В Ужгороді прокуратура через суд вимагає знесення незаконної багатоповерхівки депутата міськради (ФОТО)

П'ятиповерхівку на вулиці Митрака збудували без дозволів і з порушеннями будівельних норм. За документами, на місці багатоповерхівки мали збудувати невелику операторську для автостоянки

В Ужгороді прокуратура через суд вимагає знесення незаконної багатоповерхівки депутата міськради (ФОТО)

Закарпатська обласна прокуратура звернулася до суду з вимогою зобов'язати забудовників знести п’ятиповерхівку на вулиці Митрака, 10 в Ужгороді. За даними прокуратури, багатоквартирний житловий будинок був побудований без дозволів і з численними порушеннями будівельних норм. На місці, де зараз стоїть багатоверхівка, відповідно до дозволів, мали побудувати невелику операторську для автостоянки. Зараз тут ЖК «Ювентус» від компанії «МКВ». Фірма-забудовник належить 35-річному депутату Ужгородської міськради Віталію Коціпаку.

Як зазначається у повідомленні прес-служби Закарпатської обласної прокуратури, попередній позов стосовно знесення будівлі на вулиці Митрака в Ужгороді суд повернув, мотивуючи це «недоведеністю наявності підстав для представництва інтересів держави в суді». Зараз прокуратура подає апеляційну скаргу.

За інформацією прокуратури, об’єкт на вулиці Митрака зараз майже завершений, попри результати експертиз і проведення перевірок, будівельні роботи продовжувались, однак жодні з порушень не усунені. Будівля була зведена без дозвільних документів на двох земельних ділянках, одна з яких є комунальною власністю. Крім того, забудовники не дотримались усіх необхідних будівельних норм, санітарних і протипожежних вимог, що підтверджено експертизою. Прокуратура звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з вимогою зобов’язати забудовників знести самочинно збудовану ними будівлю.

«Прокуратура наполягає саме на знесенні, адже введення в експлуатацію будівлі, що не тільки самовільно побудована, а й може становити загрозу для людей – неприпустиме», – зазначається у повідомленні прес-служби прокуратури.

У прокуратурі додають, що факт незаконного будівництва будівлі на вулиці Митрака без дозвільних документів перевіряється і в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).

За матеріалами судових ухвал в рамках кримінального провадження про зловживання службовим становищем посадовцями Ужгородської міськради, будівництво багатоквартирного житлового будинку проводилося ТОВ «Будівельна компанія «МКВ». За даними аналітичної системи YouControl, фірма належить 35-річному депутату Ужгородської міської ради Віталію Коціпаку («Батьківщина») та його брату Миколі Коціпаку. Багатоповерхівка на вулиці Митрака, 10 вже майже повністю готова, має комерційну назву ЖК «Ювентус», на офіційних майданчиках для реалізації нерухомості зазначається, що продаж квартир у цьому будинку наразі призупинений, в іншому випадку – що всі квартири продані. Забудовник позиціонує будівлю як торгово-житловий комплекс преміум-класу.

У судових ухвалах щодо справи про зловживання службовим становищем посадовцями Ужгородської міськради зазначається, що управління містобудування та архітектури у 2019 році замовляло розробку детального плану території у ТОВ «ПБК «Закарпатреконструкція», у якому була запроектована багатоповерхівка на вулиці Митрака, що слідство розцінювало як підтвердження сприяння користувачу земельної ділянки у зміні її цільового призначення. Відділ землекористування Ужгородської міськради, за даними слідства, надавав позитивні погодження проекту із землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, у якій не було відображено об'єкт нерухомого майна, який станом на дату затвердження вже був розташований на місці, що сприяло подальшій легалізації багатоповерхівки. Утім, остаточного рішення суду по цій справі наразі немає.

У 2020 році місцеве видання «ПравдаЄ» повідомляло, що на місці теперішньої багатоповерхівки на вулиці Митрака, 10 за документами планувалося будівництво операторської для відкритої автостоянки. Саме на таку будівлю одному з власників ділянок були видані містобудівні умови, згідно з якими допустима висотність мала становити 3,4 м, а максимальний відсоток забудови – 15%.

Прес-служба Ужгородської міської ради своєю чергою восени 2020 року повідомляла, що на розі вулиць Митрака та Робочої забудовники проводять роботи без дозволів. За даними міськради, під час перевірок ще у березні 2020 року працівники ДАБК виявили низку порушень і склали припис про усунення порушень. Забудовник сплатив штраф, однак вимоги припису не виконав. У жовтні 2020 року Ужгородська міськрада повідомила, що також звернулася до суду з позовом про знесення самовільно зведеної будівлі на вулиці Митрака.

Анна Семенюк, Zaxid.net

28 січня 2022р.

Теги: багатоповерхівка, прокуратура

Коментарі

До пенсіонера 2022-01-30 / 23:42:01
Іванич , нє томі..
Прокуротура , нікогда свого зайца ,іногда даже кабанчика ,нє упускала. Возмєм и на єтот разок.Нє баблом так метрами.

пенсіонер 2022-01-30 / 09:47:36
ТО вже не один будинок в Ужгороді знесли на вимогу прокуратури. Коли йшло будівництво дрімалисьте прокуратори, а тепер протерлисьте оченята.Ідіть на ... засранці, не буде вам квадратних метрів.

Золі-бачі 2022-01-29 / 23:45:10
А ви посліпли і які дозвільні документи має Мигович на будівлю "Будівельний світ". Він вже розсипається на очах після пожежі,так ніхто не бачить,посліпла влада.Жильці навколишніх будинків неодноразово зверталися до влади ну і що,поки незавадиться комусь на голову, а влада де???

Забудовник 2022-01-29 / 20:02:49
Малииич вимагає цілий поверх і пару метрів комерції

Іван 2022-01-29 / 17:45:12
Ніхто нічого не знисе, будівля біля заправки Окко на шумній взагалі побудована по закону. Андріїв казав що знесуть і що знесли? Із-за неї замку не видно, дурні.

Ужгород 2 2022-01-29 / 17:05:18
Забудуйте кожен квадратний метр міста, аби воно взагалі стало непридатне для життя. На хріна в Ужгороді стільки житла, коли населення скорочується, а купа квартир стоять порожніми?

Ужгород 2022-01-29 / 11:14:45
Дадуть прокурорським пару квартир і все закінчиться... Так всі застройщики роблять, їх спецом тварі прокурорські так пресують....

Коля 2022-01-29 / 10:53:47
Я за цю застройку з прокурорами Гаврилов і Кириленком давно розрахувався, що за не понятим? Чому далі Педалюється?

ЛОХОТРОН 2022-01-29 / 08:24:13
Провiрьте звiдки бабки у цих пацанiв!

……. 2022-01-29 / 08:18:50
Було звалище мусора. Побудували нормальне, цікаве приміщення так ні прокурорам воно очі мозолить бо неотримали 10% квадратних метрів. Це не держава а Гондурас. Краще б прокурори займались роботою своєю, а не через представництво влізали у всі питання, які мають бюджетну$$$, основу. Чим влни в даній ситуації захищають мешканців ужгорода - тим що серед трущоб звели притомну будівлю і тепер іі треба знести. Одним словом все тут непрозоро…

Гаврило 2022-01-29 / 07:52:44
Для начала ,промоніторьте бабло звідки взяв на застройку. Скільки податків при цьому не заплатив? Нехай доплатить.Потом оштрафуйте.Нехай штрафи заплатить .І вже лише потом розбомбіть "саркофаг"

суддя Дредд 2022-01-29 / 04:58:16
Ціна питання росте. Коли виросте до потрібної прокурорам суми, питання щезне спершу з публічної сфери, а потім "розчиниться", "завдяки принциповій позиції прокурорів", у суді.

Класика корупції :)

Віктор 2022-01-28 / 15:56:10
Ця земля продана з аукціону більше 15 років поспіль. на якій підставі земля комунальна?

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини