Закарпатські журналісти також висловили протест проти закону про наклеп (ФОТО)

Акції протесту проти розгляду законопроекту про наклеп проходять нині по всій Україні. Сьогодні ж мітинг проти відповідного закону перед будівлею Закарпатської ОДА провели закарпатські медійники.

Закарпатські журналісти також висловили протест проти закону про наклеп (ФОТО)

Хоч на акцію протесту прийшли переважно представники крайових електронних і друкованих ЗМІ, однак долучились до мітингу і прості громадяни, які виступають проти закону про наклеп.

Координатор акції Юлія Дуб озвучила вимоги, які ставлять перед народними обранцями журналісти, а саме: внести на розгляд Верховної Ради постанову про скасування рішення про прийняття в першому читанні законопректу про наклеп й за відповідну постанову проголосувати. Невиконання вимог, зазначено у заяві, означатиме «бажання владної більшості повернути репресивні механізми контролю над суспільством, політичними опонентами та журналістами; різке погіршення умов ведення виборчої кампанії, стану свободи слова та прав журналістів; недотримання низки міжнародних зобов’язань України».

У разі ігнорування вимог журналістів, медійники обіцяють оголосити всеукраїнський страйк. Під вимогами підписались понад 40 представників закарпатських медіа, свої підписи поставили і працівники видання Закарпаття онлайн

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

01 жовтня 2012р.

Теги: закон про наклеп, мітинг, журналісти, протест

Коментарі

Фединишинець - Неу (жго) родцю 2012-10-06 / 11:42:14
Ласкаво просимо до Ужгорода!

неужгородець 2012-10-06 / 07:42:18
Слышал, что в Закарпатье недостаток йода и фосфора, но, что это так губительно влияет на мыслытельный процесс некоторых особей, не думал.
Посему придется прибегнуть к рекоменндации ужгородца бросить эту полемику, ведь дискутировать с Фединишинцем ниже человеческого достоинства.

Фединишинець - У (жго) родцю 2012-10-05 / 20:58:09
Хі-хі!

ужгородець 2012-10-05 / 20:17:37
Неужгородцю.
Ха-ха. и думали, що дискутуєте з інтелігентом-журналістом, а виявилося з сомаром.
Кидайте це діло, бо ваш опонент - марга і місце йому в кошарі.

Фединишинець - Неужгородцю 2012-10-05 / 17:53:10
Ха-ха, Ви звилися, як гад, уникнувши відповіді на запитання. Я не радий, але мені приємно, що Ви усвідомили свою нікчемність. І на десерт: нині стильно бути некультурним, нетолерантним і неправдивим, тому вибачте, що в нас наразі протилежні світогляди...

неужгородец 2012-10-05 / 10:53:10
Феденишинцу.
Уважаемый оппонент кем я был и кем я есть, Вам никогда не стать. И дело не в Вашем интеллекте, вокруг которого Вы танцуете, а просто мы с Вами работаем в разной испостаси. А на счет "нико", "комашка", я не вообще не желаю с Вами дискутировать, так как вижу неблагодарное это дело.
Зря Вы так распсиховались, нервы следует беречь с молоду, в старости это пригодится. Закон такого плана будет принять рано или поздно, тут и до гадалки не ходи, так, что учитесь заранее культуре, толерантности и правдивости.
Розенкранц - Вы умница.

Розенкранц 2012-10-05 / 09:55:04
Фединишинцю:
Я ж писав "задумайтеся", а ви, замість того, знову в генделик, "наколядували" филдецу і виписуєте тут, шо вам там вчергове "здалося".

Розенкранц 2012-10-05 / 09:53:38
Юристу:
І що? Суддя вирішує, чи вважати причиною "тяжких наслідків" наклеп і як кваліфікувати такі дії. Наявного законодавтсва для цього більш ніж досить. Для цього потрібні "окремі закони"?

Розенкранц 2012-10-05 / 09:49:51
Ярославу Глаголі:
Саме це я й казав. Але тут, якщо ви помітили, обговорюється дещо інше - не сам закон, а "борці". І знову бувальщина/байка: Євтушенко виступив проти колгоспів. Бродський, дізнавшись про це, сказав:"Якщо він проти, то я - за.". Якщо такі фединишинці-білецькі, виявляється, проти утисків їх "незалежності", то я - за.

Фединишинець - Розенкранцу 2012-10-04 / 20:15:12
А мені здається, що саме через таких, як ви, державою керують, перепрошую, п******и.

Фединишинець - Неужгородцю 2012-10-04 / 20:10:01
Господи, ви такими прізвищами жонглюєте, такі інтелект і кругозір демонструєте, що мурашки бігають по тілу! Цікаво б знати, хто ви за професією, який "нєсомнітєльний вуз" закінчили і чого досягли в житті, що так пафосно знімаєте капелюха перед Мостовою, Рахманіним, Цаплієнком?! Я на сто один(!) відсоток переконаний, що ви - нико, чи то пак якась широко відома комашка у вузьких колах...

Совок 2012-10-04 / 17:33:14
Прикол в тему:
Товарищ, верь, пройдет она
Так называемая гластность,
И вот тогда госбезопаснось
Припомнит ваши имена

юрист 2012-10-04 / 14:40:16
У випадках, коли в результаті наклепу наступили тяжкi наслiдки - смерть, в тому числі рідних або захворювання, в тому числі рідних - кримінальна відповідальність.

Ярослав Глагола-Розенкранцу 2012-10-04 / 13:29:28
В площині цивільного права цей закон працює давно. І цивільних позовів про захист честі, гідності та ділово репутації вистачає. Цього, напевно, достатньо, щоб кожний громадянин мав право захистити себе від наклепу.

Розенкранц 2012-10-04 / 12:48:24
Фединишинцю:
"Закарпатські журналісти ТАКОЖ ВИСЛОВИЛИ ПРОТЕСТ проти закону про наклеп".
Є така байка про Кейтеля: взнавши, що в підписанні капітуляції Німеччини беруть участь французи, він спитав: "Як! Ми, виявляється, ще й Франції програли?!".
Змінюйте цінники, нешановний "французе" Фединишинець, звикайте до нових:"поглаголити про честь" і т.д. у виконанні Фединишинця - півпачки цигарок або жменька чаю.
І задумайтеся над тим, що САМЕ ВИ з такими своїми підходцями ("джинсову" статейку? 100 гривень. "соцопросік/рєйтінг" липовий? 160 грн - "нівапрос") і привели цих людей до влади.
Закон неправильний в частині переведення в площину кримінального процесу. Треба було залишити в площині цивільного права. Щоб фединишинці за свої 160 грн неправди віддали по суду останні гаті і ще 20 років по генделиках відробляли по "100 грн" своїми "разглагольствуваннями про честь-совість"

неужгородец 2012-10-04 / 10:27:49
Феденишинцу.
Уважаємый, неужто, барражируя между хамскими высказываниями (дурник, бисер, гривни, баки) и философствованиями (закон, фразеологизм, демократия,), Вы хотите доказать посетителям данного
сайта свое остроумие?
Видите ли, граждане Украины не настолько глупы, дабы принимать чаяния пишущей братии за чистую монету.
Абсолютно понятно, что собравшая группка, под названием представители средств массовой информации, заранее прошу прощения в настоящих журналистов, монополизировала право на истину. Отсюда и пропихнули ответственность за препятствие в журналисткой деятельности и оружие журналистам, ну в смысле травматическое. Ведь профессия у них ого какая опасная, ну намного опаснее чем у простого гражданина. А вот чтобы табу на необоснованные поклепы и оскорбления, так тут не приведи Господи. И мерещатся им и расправы и притеснения, и все что угодно.
И правильно делают маститые, настоящие журналисты, что не поперлись с вами на митинги, они-то стараются писать правду, и не отождествляют себя с бульварной и желтой прессой. Снимаю шляпу перед Мостовой, Рахманиным, Цаплиенко и многими другими.
Но увы, не вижу оснований уважать 20-30 летних так званых журналистов, выпускничков каких-то сомнительных ВУЗов, которые только и годятся, дабы пересказывать в СМИ случаи контрабанды сигарет, ДПТ, семейных ссор и т.п. Ведь большего им не позволяет местечковый кругозор и интеллект, хотя и мнят себя Познерами та Зориными.

Фединишинець - Ужгородцю 2012-10-03 / 21:30:48
Шановний, таким, як ви, щось пояснювати, - це що метати бісер перед свиньми. Не ображайтеся, це фразеологізм...

ужгородець 2012-10-03 / 21:20:04
Фединишинцю.
Ось в чому криється ваша суть журналістська; випивка, закусь, 100 гривень, 400 баків. А розглагольствуєте про інструмент розправи та про демократію.
Не клепайте не сидітимете, шановний пане.

ужгородець 2012-10-03 / 21:14:18
Не зводьте наклепи на людей, не відповідатимете. Відповідайте за кожне написане вами слово, і будьте готовими підтвердити написане доказами, тоді ніколи не відповідатимете, який би закон не був.
І памятайте, що кожна недостовірна інформація, подана вами в СМІ, комусь приносить шкоду.

Фединишинець - Ужгородцю 2012-10-03 / 21:13:07
У вас усі вдома чи ви вдаєте зі себе дурника? Цей закон був би для влади інструментом розправи з неугодними журналістами. Повірте, ви б читали ще більше вихолощених матеріалів, дивилися б ще більше райдужних програм. Саме це й символізують чисті аркуші паперу. Шобла, яка нині при владі, просто хотіла закрутити гайки, налякати, але не вийшло: протести примусили відступити. До речі, з вас - мале пиво за те, що я не полінувався поклацати по клаві. А якщо хочете ще почути про розбудову демократії, правового суспільства і роль голубих у цьому процесі, то пообіцяйте й закусь. А якщо я ви мужик при баблі, то я годен поглаголити і про честь, совість, порядність. Про честь - за 100 гривень, совість - 120, порядність - 150, культуру - 160. Якщо оптом про все, то за 400 баків.

НОВИНИ: Соціо

11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
23:14
/ 4
Рік Августина Волошина
» Всі новини