабами (ці ж 94%) можна продати, поміняти, уступити на свою вигоду маскалям, китайцям - кому угодно. При цьому діти їхні успішно учаться, скупають, володіють майном за кордоном, тобто ворують тут а живуть то там. Такою країною можна лише гордитися. А діти наші ким будуть у ній? Майже тими 94%, бо у інші касти навряд чи попадуть.

спостерігач 2013-02-09 / 11:11:08
«Как только Павел Балога заявил о своем выходе из фракции ПР, суд лишил его депутатского мандата. Мы ранее поднимали вопрос о лишении мандата депутата Домбровского. Как только он заявил о выходе из ПР, его сразу же лишили мандата», - отметил Яценюк

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 9
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини