На перший етап ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Солотвині виділено 764 тис. грн

Нещодавно в Закарпатській облдержадміністрації розглядали питання ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території смт Солотвино Тячівського району.

На перший етап ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Солотвині виділено 764 тис. грн

Під час заходу затвердили розроблений управліннями регіонального розвитку містобудування та архітектури житлово-комунального господарства, промисловості та розвитку інфраструктури, капітального будівництва, головним управлінням економіки, управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, головним управлінням Держкомзему у Закарпатській області, Закарпатським державним інститутом проектування міст і сіл "Закарпатдіпромісто", Тячівською райдержадміністрацією, Солотвинською селищною та Тереблянською сільською радами, іншими зацікавленими установами і організаціями області "Уточнений перелік витрат для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території смт Солотвино Тячівського району Закарпатської області, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 березня 2011 р. № 357-р".

Серед іншого, було вирішено рекомендувати голові обласної державної адміністрації Олександру Ледиді видати розпорядження щодо визначення обласного комунального підприємства "Будкомплекторг" замовником робіт із виконання заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території смт Солотвино.

А перераховані вище управління, установи та органи місцевого самоврядування, враховуючи масштабність надзвичайної ситуації та складність її ліквідації, повинні будуть забезпечити, в межах чинного законодавства, всебічне сприяння виконавцям робіт із ліквідації надзвичайної ситуації, зокрема щодо початку в найкоротші терміни будівельних робіт та їх відповідний супровід.

Разом з тим, Тячівській райдержадміністрації, ДП "Солотвинський солерудник", Солотвинській селищній раді доручено опрацювати питання щодо залучення декількох незалежних науково-дослідних установ, котрі мають вивчити можливості та визначення об'ємів відкачування соляної ропи із затоплених шахт солерудника, що не призведе до погіршення ситуації.

Щодо власне фінансових витрат, то будівництво на території Тереблянської сільської ради житлового комплексу, а саме 116 квартир у 8 багатоквартирних будинках загальною площею 5347,13 м2 обійдеться у понад 29 мільйонів гривень, 17 індивідуальних житлових будинків садибної забудови з госпбудівлями загальною площею 1265,41 м2 – у майже 9 млн. грн. Кошти виділятимуть із резервного фонду Держбюджету.

На будівництво загальноосвітньої школи на 330 учнівських місць заплановано витратити 16,3 мільйони гривень. Також тут "виросте" дитячий навчальний заклад на 140 місць, загальною кошторисною вартістю понад 9,7 млн. грн.

Також на території Тереблянської сільської ради буде влаштовано систему водопроводу та водовідведення для новобудов житлового масиву, індивідуальних садибних забудов та об'єктів соціально-побутового призначення, що передбачає буріння свердловин, будівництво насосної станції, резервуарів чистої води, протипожежних резервуарів, виконання земляних робіт, прокладання водопровідних труб, монтаж залізобетонних колодязів, здійснення робіт із благоустрою, влаштування очисних споруд тощо.

З обласного бюджету на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації та першочергові заходи із забезпечення безпеки життєдіяльності населення смт Солотвино (перший етап) виділені кошти в сумі 763,738 тис. грн. А з бюджету Тячівського району фінансуватимуться такі заходи: розробка проекту зміни меж населеного пункту с. Нижня Апша, проекту із визначення зон зсувів, деформацій денної поверхні та проведення геомеханічних досліджень для розробки програми робіт з екологічної реабілітації території смт Солотвино; розробка проекту детального плану забудови житлового комплексу з об'єктами соціальної сфери для відселення мешканців смт Солотвино із прогнозованої зони деформації земної поверхні на території Тереблянської сільської ради Тячівського району; виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво школи та дитсадка, водопроводу, системи водовідведення на території Тереблянської сільської ради Тячівського району (для новобудов житлового масиву, індивідуальних садибних забудов та об'єктів соціально-побутового призначення), на прокладання ліній електропостачання, виніс із зони можливого зсуву інженерних мереж водопостачання та ліній електропередач в смт Солотвино.

Н.Маджара, Тячівська РДА

25 липня 2011р.

Теги: Солотвино, ліквідація, Теребля

Коментарі

Саша 2011-07-25 / 22:23:00
Максимум 5 семей-согласны на переезд из Солотвино в Тереблю.
Большую глупость не компетентность и полный идиотизм чем этот план не придумаешь.И большую хитрость чтоб украсть государственные миллионы направленные на ликвидацию аварии-тоже не придумаешь.Беда в Солотвино-а деньги едут в Тереблю??? Остапу Бендеру у вас поучиться.КТО СЯДЕТ В ТЮРЯГУ ЕСЛИ НИКТО ПЕРЕСЕЛЯТЬСЯ ЗА 80 км. не пожелает???

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
» Всі новини