Дмитро Кулеба назвав безпідставною спекуляцією твердження про нібито “залякування” угорців на Закарпатті

1 грудня до Міністерства закордонних справ України викликали посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якого прийняв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто
Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто
Про це йдеться на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства України.

"Глава українського зовнішньополітичного відомства закликав угорську сторону уникати кроків та заяв, які не відображають дійсності і створюють деструктивну емоційну напругу в українсько-угорських відносинах. 

Міністр назвав неприпустимою ситуацію, коли громадяни України - депутати об’єднаних територіальних громад на своєму інавгураційному засіданні співають національний гімн будь-якої іншої іноземної держави, зокрема Угорщини", - повідомили в МЗС.

Як йдеться у повідомленні, "Дмитро Кулеба поінформував угорського дипломата, що слідчі дії правоохоронних органів в Закарпатській області відбуваються в межах повноважень СБУ щодо окремих громадян України, і жодним чином не спрямовані проти угорської національної меншини.  

"Будь-які твердження про те, що в Україні нібито має місце “залякування” угорської громади або її частини, є безпідставною спекуляцією. В Україні як правовій державі діє принцип індивідуальної, а не колективної відповідальності», - заявив міністр, підкресливши, що всі громадяни України рівні перед законом незалежно від національності та етнічного походження.  Міністр також додав, що угорські українці є невід’ємною частиною українського суспільства."

Як раніше повідомляло Закарапаття онлайн, СБУ розповіла про результати обшуків в лідерів КМКС і угорського фонду "Еган Еде".

Також СБУ перевіряє інформацію про можливі ознаки протиправної діяльності у діях депутатів Сюртівської ОТГ.

 

02 грудня 2020р.

Теги: Угорщина, Ійдярто, угорці

Коментарі

Ужгородець 2020-12-03 / 13:20:58
Та яке залякування?
Це просто моноКЛОУНИ із 95-го Кварталу так пожартували !!!

опришко 2020-12-02 / 23:25:35
придурки ви вивчили що співаюж
ть Закарпатці , СЛУХАЄТЕ,,,,, ПЕТРОВА -БИ ВИ ТАК ЖИЛИ \ЖЄ\ МОСКАЛЬ АНГЕЛ ПЕРЕД КАЛМИКОМ

Макс 2020-12-02 / 22:20:59
До іштвана, у чопі підставив?

István 2020-12-02 / 20:03:21
Ніхто ще так не підставляв закарпатьських угорців як Орбан

сорри 2020-12-02 / 17:09:10
Тіборе, до Революції 2004 року України взагалі не існувало, лише формально. Янукович здав все - Крим (пролонгувавши перебування там російського флоту), армію, мову, освіту і т.д. Тому "постмайданна" Україна, тобто та Україна, яка нарешті стає собою і відстоює свої національні інтереси - внутрішньо- і зовнішньополітичні, вас не влаштовує. Тому ви і голосували за Януковича, і саме тому мадярів не було на майданах.
І перестаньте спекулювати темою насильницької українізації. Вске, що від вас вимагається, це знати мову країни, в якій живеш. Але саме це Орбана і його прислугу на Закарпатті і не влаштовує. Бо їм треба мадярське гето, яким легко маніпулювати у власних інтересах.
І з приводу "ганебного відношення до своєї національної меньшини на Закарпатті" теж перестаньте спекулювати. Бо у НАТОвсько-євросоюзівській Словаччині, наприклад, мадяри не мають більшість з того, що мають в Україні.
Ну і з приводу видалення постів. 100 разів тебе, неборе, тут читав і ніхто тебе тут не видаляв, покки не починаєш заганятися в автономії і т.д. У вас власне політика така: як тільки щось не по вашому - зразу вопіти про утиски. Чого ображаєтеся в такому випадку, що вас називають циганами, якщо схема поведінки у вас однакова?

Володимир 2020-12-02 / 16:54:13
Є приклад для наслідування в стосунках з знахабнілим сусідом-Словатчина ,Румунія,Балканські краіни, які з нахабами вірішують питання жорстко ,по «європейськи. Нашим угорцям окрім паспорта ,який дав можливість іздити на заробітки в Європу, нічого і нетреба було ,бо мають поруч материнську краіну, і всі мовні ,культурні ,традиційні потреби задовільнялися,а ось паспортами знахабнілі шовенюги іх і шантажують.

Ede 2020-12-02 / 15:18:15
Интересно, как отреагировала бы украинская власть, если в зале заиграли бы гимн Евросоюза, членом которой страна еще не является? Наверное похвалили бы сюртян!

До Тібора 2020-12-02 / 10:15:07
Порошенко знає добре гроші рахувати, а з історією в нього погано, бо він думає, що Угорщина і досі за Уралом, а не в центральній Європі, теперішні продовжують цю політику. Раніше жили ми тут на Закарпатті мирно поки сюди хтось свою пику не засунув.

777 2020-12-02 / 10:02:28
Толіку читай уважніше! Говориться про Українську діаспору в Канаді, а не про держслужбовців.

Tibor 2020-12-02 / 10:00:35
На жаль, нас угорців, громадян України ніхто не хоче чути. Але факт є фактом, що післямайдання Україна тотально потурає наші права, прийнявши антиконституційні закони про освіту, мову та середню освіту! Все що коїться сьогодні на Закарпатті, є наслідком того, що ми угорці зберегли свою мову, культуру, традицію і не піддаємось насильницькій українізації. Це є просто жах, що країна, яка хоче в Європу та в НАТО дозволяє таке, ганебне відношення до своєї національної меньшини на Закарпатті. Можете видаляти мої пости, Але ми залишимось угорцями, а не угорського походження!!!!

толік 2020-12-02 / 09:49:54
а в Канаді співають гімн сша чи британії замість канадського? держслужбовці? серйозно?

njksr 2020-12-02 / 09:48:11
так само як тут деякі захищають хунський беспредєл у краї, так точно , слово в слово таке собі гівно вадя калєснічєнка , захищав кацапський беспредєл в криму і на сході України... мовляв, то їхнє право і т.д. Чим закінчилося? може вам мадЯрські паспорти і "шмат гнилої ковбаси " розум затуманив? Яке діло , наприклад, якомусь сіяртові, де Україна НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ створює військові частини? яке тому псові діло , яке у нас мовне законодавство? і т.д. і т.п. самі порушують закони інших держав, а якщо щось то зразу ревуть про права людини. все по кацапським лекалам.
п.с. перефразовуючи одного недалекого - на словаків і румунів кишка тонка - то лізуть до України , коли в тої проблеми з маскалями((( такі от ШВЛи(

Ужгородець 2020-12-02 / 09:40:40
Цікаво. А у Канаді також порушують справи проти українців з діаспори за те, що співають гімн України на території Канади?
МоноДебілоїди!!!

Михайло 2020-12-02 / 08:49:17
Поспівали гімн і що з того?Сенсацію таку зробили з цього якби танки знайшли сховані у якомусь берегівському подвір'ї...

Роман 2020-12-02 / 08:35:45
Все життя мирно живу з мадярами. Але КМКС вже зажралися, перемогли на виборах на патріотичних почуттях мадяр.

Вуву 2020-12-02 / 07:52:06
Кулєба шо ти несеш.!?
"В Украйіні як правовій державі діє принцип ідивідуальнойі а не колективнойі відповідальності".
Ну раз так , а хуни співали гімн хунійі КОЛЕКТИВНО, то ніякойі відповідальності за це вони не несуть.
Я(ми) правильно тебе зрозуміли ?
А от якщо хтось буде співати гімн хунійі "соло" тоді він(вона) будуть покарані.
:-))
Кулеба в тебе в голові точно тирса.

Анатолій 2020-12-02 / 07:32:53
Українська влада збожеволіла..Коли Угорщина подарувала 50 ШВЛ апаратів і засоби безпеки то чуть лі не лизали Угорщину..а зараз СБУ насилають..Якщо і співали Угорський гімн то є їхнє право. Спочатку нехай розберуться з російсько мовними депутатами в верховній раді а потім лізуть сюда

сумно за краіну 2020-12-02 / 06:36:54
Та де - залякування нема! Ви но почитайте коменти на Укр правді... Ганьба! Ніби вже мадяри тут закарподаунбас вовсю розпалили. Ненависть, зневага - сморід, як у німців перед "кришталевою ніччю". Чи украінці вже дійсно подуріли?!
Так, сюртевські депутатки (бабські голоси чути!) і іх голова гімно-дурню спороли, не святі. Могли потім "під клубом" собі поспівати. Але киівські розумодурки?!? А журналюшка у них якусь фотку з явно евростарушками завзято щось співоволаючими поцупив для ненависті. На кацапів кишка тонка - то на мадярів понеслися?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини