"Губернатор" Закарпаття особисто "пресує" журналіста-рома

Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив товариш Мирослава Горвата Євген Міцянка.

Мирослав Горват
Мирослав Горват

"Учора, 24 вересня 2012 pоку, відбулась зустріч журналістa Закарпатськoї ОДТРК "Тиса - 1", мого друга, порядної, чесної і скромної людини Мирослава Горвата з "губернатором" Закарпатської області Олександром Ледидою. В ході розмови Мирослав швидко зрозумів, що мова йтиме про вибори до Верховної Ради і конкретно про його політичну позицію. Приводом до жорсткої розмови став спецвипуск „Новин Закарпаття“, де розміщена стаття про становище ромів Закарпаття i де є невеличке інтерв’ю самого Мирославa. 

Як мені особисто розповів Мирослав, йому було відверто сказано "губернатором" Олександром Ледидою, що він зробив „неправильний вибір“, його позиція не є правильною і що він зайняв опозиційне становище до провладної Партії регіонів! Згодом до розмови був підключений  ЮрійМандич – член Партії регіонів, депутат від Партії регіонів в Ужгородській міській раді. Мирославy прямо поставили питання – „або він з ними, або проти них“. Якщо з ними – то, оскільки він працює на державній посаді, то має шанс мати кращу роботу в самій ОДА, якщо ні, то в нього виникнуть проблеми на роботі…"

...Щодо Мирослава Горвата можу з впевненістю констататувати, це людина яка завжди відстоювала і відстоює права ромів – і не тільки на Закарпатті. Це людина яку надзвичайно поважають не тільки в ромському оточенні України але і за її межами, так як йому ніколи не було байдужим життя ромів i їх повсякденнi проблеми, – розповідає Є.Міцянка"

Як повідомив Є.Міцянка, Мирослав Горват "запевнив, що він витримає цей тиск і ми переможемо!"

Закарпаття онлайн тривало співпрацює з Мирославом Горватом і підтверджує справді високий рівень порядності і фаховості нашого колеги-журналіста з ромської редакції "Тиси-1". Саме через ці якості М.Горват досі був радником голови Закарпатської ОДА з "ромських" питань.

Закликаємо колег-журналістів стати на захист Мирослава і відповідними публікаціями в своїх ЗМІ та соціальних мережах висловити чітке "Ні!" тискові влади і Партії регіонів на представників ЗМІ та свободу слова загалом.

25 вересня 2012р.

Теги: Ледида, ромський, Мирослав Горват

Коментарі

вася 2012-09-27 / 12:20:44
ще лиш, порядний Мирослав

Rom Krimea 2012-09-27 / 10:21:00
Мирослав Горват -порядочный человек.ПРовластные держиморды сами не знают,чего им от Мирослава нужно!Есть реальная картина жизни цыган в Украине и не видеть эту проблему -значит жить в другом измерении!Угрозы типа;"если ты не с нами,то значит против нас"-абсолютно наглая попытка унизить и запугать цыганского журналиста!Мы цыгане пуганые и пуганые не только такими местными царьками!Были в истории попытки загнать нас в резервации или гетто-ничего не вышло!Во времена репрессий мы потеряли многих талантливых людей.В лагерях и ссылках погибло много артистов,мастеров и ремесленников и просто хороших честных цыган,которым не нравилась сталинская НКВДшная система!Сейчас,потомки тех красных палачей видят в цыганах только то,что они себе придумали.Стереотипы типа Будулая,Лойко зобар-это безобидная ,так сказать пародия на "лихого" и "правильного цыгана",сыграли в своё время зловещую роль в создании имджа ромэн в СССР!Мирослав Горват ,в отличии от романтических книжных героев,реально трудится и борется за права цыган!Если закарпатские провластные деятели будут продолжать свои нападки против Горвата,мы начнём акцию протеста на местах,по всей Украине!У нас хватит духа и сил,чтобы защитить своих передовых людей,от чиновничье-ПРовластной банды!Лёма Крымский поэт,бард,писатель-этнограф

Hungi 2012-09-26 / 09:59:47
Слов'янин 2012-09-25 / 21:55:10
"Словянофоб Сорос завжди виділяв кошти на проекти, які нічого спільного не мають з національними інтересами українського народу"

При чём тут национальные интересы ?? Речь идёт о помощи отдельным лицам, не зависимо от их национальности (во-первых). А во-вторых, - назовите украинского миллионера, который выделял бы средства на проекты, связанные с национальными интересами других государств ... Может Соросу немного денег надо было бы отстегнуть на покупку газа Украине :))) (национальный интерес...)

Слов'янин 2012-09-25 / 21:55:10
Словянофоб Сорос завжди виділяв кошти на проекти, які нічого спільного не мають з національними інтересами українського народу, власне, з національними інтересами інших європейських народів.

Голос народу 2012-09-25 / 21:51:06
яка різниця хто є Мирослав - ром, угорець, румун?.....питання не в національності....питання в методиці обробки незгодних людей з боку ПР. Чи Ледиді слабо було передбачити таку реакцію з боку ЗМІ? Тоді він слабкий і недалекий політик, якщо ним і був колись.

Дмитро 2012-09-25 / 21:50:37
Власне Сорос врятував українську науку в 90-их виділяючи невеликі, але на той момент вагомі персональні гранти більшості вчених.

Слов'янин 2012-09-25 / 21:28:02
Ви ніколи не замислювалися над тим, чому слов"янофоб Сорос ніколи не виділяє кошти на піднесення корінних європейських народів, зокрема українців?

Юрій Лівак 2012-09-25 / 20:34:39
Цигани - також Гомо сапієнси.

Це, блін, що за фраза взагалі? Припускаєте, пан Баклажан, що хтось в цьому сумнівається?

Сирота 2012-09-25 / 20:34:15
Краще я буду з Ледидою і хай він відстоїть мої права перед цими РОМАМИ. От я думаю тут все навпаки чії права треба захищати.

Цікавий піар хід проти чинної влади. Відколи Фейсбук став офіційним джерелом.

Микола 2012-09-25 / 20:16:57
А што тото за Міцянка? Є такий дохтор, лем псячий, Юрко Міцянка, тото не родаки?

Думка Ромів 2012-09-25 / 20:07:39
Перестаньте хворіти політичною хворобою які із Вас депутат!!!, особисто це стосується Мирослава та і Міцянко Женя теж не профі в цій сфері, краще займайтеся своїми справами і може більше буте із вас користі.

Пан Баклажан 2012-09-25 / 19:51:10
"Приводом до жорсткої розмови став спецвипуск „Новин Закарпаття“, де розміщена стаття про становище ромів Закарпаття" - це паперовий випуск "НЗ" чи як? Вівторковий? Цікаво було б почитати...

Слов"янину: даремно ви так. Цигани - також Гомо сапієнси, в них є й журналісти, і письменники навіть. Відомо, що Горват вчився на грант Сороса (здається, в МАУПі) - і нині є цілком прийнятним журналістом, хай не зірка, але точно не гірше десятків інших закарпатських "карасів пера".

петро забава 2012-09-25 / 19:32:14
Тримайся Мирославе, та наволоч региональна згниє скоро!

Йони 2012-09-25 / 19:06:23
Дивуватись не приходиться. Коли цей безбожник і корупціонер Ледида відкрито (даючи команди) зазіхнув на майно Української Православної Церкви очолюваної Блаженнійшим Митрополитом Володимиром (прийнявши найпрчмішу участь разом із Погореловим, Волошиним, прокурорами Мухіним, Петнунею та Штефанюком у рейдерському захопленні приміщень Ужгородської української богословської академії на пл. Театральній, 5,7), то зрозуміло що у голови облсної організації партії Регіонів і одночасного голови ОДА совісті не має. Безбожнику не може бути віри.

Слов'янин 2012-09-25 / 18:53:50
Невже серед циган з"явилися журналісти? Якщо так, то слов"янофоб Сорос багато чого домігся. Це ж скільки мільярдів потрібно було викинути на "ромську" проблему, аби з"явилося щось схоже на журналіста.

Спостерігач 2012-09-25 / 16:25:00

Адмін: вам +1000500

Незалежно від того, яка політична сила керує там, на Народній Площі, питання ромів на може бути об'ктом політичної спекуляції. Соціальний рівень, до якого довели різні державні системи на території нашого Краю, цю етнічну громаду, повинні викликати співчуття всіх освічених і тверезо мислячих громадян не тільки що до особи пана Мирослава Горвата, але й в загальному щодо інтеграції цього обездоленого народу. Соціальний стан і положення цієї громади наглядно відображує той холод і бездушність суспільства, в якому ми живемо.

PS. Кілька днів тому до мене звернулася одна українська студентка про допомогу, щоб отримати необхідну їй довідку. Таку довідку може видати тільки технічний вуз на Украхні. Я звернувся до моїх знайомих у Львівській Політехніці і дівчина отримала потрібний їй документ. Можно було вважати, що питання для неї вирішене. Але ні. Ще треба "воювати" з Міністерством Освіти у Києві, бо не хотять ставити апостиль. Там кажуть, що в ректораті Львівської Політехніки не вміють писати довідки. Не мені судити, чи вміють у моєму колишньому вузі писати довідку чи ні, хоча особисто переконаний що вміють, але справа на мій погляд в тому, що ця дівчина з Тернопільської області, яка в міністерстві Табачника ніяк і ніколи не визивала сентиментів. Тому, от і відношення "такое плёвое". Це характерно для суспільства не тільки по відношенню до циган, але й до всіх тих, кого провладні не можуть використати у своїх цілях.

Гость 2012-09-25 / 15:28:47
2 Шефу

Я с Вами согласен, ПР такая же тоталитарная партия , какими были и коммунисты и национал-социалисты. Но в этом нет ничего удивительного, поскольку еще 300 лет назад великий немецкий философ Георг Вильгельм Фридрих Гегель сказал: "История повторяется дважды: первый раз в виде трагедии, второй — в виде фарса". Поэтому реинкарнацию коммунистов в форме ПР как нибудь переживем.

Шеф 2012-09-25 / 14:06:06
Не тільки це. Багато чого у ПР одинакового з націонал-соціалістами. І хай добре згадає наш народ, до чого це привело.

СССС 2012-09-25 / 13:55:31

Хамство. Коментар видалено. Адмін

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини