У Берегові відверто агітують в "Йоббік", котрий виступає за повернення Закарпаття Угорщині

У Берегові скандальний угорський політик прийняв шанувальників партії «Йоббік»

У Берегові відверто агітують в "Йоббік", котрий виступає за повернення Закарпаття Угорщині

 

18 січня у приймальні депутата Європейського парламенту Бейли Ковача здійснюватиме прийом всіх закарпатських угорців, перш за все шанувальників ультраправої партії «Йоббік», парламентер з Угорщини Іштван Саваї.

Зустріч розпочалася з 16.30 по 18.30 за київським часом.

 

Іштван Саваї є головою «тіньового» кабінету міністрів з національної політики партії "Йоббік". 17 січня він здійснив прийом громадян у румунському Сату-Маре, також в офісі-приймальні Бейли Ковача, сьогодні прибуду до Берегова. "Я чекаю всіх охочих допомогти роботі нашої національної партії та приєднатися до Jobbik", - зазначив угорський політик.

Ультраправа угорська партія "Йоббік" відома своєю нетерпимістю до інших національних меншин, у першу чергу до представників ромської народності та євреїв.

15 грудня 2012 року депутат угорського парламенту від ультраправої партії "За кращу Угорщину" ("Йоббік" - Jobbik Magyarországért Mozgalom) Балаж Ленхардт влаштував публічне спалення ізраїльського прапора на площі перед будівлею МЗС Угорщини в Будапешті, де проходила багатотисячна антиізраїльська акція.

Аналогічний інцидент стався в Будапешті 25 жовтня, коли активісти партії "Йоббік", що має 44 мандати в парламенті Угорщини, спалили ізраїльський прапор перед синагогою.  Акція тоді  була приурочена до 66-ї річниці подій 1956 року. У свою чергу лідер "Йоббіка" Мартон Дендеші зажадав від уряду скласти списки всіх євреїв, що проживають в Угорщині, оскільки вони можуть представляти «загрозу національній безпеці».

Іштван Саваї також вважає, що у представників "Йоббіка" "є право виявляти загрози національній безпеці країни".

У 2010 році, під час парламентських виборів, приватні фотографії Іштвана Саваї потрапили до Інтернету. Там він зображений у досить сміливих розкутих позах, деякі можна трактувати як порнографічні. Однак це не завадило йому потрапити до парламенту Угорщини.

На Закарпатті скандальний політик не вперше. Раніше він вже відвідував Берегово разом з лідером партії "Йоббік" Габором Вона, зокрема навідувалися до Закарпатського угорського педагогічного інституту та зустрічалися з мешканцями міста.

Як відомо, мета партії «Йоббік» - відродження «Великої Угорщини», яка існувала у кордонах до Тріанонського мирного договору. Зокрема до цієї території входить і значна частина Закарпаття.

18 січня 2013р.

Теги: Йоббік, Jobbik, Угорщина

Коментарі

Рахівчанин 2013-04-03 / 14:57:43
Світом керють наші євреї-Молодці!БО вони-найрозумніші в світі!

ужгородець 2013-01-24 / 21:05:22
Леха, хто не дає? Вперед в Зімбабве! Скатєртью дарожка... ))

Леха 2013-01-24 / 20:54:12
Хоть куда, хоть в Зимбабве. Дожились с незалежнистю. Мечта молодежи...свалить куда то.А политикам все бы в игры играть! Да никому не нужно ни Закарпатье, ни ^вильна^ Украина. Людей жалко....

муза 2013-01-20 / 23:24:58
...які святі(Ян Капістран)- такі й послідовники(Йоббік)- не дарма Угорщина була сателітом фашистської Німеччини. Однак вряд чи продвинуться далеко- як кажуть-"світом керують жиди"..

Rusnak 2013-01-20 / 22:07:14
2ужгородець

Но тай Богу дяковати ,що у нас хоть цигани плодяться - благодатный наш край.Бо на "ненці" і тоты не хотят.

ужгородець 2013-01-20 / 20:34:54
Rusnak, на Закарпатті приріст виключно за рахунок циганів. так що нема чого радіти

Rusnak 2013-01-20 / 20:29:48
Тарасе - за 20 років т.н. незалежності Україна втратила 7 міліонів свого населення.І цей тренд продовжується.Всюди,крім Закарпаття смертність перевищує народженість.Так що не переживай,скоро будете мати розвязані руки.

Тарас 2013-01-20 / 16:30:28
А я важаю що треба скинути москальскі і мадярські баласти з тіла нашої держави.Бо вони і надалі будуть нам заважати збудувати нормальну Європейську Україну.Слава богу внас є доста землі що і без даунбаса і закарпаття ми якось будемо бо ці анти Українскі теріторії тільки заважають нам збудувати сильну і заможну Українську Україну.А потім ще побачите що ці ......будуть ще проситися назад.Слава Україні.

Rusnak 2013-01-20 / 12:33:00
///мадяри дають гроші та надіються на автономію///


Вони ту автономую раночи пізно одержать.Всі три складові - підтримка з-зовні,гроші та ідея у них присутні.Під тиском з Європейської Унії українській владі прийдеться поступитися принципами.Бо нема чого протиставити,крім крикунів-провокаторів зі Цвободи.

Ужгородець до 2013-01-20 / 00:53:47


Майте міру. Коментар видалено. Адмін


5661 2013-01-20 / 00:49:59
То того Гайдоша в регіони взяли що б в узді тримати, а мадяри дають гроші та надіються на автономію чи ще на щось іще незрозуміло що. Та не тут то було, перспектива у автономії як і в приєднання Закарпаття до Уралу. Бабло взяв тепер він в Києві, і йобйоком він ваші писульки. Ото буде хохма як він сам приїде порядки наводити проти всяких йобйогів, або до Свободівців примкне чим чорт не шутить

Ужгородець 2013-01-20 / 00:39:10
В тису на...й того мадяра разом його йобйоком

Слов’янин 2013-01-19 / 23:38:41
Шановний Адміне, даний матеріал викликав неабияку реакцію. Чому би його не розмістити на центральній сторінці?

Слов’янин 2013-01-19 / 23:04:26
Взагалі то права сила однієї з найбільших європейських країн - України, якою сьогодні позиціонується "Свобода", мабуть повинна займатися не лише внутрішніми проблемами (яких више "криші"), але і більш стратегічними питаннями, виводячи, окрім іншого, на чисту воду засланих козачків. Інакше це не правий рух, а хуторянство.
Хочеться вірити, що слова Бориса Абрамовича Березовського "Легче купить партийную верхушку, чем целую партию" - всього-навсього фантазія останнього.

сорри 2013-01-19 / 21:53:53
Слов'янине, "Свобода" вже давно перервала співпрацю з "Йоббіком" саме через претензії останнього на територію Закарпаття. А щодо аґентів впливу в правому русі, то на цьому сайті був аналогічний приклад саме з угорських реалій - http://zakarpattya.net.ua/News/99601-Odyn-iz-lideriv-uhorskoho-Iobbika-podav-u-vidstavku-cherez-ievreiske-pokhodzhennia

Це я 2013-01-19 / 21:39:01
Мушу вас заспокоїти, жоден угорський уряд не піде на предявлення претензій на Підкарпаття по тій простій причині, що не годний взяти на себе тягар "перетравлення" теріторії з населенням в 1,2 млн. Щоб вивести нашу область на рівень найбідніших регіонів Угорщини по соціально-економічним показникам, не вистачить на те і 20-ти річних бюджетів країни.
А з роками відстань росте. Це розуміють всі. Хто тільки може, платить до угоського соціального фонду внески, щоб при потребі могли там лікуватися (безоплатно), та з часом отримувати їхню пензію. Так поступають наші посадовці, та всі хто лише може дозволити собі. Не має значення ти мадяр чи ні.
А ви тут з теріторіальними претензіями. Ця тема для бідних! Кістку гризти та багатим не заважати!

1234 2013-01-19 / 21:34:13

до ярослава" немудрого"

ярослав 2013-01-18 / 22:35:38
та що там сраний комуняка із ЄС говорив про Свободу шо????? а рабін коломойського про шо звідав??? і чим він курва стурбований??? то це українці антисеміти, бо назвали жида - жидом???? мать вашу. А СІ АЗІАТИ ТОДІ КО!!?!??!!?!?!?!?
мадяри за уралом най тріанон шукають і відновлюють - там їх місце. забрати від них наші паспорта і дати мадярські, аби на виборах не позорили наш край. так до речі зробили прибалти з маскалями у цивілізованій , демократичній європі.
Бо як писав великий Чучка - МИ ВЖЕ УНГВАР ІЗБУДУВАЛИ У ТОТ ДАЛЕКИЙ , ТЕМНИЙ ЧАС, КОЛИ ЩИ арпад ІЗ атілом ПОПУД УРАЛОМ КОЗИ ПАС.

пoрa вже читати історiю, правда, нe штучну, a Історію!.
Attila, тa Arpad- мoжe ти неборe пеpeпутав їx з своїм...йди синок, вчися ..двійка... шкода тЕБЕ.

istvami 2013-01-19 / 21:33:52
1 "...15 грудня 2012 року депутат угорського парламенту від ультраправої партії "За кращу Угорщину" ("Йоббік" - Jobbik Magyarországért Mozgalom) Балаж Ленхардт влаштував публічне спалення ізраїльського прапора..."
Это предложение надо исправить со следующими поправками: Ленхардт - бывший депутат парламента от Иоббик, в настоящее время независимый депутат...

2. "... лідер "Йоббіка" Мартон Дендеші зажадав від уряду скласти списки всіх євреїв, що проживають в Угорщині, оскільки вони можуть представляти «загрозу національній безпеці».
На самом деле Дендеши от имени Иоббик в парламенте высказался за проверку депутатов имеющих двойное гражданстве, в частности венгерское/израильское, в плане национальной безопасности.

3."... мета партії «Йоббік» - відродження «Великої Угорщини», яка існувала у кордонах до Тріанонського мирного договору...."
На самом деле, Иоббик и другие партии парламента считают Трианонский договор несправедливым диктатом и 4-го июня, и как и вся страна, отмечает День памяти Трианона. Ни одна партия Венгрии не ставит целью возродить Большую Венгрию...

Да, немало ошибок для такой маленькой заметки...

Слов'янин 2013-01-19 / 21:17:21
Колись з метою збереження культурно-економічної самобутності й самодостатності європейських народів , а також протистояння денаціоналізаторській політиці глобалістів, виникла корисна ідея створення своєрідного національно-патріотичного інтернаціоналу, свого роду правого фронту. Зрозуміло, що сильні світу цього (глобалісти) зробили все можливе, аби не допустити повноцінну діяльність своїх ідеологічних супротивників, вкрапивши в патріотичні організації своїх людей. Є таке поняття «легендована група».
При «совку» були свої дисиденти, на сіонізованому Заході існують свої. Свого часу відомий швейцарський дисидент дослідник Юрген Граф змістовно висвітлив роль «патріота» Фая в якості засланого козачка в правий рух Франції.
Минулого року мала місце зустріч лідерів української «Свободи» з лідерами угорського «Йоббіка», яка, судячи з повідомлень ряду ЗМІ , завершилася повним порозумінням . Як сьогодні розуміти результати цієї зустрічі? Якщо угорська сторона робить подібні «пред»яви» - значить хтось бреше. Може «Свобода» десь не допрацювала? А може «Йоббік»? Кому вірити (без навішування ярликів)?

Горець 2013-01-19 / 20:52:11
P.S.Вірш про Карпатських січовиків!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини