Як Закарпаття готується до Євро-2012? — голова ОДА Олег Гаваші

22 квітня під головуванням Президента України Віктора Ющенка у Львові відбулося засідання Координаційної ради з підготовки Євро-2012. Того ж дня було підписано Декларацію про створення Ради міст України та Республіки Польща, в яких буде проводитися фінальна частина чемпіонату Європи 2012 року з футболу. До проведення Євро-2012 долучиться і Закарпаття. Про підготовку до цього заходу в краї, ми запитали голову облдержадміністрації Олега ГАВАШІ.

Як Закарпаття готується до Євро-2012? — голова ОДА Олег Гаваші

— Наша область теж готується до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, хоча самі матчі і проходитимуть в інших містах. Закарпаття, як відомо, – західні ворота нашої держави, через територію області на матчі прямуватиме велика кількість уболівальників. Тож маємо прийняти їх на належному рівні. А для цього необхідно як розбудувати прикордонну інфраструктуру, зокрема відкрити нові пункти пропуску і реконструювати діючі, так і будувати сучасні дороги, готелі тощо. Щоб підготуватися належним чином, створено робочу групу, сесією обласної ради затверджено Регіональну програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Програма розрахована на 5 років, протягом яких передбачено створення сучасних об’єктів туристично-рекреаційної сфери, дорожнього сервісу та супутньої інфраструктури на рівні європейських стандартів, намічено організувати підготовку необхідної кількості фахівців для обслуговування гостей у туристично-рекреаційних закладах, підприємствах харчування. Ми намагалися врахувати всі деталі, як-то створення туристично-інформаційних центрів та пунктів на основних транспортних шляхах та магістралях. У комплексі заходів — і приведення в належний стан наших культурницьких об’єктів, скажімо, завершення реконструкції Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру.

До цієї важливої події готуємо і медичну сферу: від поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, забезпечення центральних райлікарень санітарними реанімаційними автомобілями до налагодження чіткої взаємодії між центрами екстреної медичної допомоги краю з країнами Євросоюзу та областями, з якими межуємо тощо. Тобто робота у цьому напрямі ведеться. Заходи, передбачені Регіональною програмою, фінансуватимуться з обласного та місцевих бюджетів, а також за кошти інвесторів.

На жаль, в урядовій Державній цільовій програмі підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу не передбачено реконструкцію і будівництво нових контрольно-пропускних пунктів на території області, досі не виділено кошти на завершення будівництва під’їзної дороги до вантажного терміналу МАПП «Ужгород». Обласна державна адміністрація також пропонувала реконструювати, переобладнати діючі стадіони (тренувальні бази), зокрема ужгородський стадіон „Авангард” як додатковий для забезпечення тренувань команд-учасниць чемпіонату. З цими пропозиціями ми звернулася в Міністерство економіки України, але відповіді поки що не отримали.

Сподіваюсь, найближчим часом на державному рівні основні проблемні питання будуть вирішені. І наш традиційно гостинний край, упевнений, покаже себе з найкращого боку.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
23 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини