Трудовий колектив УжНУ хоче за ректора Ващука: за нього проголосували 193 делегати з 293

Натомість, Смоланка отримав 98 голосів. Таким чином, обоє претендентів набрали більше 30%.

Трудовий колектив УжНУ хоче за ректора Ващука: за нього проголосували 193 делегати з 293

У результаті підрахунку голосів після нинішнього голосування за нового ректора Ужгородського національного голосування новим ректором найбільшого вишу Закарпаття обрано Федора Ващука.

За підсумками голосування Федір Ващук здобув 193 голоси, Володимир Смоланка – 98. Третій претендент Іван Дробот: за – 0.  

Тепер питанням призначення нового ректора займатиметься Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. За процедурою, якщо кожен з претендентів набирає не менше 30% голосів, МОН вправі призначити будь-кого з кандидатів. Тобто, якщо в процентному співвідношенні голоси виборців діляться, наприклад, 65% на 35%, то на посаду ректора може буди призначено кандидата із меншим відсотком (якщо в підсумку це – не менше 30%).

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн. Фото Максима Молнара

22 листопада 2012р.

Теги: ректор, Ващук, голоси

Коментарі

прохожий 2012-11-26 / 17:33:19
Розмахувати кулаками після бою, тобто розмірковувати про те, що б було, якби все сталося по-іншому – це в крові людини. І нічим цю властивість не вивести, хіба що світ перевернеться догори дригом.

Але розраховувати на пророкований кінець світу марно – ніхто не прийде і не зробить людей досконалими та щасливими. І навіть не покарає негідників за вчинені кривди та збитки.

Отож доведеться мати справу зі звичним світом. Зокрема з тією соціальною-політичною ситуацією, в якій себе наразі віднаходимо. А також з наслідками власних дій та вчинків, проявами власного невігластва та інших "ангельських чеснот".

І хоча нинішній стан справ в Україні нікого насправді не влаштовує: принаймні, низи невдоволені власним становищем, а верхи відсутністю до них народної любові, навряд чи хоч хтось хоч щось готовий зробити дієве для того, аби ситуація кардинально змінилася.

А між тим, на словах ми всі герої. Знавці тонкощів юриспруденції, соціального управління і політики. Чесні і непримиренні. Послідовні борці за справедливість і законність. Особливо, якщо відчуваємо, що страждають безпосередньо власні інтереси і гаманець.

Щоправда, коли діло доходить до справи, то тут всі розбрідаються по кущах власної зарозумілості, боягузтва, зрадництва, невігластва абощо.

Виявляється, треба ж якось буде жити далі і з "цими" людьми, і годувати власну сім’ю. Знову ж таки, мати хай маленькі преференції у порівнянні зі своїм оточенням: і не особливо потрібно, але ж як приємно?!

Тому-то й виходить, що нібито і хочемо кращого. А воно виходить як завжди. Бо як не приховуй власну дріб’язковість душі, вона завжди проявиться і в стилі існування, і в діях.

(Вопросы, о которых неудобно говорить.
Владимир Калуга, для УП _ Понедельник, 26 ноября 2012, 15:33)

оксана 2012-11-25 / 11:26:07
Вибори закінчилися і "рвати на собі волосся" вже безглуздо. Краще, щоб викладачі, співробітники, студенти слідкували за тим, щоб їх права не порушувалися на рівні факультетів. Лише тоді можна надіятися, щоб під час наступних будь-яких виборів представники трудових факультетів і керівництво факультетів будуть голосувати як насправді хотять, а не якою э кон'юктура. Бо ми, в черговий раз, сподіваємося на доброго і справедливого царя, а що робиться безпосередньо біля себе, або ж як чиномо самі, не бачимо. А далі ланцюгова реакція..

ВАСЯ 2012-11-24 / 23:11:11
Міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник подав Президентові Вікторові Януковичу заяву про звільнення у зв’язку з обранням народним депутатом.

«Безумовно», – сказав Табачник, відповідаючи на запитання, чи написав він заяву про звільнення з посади.

Крім того, на запитання, чи працюватиме він у парламенті чи в уряді, і чи подав він документи до Центральної виборчої комісії на реєстрацію його народним депутатом, Табачник сказав: «Відповідно до чинного законодавства, у визначені законом терміни. Поки що чекатиму рішення Президента».

ЖЕНЯ 2012-11-24 / 23:07:45
ТАК само поступив і Рошко МІША.ПРи допомозі ТРИКУРА став депутатом , при допомозі Трикура став деканом....а потім ляг під Ващука! Хіба це нормально?

СЕМЕН 2012-11-24 / 23:05:28
ЦІКАВО, а як ПЕРЕСТА? ПРОДАВ ЄЦ? Хай повертає гороші Балозі за ремонт стоматфакультету! А то він розказує, що він сам організував ремонт! Хай розкажуть БАЛОГИ скільки бабла вони дали ПЕРЕСТІ! А той здав ....своїх. НЕПРАВИЛЬНО, шановний Юрію Юрійовичу! Так не поступать порядні люди. В інші фракції не переходять!

Читач 2012-11-24 / 20:29:42
Вот вам і "еліта" УжНУ в особі Офіцинського, Рожка, курваша Палінчака, Ніколайчука, циганчука Лемака продали універ Ващуку! Посади отримали і чесно відпрацювали... Ну що ж, циплят по осені рахують. Слідкуйте за доходами цих панів, а особливо новоявленого ректора. Будуть вам і вікна, і двері, і ще показуха, яку так уміють робити для "потрібної" людини - Ващука. На все це бюджетні гроші знайдуться при наявності боргів в УжНУ. Хоч раніше їх катастрофічно не хватало. Тільки ніхто не розповість як все проходить по-правді... Згадайте як Азаров своєму синку олексію на вибори десятки мільйонів кидав на "добрі справи". Так все і тут буде, а кричатимуть про "заслуги" Ващука. Ясно, що своїх партія районів в обіду не дасть. А Ващук же свій... А якщо б обрали Смоланку, то йому просто не дали і не допомогли працювати, .... бо не свій!

Тернячка 2012-11-24 / 14:46:52
Йовдійко, а чи не можете сказати, що саме аж таке грандіозне зробив Ващук? Поремонтував 1-2 бударі і вставив пару вікон? А за які гроші? Бо сам не раз розказував, що вуз не має грошей навіть на зарплату і енергоносії. Чи за гроші студентів і підрядом наближених до себе, любимого комерційних структур? І чи не виявиться потім, що бідний, як церковна миша, універ, знову винен своєму ректору, як його цімборі Ніколайчуку? Утворив якісь незрозумілі інститути? Нащо? Кому від них якийсь хосен? Феді - для побудови ручної структури управління. А на економічному, до речі, ще ніколи не було так холодно, як при славному інституті. Люди, фільтруйте той базар, який на вас виливають і який ви впускаєте в свої голови.

Йовдійка з Шахти 2012-11-24 / 09:38:09
Вікторія Йовдій
Як на мене, то Федір Григорійович отримав достойну перемогу у виборах )) він за кілька місяців зробив для УжНУ стільки, як жоден з попередників за роки керування закладом.

Знаючий 2012-11-24 / 02:27:17
Заспокойтеся уже всі.
Федя тут ні до чого - він "дитя системи". А насправді прогнилі ми - колектив. Нехай би спробували "нагнути" колектив угорського, польського вузу, та навіть і сусіднього Пряшівського університету.
Єдине, на що маю надію, те що Федя знайомий з роботою дійсно європейських вузів і хоче щось змінити. Але насправді мало у нього шансів бо "система" вимагає штампувати дипломи і неуків. І йому не приходиться вибирати.

Федір 2012-11-24 / 00:18:12
Яка еліта? Про що ви туй вшиткі говорите? Вибори, традиції, членкори??? Главноє в університеті - будари!!! На кого злодії перстом вказали за того і проголосували. Так звана "еліта" за місце коло корита би собі Блюка ректором вибрала, а Щербея - проректором.

ВОЛОДИМИР 2012-11-23 / 22:52:06
Ну і добре, що виграв Ващук, може хоч тепер УжНУ почне розвиватися до того рівня, на який він заслуговує. І я не розумію інших коментаторів, якщо виграв кандидат, який вам не подобається то навіщо тепер всіх ображати. Чужу перемогу потрібно сприймати цивілізовано, бо у вашому випадку складається враження, що ви людьми про яких самі і пишете в коментарях.

ЮРА 2012-11-23 / 22:37:32
керівник студенської ради, син колишнього проректора Мірел Марина розвалив студенську раду.
А МАРИНА В,В, здав ВЕГЕША, зараз працює на ВАЩУКА. РЕДИСКА -ВАСИЛЬ МАРИНА

МИхайло 2012-11-23 / 22:33:52
трудовому колективу університету має бути ганьба перед СМОЛАНКОЮ В.
ВИ здали університет ВАЩУКУ!

МІша 2012-11-23 / 22:31:09
ПЕРЕСТА Ю ТА РОШКО М,М, "молодці". Використали ЄЦ. А тепер будуть використовувати ПАРТІЮ РЕГІОНІВ. А завтра? за втра прийде нова партія
БАЛОГІ має бути уроком такий підбір кадрів

ярослав орос 2012-11-23 / 22:26:13
вуйки з тетками, нащо так аж рвете цуря на грудях, однак, у вас тіло замащене... (а душа ваша -- у феодора кацапа й бедя комсомольця та чужинця шашіка тримається на мазі)...
а ви тута, нате, розперезалися -- ващук не ващук...
адже ж, знаю, знову поїдете на заробітки, та й своїх любих недороблених у п*янці діток настругаєте перед Різдвом, а відтак, як чада виростуть, ващукові засунете в глибокий колайдер, аби мали "квіксу"...
фе!..
й, луйтра в небо їх учитиме...

Олег Диба 2012-11-23 / 20:27:13
Будемо виСВІТЛювати... ))

Оксана 2012-11-23 / 20:19:57
останній пост найбільш конструктивний: плакати нема чого після програної битви. Треба окультурити або викурити ! Однак, якби ж у людей не було цього ірраціонального страху ...

Басаврюк 2012-11-23 / 20:02:06
Хтось гарно назвав Ващука Бетменом.

Давайте включиммо громадський контроль за цим лисим Бетменом. Жодного кроку без наших громадських прожекторів.

Як тільки хтось отримає найменшу інформацію, відразу засвічуємо.

Бетмен має покинути день і перебратися у темряву. Там належить бути нечисті.

Ващук: Ласково просимо до пекла!





Shurik 2012-11-23 / 15:25:50
І зібрались бояри на Віче і запросили "чужого" князя (Ващука) княжити на своїй землі (УжНУ). Ходи ж бо княже на землю нашу (університетську) і наведи ж бо порядок. І "повчання дітям" на всяк випадок напиши як треба газдувати і бабло заробляти.

PS. Гордість університету – могутній кадровий потенціал: 117 докторів наук, професорів, 557 кандидатів наук та доцентів, 11 лауреатів Державної премії України в галузі науки і техніки, 57 заслужених діячів науки, техніки, освіти, медицини та 4 членів-кореспондентів НАНУ і галузевих наук. - А РЕКТОРА СВОГО НЕ МОЖЕМ ВИБРАТИ. Такий вже в нас менталітет - царя "заморського" треба.

сми 2012-11-23 / 15:07:13
умови агітації були не рівні, а тому вважаю, що і результати виборів є недійсними

НОВИНИ: Соціо

17:33
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
» Всі новини