Закарпатці активно готуються до відзначення Дня пам’яті всіх святих (ВІДЕО)

До Дня всіх святих, який щорічно відзначають 1-го листопада, закарпатці вже активно підбирають традиційні атрибути, із якими вшановують пам’ять померлих. Вінки, лампадки та живі квіти цьогоріч, як і раніше, – присутні. Однак, за словами продавців, зокрема в Ужгороді, покупці стали дещо категоричними у виборі.

Закарпатці активно готуються до відзначення Дня пам’яті всіх святих (ВІДЕО)

Пані Марія, продавчиня:

«Люди загалом відмовилися від пластикових, а якщо й купують, то обирають вінки шишкові. Ціни у нас такі, як і минулоріч.»

Загалом усі продавці запевняють: ціни порівняно із минулорічними суттєво не відрізняються. Вартість лампадок коливається від 6-ти до 230-ти гривень. Самі ж ужгородці кажуть: важливість дати, перш за все, зобов’язує належно віддати шану пам’яті тим, хто уже не з нами.

Пані Лідія, ужгородка:

«Ми беремо і живі квіти, і лампадки, адже це пам’ять про батьків.»

Враховуючи, що день пам’яті у період пандемії українці і людство загалом, відзначатимуть вперше. Тож, закарпатцям нагадують про важливість дотримання карантинних вимог під час відвідання кладовищ та богослужінь у храмах.

Олег КОЦЮБА, заступник голови Закарпатської ОДА:

«Дуже велике і наполегливе прохання до закарпатців дотримуватися карантинних вимог. Адже перш за все ріст захворюваності відбувається через нехтування  ними.»

Тож, і під час великих свят варто пам’ятати: хвороба не відступила. На сьогодні на Закарпатті вже зайнято 50% ліжок для хворих на COVID-19. За даними епідеміологів, обласний центр разом із містом Берегово мають всі шанси найближчим часом потрапити до «червоної» зони.

29 жовтня 2020р.

Теги: пам'ять

НОВИНИ: Блоги