Ужгородський пенсіонер продовжує відстоювати в судах право колективу на коньячний завод

10 січня 2013 року, о 10.00, в приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду ( пл. Б. Хмельницького, 21) відбудеться судове засідання за позовом засновника ОП " Ужгородський коньячний завод" Леоніда Корбут до Головного управління статистики у Закарпатській області та державного реєстратора Ужгородської РДА про визнання неправомірними дій щодо включення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України даних про керівника ОП Ужгородський коньячний завод Володимира Гісема та зобовязання виключити дані про керівника Гісема В.В. з державних реєстрів.

Ужгородський пенсіонер продовжує відстоювати в судах право колективу на коньячний завод

Юридичною особою ОП Ужгородський коньячний завод в інші судові засідання був наданий витяг, що гр.Гісем В.В. був обраний директором ОП Ужгородський коньячний завод 30 вересня 2001р. рішенням загальних зборах трудового колективу. Як стверджує позивач, дата 30 вересня 2001 року припадає на вихідний день – неділю, а в неділю трудовий колектив жодного разу не обирав керівника підприємства.

"Фальшивість проведення даних зборів підтверджено підписами 40 працівників заводу. Державний реєстратор Ужгородської РДА в судовому засіданні пояснила, що вона внесла дані про керівника ОП Ужгородський коньячний завод гр.Гісем В.В. на підставі довідки, яка була надана органами статистики.Орган статистики в свою чергу пояснює, що дані про керівника Гісем В.В. були внесені до статистики на підставі даних, які отримані від державного реєстратора. У звязку з тим, що органи державної влади не можуть пояснити джерело отриманих даних про керівника Гісем В.В., тому це буде з'ясовувати Закарпатський окружний адміністративний суд. Ужгородський коньячний завод вже один рік і три місяці знаходиться в стадії припинення, тобто гр.Гісем В.В. без відома та рішення засновників 22.09.2011 р.прийняв рішення про проведення реорганізації, але що робити далі – не знає, оскільки перереєстрація підприємства без рішення його власників є кримінальним злочином та містить ознаки фіктивності", – вважає Л.Корбут.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 10 грудня 2012 року суддя Ужгородського міськрайонного суду Тарас Бисага задовольнив позовну заяву про захист честі, гідності та ділової репутації керівника ОП Ужгородський коньячний завод Володимира Гісема до засновника цього ж підприємства Леоніда Корбута Л.А. та своїм рішенням зобов'язав громадянина Корбут Л.А. відшкодувати громадянинові Гісем В.В. моральну шкоду у розмірі 10 000 гривень.

Предметом позову Володимира Гісема було те, що у січні 2012 року Леонід Корбут звернувся до Міжвідомчої комісії з питань неправомірного поглинання підприємств при Кабінеті Міністрів України щодо рейдерського захоплення Ужгородського коньячного заводу, чим завдав йому моральної шкоди та зашкодив його діловій репутації.

Як стверджує Л.Корбут, "своїм рішенням суддя Т. Бисага фактично перекреслив Конституційне право кожного громадянина України звертатись до органів державної влади зі скаргами та заявами. Відтепер, як випливає з "соломонового" рішення судді Т.Бисага, жителям Закарпаття треба буде десять раз подумати, перед тим, як звернутися по допомогу до оранів державної влади".

09 січня 2013р.

Теги: Корбут, Гісем, коньячний

Коментарі

Винороб 2013-01-10 / 00:11:15
Лише "картинка з виставки", але промовиста...
Пам'ятаю, як у листопаді 2011 або 2010 року на винній виставці у Москві в "Крокус-центрі" (пишу подробиці, щоб п. Гісем не сказав, що і ця інформація "шкодить його діловій репутації") Гісем із своїм львівським діловим партнером підходив до стендів різних винзаводів. Побачивши земляка, я заговорив із ним "по-нашому". "Я здесь разговариваю только по-русски", - відрубав п. Гісем.

Лео. 2013-01-09 / 23:34:14
Ось бандитське обличчя нашої держави та органів державної влади. Законні власники мають по судам доказувати, що завод приватизував не Гісем, а працівники цього підприємства. Таке у 90- х роках не було, тоді хоч щось людям виплачували, хто хотів продати свої акції, а тут бандитським методом, все забирають і всіх на вулицю.Гісем, Гісем, чи для цього ми тебе обирали та довірили управління, як ти з цим збираешся жити?

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини