Приужгородський "Минай" на виїзді розгромив "Черкащину" – 2:6 (ВІДЕО)

«Минайці» впевнено та, можна сказати, на класі переграли свого опонента, який наразі замикає турнірну таблицю в Першій лізі. У ворота «Черкащини» залетіло відразу 6 голів! Це рекорд закарпатського клубу – стільки команда ще ніколи не забивала на професійному рівні.

Приужгородський "Минай" на виїзді розгромив "Черкащину" – 2:6 (ВІДЕО)

Символічно, що таку перемогу командаз-під Ужгорода здобула у дуже важливому матчі. Це ознака класу. Ще рік тому «Минай» у Другій лізі на виїзді двічі програв «Черкащині» (тоді вони грали з приставкою «Академія»). Що цікаво, за ті дві гри наша команда пропустила якраз 6 голів.

Вже цього сезону "Минай" не тільки вже третій виїзний матч здобуває максимум очок, а й забиває рекордну кількість голів у Першій лізі. До речі, це п’ята поспіль перемога «Минаю» в чемпіонаті.

Закарпатці з перших секунд кинулися в бій – і стало очевидно, що ніякої недооцінки в очах «минайців» на гру з останньою командою ліги нема. Було просто розуміння, що слід цю гру вигравати.

Підопічні Василя Кобіна почали агресивно та задали темп, під який змушені були підлаштовуватися господарі. І, що важливо, футболісти «Минаю» відразу почали грати у свій комбінаційний футбол.

Відповідні атаки, зі швидкістю та коротким пасом у два дотики, почали приносити успіх вже на 19-ій хвилині. Тоді у штрафній, після пасу п’яткою Глаголи, на удар вийшов Стасюк, але забити йому завадив воротар. Далі ще удари виходили у Оринчака, Пиняшка та Нурієва – не щастило. Проте це було лише передвісником до гольової зливи.

Почалася вона на 30-ій хвилині. Карноза, який на цю гру вийшов з капітанською пов’язкою і був на полі наконечником ромбу з Вагіним, Нурієвим та Глаголою в центрі, прокотив мяча до штрафної, відпасував на Глаголу. Той з розвороту у два дотики б’є по воротах, але парирує голкіпер. Проте на добиванні першим був Пиняшко – 0:1.

Не встиг суперник віддихатися та зрозуміти свій план дій на цей матч, як залітає другий. Знову спрацювала зв’язка Карноза-Глагола. Останній прорвався правим флангом, навісив – захисник перервав подачу, але скинув його прямо на ногу Артуру. І він з 18 метрів більярдним ударом робить рахунок 0:2.

До перерви суперник оговтався та навіть змусив вступити у гру Поповича – на його рахунку черговий сейв після дальнього удару.

Другий тайм був ще багатшим на події. «Минайці» і далі зберігали темп та якість атаки. Вже через 3 хвилини після виходу на поле святкували ще один гол – Жичиков з флангу подає, Оринчак головою завершує – 0:3.

Звісно, такий сценарій поєдинку не міг не заспокоїти гостей та не активізувати господарів. Так і сталося через 4 хвилини після забитого – відзначається «Черкащина». За звичкою минайці контролювали м’яч, але помилилися і Маткобожика обікрав Тарануха, який вийшов один-на-один із голкіпером – 1:3.

«Черкащина», звісно, побігла вперед і змусила повірити, що у цій грі вони ще поборються. Принаймні, від своїх воріт вони гру відсунули і стали частіше турбувати захисників «Минаю». Тренерський штаб це побачив і випустили вчасно Книша, який освіжив командну швидкість, став чіплятися за м’яч та своїми діями знову повернув гру на чужу половину поля. На 58-ій та 63-ій міг двічі відзначитися, але не щастило. Тим не менше, у суперника Тарануха міг забивати у наші ворота другий – його удар закінчився ударом м’яча над поперечиною.

Проте ближче до 70-ої хвилини гра остаточно заспокоїлась. Вірніше, «минайці» її заспокоїли. Спочатку Нурієв отримав хорошу можливість забити зі штрафного – пробив у поперечину. За мить виник ще один штрафний, який закарпатці розіграли: Книш віддав на Пиняшка, той намагався обіграти екс-«минайця» Дмитренка, який тепер грає за «Черкащину», і, на думку арбітра, той зіграв рукою в цьому епізоді – пенальті. Його реалізував Нурієв – 1:4. 17-ий гол Анатолія у Першій лізі!

На цьому минайці не зупинилися. Через дві хвилини знову Книш вивів класною передачею врозріз Оринчака один-на-один і Богдан у один дотик переграє воротаря – 1:5. А ще через 7 хвилин сам Книш забиває – Пиняшко зробив горизонтальну передачу біля штрафної, Данило обіграв одного і пробив – 1:6! Дебютний гол Книша за «Минай»!

У цій грі ми побачили ще один гол. З кутового відзначився «черкащанин» Ігор Нечай – пробив сходу після передачі. До речі, у ворота Андрія Черепка, який дебютував за нашу команду  -  вийшов на поле замість Поповича на 83-ій хвилині. Рахунок дозволяв.

2:6 – і чергові три очки в скарбниці ФК "Минай". Якби не закінчився сезон, ця гра увійде в історію клубу за кількістю забитих в одній грі.  Запам’ятають її і вболівальники, та і самі гравці, адже це одна з найяскравіших перемог у сезоні.

І вона закріплює "Минай" на другій сходинці. «Інгулець» не зміг перемогти вдома «Чорноморець» і тепер закарпатців відділяє від першого місця всього 1 очко.

Наступну свою гру закарпатська команда проведе вдома, 29 липня, з «Гірником-Спортом» з Горішніх Плавнів.

«Черкащина» - «Минай» 2:6

Голи: Пиняшко, 30 (0:1), Карноза, 32 (0:2), Оринчак, 48 (0:3), Тарануха, 52 (1:3), Нурієв, 71 з пенальті (1:4), Оринчак, 73 (1:5), Книш, 80 (1:6), Нечай, 85 (2:6)

«Черкащина»: Тимофєєв, Нестеренко (Олійник), Дмитренко, Лухтанов (Довгий), Погранічний, Цурупін, Морозенко (Кабанюк), Малєй (Грисьо), Захаревич (Нечай), Георгієв, Тарануха

«Минай»: Попович (Черепко), Жичиков, Стасюк (Кополовець), Маткобожик, Никитюк, Вагін, Карноза (Книш), Глагола (Шпак), Пиняшко, Оринчак (Ахмедзаде), Нурієв

Попередження: Цурупін - Карноза, Маткобожик, Глагола

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)

село Щасливе, Київська область, стадіон «Арсенал-Арена»

За інформацією ФК "Минай"

24 липня 2020р.

Теги: Минай, Черкащина, футбол

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини