Українські шефи відправляться в закарпатські ліси, щоби випробувати свої вміння в дикій природі

У вересні відбудеться третя експедиція українських шеф-кухарів в дикі закарпатські ліси, де вони будуть досліджувати флору і фауну України. На цей раз — в супроводі знімальної групи гастрономічних медіа Італії.

Українські шефи відправляться в закарпатські ліси, щоби випробувати свої вміння в дикій природі

Як пише НВ, поспілкувавшись із автором ідеї, шефом і членом руху Slow Food Ігорем Мезенцевим, експедиція відбудеться в рамках проєкту Топот, що триваєвже третій рік поспіль.

«Ми пройшли 100 км і приготували 80 страв з локальних продуктів, абсолютно нових страв, не якихось копій», — розповів про минулорічні експедиції Мезенцев.

У 2019 перша група шефів вирушила досліджувати верхів'я Карпат. Учасники проекту Топот склали піч для випікання хліба з підручних засобів.

Якщо в першу експедицію зібралося 10 учасників, то заявок на другий похід прийшла 1000, і не лише з України, а й від відомих і не дуже шефів з Іспанії та Італії.Другий Топот в 2020 році відправився до води досліджувати природу Тилігульського лиману під Одесою.

Третій похід відкриє і покаже світу Закарпатті та озеро Несамовите. У похід йдуть українці Юрій Никитюк, Андрій Мацюта, Микита Чумаков, Костянтин Столяров, Катерина Ткачук і кілька іноземних шефів (імена яких поки не розкривають).

 
05 серпня 2021р.

Теги: ліси, шефи, вміння

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини