Прокуратура — ровесниця Незалежності...

17-ту річницю від дня створення прокуратури України, яка співпала з історичною Датою проведення Всеукраїнського референдуму 1-го грудня, щодо незалежності нашої молодої держави, працівники Закарпатської прокуратури зустріли гідно й урочисто...

Прокуратура — ровесниця Незалежності...

Хоча, заради об’єктивності, слід зазначити, що своє нинішнє професійне свято прокурорські працівники зустрічають в особливих умовах чергового сплеску політичних протистоянь, нових суспільних викликів, спричинених загостренням світової економічно-фінансової кризи, а відтак – ймовірним ускладненням криміногенної ситуації в країні, посиленням соціальної напруги...
     Отже нині, як ніколи, на працівників прокуратури покладається висока і водночас, надзвичайно відповідальна місія - повсякденно втілювати у життя непрості завдання щодо розбудови і зміцнення правової демократичної держави, формування основ громадянського суспільства, неухильне утвердження верховенства Закону та рішучої, безкомпромісної боротьби з корупцією, як цього вимагає Президент України В.А.Ющенко.

     У цьому зв’язку, слід відмітити, що і за нинішніх суперечливих і складних умов перехідного періоду, політичних протистоянь, загострення економічної кризи працівники прокуратури наполегливо і послідовно роблять все можливе й залежне від них, аби в тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами, владними структурами забезпечити належне додержання законності в усіх сферах життя регіону й країни в цілому.

     Вітаючи працівників прокуратури Закарпаття з професійним святом, заступник голови обласної ради Михайло Мартин, зокрема, зазначив:

     „Об’єктивні реалії сьогодення вносять свої корективи, спричинені новими суспільними викликами, пов’язаними з наступом світової фінансової кризи. Тож перед Вами нині постають нові завдання щодо організації реальної протидії та недопущення ускладнення криміногенної ситуації в краї у зв’язку з цим, своєчасного вжиття скоординованих спільних заходів усіх правоохоронних структур області.

     Надзвичайна актуальність і серйозність цих проблем ще раз переконують в тому, що прокуратура області спільно з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, депутатським активом повинні працювати тісніше, наступально і продуктивно, аби така співпраця, в першу чергу, сприяла запобіганню порушень чинного законодавства у повсякденній діяльності місцевих рад, сільських та селищних голів. Принагідно, хотів би подякувати вам за ті принципові і, водночас, доброзичливі відносини, які склалися між обласною радою і прокуратурою Закарпаття по співпраці з підготовки та прийняття юридично обґрунтованих рішень сесій, реального впровадження їх в життя у правовому полі.

     Бо ж головним критерієм вашої праці, поряд з високим фаховим рівнем і відданості професії, чуйністю і об’єктивністю незмінно є і залишається - повернення віри наших краян у торжество закону і справедливості. Адже саме від вашої професійної діяльності нерідко залежить доля кожної конкретної людини, а відтак, і правові основи держави.

     Тож сьогоднішнє свято працівників прокуратури нашого краю по праву є визнанням їх вагомого внеску у зміцнення законності і правопорядку, становлення України як цивілізованої, правової й незалежної держави, започаткованої 17 років тому всенародним волевиявленням", сказав на завершення, Михайло Мартин.

     З нагоди професійного свята працівників прокуратури також щиро вітали заступник голови ОДА Володимир Гоблик, начальник Головного управління МВС в Закарпатській області Павло Кононенко, заступник начальника УСБУ в Закарпатській області Семен Волощук, голови обласних господарського та адміністративного судів Надія Ващиліна та Василь Андрійцьо, голова податкової адміністрації Закарпаття Тетяна Шаповалова, начальник Головного управління юстиції Юрій Бортейчук, очільники Чопського прикордонного загону та Ужгородської митниці Олександр Птиця та Сергій Ярмольській.

     Із заключним словом перед присутніми виступив прокурор області, державний радник юстиції 3-класу Юрій Бенца, який щиро привітав колег і вручив великій групі співробітників почесні відзнаки та класні звання від імені Генерального Прокурора України.

     Ряд кращих працівників обласної прокуратури також були удостоєні почесних відзнак обласної ради та облдержадміністрації.

Прес-служба Теруправління Держгірпромнагляду України по Закарпатській області
01 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини