Виноградівський район через сміття – на межі екологічної катастрофи (ВІДЕО)

На межі екологічної катастрофи може опинитися Виноградівщина, якщо і далі з населених пунктів не вивозитимуть сміття, кажуть жителі району.

Виноградівський район через сміття – на межі екологічної катастрофи (ВІДЕО)

Вже майже місяць побутові відходи їм доводиться зберігати вдома, та ті, хто не такий свідомий – викидають просто неба, на узбіччях, берегах ріки та в лісі. Свідомі жителі району органічні відходи закопують, паперові – спалюють, пластик збирають у мішки та поки тримають вдома.

Заступник директора підприємства «АВЕ Виноградів» Галина Сидоренко, каже, головна причина ситуації, що склалась – відсутність місця, куди б можна було складувати сміття. Про те, що відходи не будуть вивозити, селян попередили. Зараз контейнери стоять у подвір`ях, вже битком набиті сміттям.

Жителі району сподіваються, ситуація найближчим часом зміниться, та глобальне вирішення проблеми бачать у будівництві сміттєпереробних заводів. Питання будівництва такого об`єкту в районі вже піднімали, однак довести справу до логічного завершення так і не вдалось.

Також було запропоновано відвести ділянку під полігон між селами Широке, Букове та Онок. Однак і тут місцеві громади висловились проти. Тож зараз шукають інші шляхи вирішення ситуації.

Також на підприємстві додають, багато людей готові до співпраці. Селяни телефонують та вносять свої пропозиції, як боротись зі сміттям.

На якому етапі вирішення проблеми і чи є хоч якісь для цього шляхи, і очільник Виноградова, і керівництво району коментувати відмовились. Тож скільки ще селянам доведеться зберігати відходи вдома, поки питання відкрите.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
26 серпня 2019р.

Теги: катастрофа, межа

Коментарі

Volodymyr Krasnoholovets 2019-08-26 / 20:40:54
Відео з моїми вистпуами стосовно утиліації відходів за допомогою малорозмірного газифікатора:

інтернет-телеканал ТБ-7 продакш (червень 2017 р.)
https://www.youtube.com/watch?v=v3KvlGFDsXA&t=170s

мій виступ в Дрогобицькій міській раді (28 лютого 2019 р.)
(приблизно з 25 хв. до 56 хв.):
https://youtu.be/MnylXpnltKE

Volodymyr Krasnoholovets 2019-08-26 / 20:33:23
до Вуву 2019-08-26 / 18:29:32
Безпаливні енергетичні генератори - то не в темі, хоча річ може й не поагана, але чи можете показати її, де вона вже працює і генеруе десятки кіловат електроенергії за годину???

Звісно, наш проект потребую капіталовкадень, бо це дійсно проект, котрий заслуговує на увагу. Адже ми пропонуємо 100% утилізацію - це єдиний в світі технічний підхід до вирішення проблеми, який дає повну утилізацію. Бо 1-2% шлаку і плпелу після газифікатора можна викоритовуати в будівельній промисловості - це також товар з своєю ціною, адже шлак активованій високою температурою (в реакторі 1200-1600 градусів Ц) і тому в бетонних виробах - плитці, блоках, в дорожному покритті він надзвичайно місцно зв'язується з цементом чи бітумом. Окупність цього проекту в 5 разів швидша за будь-який інший проект з утилізації відходів. Типово в Західній Європі проект з утилізаціїї сміття як для Ужгорода має час окупності 15-20 років. В нашоу випадку - лише 2 роки.

Перш за все треба ставити газифікатори для переробки свіжих відходів, аби не накопичувати їх. Газифікатори можна ставити в місті між будинкми, це буде як вантажний автомобіль, але працює тихо, в середині розріджена атмосфера, тому теплового вибуху не буде. Гарантія на виріб - 15 років. На сміттєзвалища можна ставити газифікатори які видають елекрику, тоді її можна подавати в найближче селище. Зазначу, що викидання сміття на компост - це дуже погана справа, адже виділяється газ метан та гази меркаптанової групи, а вони руйнують верхні шари атмосфери в 20 разів сильніше за газ СО2. Наш газифікатор може працювати успішно навіть з сировиною з низьким вмістом вуглецю.

Вуву 2019-08-26 / 18:29:32
Якщо ви фізик то повинні знати що вже почали виробляти ткзв.
"БЕПЕГЕ" (безпаливні енергетичні генератори) на магнітах.
Один невеликий двигун може виробляти до 1000 клв.
Цей проект більш окупний ... Бо встановлення такого малого агрегату може повністю задовільнити амі потреби сімйі в електроенергійі.
А великі "БЕПЕГЕ" можуть запезпечити світлов великі фабрики і заводи.
Тбт."дармовою енергією"
... І екологічно чисто ... (Бо для його роботи не потрібно ні вугілля ні газ ні мазут ні дрова ні атомні електростанційі).
Тоді як ваш проект потребує значних капіталовкладень ... А окупність низька.
І останнє. Що робити потім з газофікаторами коли "ресурс" ... Виділення газу із сміття почне зменшуватись через пару років.???

Volodymyr Krasnoholovets 2019-08-26 / 13:29:11
Коли газифікатори будуть готові, їх треба буде продавати Закарпаттю. Для Ужгорода то буде до 200 млн. гривень - 50 одиниць по 100 кг/год, а може 25 з продуктивністю переробки 200 кг/год кожний. Де Ужгород братиме кошти? Перші 2-4 газифікатора ми встановимо безкоштовно (їх розмір - як мініавтобус) і вони будуть виробляти гарячу воду для лікарень, шкіл, чи інших місць соціального призначення. Цю енергію можна продавати і ЖКГ матиме з того гарний зиск. Це вже - демонстрація технології. Далі запрошуємо представників різних закордонних агенств, які діють в Україні прагнучи допомогти в тій чи іншій сфері господарювання. Наприклад, компанія DESPRO. Як тільки вони побачать, що газифікатор перетворює побутові органічні відходи в енергію і при цьому в нього немає токсичних викидів, а залишок - лише шлак і попіл в обсязі 1% від первинної сировини, вони негайно почнуть надавати кредити чи інвестиційні кошти на цю технологію. Більше того, захочуть такого чуда техніки і в своїх країнах.

Отже, пані та панове, треба діяти. Все в ваших руках та прагненні до активності!

Volodymyr Krasnoholovets 2019-08-26 / 13:13:28
Красиво... Любо-дорого, одне загледіння. Наче на гарному весіллі побував, така краса на тому відео під назвою "Сміттєва безвихідь".

Журналісти, допоможіть мені з оголошенням про відкриття компанії з виробництва газифікаторів для утилізації сміття, проект "Побутові відходи - в енергію!" Ми хочемо відкрити завод в Житомирі на базі одного з військових заводів. Продуктивність переробки відходів за годину в перших газифікаторах буде 100 кг/год. Далі можна підняти продуктивність до 500 кг/год. Великі гори залежаного сміття можна переробляти нарощуючи кількість встановлених газифікаторів. Наприклад, для Ужгорода з 30 000 тонн відходів за рік потрібно до 50 газифікаторів з продуктивністю переробки 100 кг/год. Ціна одного такого газифікатора буде приблизно 4 млн. гривень. Він вироблятиме тепло - можна продавти гарячу воду, а взимку - тепло в оселі. Згодом можна буде виробляти газифікатри які генеруватимуть електричну енергію (додатково треба буде встановити спеціальний турбогенератор). Окупність газифікатора потребує приблизно 2 роки його роботи - переробці відходів в енергію і її продаж.

Для старту заводу потрібно зібрати 75 млн. гривень. Все лягає на плечі місцевого люду - єдина можливсіть подолати гори сміття - зібрати кошти і стати акціонерами нашого заводу. Іншого виходу я не бачу - ми марно прагнули притягунти інвесторів, виграти дарини впродовж 12 років. Всім, як то кажуть, по барабану. Тому все тепер - за людьми Карпат (як закарпатців, так і прикарпатців).

Зважте на те, що влади в Україні немає. Це ви бачите протягом 28 років самостійності. Тому діяти треба лише за правилом: свій до свого по своє. Хто з Закарпаття готовий включитися в нашу компанію з виробництва газфікаторів? Чим скоріше почнемо збирати кошти, тим швидше запустимо виробництво, і тим швидше прийде чистота довкілля, а акціонери почнуть потроху заробляти гроші з продажу газифікаторів.

З повагою до Закарпатського краю, В.К., д-р фізики, Київ; власна сторінка: http://inerton.kiev.ua
Ел. пошта: atomhydrogen@gmail.com

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи