Закарпаття: П'ять аварій за одну добу

Не до відпочинку було у неділю, 16-го серпня, керівництву та працівникам Закарпатського обласного відділу Державтоінспекції. Упродовж недільної доби в краї трапилося аж п'ять дорожньо-транспортних пригод, в яких гинули та калічилися люди.

Закарпаття: П'ять аварій за одну добу

Увечері на автодорозi Київ-Чоп бiля села Глибоке Ужгородського району водiй автомобіля  "Шкода-Октавiя" з  Іршавщини, скоїв наїзд на пiшохода, 49-річного місцевого жителя.  Потерпілий  вiд отриманих травм загинув на мiсцi пригоди. Автомобіль доставили на штрафмайданчик.

Того ж вечора в смт Буштино Тячівського району водiй  автомашини, який з місця пригоди зник, збив 25-річного пішохода. З травмами різного ступеня важкості потерпілого госпіталізували. До слова, останній перебував у нетверезому стані. Невдовзі працівники ДАІ  спільно з оперативниками карного розшуку розшукали й затримали водія-втікача, яким виявився 19-річний житель одного із сіл   Тячівського району. Того вечора  він  керував автомобілем ВАЗ.  Цю машину потім відправили на штрафний майданчик.

Ще одна автопригода  на Тячівщині  сталася на автодорозi мiж селами Бiловарцi та Бедевля. Учневі-дев’ятикласнику захотілося самому покататися і перед друзями похизуватися. Тож він сів за  кермо іномарки "Форд"  з австрійськими номерними знаками, що  належить його матерi. Не маючи навиків керування,  юний водій зіткнувся з електроопорою. Внаслiдок ДТП травмувалися двоє пасажирів “Форда” -- хлопці віком 16 та 15 років. Усіх доставили  в лікарню, а побиту машину -- на штрафмайданчик.

З цієї причини сталася аварія на  й  на Рахівщині. Близько 8-ї години ранку  на автодорозi мiж селами Біла Церква -- Великий Бичкiв водiй автомобіля "Шкода-Фабiа", 34-річний  житель  Білої Церкви,  не впорався з керуванням свого транспортного засобу і  скоїв наїзд на металеве огородження. Внаслiдок ДТП 25-річний пасажир іномарки вiд отриманих травм загинув на мiсцi пригоди.  Іншому пасажиру  від удару відірвало ногу, i його з великою втратою кровi госпіталізували в районну лікарню.  Сам водій “Шкоди”  утік.  Коли на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група міліції, то в салоні автомобіля  знайшли та вилучили пiстолет “Шмайсер”, який стріляє гумовими кулями. Невдовзі горе-водія розшукали і затримали. За цим  фактом порушили кримінальну справу, винуватця аварії з трагічними наслідками взяли під варту. Понівечений автомобіль нині перебуває на штрафному майданчику.

З переломом  шийного відділу хребта доставили у лікарню  водія  п’ятої  за рахунком недільної аварії. Трапилася вона  на тій же Рахівщині  мiж селами Кобилецька Поляна  і Великий Бичкiв. 20-річний  місцевий юнак  не впорався з керуванням  свого мотоцикла,  і з’їхав у кювет.

За інформацією ВДАІ ГУМВС, упродовж семи місяців цього року на Закарпатті зареєстровано 352 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 58  осіб  загинуло та 422 травмовано. Щоправда, цьогоріч на 26-37 відсотків спостерігається  зниження рівня  аварійності за всіма показниками. Для порівняння, за аналогічний період минулого року в краї трапилося 489 ДТП із 93 загиблими та 577 травмованими.

Однак турбує, що за 7 місяців року в області  зареєстровано 12 аварій, в яких водії утікали з місця пригоди, не надавши допомогу травмованим  людям. Одинадцять таких горе-водіїв розшукано, виявити місце перебування останнього залишається, як кажуть, справою техніки.  А вже в серпні у двох випадках ДТП скоювали водії,  які  перебували за кермом у нетверезому стані. Нап’ються й коять лихо...

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
21 серпня 2009р.

Теги: Ужгород, Тячів, Рахів, аварії, ДТП, жертви

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини