На Рахівщині коштом субвенції відновили ряд соціальних об’єктів (ВІДЕО)

Ремонт садочку, спорудження спортзалу, освітлення вулиць, благоустрій населених пунктів тощо – чимало соціальних об’єктів вдалося відремонтувати цього року за кошти із субвенції на соціально-економічний розвиток населених пунктів Рахівщини.

На Рахівщині коштом субвенції відновили ряд соціальних об’єктів (ВІДЕО)

Три з половиною мільйони гривень отримали та освоїли завдяки сприяння народного депутата України Василя Петьовки від цього округу.

Більше сотні дітлахів будуть виховуватися у капітально відремонтованому садочку «Веселка» у місті Рахів. Підрядні роботи на завершальному етапі – залишилося лише облаштувати мансарду.

Садочок, який облаштували у 1954 році у приміщенні колишніх військових казарм, збудованих за часів Австро-Угорщини, у 1991 році законсервували, бо був аварійним.

Завдяки капітальному відновленню та реконструкції мансардного поверху садочок отримав друге життя. Ремонтні роботи, які стартували у 2016 році, провели за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток населених пунктів Рахівщини, які отримали за підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

На внутрішні роботи з міського бюджету у 2017 році виділили майже мільйон гривень. А у планах на наступний рік – облаштування подвір’я садочку.

А от чи добудують спортивний зал у школі села Ділове – питання номер один як для учнів, так і для педколективу. Ось ці дерев’яні балки – це основа майбутнього спортивного залу Діловецької загальноосвітньої школи І-ІІІ стпенів. Поки сприятлива погода, майже півсотні учнів займаються фізкультурою на подвір’ї, або ж у пристосованій кімнаті.

Вчителі фізкультури кажуть, важко у таких умовах працювати. Але намагаються іти за програмою.

Приміщення школи, зведене ще за часів Австро-Угорщини, пристосоване до навчанняу 1953 році, згодом добудоване, а спортзал облаштували з колишньої конюшні на цьому місці, де зараз ведеться будівництво нового. Проте десять років тому старий спортзал розібрали, бо визнали його аварійним.

Субвенційні кошти, які надійшли за сприяння народного депутата Василя Петьовки у вересні, вже освоєні – настільки скільки ми зараз бачимо, оскільки підрядник припинив роботи за барком коштів. Бо 2 з половиною мільйони гривень, виділені ще у липні 2018 року з фонду Регіонального розвитку досі не надійшли.

Як учні, так і педколектив школи сподіваються вкотре на підтримку народного депутата, який вже направив відповідний депутатський запит до Прем’єра Гройсмана. У запиті йдеться про необхідність якнайшвидшого вирішення питання фінансування, адже у разі припинення робіт існує загроза того, що все, що було зроблено до цього часу, через відсутність фінансування пошкодиться негодою у осінньо-зимовий період.

Енергоефективні лампи встановили на 21 – опорі вздовж дороги села Розтоки за субвенцій ні кошти – це понад 183 тисячі гривень

Ще п’ять вулиць освітлять у Великому Бичкові до кінця цього року. Ці дві перпендикулярні вулиці Польова та Архітектурна у селищі Великий Бичків – одні з наймолодших у населеному пункті. Свого часу електроопори тут встановили, аби провести зв’язок, проте до освітлення справа так і не дійшла. І нарешті тутешні, як то кажуть, дочекалися.

Проекти освітлення цих двох і ще 3 вулиць – Новоселицької, Василя Кузьмика та Селянської – вже виготовлені, з підрядниками підписані договори, навіть електроопори та інші матеріали закуплені і чекають на складі старту підрядних робіт. Варто додати, світильники встановлять енергоощадні, аби економити кошти на електроенергії.

Реалізують проект до кінця листопада. І вже незабаром жителі 5 вулиць селища матимуть енергоощадне освітлення.

Фінансуються роботи на Рахівщиніза державні – субвенційні кошти, які надійшли за підтримки народного депутата від цього округу Василя Петьовки.

За клопотанням місцевих жителів про вирішення найнагальніших проблем очікують ще одне розпорядження загалом на суму 2 мільйони гривень, аби встигнути їх освоїти ще до кінця цього року.

За субвенційні кошти цього року вдалося відремонтувати ще кілька соціальних об’єктів Рахівщини.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
07 листопада 2018р.

Теги: субвенція, відновлення, Рахівщина

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи