Кандидатів в депутати Ужгорода висунули 25 політичних сил, більшість із них – не члени цих партій

За інформацією ОПОРИ, Ужгородська міська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатів в депутати Ужгородської міської ради від 25 політичних партій. Рада після виборів нараховуватиме 38 депутатських крісел, нині таких - 36.

Кандидатів в депутати Ужгорода висунули 25 політичних сил, більшість із них – не члени цих партій

Наразі за депутатські крісла в Ужгороді боротимуться кандидати від партій «КМКС «Партія угорців України», ВО «Свобода», «Народний рух України», «Слуга народу», «Партія розвитку громад», «Голос», «Рідне Закарпаття», ВО «Батьківщина»,  «Наш край», «Європейська солідарність»,  «Рідний дім»,  «Опозиційна платформа - За життя», «Пропозиція», «Разом сила»,  «Демократична партія угорців України»,  «Патріот», «Команда Андрія Балоги», «Альтернатива», «Сила і Честь», «Партія Твого Міста», «Об’єднання «Самопоміч», «УДАР», «За Майбутнє», «Незалежність», «Ідея нації».

Закарпатська команда ОПОРИ звернула увагу на списки парламентських партій та трьох  локальних політичних сил, які найбільше проявляють активність в регіоні та дві з яких представлені у місцевих радах області теперішньої каденції.

Список до Ужгородської міської ради від партії «Слуга народу» очолив туризмознавець, завідувач кафедри соціальної роботи Ужгородського національного університету, професор Федір Шандор. Всього від цієї політсили до міської ради балотуються 38 осіб, серед них – 23 чоловіка та 15 жінок. У списку кандидатів від цієї політсили немає жодного члена чи членки партії «Слуга народу».

Список кандидатів від партії ВО «Батьківщина» очолив чинний депутат Закарпатської обласної ради (фракція «Відродження») Андрій Андріїв. Всього у списку цієї партії налічується 38 кандидатів до Ужгородської міської ради, серед них 22 – чоловіки, 16 – жінки. Також у списку кандидатів від цієї політсили налічуються 5 членів партії ВО «Батьківщина» та 33 безпартійних осіб.

Від партії «Голос» в Ужгородську міську раду балотуються 26 кандидатів. За даними ОПОРИ, список від цієї партії очолив Павло Чучка – ексдепутат міськради (каденція 2010-2015 років), підприємець, який також балотується і на посаду міського голови Ужгорода від цієї ж політичної сили. Серед кандидатів налічується 12 чоловіків та 14 жінок. Жодна людина зі списку кандидатів від цієї партії не є членом чи членкою політичної сили.

Від політичної сили «Європейська солідарність» в депутати міськради Ужгорода балотуються 30 кандидатів. Першим номером у списку зазначений Андрій Риба – чинний депутат Ужгородської міської ради від цієї ж партії. Всього у списку  налічується 17 чоловіків та 13 жінок. Як підрахувала ОПОРА, серед кандидатів від цієї політсили семеро людей є членами партії, 23 людини – ні.

Політична сила «Опозиційна платформа – За життя» висунула у міськраду Ужгорода 38 кандидатів. Перше місце у списку посів Андрій Погорєлов, який був депутатом Закарпатської обласної ради у 2002-2006 роках та депутатом Ужгородської міської ради з 2010 року по 2015 рік. Всього у списку кандидатів від цієї партії налічується 22 чоловіка та 16 жінок. Із них 17 є членами або членками партії, 21 людина – ні.

Від політпартії «КМКС «Партія угорців України» всього балотуються 36 осіб, із них 21 – чоловіки, 15 – жінки. Також у списку партії налічується двоє партійців і 35 кандидатів, які не є членами партії.

У списку кандидатів від партії «Команда Андрія Балоги налічується» 38 осіб, із них 21 – чоловіки, 17 – жінки. Також 37 осіб зі списку не є членами чи членками політичної сили, одна людина – є членом партії.

Політична партія «Рідне Закарпаття» висунула у міськраду Ужгорода 38 кандидатів, серед них налічується 23 чоловіка та 15 жінок. Також у списку цієї політсили двоє осіб є членами партії, 36 – ні.

Нагадаємо, Ужгород поділений на 5 територіальних виборчих округів, від яких жителі громади оберуть 38 депутатів. Згідно з новими правилами, якщо партії подолають 5-відсотковий виборчий бар’єр, їх кандидати №1 гарантовано отримають мандат.

Відповідно до частини 1 статті 260 Виборчого кодексу України шляхом віднімання кількості мандатів, розподілених у територіальних виборчих округах, від загальної кількості депутатських мандатів, що дорівнює кількісному складу Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті, сільської, селищної ради, встановлюється кількість мандатів, які підлягають розподілу в єдиному багатомандатному окрузі. Місцева організація політичної партії, партія, яка отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів на відповідних місцевих виборах, гарантовано отримує один депутатський мандат, який розподіляється в порядку черговості відповідно до затвердженого партією єдиного виборчого списку.

За коментарями звертайтеся:

Ярослав Гулан, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області

тел.: 0976446639; 09903198862

email: zakarpattya@opora.org.ua

Ольга Беца, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області

тел.: 0502309596

03 жовтня 2020р.

Теги: вибори,

Коментарі

stef 2020-10-03 / 14:11:10
Підкажіть де можна ознайомитись з повним списком кандидатів в депутати а міську, районну та обласну ради?

stef 2020-10-03 / 14:09:00

stef 2020-10-03 / 14:08:33

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини