Минулого року Виноградівська митниця перерахувала до держбюджету 139,1 млн.грн

26 січня працівники митних служб в усьому світі відзначають Міжнародний день митника. Цього дня в 1953 році в Брюсселі проходила перша сесія Ради митного співробітництва (від 1994 року відома під сучасною назвою — Всесвітня митна організація), у якій взяли участь представники 17 європейських держав. Міжнародним днем митника цей день було оголошено в 1983 році. Зараз його святкують понад 800 тисяч осіб – така загальна чисельність митників у світі.

Минулого року Виноградівська митниця перерахувала до держбюджету 139,1 млн.грн

Напередодні свята, 15 січня, Виноградівська митниця підвела підсумки своєї роботи за 2008 рік. Участь у цьому заході взяли також запрошені керівники райдержадміністрацій зони діяльності митниці, правоохоронних органів, представники суміжних служб та суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.
 
За словами начальника Виноградівської митниці Михайла Юрійовича Поради, протягом 2008 року митним органом перераховано до Державного бюджету митних платежів, податків та зборів на суму 139,1 млн.грн. У порівнянні з минулим роком надходження зросли на 12 млн.грн. Це було досягнуто за рахунок росту доходів по ПДВ та єдиному збору, причому частка ПДВ постійно зростає.
У доходах митниці: 74% становлять податки та збори з товарів юридичних осіб (торговий обіг), 26% - з товарів фізичних осіб (неторговий обіг).

Протягом 2008 року через пункти пропуску в зоні діяльності митниці прослідувало понад 4 млн громадян, що в порівнянні з минулим роком більше на 184,5 тис. та понад 1,5 млн одиниць транспортних засобів (різних видів), а також було переміщено 2035,4 тис. тон вантажів.
За минулий рік оперативними підрозділами  митниці запроваджено 1 176 справ про порушення митних правил на загальну суму понад 10,5 млн грн., за матеріалами яких в 2008 році порушено 8 кримінальних справ, загальною вартістю предметів контрабанди  понад 3,34 млн грн. Основними предметами правопорушень продовжують залишатися тютюнові вироби, лікарські засоби, валюта, транспортні засоби та лісоматеріали.

Ведучи мову про перспективи, начальник митниці зазначив, що у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу необхідним є розвиток прикордонно-митної інфраструктури, а саме реконструкція та будівництво пунктів пропуску в зоні діяльності Виноградівської митниці в комплексі з розвитком транспортної інфраструктури – реконструкцією під’їздних шляхів до пунктів пропуску. Це дасть можливість збільшити транспорто- та пасажиропотоки, що, в свою чергу, сприятиме розвитку транзитних перевезень
.
У відповідності  до розробленого плану роботи митниці на 2009 рік (за умови фінансування) у Виноградівській митниці планується розпочати роботи по реконструкції міжнародних автомобільних пунктів пропуску “Вилок” та „Лужанка” і проектуванню розмежування смуг руху пунктів пропуску “Дзвінкове”, „Косино” митного поста “Астей” та митного поста „Дяково”.

Наприкінці доповіді, Михайло Юрійович дав оцінку результатам роботи митниці за 2008 рік та окреслив коло пріоритетних завдань на поточний рік, а саме:
- з метою виконання бюджетних завдань – посилити контроль за правильністю визначення митної вартості та класифікації товарів, що імпортуються в зоні діяльності митниці;
-  активізувати пошукову роботу щодо виявлення контрабанди наркотиків, зброї та значних товарних партій;
- забезпечувати своєчасне висвітлення виявлених правопорушень, інформування суб‘єктів ЗЕД, громадян про зміни в митному законодавстві та формуванння позитивного іміджу митниці і митної служби в цілому;
- при виконанні службових обов’язків неухильно дотримуватись морально-етичних норм, Загальних правил поведінки державного службовця.
 
Також керівник митниці висловив сподівання на ефективну взаємодію з місцевими, правоохоронними органами та суміжними службами зони діяльності митниці – задля досягнення  вагомих результатів роботи у поточному році.

Крім того, вже доброю традицією стало прийняття на підсумкових зборах новоприйнятими працівниками митниці урочистого зобов'язання на вірність українському народу.

Головний інспектор зв'язків з громадськістю Виноградівської митниці Христина Герасимюк
16 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини