На Іршавщині народ позбувається пам’ятників тоталітарного режиму (ФОТО)

Днями в селі Заріччя Іршавського району невідомі особи демонтували пам’ятник Павлику Морозову. Про це 1 жовтня 2013 року повідомив голова Іршавської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Михайло Мочан.

На Іршавщині народ позбувається пам’ятників тоталітарного режиму (ФОТО)

Цей ганебний монумент совєцької доби знаходився на території Зарічанської загальноосвітньої школи. Його демонтаж тільки тішить: громадянське суспільство набуває зрілості, коли захищає дітей від впливу моральних виродків минулого.

«Ми планували знести цей ганебний постколоніальний бовван, але якось «руки не доходили». Адже будь-який пам’ятник – це виховна місія, то що вони могло перейняти у Павлика Морозова? Зарічани мене потішили такою реакцією на очищення рідної землі від комуністичного минулого. Це чудово і, думаю, що час свідомої декомунізації вже настав», – поділився враженнями керівник Іршавської «Свободи» Михайло Мочан.

Націоналісти Іршавщини висловлюють щиру подяку тим небайдужим патріотам нашого краю, котрі беруть участь в очищенні нашої землі від пам’ятників безбожного тоталітарного режиму.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

01 жовтня 2013р.

Теги: Павлик Морозов

Коментарі

порада 2013-10-06 / 17:29:23
Треба створити музей тоталітарної епохи - всім камяним комуністичним виродкам там місце. Проблємка: за нинішньої влади в упадку ті музеї та памятки культури, які діють, а щоб створити.. хіба що на території Межигіря - всім місце буде

Ганичі 2013-10-03 / 22:19:40
Чорнота,а у нас стоїть пам`ятник апу Леніну.Чом Куцин у рідному районі не бореться з комуністичним минулим?Адреса с.Ганичі Тячівський район. Думаю, знаєш, бо бачив, коли за Куцина їздив агітувати.

Каня 2013-10-03 / 12:02:51
Підтримую повністю дії Свободи, нам не вистачає здорового патріотизму, націоналізму, поваги до себе і свого народу, прапора, герба, а не всяких Павліків, кернесів, добкіних, літвіних, тігіпків, кравчуків продажних.

Зарічанин 2013-10-02 / 22:48:22
Чорнота, от якби вони робили щось, тоді б і голосували за них, а то ми лише на самих виборах взнаємо, хто у нас голова сільського осередку, чи коли людей у комісії шукають. І проте, як не дивно, у нас за "Свободу" проголосувало дуже багато. А такі справи іміджу не додають, повір, лише розчаровують

Чорнота 2013-10-02 / 22:35:17
Зарічанин, скільки іршавців проголосувало за ВО "Свобода" на минулих місцевих виборах??? Скільки "Свобода" отримала місць в обласній чи районній раді? Стільки й питати мають право про роботу "Свободи" на місцях.

Невідомий патріот 2013-10-02 / 22:29:56
Ільничанин, з приводу Макаренка - легко

Ільничанин 2013-10-02 / 18:47:53
У Ільниці є памятник Макаренку біля спортивно-гуманітарного ліцею. Хлопці зі "Свободи"! Вам слабо поборотись з дорослим дядьком, а не маленьким Павликом. Доки ільницький бовван буде нагадувати місцевим людям як було "добре жити" в СРСР?

Зарічанин 2013-10-01 / 22:31:37
радує, що є розумні люди і розуміють, що й до чого. Коли будувалася нова школа, щось нікого чути не було, а впав старий памятник.... от які у декого пріоритети. Краще б звернули увагу, що поряд стоїть руїна недемонтована, але от вона чогось нікого не тривожить - може, фоточки невдалий ракурс мають)))От де б розвернутися пану Мочану - цеж теж памятник "совєцької доби" - будемо чекати з нетерпінням)

999 2013-10-01 / 21:55:31
їй богу, шо дикі люди

Ігор Баран 2013-10-01 / 21:53:18
Доктор Мальтус - респект, все вірно

Др. Мальтус 2013-10-01 / 21:41:22
Здається, Зарічанин все розклав по поличках...

Але ще ремарка панові Мовжі: реальний Павлік Морозов навіть піонером не був, бо в його глухому селі не було ячейки цієї організації. Це була побутова сімейна драма - батько пиячив та лупцював мамку, син пожалівся в міліцію (себто, НКВС), вони його забрали, ну й зловживання по роботі заодно впаяли. Батьки посадженого сина (дід з бабою) забили на смерть онука. Отака от "мокруха" в стилі "ТСН". А на неї наліпили ідеології та брехні три вози... - і аж до сих пір не вгамуються.

Зарічанин 2013-10-01 / 21:18:21
Закарпатській свободі треба було б зайнятися справді роботою, підготовкою до виборів, роботі в опозиції чи розбудові партійних осередків - щось цього ніде у нас не видно, а не тупо піаритися на тому, що впав сам монумент, який років із 10 у аварійному стані, а дехто це представляє своєю "боротьбою" із тоталітарним минулим. Смішно читати, погруддя впало ще 23 вересня і тиждень треба було комусь, щоб доперти, що на цьому можна трохи попіаритися. І не полінувалися, фоточки поробили, молодці, адже це набагато легше, ніж щось робити - та це вже така звичка у наших опозиціонерів. Краще б садочок новий збудували, про дорогу центральну згадали, яка гірша за сільські - ото був би піар.

мовжі 2013-10-01 / 21:04:45
дивує не той факт, що знесли памятник малолітнього злочинця, котрий зрадив найдорожче - своїх рідних і близьких, що дали йому життя. дивує те, що це зроблено лише тепер.

Віт 2013-10-01 / 20:57:16
Складне питання... З одного боку ви праві, все ж таки пам'ятники роблені нашими людьми, вони старалися для нащадків... Але з іншого - чи заслуговують ці особи щоб їх увіковічнювали та пам'ятали? Чи може все ж стерти їхні істукани з нашої землі? Але в будь якому випадку треба альтернативу, хай би поставили пам'ятник капусті, або "чорноколіннику" в теплиці, зарічани це більш заслужили тяжкою працею...

цензор 2013-10-01 / 20:54:54
Здаеться тут сталася прикра помилка. Хіба можна називати невідомих вандалів (рахуй - сикливе бидло) народом. Народ тому і народ, що якщо він проти так і скаже а не буде сикливо нищити ночами монументи (хоч і радянські).

Др. Мальтус 2013-10-01 / 20:07:49
Шону:
а чи варто наслідувати злочинців?
Якщо комуністи руйнували церкви (а також палаци, садиби, скульптури), то чи є адекватним чинити так само?
Мова ж не про те, що їх треба шанувати,
а про те, що й їхній спадок на щось та й згодиться. В східній Європі, наприклад, популярні Парки Тоталітаризму, із леніними-сталінами та гіпсовими піонерами. Навіщо ж ламати, та ще й потайки (значить, не відчуваючи за собою правди)?

шон 2013-10-01 / 19:37:01
А чи враховували культурну та духовну спадщину комуністи коли руйнували церки????

Микола 2013-10-01 / 19:00:29
"свободівський безпредєл", інакше це не назвеш!

Др. Мальтус 2013-10-01 / 17:37:58
Можна було б акуратно й відкрито демонтувати того Павлика і відвести його до музею, чи принаймні десь на склад, допоки у музея немає вільної площі. Тоталітарна культура - це також культура.
Римські статуї теж не найкращим людям ставилися, але навряд чи нині їх за це нищать. Час радянських статуй ще не минув, але вони також колись будуть цікаві нащадкам.

Але хіба "свободівці" переймаються такими тонкощами?
Ця партія стала найяскравішим прикладом того, як можна спотворити саму ідею свободу - практично вся її політика звелася до нищення та вимог щось заборонити...


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи