Дизайн інтер’єру: в моді панорамність та зручність (ФОТО)

Останній рік дещо змінив наші погляди на дизайн помешкань: з’явилися нові вимоги до функціональності предметів інтер’єру, а просторові рішення суттєво розмивають кордон між самим інтер’єром та екстер’єром.

Дизайн інтер’єру: в моді панорамність та зручність (ФОТО)

Закарпаття завжди чи не найпершим ловило останні  європейські тренди щодо оформлення приміщень. Про те, що наразі є популярним в дизайні загалом та відповідні тенденції щодо матеріалів зокрема – в коментарях дизайнерів та виробників матеріалів.

Олександр та Володимир Юдіни, студія YUDIN Design

Які кольори наразі є найбільш топовими в оформленні помешкань?

Олександр. Універсального за популярністю кольору для всіх видів помешкань немає. Але наразі в тренді монохромність, яку урізноманітнюють текстурами або відтінками. Крім того, додатково додати акцентів можливо за допомогою яскравих вставок в інтер’єрі. Це може бути контрастного кольору  елементи меблів або освітлення – тут фантазія безмежна. Головне, аби не було забагато таких акцентованих плям…

Володимир. І не було перебору з кольорами. От, до прикладу, це може бути навіть і рожево-персиковий колір, але з яскравими зеленими елементами, і приміщення виглядає затишним та стильним одночасно.

Олександр. Ще в моді залишився сірий, хоча багато колег нарікають вже на довготривале перебування в топі найпопулярніших кольорів. Цей графітовий ral 7024 вже скрізь – і в оформленні стін, і у віконному оздобленні, і в меблях. Тому вже іноді зустрічаємо трохи тепліший відтінок сірого – ближчий до трюфельного кольору.

Володимир. … так, ці 50 відмінків сірого (сміється). Але враховуючи моду на стиль лофт, сірий з усіма його відтінками, природні фактури та багато-багато простору будуть диктувати моду на дизайн в цьому році.

Природні фактури? 

Олександр. Так, фактурність наразі – так само популярна. Але така справжня фактурність, яку раніше було прийнято маскувати, зараз навпаки підкреслюється всіма наявними можливостями. Стіни або стеля з бетону, цегли, дерев’яні перекриття. А ще класно поєднувати фактури: якщо це стіл, то стільниця з дерева, а корпус – з масивного й важкого металу. Іноді навіть для створення ефекту натуральності використовують штучні матеріали, але вони мають виглядати фактурно, лофтово.

Володимир. Раніше все маскували гіпсокартоном, а зараз – ніякого маскування …

Олександр…. І ніякого гіпсокартону!

Володимир. Це точно. Фальші зараз не місце. Якщо це камінь – він має бути шершавим та холодним, якщо дерево – то має проглядатися текстура. Взагалі, бетон, метал та скло – наразі найчастіше вживане поєднання матеріалів. А от все, що робить інтер’єр важким, громіздким та душним – геть з приміщення.

Ви багато розповідаєте про повітря та легкість. Як цього добитися при оформленні приміщення?

Олександр. Вікна, скляні стіни, багато простору. Наразі йде боротьба за кожну частинку віконного простору: вікна до підлоги, приховані радіатори, конвектори в підлозі – ніщо не має перекривати вікно. В багатьох випадках замовники відмовляються від внутрішнього оздоблення вікон, якщо, звичайно, є така можливість. В тренді – максимально відкритий простір. В деяких випадках, за необхідності, використовуються так звані штори блекаут, які можуть затемнювати приміщення при необхідності, але потім повністю прибираються до кутів. Все-ж-таки панорамний вид – це справжнє задоволення, яке власне зараз – на вершині своєї популярності. Тому серед просторових рішень панує тренд на панорамність, легкість самих конструкцій: мінімально тонкий профіль, всі елементи максимально непомітні. Бо хочеться відчувати більше повітря. 

Володимир. Є модними навіть стіни, які можна увести в бік та вийти з інтер’єру в екстер’єр. Всі ці конструкції найчастіше виготовляються з алюмінію, адже він дає можливість зробити тонкий профіль одночасно із великими розмірами. І ця конструкція може витримати ще й відповідну вагу. 

А як в інтер’єрі проявляється багатофункціональність та технологічність?

Олександр. Це скоріше навіть вимоги до дизайну. Адже ми маємо поєднати зручність та комфорт із якомога більше вільним простором. Тому зараз всі інтер’єри – максимально зручні та ергономічно продумані. Але окрім легкості в експлуатації, має бути візуальна легкість також. 

Володимир. Круто, коли можеш із легкістю дихати у своєму будинку, мати за необхідності вільний доступ до зовнішнього світу… тут практично зникає ця грань між приміщенням та оточуючим середовищем. Така собі мода на вільний простір. Ну і так само круто, коли всередині ти з такою ж легкістю можеш дістатися до будь-яких речей. Виходить мікс просторовості та зручності – от вам і тренд на цей рік.

Андрій Півень, генеральний директор заводу Нобілекс (віконні конструкції з алюмінію та металопластику)

Сьогоднішня мода й справді тримає курс на лаконічність та комфорт. І ми уважно слідкуємо за всіма останніми трендами, адже вікно зараз – це не необхідність, а повноцінний елемент декору, який повинен виконувати ще певне функціональне навантаження. Зараз прийнято не ховати вікна за шторами навіть зсередини – таких запитів в нас стає все більше. Все частіше використовуються вироби з алюмінію, адже цей матеріал дає більші можливості по дизайну та просторовим рішенням. Певно, трендами на 2021 рік в віконній сфері я би назвав естетичну відповідність вікна, підвищену функціональність та панорамність. 

02 червня 2021р.

Теги: мода, дизайн

НОВИНИ: Різне

22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
21:25
Чехія ставить на паузу міжурядові консультації зі Словаччиною через "значні розбіжності"
13:49
Що треба знати про верстати з ЧПК до покупки
» Всі новини