Перебіг виборів на Закарпатті (ОНОВЛЕНО в 21.00)

У Мукачеві проголосувало 55,5 % виборців, а саме 34 тисяч 513 громадян.

Перебіг виборів на Закарпатті (ОНОВЛЕНО в 21.00)

Наразі на виборчих дільницях приступили до підрахунку голосів. Цьогорічні вибори на Україні,  вперше проходять із застосуванням реєстру виборців. Та саме списки виборців стали однією з проблем виборчого процесу та приводом до нарікань з боку городян. Як засвідчив перший тур виборів, за основу для реєстру взяли застарілі списки із парламентських виборів минулих років. Та не зважаючи на зміни, внесенні під час першого туру, на другий тур виборів дільниці отримали списки у яких не були внесені зміни.

 Найбільша активність виборців у Мукачеві спостерігалася з 13 до 17 години. Адже більшість закарпатців – віруючі люди, тож з ранку у неділю --  завітали до храму, лише після того, як скінчилася служба, пішли обирати президента. На 12 годину у Кольчині проголосувало лише 10 %  виборців, та на 20.00 – явка склала понад 51 %. “У с. Кольчино на виборчій дільниці №40 із 2 тисяч 293 виборців проголосувало 1 тисяча 332, – розповідає телефоном секретар комісії Ірина Чубарко. – Порушень не зареєстровано. Наразі комісія приступила до підрахунку голосів. До 48 виборців, яких віднесено до категорії інвалідів або громадян похилого віку, члени комісії виїжджали додому”. Цікаво, що найстарший виборець на цій дільниці – заслужений художник України Ілля Бровдій, якому виповнилося 92 роки, прийшов голосувати на дільницю. Хоча під час першого туру виборів Президента, Ілля Ілліч занедужав і був змушений голосувати на дому.

Станом на 20.00 по ТВО№ 72 проголосувало 55,44% з них 2866 –вдома. Всього 94207 осіб. По Рахову проголовувало 37048 , що становить трохи більше 53%. Ніяких інцидентів, як зазначили у ТВК372 не зафіксовано. 
 

 

Станом на 19.30 з усіх районів Закарпаття, охоплених кореспондентами Ужгородського прес-клубу, звітують про спокійний перебіг виборів.

Все ще прибувають люди на виборчі дільниці на Свалявщині. Так, на дільниці №18 у Керецьках останнім часом навідується молодь. Хоча загалом явка тут порівняно невисока: із понад 1600 виборців проголосувало трохи більше половини. Ситуація спричинена і тим, що в цьому великому селі багато заробітчан.

Так само і в Солочині. Щоправда, тут показник вищий – понад 500 із 923. На цій дільниці (№12) цього разу віддало свої голоси також 19 відпочивальників. Понад 70 відпочивальників вже проголосували на дільниці №25 у Поляні. Це значно вищі показники, ніж у першому турі, -- розповідають члени комісії. Адже під час карантину курортників тоді майже не було. Загалом на цій дільниці із трохи більше двох тисяч проголосувало більше половини.

"За даними екзит-полу, Юлія Тимошенко перемагає в Закарпатській області. Відрив складає 7 % і, очевидно, такий результат збережеться і в офіційних даних, які будуть опубліковані окружною виборчою комісією", — повідомив керівник Карпатського центру полінгових досліджень, кандидат соціологічних наук Федір Шандор.

Тимошенко, за даними екзит-полу, здобула перемогу у більшості районів Закарпатської області та у всіх містах краю, крім Чопа і Берегова.

Федір Шандора пояснює такий результат тим, що саме з Тимошенко закарпатці пов’язують проєвропейські цінності.

Відмінність між результатами першого і другого турів в області (у першому турі на Закарпатті перемогу здобув В. Янукович) соціолог коментує тим, що "тоді голоси розібрали Тігіпко, Яценюк, Ющенко та інші проєвропейські сили, що й треба було довести у другому турі".
У відсотках поділ голосів між кандидатами за даними екзит-полів по області становить 30/40 %.

 

За попередніми даними одного з національних екзит-полів, в обласному центрі Закарпаття лідирує Юлія Тимошенко, щонайменше із 20-25 % розриву, - повідомили із Карпатського центру полінгових досліджень.

Берегівський БЮТ задоволений перебігом голосування та свідчить, що наразі не фіксує жодних порушень. У районний відділ міліції також жодних скарг від громадян не надходило.

На дільниці № 8, що в с.Драчино, із 747 виборців проголосували 468. Члени комісії кажуть, що в минулому турі надвечір статистика була майже такою ж. Сьогодні пік активності визначити неможливо. Голосування проходить хвилями – то спадає, то активізується. На цій дільниці проголосували також черниці Кирило-Мефодіївського православного жіночого монастиря. 

У свалявському с.Ганьковиця із 430 виборців свої голоси віддали понад 280. До двох десятків виборців, які не можуть через хворобу навідатися на дільницю, члени виборчої комісії приїздили додому.  Загалом, це досить висока явка. Адже ще біля 80 селян зараз пороз’їжджалися по заробітках.

На свалявській дільниці №4 голосують також і роми, які проживають у таборі в м.Сваляві. Наразі тут число тих, хто прийшов на дільниці, сягає майже 800 осіб. 

Виборці села Домбоки Мукачівського району практично не можуть голосувати. Їхня виборча дільниця знаходиться за 5 км від села – у с. Ракошині.

В селі Домбоки Мукачівського району мешканці скаржаться на значні неточності у списках. Зокрема, один із селян заявляє, що під час першого туру виборів не знайшов себе у списках і не зміг проголосувати, надав відомості про себе, однак і на другому турі його прізвища не виявилося у списку.

Станом на 15.00 в територіальному виборчому окрузі № 73 (Тячівський і Рахівський райони) проголосувало 27 відсотків виборців.  Про це повідомив голова ОВК Михайло Рошко. Він зазначив, що така явка є низькою, як і по Закарпаттю загалом. З іншого боку,  можливо пасивність виборців і пояснює наразі відсутність незвичайних ситуацій.

Втім, як стало відомо з неофіційних джерел, невеликий конфуз таки стався на одній із виборчих дільниць Тячівського району. Чоловік прийшов на дільницю напідпитку і намагався проголосувати також за свою дружину. А так як йому не дозволили це зробити, він почав голосно кричати. Однак порушника спокою забрали з приміщення працівники міліції, але в його діях не було зафіксовано складу злочину, тож чоловіка відправили додому відсипатися. За повідомленням прес-служби Тячівського РВ УМВС, на всіх дільницях продовжують патрулювання по два міліціонери. Загалом для охорони правопорядку на виборах задіяно весь особовий склад міліції.
 

 

Керівник Рахівської районної організації БЮТу Микола Кокіш-Мельник повідомив, що вибори в цілому проходять нормально, але зранку зафіксував спроби підвозити людей на автобусах до гірських сіл Видричка, Богдан і Білин. Про спробу фальсифікації повідомив керівництво районного УСБУ, яке під'їхало та перешкодило фальсифікації.

На відміну від виборчого округу № 72, де виникли проблеми із журналістами від "Фронту змін", у Рахівському районі працівники, які ведуть паралельний підрахунок голосів для "Фронту змін", жодних проблем із керівниками дільничних виборчих комісій не мають. Керівник районного осередку партії Богдан Пранничук відзначив, що загалом вибори проходять без серйозних порушень законодавства. За його словами, явка у районі приблизно така ж, як у першому турі. Активізувалися горяни після того, як завершилися богослужіння у церквах. Б. Пранничук каже, що певну роль може відіграти ще один фактор — цього разу у виборах можуть не взяти участь дуже багато заробітчан, які після зимових свят вже виїхали з району на заробітки.

Як повідомив Юрій Фекета, заступник керівника обласного штабу БЮТ, на виборчій дільниці у Великому Березному №42 було складено акт про порушення, коли член виборчої комісії від Партії регіонів видав 2 бюлетені на руки. Як запевняє Ю.Фекета,  акт підписали члени комісії від БЮТ, офіційні спостерігачі та виборці, які на той момент перебували на дільниці.

У свою чергу, в свалявському осередку Партії регіонів повідомили, що складено акт у с.Лопушанка на дільниці №16 з приводу того, що один з членів комісії – державний службовець. Насправді ця людина не є держслужбовцем, запевнили регіонали.

За прогнозами керівника Карпатського центру полінгових досліджень Федора Шандора, явка закарпатських виборців на голосування максимально складе 56-58 %.

Причини такої явки, за словами Ф. Шандора, — відсутність краян, які виїхали за межі області на заробітки (мешканці Тячівського, Міжгірського, Хустського районів, більшість з яких працюють у Росії та значна кількість осіб з Виноградівського, Берегівського та Ужгородського районів, які працюють у країнах Європи).

Найменшу явку соціолог прогнозує у Берегівському районі, найбільшу — у Воловецькому та місті Ужгород.

Щодо прогнозів першого і другого місця, то, як завжди, провідні експерти області відмовляються коментувати ці позиції, вказуючи на те, що "соціологія не працює там, де відбуваються фальсифікації".

На запитання щодо того, які фальсифікації проводяться в області, Федір Шандор відповів, що це використання бюлетенів людей, які відсутні (вже після завершення процесу голосування). Тому явка може різко о 20.00 і не збігатися з попередніми даними. Крім того, зафіксований момент купівлі голоси за суму від 50 до 250 грн. І третє — прогнозується велика кількість недійсних бюлетенів у маленьких селах.

 

На виборчій дільниці № 67 територіального виборчого округу № 73 станом на 16.00 проходить  активний виборчий процес. Із 1814 виборців проголосувало 650 осіб. Як повідомила голова дільничної комісії Людмила Поп у списки виборців довелося внести 14 осіб, що мали при собі паспорти і є жителями  села Угля. Якихось ексцесів поки що не сталося. Свою роботу члени комісії проводять злагоджено і  відповідально. Це підтвердили і спостерігачі від обох кандидатів. Хоча представники від Партії регіонів зауважили, що чимало людей не мали при собі документу що засвідчує особу, тож пішли з дільниці так і не проголосувавши.  На їх думку виборцям потрібно було неодноразово наголошувати про паспорт, оскільки люди в селі, де всі всіх знають, не мають звички носити його з собою. Тож можлива низька явка виборців, адже населений пункт розкиданий в радіусі семи кілометрів і навряд чи люди старшого віку пішки прийдуть ще раз на вибори.    Якщо в першому турі на дому проголосувало 5 осіб, то наразі їх - 31. Це в основному хворі лежачі та пристарілі. До них вже направлено членів виборчої комісії з переносною урною. Хоча як зауважили члени комісії декілька старожилів у віці більше 80 років прийшли на дільницю у супроводі своїх рідних. Що приємно відзначити, голосувати прийшли і послушниці із Углянського православного монастиря, що знаходиться за декілька кілометрів від виборчої дільниці. Як сказала монахиня Матрьона: " Виконати треба як закон Божий так і земний".
      
Як повідомили "Закарпаття онлайн" в Ужгородському прес-клубі, мешканці вулиці Руської обласного центру Закарпаття обурені списками виборців на дільниці №17, де вони голосують. Мешканці повідомили, що у списках досі присутня сім’я, яка 22 роки тому емігрувала до Ізраїлю. А також досі не вилучено прізвище чоловіка, який помер 16 років тому, хоча сім’я зверталася із відповідною заявою до міськвиконкому ще на попередніх виборах.

У селі Велика Копаня на ДВК№ 55 почали масово підвозити пенсіонерів, а також малозабезпечених виборців на шкільних автобусах та іншому транспорті,-- повідомляє власкор Ужгородського прес-клубу. Таких виборців близько сотні.  За неофіційною інформацією, "підвозом" займаються представники Партії регіонів.
 
На ДВК№ 92 у селі Юлівці виборці заходять у кабінки по троє заходять,  люди голосують на підвіконниках, а також без паспортів. Як повідомляє власкор прес-клубу, тільик після зауваження та посилання на законодавство члени ДВК перестали видавати бюлетені без паспортів.
 
У Мукачеві проголосувало вже 32,7 відсотки виборців це понад 20 тисяч 370 людей. Найактивніше мукачівці голосують на дільниці №3. Минулими роками найактивнішими виборцями були пенсіонери, нині через неприбрані слизькі тротуари, люди похилого віку взагалі побоюються виходити на вулицю. Якщо центр Мукачева прибрали: розчистили тротуари, вивезли сніг та кригу, околиці міста й досі потерпають від наслідків негоди. Приміром, на вулицях Закарпатська - Індустріальна товстий шар снігу під час тимчасової відлиги перетворився на кригу. Пенсіонери не ризикують зайвий раз виходити на вулицю, побоюючись падінь та переломів. Сподівалися що  комунальники напередодні виборів, якщо й не приберуть лід з тротуарів та кригу зі сходинок, то хоча б посиплють пішохідні доріжки піском. Утім, марно.

“У дитсадочку, що на Індустріальній, 19 у Мукачевому, нині виборча дільниця №15 та дістатися сюди не легко, — скаржиться 71-річний пенсіонер Анатолій Канаєв. – По слизькому тротуару й молодому важко рухатися, а літнім людям й поготів. У нашому мікрорайоні мешкає чимало самотніх пенсіонерів. Та якщо не має кому довести їх до виборчої дільниці і назад, люди відмовляються йти на вибори”.

 

Станом на 15.00 по ТВО№ 69 явка 42,96 %, проголосувало 67 652 виборця
Станом на 15.00 по ТВО №72 явка 31,58% виборців. 
Станом на 15.00 по ТВО№ 74 явка 27,26% виборців.
Станом на 15.00 по ТВО№ 71 явка 46,49% виборців.

На дільниці №36, що розташована у Мукачівській ЦРЛ та №37, яка знаходиться у військовому шпиталі ТВО №70 не всі громадяни, данні про яких завчасно були внесені до виборчих списків, змогли проголосувати. Причина – брак виборчих бюлетенів. На дільниці що розташована у Мукачівській ЦРЛ за уточненими списками від 05.02.2010 значиться 597 виборців, та бюлетенів надійшло лише 400. На дільниці №37 – 114, та змогли проголосувати трішки більше половини. За словами виборців, яким забракло бюлетенів, голови дільничних комісій зверталися до ОВК, там порадили громадянам звертатися до виборчих дільниць за місцем реєстрації у паспорті.

Наразі активно голосують у селах. Як, і очікували сплеск відбувся після обідньої пори, після богослужінь. Так, у Перечинському Порошкові на дільниці відзначилося вже більше половини виборців. Трохи менше половини – у перечинській Тур’я-Бистрій. Більш згуртовано голосують маленькі села. Як от перечинська Свалявка, де із 114 виборців віддало свої голоси понад дві третини.

Приблизно така ж явка і Сваляві. До прикладу, на виборчу дільницю №4 із півтора тисяч на дільниці прийшло трохи менше половини.

Тим часом дільниці обігріваються по-різному. У тій самій Свалявці – обпалюють дровами, у воловецькій Завадці – камінами.

Загалом у Свалявському територіальному окрузі проголосувало майже 7 тисяч  людей, що становить майже половину від числа всіх виборців (46, 49%)

По ТВО№74 (з центром у Берегові) найгірше голосують на ДВК №86 (Виноградівський район)-- майже 17%, по місту Берегову ДВК№ --4 18,5%. Найкращі показники у ДВК№ 12  52%,  там де ромське населення. По Берегівському району набільше виборців прийшло у селі Квасово-- 40% та Гуняди-54%.
Як повідомив секретар ТВК №74 Володимир Кенийз, ні скарг ні складених актів від довірених кандидатів у Президенти осіб не надходило.

У Рахівському районі процес голосування проходить спокійно. На жодній із дільниць не зафіксовано фактів порушення виборчого законодавства. Правоохоронці, котрі працюють на всіх дільницях, ще не мали приводів для втручання. Жодної конфліктної ситуації станом на 15 годину не зареєстровано. За уточненими даними, загалом в Рахівському районі для забезпечення порядку на виборчих дільницях, залучено 90 міліціонерів.

Під час другого туру політична партія "Фронт Змін" проводить паралельний підрахунок голосів. Однак не у всіх районах їй вдається це зробити. У виборчому окрузі № 72 (Хустський і Іршавський райони) деяким представникам "Фронту Змін", котрі прийшли на дільниці з посвідченнями кореспондентів газети "Фронт Змін", відмовляють у праві бути присутніми на дільницях. Зокрема, така ситуація зафіксована у селі Липецька Поляна Хустського району.

 

У міжгірській Колочаві проголосувало понад 600 селян із 2336. І це при тому, що люди вже повернулися із Богослужінь. Але члени комісії кажуть, що в наступні кілька годин очікують пожвавлення. Зазвичай люди після церкви повертаються додому, і аж тоді приходять на дільниці. У самій Колочаві розташовані чотири дільниці,  ще кілька присілків знаходяться за 5-7 кілометрів від дільниці.

Після обіду веселіше голосують і відпочиваючі. Так, у курортному селі Поляна вже понад півсотні відпочиваючих проголосували на ДВК №12-й. Загалом із понад двох тисяч сюди прийшло майже 600 громадян. Свої  голоси віддали також ті десять виборці, які за станом здоров’я змушені голосувати вдома.

Поки що міжнародні спостерігачі нудьгують на дільницях  територіального виборчого округу №73 (з центром у Тячеві). Принаймні так можна вважати, оскільки  станом на 13.00 вони ще не зафіксували жодного інциденту. Їх працює всього – 5 чоловік. Як повідомив голова ТВО М.І.Рошко,зареєструвалось 2 особи від ОБСЄ, 2 – ENEMO. Зранку вони роз їхалися по дільницях і поки що про себе ще не заявляли. Однак робити якісь прогнози  зарано. За повідомленням з виборчих дільниць саме зараз почалося пожвавлення виборів – після закінчення служби люди активніше йдуть голосувати.  Для прикладу,  на виборчій дільниці № 48 із зареєстрованих 2348 чоловік проголосувало вже 470.

ОВК №69 (з центром в Ужгороді) інформує про дані станом на 11.00: загальна кількість виборців 157 628 осіб. 21 208 отримали бюлетені, що становить  13,45%. Наступні дані ОВК оприлюднить вже на 15.00

ОВК №72 ( з центром у м.Хуст), де зареєстровано 169999 виборців, станом на 12.00 видала на руки  12983 бюлетенів, що становить 7,64% від усієї кількості. Це показник за словами голови ОВК такий самий, як під час  першого туру.

На дільниці № 101 в смт Королево (Виноградівський район) ходить група ромів, які питають "де ставити галочку за Януковича". Про це повідомив один з членів комісії ДВК.

Саме на цій дільниці зареєстровано найбільша кількість виборців ромської національності –750 осіб (загальна кількість виборців на ДВК—2300). На даний час тут проголосувало тільки 50 виборців. За словами очевидців, ромів особисто голосувати возить їхній барон Микола Богар. 
• 
У с.В.Ворота на Воловеччині (дільниця № 80) до обіду проголосувало півсотні людей із 1715 виборців. Ще півсотні голосуватимуть вдома. У Перечинській Тур’ї Бистрій  (175 дільниця) із 1098 виборців проголосували понад 300. У свалявському с. Голубине (11 дільниця) — трохи менше половини (всього 1118).

Не активніше голосують і в Сваляві. На дільниці № 2 число тих, хто проголосував за своїх обранців, з ранку до полудня зросло у півтора рази – із 95 до 250 осіб, всього 1976 виборців. Грубих порушень наразі не зафіксовано. Є дрібні непорозуміння, як от на дільниці № 2 людина помилилася, поставивши підпис у списку не у тій графі.

Загалом по округу (5 районів) проголосувало 20 433 осіб, це становить 14, 35%. Із 142 415 виборців вдома голосуватимуть 4543.

"Територіальний виборчий округ № 70 у Мукачеві включає 125 виборчих дільниць, з них 37 розташовано у Мукачеві. У Мукачівському районі проживає 77 тисяч 715 виборців, в місті - 61 тисяча 645, -- повідомив голова округу Юрій Луца. - У день виборів всі дільниці відкрилися вчасно, поки що жодних порушень не зареєстровано".

У першому турі виборів Президента України проголосувало лише 53 відсотки виборців, співробітники округу сподіваються на більшу активність громадян під час другого туру. Для передачі оперативних даних про хід виборів Президента Україні на дільниці окрім постійного телефону працює ще 10 номерів гарячої лінії. На території округу розташовано кілька санаторіїв. До ОВК зателефонували двоє відпочивальників з санаторію “Синяк”, що розташований у однойменному населеному пункті. Громадяни, що прибули на відпочинок та зареєстровані у іншому населеному пункті, прийшли на дільницю та проголосувати не змогли. Оскільки у день виборів вносити осіб до виборчого списку можуть лише за рішенням суду.

 Всі виборчі дільниці 73 територіального виборчого округу вчасно розпочали роботу.

Рівно о 8.00  всі виборчі дільниці територіального виборчого округу № 73, вчасно і без якихось порушень  розпочали свою роботу. Про це повідомив голова ТВО М.І.Рошко. І одразу ж перші виборці почали з’являтися на дільниці для голосування. Він також зазначив, що подібну інформацію було відправлено до ЦВК.

На дільниці № 645, що знаходиться в приміщенні Колодненської сільради на 8.00 вже прийшли виборці. Голова комісії І.В. Корнута засвідчив, що все готове до голосування. У приміщенні належним чином і без будь-яких порушень створено умови – розміщено урни, працює комісія. Охорону правопорядку здійснюють І.І. Немеш, Б.П.Бенца - працівники Тячівського РВ УМВС в Закарпатській області. Рівно о 8.00 з’явилися і спостерігачі – представники від БЮТу та Партії регіонів. Всі мають відповідні посвідчення. Загалом на даній дільниці право волевиявлення мають 1420 чоловік, 5 осіб (а це немічні жителі села) голосуватимуть на дому. Транспортом дільниця забезпечена.

Як повідомив сільський голова Колодного І.Ф. Крічфалушій  першим виборцем, як і в попередньому турі, став житель села – С.С.Юраш. Чоловік працює дзвонарем у сільському православному храмі, тож перед тим, як іти дзвонити на службу, з’явився голосувати. Приклад для своїх односельчан подав і сам голова, який проголосував у числі перших виборців. Станом на 9.00 проголосувала 51 особа. Суттєвих порушень за цей час не було зафіксовано, хіба що спостерігачі від БЮТ зауважили члену комісії, яка не вимагала від виборця паспорт, пояснюючи це тим, що добре знає цього чоловіка, оскільки він місцевий житель. Проте виборець погодився піти додому і принести документ, що засвідчує особу. А всі інші, хто проголосував за цей час, мали при собі паспорти. Люди казали, що ідучи до церкви, багато хто міг проголосувати, однак не зробив це через відсутність документу. А спеціально на вибори вже можуть і не прийти. Через це може бути  і низька явка виборців.
• 
У Берегівському районі голосування розпочалося вчасно і без перешкод. Голосування триває "мляво", але спокійно.

Станом на 10.30 у виборчому окрузі № 74 проголосували 5,42 % виборців.У  виборчому окрузі №72, що об'єднує Іршавський та Хустський райони Закарпатської області, на всіх 120-ти дільницях голосування розпочалося вчасно. За даними голови ОВК Ірини Ваапової, всі дільничні комісії укомплектовані, проблем немає в жодному населеному пункті. Порядок  забезпечують 144 правоохоронці. Керівник ОВК з досвіду першого туру очікує, що голосування пройде спокійно, без ексцесів та ускладнень. Наразі явка виборців майже нульова.

Станом на 9.30 на Рахівщині працюють усі ДВК. За інформацією голів дільничих виборчих комісій, забезпечено всі необхідні для голосування умови, у тому числі щодо охорони порядку: у районі задіяно 80 міліціонерів, по 2 на кожній дільниці. Наразі проголосували переважно члени дільничних виборчих комісій, спостерігачі, зрідка заходять пенсіонери. На виборців у Рахівському районі очікують після обіду, коли закінчиться служба у церквах.
 
64 дільниці у Виноградівському районі (11 з них у місті) відкрилися також без ексцесів. Щоправда спостерігачів від БЮТ на ДВК №111 виявили 11 "мертвих душ".  Ситуація зразу виправили,  осіб викреслили із списку. 

У день виборів по Закарпатській області працюють 8 спостерігачів-журналістів Ужгородського прес-клубу, які оперативно надають об’єктивну інформацію.
 

07 лютого 2010р.

Теги: вибори, голосування, виборчі комісії, явка

Коментарі

KK 2010-02-09 / 19:24:00
dr Honigtau Bunsenbrenner - Do vasshego usvidomstva, gaspopzha nas местный ne propeal! jego mozhna snajty v statti 'ЗаКарпатська мольфарка' A mozhe Vam ne vidomo gdze propal nash chelodnik Starosta? Uzhe dolgo z nym ne bsiduvav, i pravdu muviche uzhe styxsnjajus za nim tomu sho on чилядник великого жизненного потенциала, единственний Русин, який за свої гроші одкрито заявив на всий світ свою позицію, через біг - борди ! Jego nigd nje mozhe podkupit! On chesnyj chelodnik i nigd ne bere penonzy u moskaliv!!

dr Honigtau Bunsenbrenner 2010-02-08 / 13:26:00
"Злорадствуеш Иштван, показываеш своё лицо ,готов за зека голосовать,кьесенем сейпен некийт от всей Украины."

U menja poszlje posztavlenyija Vakarcsuka za resotku voznyikaet tolyko odin voprosz: kuda nas местный :))) propal?

Istvan 2010-02-08 / 12:39:00
Вакарчука туда, где Янукович сидел!

v 2010-02-07 / 23:04:00
ni mu cesno vuburalu.holovne scob mu odun odnoho povazalu,ane to xto koho vubere.

BANGLADESH pro V 2010-02-07 / 20:28:00
PRO V--VUTKY TAKI INFORMACIJI!!! VY TOTI HOLOSY ZA ,,JULJKU,,, KUPUVALY V CZECHACH ABO PRODAVALY??????

dr Honigtau Bunsenbrenner 2010-02-07 / 19:56:00
"Злорадствуеш Иштван, показываеш своё лицо ,готов за зека голосовать,кьесенем сейпен некийт от всей Украины."

Anonim! Scso ty ocsikyvav piszlja pansztva Vakarcsukiv?

Hajra Janikovács!!!

front zmin 2010-02-07 / 19:50:00
Hajrá Janikovács! :)))

v 2010-02-07 / 19:04:00
vu sce neznajete skiljku holosiv dalu v cexiji juli tumosenko.bydute dyze zduvovani,jaki frontu bylu v prazi.

джимі 2010-02-07 / 16:44:00
Гойра зек всьо па панятіям, вєк волі нє відать.голосуй за геноцид

ANTYBANDERA 2010-02-07 / 16:41:00
JANYK POBEDIT!!! JANEK MY S TOBOJ!!!!!

Макс 2010-02-07 / 16:13:00
.Экзит-пол : Янукович опережает Тимошенко почти на 15 процентов

07.02.2010 (15:45)




В Киеве большинство голосов получила Тимошенко - более 66 процентов



Радиостанция "Эхо Москвы" сообщила о первых результатах exit-polls на выборах президента Украины. Опросы на выходе с избирательных участков показали, что Виктор Янукович набирает около 55 процентов голосов избирателей, Юлия Тимошенко - почти 41 процент.



В Киеве большинство голосов получила Тимошенко - более 66 процентов.

В Крыму почти 80 процентов избирателей поддержали Януковича.

В Одессе лидер Партии регионов набрал около 74 процентов.

Против всех кандидатов проголосовали более 4 процентов украинцев.




Как сообщает "Эхо Москвы", данные exit-polls представлены по состоянию на 12:00 по московскому времени. Какая именно организация провела эти опросы, радиостанция не уточняет.

Antynacional 2010-02-07 / 14:51:00
JANYK !!!! K POBEDE UZHE BLIZKO. MY S TOBOJ!!!!!

2010-02-07 / 14:46:00
Злорадствуеш Иштван, показываеш своё лицо ,готов за зека голосовать,кьесенем сейпен некийт от всей Украины.

Istvan 2010-02-07 / 14:18:00
Националистической Украине - конец!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини