Падонкі гуляють і всім… непогано

«Щось ви зовсім і не схожі на подонків, – щиро сказав я керівнику ужгородського напрямку цього байкерського руху Олександру Суханову вже по завершенні раніше проанонсованої нашою газетою дводенної вечірки мотоциклістів з 6 країн, що відбулася у минулі п’ятницю та суботу. – Нічого такого поганого, хуліганського не наробили, бійок не влаштували, людей не били, до мертвоподібного стану не повпивалися».

Падонкі гуляють і всім… непогано«В тому то й справа, – сміється він, - що ми не подонки, а падонкі. І ця одна буква все міняє. Ми просто любимо повеселитися, а з нами весело вже й усім іншим людям».

ДО НАС ПРИЇХАЛИ МОРЯКИ Й МУШКЕТЕРИ

Не погодитися з Олександром не можна. Гості Ужгорода, котрих приїхало навіть більше, аніж планувалося (розраховували на 120 чоловік, а з’явилося десь 125), наробили чимало галасу в місті, порозважалися самі і повеселили місцевих. До речі приїхали до Ужгорода не виключно «Падонкі», а й представники багатьох інших клубів. «Падонкі» не прагнуть стати закритим товариством, бо, як кажуть, ділити їм нічого. Розпочалося дійство в клубі «Джин», де, нагадаємо, повинна була відбутися костюмована вечірка та демонстрації відефільму про пригоди клубу на Західній Україні та в Будапешті, знята студією «Падонкі-TV». Важко повірити Суханову, що костюмована вечірка серед байкерів проводиться вперше, бо підійшли до неї учасники надзвичайно відповідально і творчо. Тут тобі і моряки з Одеси, і мушкетери, і солдати другої світової війни, і пастухи з Угорщини тощо.

Звісно, якоїсь особливої шоу-програми для відвідувачів-небайкерів вони не влаштовували, просто собі спілкувалися, випивали, танцювали. Не дивно отож, що наступного ранку бажаючих вийти на зарядку, заплановану програмою, з’явилося не надто багато – чоловік 15. Після цього байкери покаталися містом на циганських бричках, попарилися в сауні та провели ще одну вечірку (цього разу закриту для сторонніх) у «Red Bull’s». Організатори дійства кажуть, що всі учасники поїздкою залишилися задоволені, особливо ті, хто вперше побував в Ужгороді. Ті ж таки угорці, до прикладу. Суханов розповідає, що в Угорщині байкерські тусовки відбуваються зовсім по-інакшому: там компанії мотоциклістів збираються в барі і просто випивають, причому не всі разом, а окремими компаніями, отож «український стиль» став для сусідів відкриттям.

ЦЬОГОРІЧ У НАС МАЄ ВІДБУТИСЯ БАЙКЕРСЬКИЙ РОК-ФЕСТИВАЛЬ

Однак, метою зібрання в Ужгороді було не лише бажання побачити після тривалої перерви друзів, але й скласти плани на 2007-й рік. Так, розповів нам О. Суханов, десь на початку травня «Падонкі» планують відкрити сезон по-справжньому – з мотоциклами. Потім обов’язково планують поїхати до Ізраїлю, аби проїхатися святими місцями, а також відвідати найбільші байкерські заходи: одеське «Гоблін-шоу», великий зліт у Черкасах, в Кишиневі, дебютний зліт у Харкові. Також обіцяло зробити акцію Запоріжжя. Президент компанії «Хортиця» сам байкер, тому хоче запросити колег до рідного міста. А ужгородські «падонкі» планують провести в нас байкерський рок-фестиваль. Отже, незважаючи на те, що різних заходів у них нібито чимало, прагнуть створювати їх ще більше.

І все ж таки, не можу не поцікавитися, чому такі сходки по різних країнах не можна робити без мотоциклів. Олександр Суханов, котрий серйозно займається цим видом дозвілля 5 років, хоча полюбив мотоцикли ще в ранньому дитинстві, коли з дідом їздив на риболовлю, стверджує, що, якщо приїдеш на подію на байку, подолавши важку дорогу, то задоволення від подій отримаєш мінімум вдвічі більше, та й від самої їзди, задоволення отримують, безперечно . За сезон мій співрозмовник наїжджає на мотоциклі тисячі кілометрів, а в позаминулому взагалі близько 29 тисяч. Хоча й таким відстаням до рекордів далеко. Дехто примудряється наїздити 45-50 тисяч. І бізнесу такий стиль життя не заважає, навпаки – багато хто заздрить. Так само ніколи вони не мали проблем з місцевими представниками влади, навпаки – всі радіють їхньому приїзду, бо знають: якщо приїхали «Падонкі», значить буде весело.
Юрій ЛІВАК, "Старий Замок "Паланок"
08 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини