Мін’юст США звинуватив Коломойського в крадіжках та відмиванні мільярдів з Приватбанку

У четвер міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

Мін’юст США звинуватив Коломойського в крадіжках та відмиванні мільярдів з Приватбанку

Про це повідомила The Washigton Post.

Протягом більше року федеральні агенти відстежували мільйони доларів, які були відправлені в США від компаній, що належать Коломойському та його партнеру Геннадію Боголюбову, для купівлі об'єктів нерухомості, в тому числі чотирьох хмарочосів у центрі Клівленда, в період приблизно з 2008 року та наступних п'яти років.

У зв'язку з розслідуванням федеральні агенти неодноразово приїжджали в Україну, в тому числі в лютому, де вони зустрічалися з генпрокурором Русланом Рябошапкою, і слідчими з НАБУ, щоб обговорити справу проти олігарха.

Видання нагадує, що розслідування НБУ виявило дефіцит в бухгалтерських книгах "Приватбанку" на $5,5 млрд і вони назвали це "масштабним і скоординованим шахрайством", в якому брали участь основні акціонери банку Коломойський і Боголюбов. Щоб утримати банк від краху, уряд використав кошти платників податків, щоб закрити діру.

Раніше у Клівленді ФБР у вівторок прийшла з обшуками в офіси фірми, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема український олігарх Ігорь Коломойський.

На початку 2019 року стало відомо, що Коломойський і його партнери по компанії Optima Management є найбільшими гравцями на місцевому ринку офісної нерухомості. За даними видання Miami Herald, на скупку тутешніх активів Optima витратила близько 250 млн доларів.

Партнери Коломойського в США - Мордехай Корф і Урі Лейбер, вихідці з єврейської громади штату Флорида

На початку 2020 року стало відомо, що Коломойський знаходиться під слідством федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів у сфері нерухомості. Серед покупок, які вивчає слідство: розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і 21-поверхову офісну будівлю.

07 серпня 2020р.

Теги: Коломойський, відмивання, олігарх

Коментарі

цікаво 2020-08-09 / 11:26:09
То що, тепер накриється тазиком і партія Коломойського"За майбутнє", чиїми бордами він засмітив усі дороги навколо?

сорри 2020-08-09 / 00:03:17


Генцюре, я не спілкуюся на "ви" з путінськими шавками.

Мені добре вдома. Досить того, що за кордоном є ти. І це теж вагома причина, щоби туди не їхати - я уникаю зустрічей з неприємними мені особами.

"Вмешательство во внутренние дела!" це те, що робить твій кумир на нашому Донбасі. Відмий руки від крові


100 2020-08-08 / 21:52:01
Пане Генцюре. Дарма стараєтесь. У долю вас Коломойський не візьме. А кого візьме, того обдере до липки та голим гуляти пустить.

Петро Ференцович Генцюр 2020-08-08 / 21:02:53
"Мін’юст США звинуватив Коломойського в крадіжках та відмиванні мільярдів з Приватбанку" - вообще-то, это откровенное нарушение суверенитета Украины! Это вмешательство во внутренние дела!
Или Америке можно, но другим нельзя?

Петро Ференцович Генцюр 2020-08-08 / 20:29:14
До пана сорри.

Да я сразу понял, пане, что для вас "ВЫ" - это только когда много - это во-первых. А во-вторых, пане, я уже давно на этом свете живу, и у меня есть что и с чем сравнить - я ведь по плодам ваших и сужу вас, а не по цитатам из агиток, и не по словоблудию.
Если бы Украина была "А для нас вона - наша.", то вы бы так ее не изнасиловали.
Бувайте здоровi, живiте багато - тiкайте за кордон, щоб дома не померти.

сорри 2020-08-08 / 20:18:40
Путінський Генцюре, твій ярлик - у тебе на чолі, а тому вішати щось додаткове нема смислу. Тут нема ідіотів, і всім видно, за кого ти тут топиш, заради чого сидиш.

Чому Коломойський "должен учитывать геополитические интересы США на своей родине", йому зараз популярно пояснять. Захочеш, потім розпитаєш у нього. Якщо, звичайно, для цього не треба буде оформляти спеціальний режим побачення )

Про "наших сукіних синів". У вас вся рашка на зсученому патріотизмі вибудувана - ваш колхоз грудьми за "наших сукіних синів" ляже, бо йому в голову вбили, що вони - "наші". Для переконання в "нашості" запущено все з можливого - від реанімації совковості до неофашизму і православія.

Так що не вам нам тут про "наших сукіних синів" тут втирати, розберіться, спершу, зі своїми.

Ну і, насамкінець, про "ету страну". Це для вас - продажних генцюрів і зажерливих коломойських, вона - "ета". А для нас вона - наша.

Ферштейн? :)

Петро Ференцович Генцюр 2020-08-08 / 20:09:14
до пана Говерла.

Пан благоразумно "забыл" достижения этнического украинца пана Ющенко. Или пан Ющенко не этнический украинец? Или этнические украинцы тоже разные?

Петро Ференцович Генцюр 2020-08-08 / 19:53:13
Странно: минюст США проводит на Украине расследование, фигурантом которого является Коломойский, а правоохранительные органы Украины почему до сего дня не расследовали?

Петро Ференцович Генцюр 2020-08-08 / 19:45:26
До соррi.

Пане! Если у меня мнение, отличное от вашего, то я уже "путинский генцюр"? Ну, это стандартная практика слабаков: когда ума не хватает на контраргументацию, всегда проще навесить какой-нибудь ярлык.
Будьте добрее - и люди к вам потянутся.

Петро Ференцович Генцюр 2020-08-08 / 19:41:56
До соррi
Пане! А почему, собственно, Коломойский, гражданин Украины, должен учитывать геополитические интересы США на своей родине? Где-нибудь за пределами Украины - возможно, и нужно учитывать, но на Украине он должен учитывать и чтить уголовный кодекс и кодекс административных правонарушений.
Или Коломойский не проставился в амбасаде?
Так Фирташ уж так старался убедить посла США на Украине, шо он за Америку и родину продаст - не поверили. А зря...

Петро Ференцович Генцюр 2020-08-08 / 19:37:19
Да, панове, глядя на мир, я уже давно не удивляюсь: я так полагал и буду полагать, что сукин сын не становится менее таковым в зависимости от географии и политики, а вот комментаторы полагают именно так. Получается так, что "наш" сукин сын не совсем чтобы и сукин сын.
И этм страна хочет хорошо жить...

сорри 2020-08-08 / 13:05:58
Чому так стараються путінські генцюри - https://www.pravda.com.ua/news/2020/08/8/7262230/

Говерла 2020-08-08 / 09:34:31
Ніхто ніколи не чув би за Блюма, Кучмана, Айзенберга, Януковича, Вальцмана та Зельцмана -- шість перших президентів України, а також і за Коломойського, Боголюбова, Фірташа, Ахмтова, Пінчука та ін. підворотних шпанюків, якби: 1) в паспортах стояла відмітка: етнічна приналежність, 2) за відповідним законом право бути обраними у владу мали лише етнічні українці, 3) право голосувати за кандидатів мали лише етнічні українці.
Оці три пункти діють в Естонії, Латвії і Литві.
Нагадаю, що останній етнічний українець, який правив Україною був Петро Шелест. На той час в Україні мали розвиток: культура, мистецтво, освіта, наука, техніка, машинобудування, енергетика, а економіка на загал не поступалася тодішнім найрозвиненішим країнам Західної Європи.
ВИСНОВОК: треба тиснути на депутатів ВР аби таки ухвалили оті три закони, вказаних вище.

Вуву 2020-08-08 / 07:53:12
Бєня здається переплюнув самого себе а от мінюст США не осилив.
Навіть семен могілєвич без якого навіть фірташ не міг розкручуватись був судженим і сидів. А Бєня ні разу , при тому що все своє свідоме життя крав як тільки міг починаючи від часів перших кооперативів в часи "перестройки" тбт.від 1985р.
Значить має воровський стаж 35 років , все своє свідоме життя.
Бабло з "привату" вивів вже після того як між цими баригами відбулась не дуже приємга розмова в якій потрох запропонував Бєні руку допомоги на долю в "Приваті".
Ну там типу я хазян а тому давай , підкидай мені те що має належатись.
Алеж Беня ні з ким і ніколи нє ділився . От і пішла коса на камінь. Тому один за другого ніяк не кращий.
Якщо олігарх обкрадає свою Батьеівзину , свою краіну (як би це патетично не звучало) , свій народ , і виводить гроші накрадені в офшори ...
Він не тільки негідник чи кримінальник , Він Є ПРОСТО ВОРОГДЕРЖАВНИХ ІНТЕРЕСІВ .А ОТЖЕ СУДИТИ ТРЕБА ПО СТАТТІ ДЕРЖАВГА ЗРАДА І ЯК НАЙ СУРОВІШЕ.
PS. Шкода тих вкрадеих грошей нам ніхто вже не верне , а це колосальний ресурс , на які дійсно можна булоб створити багато робочих місць і покращити життя наших пенсіонерів і дітей сиріт , воінів АТО і тп.
І коли чую якісь лозунги в підтримку вальцмана вже по всьому.
Вибачте я таких людей не розумію.
Бо хрін як відомо за редьку не солодший

дідо 2020-08-08 / 07:39:55
мародера парашенка давно пора садити, путінського шатуна і руку кремля, щоб не розхитував човна бо путін нападе.

сорри 2020-08-07 / 23:09:15


Генцюре, Коломойський, безумовно, злодій, але він має суттєву відмінність відтого ж Порошенка - якщо все ж допустити, що останній - злодій, то він український злодій.  І для України зробив чимало, чого йому не можуть вибачити кремлівські шавки, неБудемоПоказуватиПальцемХтоСаме. А от Коломойський, точно будучи злодієм, до того ж - суттєво більшим за Пороха (лише з Привату вивів 150 мрд грн), зробив величезну помилку - вирішив, що може в своїй боротьбі з Порошенком здати Україну в московське рабство.

І не суттєво, що цього йому не пробачили пасіонарні українці. Суттєво, що він тупо не врахував геополітичні інтереси США. Наступного разу (якщо він у нього, все-таки, буде ) буде думати, перед тим, як щось робити. Бо цього чувака явно вже заносило від безкарності )


до Генцюра 2020-08-07 / 21:07:36
Петре Ференцовичу. Що ж ви так схарапудились? Це зовсім не обов'язково, що постраждають ті впливові закарпатські політики, які з 2014 року поставили на Коломойського. Вони люди биті та досвідчені, тому швидко знайдуть собі новий політичний притулок.

Петро Ференцович Генцюр 2020-08-07 / 20:25:17
А Минюст США интересует, как дербанили Порошенко с Байденом американскую финансовую помощь Украине? Или на данном этапе нужно замочить Коломойского, как в свое время по тому же алгоритму США уничтожали Фирташа.
Коломойский, безусловно, негодяй, но как вор он ничем не отличается то того же Порошенко, Байдена и Ко.

Олігархів на гілляку 2020-08-07 / 09:20:49
Чому статтю не кладете на першу сторінку. За 5.5 млрд дол. скільки мош було в Україні створити робочих місць .

НОВИНИ: Різне

16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
» Всі новини